הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להתאמן לפני בדיקת דם לבדיקת סוכרת a1c

גוהן

משתמש מתחיל
178
8
נק' מוניטין:
-28
178
8
יש לי תופעה מוזרה שאחרי שאני אוכל יש לי טשטוש ראייה/ירידה באיכות הראייה- כיוון שיש במשפחה כמה שהם חולי סכרת אמרו לי לעשות בדיקת a1c וצריך לצום 12 שעות לפני הבדיקה.
הבדיקה היא ביום חמישי הקרוב.
האם מותר לי להתאמן בימים הקרובים? האם זה עלול להשפיע על התוצאות?

היי,
להבדיל מבדיקת גלוקוז רגילה שבה התוצאה יכולה להשתנות בכל זמן נתון, A1C זו לא בדיקה שדורשת צום,
מהסיבה הפשוטה שהיא בודקת את הרמה הממוצעת של הגלוקוז בתאי ההמוגלובין בשלושת החודשים האחרונים (זמן חיי תאי ההמוגלובין לפני שהם מתחדשים).

לשאלתך,
לאימונים יש השפעה על רמות הסוכר באופן כללי ולעסוק בספורט זו המלצה בריאותית למי שרוצה להוריד את רמות הסוכר שלו.
אם יש לך סוכרת סוג 2 או שאתה טרום סוכרתי, כמה ימי אימון הם לא מה שישנו לך את התוצאה לכאן או לכאן.
בכלל ההשפעה של ימים בודדים על הבדיקה שאתה עושה היא מקסימום מינורית.

• פותח/ת השרשור
היי,
להבדיל מבדיקת גלוקוז רגילה שבה התוצאה יכולה להשתנות בכל זמן נתון, A1C זו לא בדיקה שדורשת צום,
מהסיבה הפשוטה שהיא בודקת את הרמה הממוצעת של הגלוקוז בתאי ההמוגלובין בשלושת החודשים האחרונים (זמן חיי תאי ההמוגלובין לפני שהם מתחדשים).

לשאלתך,
לאימונים יש השפעה על רמות הסוכר באופן כללי ולעסוק בספורט זו המלצה בריאותית למי שרוצה להוריד את רמות הסוכר שלו.
אם יש לך סוכרת סוג 2 או שאתה טרום סוכרתי, כמה ימי אימון הם לא מה שישנו לך את התוצאה לכאן או לכאן.
בכלל ההשפעה של ימים בודדים על הבדיקה שאתה עושה היא מקסימום מינורית.
יש לך טעות בדבר אחד, הרופא אמר לי שצריך לצום 12 שעות זה אני בטוח. לגבי להתאמן זאת השאלה שלי שאני לא יודע כי לא שאלתי

כנראה מסיבה אחרת, אולי יש בדיקות אחרות בנוסף. ספציפית ל-A1C לא נדרש צום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית