הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מדיטציה

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך
האינטואיציה שלך נכונה. יש די הרבה אינדיקציות להשפעה שיש למדיטציה על איכות חיים ואורח חיים בדגש על חוויה סובייקטיבית של אושר.
מחקרים בפסיכולוגיה מצביעים על כך שמחצית מהזמן המוח שלנו נודד (ביוגה אנחנו קוראים לזה מוח קוף) והמדהים הוא שנמצאה קורלציה גבוהה בין נדידת המחשבות לנטיה למחשבות שליליות. אני מנחה סדנאות של מיינדפולנס ומרצה בנושא אז אני קצת משוחדת אבל יכולה לספר לך שתרגול מדיטציה יכול לשפר את יכולת הלמידה והריכוז, התמודדות עם חרדות או דכאון. חברה צעירים שלימדתי סיפרו לי שזה מאוד עזר להם בהתמודדות עם הסטרס במהלך גיבוש לסיירות.

כעקרון המטרה של תרגול מדיטציה היא לפתח את היכולת למקד את תשומת הלב באובייקט אחד. לרוב כנקודת התחלה בוחרים להתמקד בנשימה.
יש המון אפליקציות ומדיטציות על הרשת אבל אם תרצה אוכל לשלוח לך הקלטה.
תתחיל בתרגול של 5 דקות ביום. בבוקר או בערב אבל חשוב שהתרגול יהיה בישיבה ולא לפני השינה.

במהלך התרגול תשומת הלב שלך כל הזמן תנדוד למחשבות, זכרונות, והתרגול שלך יהיה בלהחזיר בכל פעם את תשומת הלב אל הנשימה.
ככל שאתה מתרגל תלמד להנות מהזמן הזה שבו המוח נרגע.

האינטואיציה שלך נכונה. יש די הרבה אינדיקציות להשפעה שיש למדיטציה על איכות חיים ואורח חיים בדגש על חוויה סובייקטיבית של אושר.
מחקרים בפסיכולוגיה מצביעים על כך שמחצית מהזמן המוח שלנו נודד (ביוגה אנחנו קוראים לזה מוח קוף) והמדהים הוא שנמצאה קורלציה גבוהה בין נדידת המחשבות לנטיה למחשבות שליליות. אני מנחה סדנאות של מיינדפולנס ומרצה בנושא אז אני קצת משוחדת אבל יכולה לספר לך שתרגול מדיטציה יכול לשפר את יכולת הלמידה והריכוז, התמודדות עם חרדות או דכאון. חברה צעירים שלימדתי סיפרו לי שזה מאוד עזר להם בהתמודדות עם הסטרס במהלך גיבוש לסיירות.

כעקרון המטרה של תרגול מדיטציה היא לפתח את היכולת למקד את תשומת הלב באובייקט אחד. לרוב כנקודת התחלה בוחרים להתמקד בנשימה.
תתחיל בתרגול של 5 דקות ביום. בבוקר או בערב אבל חשוב שהתרגול יהיה בישיבה ולא לפני השינה.

במהלך התרגול תשומת הלב שלך כל הזמן תנדוד למחשבות, זכרונות, והתרגול שלך יהיה בלהחזיר בכל פעם את תשומת הלב אל הנשימה.
וואו ממש חזרה מן המתים, לא ראיתי אותך פה כבר שנתיים בערך

• פותח/ת השרשור

מאוד אשמח אם תוכלי לשלוח לי.
אני כרגע מתחיל לנסות לעכל את התחום הזה ומרוב שיש כל כך הרבה סוגים וכל כך הרבה שיטות שונות אני מתבלבל ומרגיש שאני לא יודע מאיפה להתחיל.

עכשיו ניסיתי פעם ראשונה מדיטציה, חצי חשיבה חצי שכיבה 10 דקות עם פלייסט meditation בספוטיפיי, חוויה די מיוחדת, מאוד נהניתי.
ממליץ לנסות

למדיטציה יש הרבה יתרונות, ולא רק כדרך להתמודד עם לחץ ומה לא, היא גם מגובה מחקרית כיעילה למוח.
זה לא חייב להיות משהו רוחניקי, להיות חלק מכת או נזיר בהודו, אתה פשוט צריך ללמוד לנקות את הראש, ויש המון דרכים לעשות זאת.
יש גם אפליקציה נחמדה שנקראת headspace, היא די טובה כדי ללמוד שיטות שונות למדיטציה, כולל התאקלמות

כדי לעשות שק קמח על זה, יש אפליקציה נחמדה שנוצרה ע"י אירגון ללא מטרות רווח ובנויה על תרומות ומתנדבים בשם medito. אמנם היא עדיין בחיתוליה (יצאה לפני כחודש), אבל הם מוסיפים תכנים ופיצ'רים כל כמה זמן והמפתחים קשובים מאוד להצעות ותגובות מהמשתמשים, כך שהיא תתפתח עוד הרבה. האפליקציה מתאימה למתחילים ולמנוסים, ובנוסף היא בחינם לתמיד אז אין לכם מה להפסיד בלנסות 😃

וכדי לענות להודעה המקורית, גם אני לא רוחני בשום צורה אך החלטתי לתת למדיטציה נסיון בשל הגיבוי המחקרי. הייתרונות שאני מרגיש הן שