הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדיטציה, יוגה וצ׳י גונג

Grizzly Bear

משתמש קבוע
1,837
648
נק' מוניטין:
1,554
1,837
648
שלום לכולם, אני התחלתתי להתעניין בנושא בזמן האחרון ואשמח להכוונה ממי שבקיא. השאלות שלי:
1. מה הסיבות לעשות את כל אלה ואיך זה משפיע על החיים?
2. איך להתחיל?
3. ספרים מומלצים בנושא

כרגע התחלתי לקרוא את The healing power of the breath by Richard P. Brown, MD. @TheTzadik

בתור מישהו שהגיע מעולם אומנויות הלחימה(קראטה שוטוקאן, וטקוואנדו WTF)
לא הייה עבודה על מדיטציה וצ'י גונג בצורה ישירה אלה בצורה של קאטות(רצף של תנועות של התקפה והגנה למיניהן) הדבר מלמד אותך יכולת שליטה בגוף, נשימה נכונה, וסבלנות וסובלנות(כלפי המאמן כי אם היית עושה משהו לא טוב הוא הייה משאיר אותך על אותה תנועה כשחצי גוף שלך באוויר).

מכאן אני מאמין שאתה יכול לבד להבין איך הדבר עוזר בחיי היום יום כאשר את הרבה יותר רגוע, פחות מתעצבן מדברים מיותרים, יותר בריא מבחינה תנועתית, ובכללי מסתכל על העולם בעין הרבה יותר יפה.

על שאר השאלות לא יודע איך לענות לך :|

ממליץ על ספרים של סאם האריס בנושא, הנה סרטון שאהבתי:

לגבי איך להתחיל- יש לו גם מדיטציה מודרכת ביוטיוב- גרסא קצרה וגרסא ארוכה.

בעזהי"ת

שלום לכולם, אני התחלתתי להתעניין בנושא בזמן האחרון ואשמח להכוונה ממי שבקיא. השאלות שלי:
1. מה הסיבות לעשות את כל אלה ואיך זה משפיע על החיים?
2. איך להתחיל?
3. ספרים מומלצים בנושא

כרגע התחלתי לקרוא את The healing power of the breath by Richard P. Brown, MD. @TheTzadik

1. נראה ושם הספר שהתחלת לקרוא, נותן סיבה מספקת כדי לנסות ולתרגל התעמלות נשימה עמוקה...

2. אם בספר הזה יש הדרכה להתעמלות נשימה, לך לפיה. מעבר לזאת: הצטרף נא לקבוצת אייקידו במקום סמוך למגוריך, ובבקשה מהמורה שלא באת לאייקידו לצורך לימודי אמנות לחימה, אלא להשתמש בה ככלי ללימוד תנועת מרכז רכה ונשימה עמוקה - ולכן הדגש מבחינתך הוא שם.

3. לא קראתי את הספר. מקווה שהוא איכותי. למען האמת, יש משהו מוזר מעט בקריאת ספרות בנושא. וכדברים הקצרים שכתב דוד מיכאלי במבוא לספרו "טאי צ'י צ'ואן ג'ינג - כתבי המופת":
החומר הכתוב מתנהג בצורה מוזרה
אם אינך מתרגל אינך מבין אותו
כל זמן שאינך מבין, אינך יכול להיעזר בו
כאשר אתה מבין אינך זקוק לו

אני יודע שזו אמירה מאוד מוזרה מנקודת מבט שכלתנית, אבל הנקודה הגדולה של המדיטציה, תהיה צורתה הספציפית באשר תהיה, היא דווקא בפעולה הנעשית ברובד התחושתי, לא ברובד החושב. אני מתנצל שזו אולי הדוגמה הכי מובנת לאדם מערבי, אבל שווה בנפשך מישהו שמתעקש להרהר במחשבות בלתי פוסקות רגע לפני אורגזמה - אין ספק שמבחינה תחושתית זהו גול עצמי, והוא יהנה הרבה פחות! כך גם כשמדובר על תרגול תנועה רכה, על תרגול נשימה עמוקה: מי שלא חותר לתרגול הנעשה במצב של שקט מחשבתי ומיקוד תחושתי, יכול להאריך בשיחה אודות הנושא ככל שירצה, אבל הכל מילים שאין בהן שום תוכן, לבד מהרגשה הכל כך מתמדת ואווילית של האדם המערבי: "אני יודע הכל". בערך כמו מישהו שמרבה בלהג אודות הספר חידת פרלמן, כשבפועל אפילו מתמטיקה של בית ספר יסודי מאתגרת אותו: יתכן ויש כאן נושא שיחה מעניין, אבל אתה לבטח לא מבין בו מאומה...

קרא את הספר, אחת אם זה ואחת אם ספר אחר, אבל ראה בו כמדריך לשיפור התרגול שלך, לא כי הבנה שכלית היא מה שאתה צריך לצורך תרגול תחושתי מעמיק.

• פותח/ת השרשור
ממליץ על ספרים של סאם האריס בנושא, הנה סרטון שאהבתי:

לגבי איך להתחיל- יש לו גם מדיטציה מודרכת ביוטיוב- גרסא קצרה וגרסא ארוכה.

אני אכיר את זה לעומק, תודה רבה.
בעזהי"ת

1. נראה ושם הספר שהתחלת לקרוא, נותן סיבה מספקת כדי לנסות ולתרגל התעמלות נשימה עמוקה...

2. אם בספר הזה יש הדרכה להתעמלות נשימה, לך לפיה. מעבר לזאת: הצטרף נא לקבוצת אייקידו במקום סמוך למגוריך, ובבקשה מהמורה שלא באת לאייקידו לצורך לימודי אמנות לחימה, אלא להשתמש בה ככלי ללימוד תנועת מרכז רכה ונשימה עמוקה - ולכן הדגש מבחינתך הוא שם.

3. לא קראתי את הספר. מקווה שהוא איכותי. למען האמת, יש משהו מוזר מעט בקריאת ספרות בנושא. וכדברים הקצרים שכתב דוד מיכאלי במבוא לספרו "טאי צ'י צ'ואן ג'ינג - כתבי המופת":

אני יודע שזו אמירה מאוד מוזרה מנקודת מבט שכלתנית, אבל הנקודה הגדולה של המדיטציה, תהיה צורתה הספציפית באשר תהיה, היא דווקא בפעולה הנעשית ברובד התחושתי, לא ברובד החושב. אני מתנצל שזו אולי הדוגמה הכי מובנת לאדם מערבי, אבל שווה בנפשך מישהו שמתעקש להרהר במחשבות בלתי פוסקות רגע לפני אורגזמה - אין ספק שמבחינה תחושתית זהו גול עצמי, והוא יהנה הרבה פחות! כך גם כשמדובר על תרגול תנועה רכה, על תרגול נשימה עמוקה: מי שלא חותר לתרגול הנעשה במצב של שקט מחשבתי ומיקוד תחושתי, יכול להאריך בשיחה אודות הנושא ככל שירצה, אבל הכל מילים שאין בהן שום תוכן, לבד מהרגשה הכל כך מתמדת ואווילית של האדם המערבי: "אני יודע הכל". בערך כמו מישהו שמרבה בלהג אודות הספר חידת פרלמן, כשבפועל אפילו מתמטיקה של בית ספר יסודי מאתגרת אותו: יתכן ויש כאן נושא שיחה מעניין, אבל אתה לבטח לא מבין בו מאומה...

קרא את הספר, אחת אם זה ואחת אם ספר אחר, אבל ראה בו כמדריך לשיפור התרגול שלך, לא כי הבנה שכלית היא מה שאתה צריך לצורך תרגול תחושתי מעמיק.
הבנתי למה אתה מתכוון. ומה הסיפור שלך עם הנושא? איך הגעת לזה? מה הכווין אותך בהתחלה?

ממליץ בחום על יוגה. לא מתרגל כרגע כי אין זמן / כסף לזה, אבל מאוד נהניתי שעשיתי.

תתכונן להיות מאד נכה בהתחלה.

אני ממליץ על הרפיה כשלב ראשון, להתחיל מפשוט מדטציה. לנשום עמוק לכמות זמן הגיונית כמו 5 דק' במקום שקט, ולאט לאט להגדיל את הזמן.
אני עושה כל שבוע תרגילי הרפיה מכמה שיטות שלמדתי, ומשתדל לעשות מדטציה. אבל אני באמת צריך לחזור לזה יותר.
אל תתחיל עד הסוף, זה לא יחזיק, לאט לאט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית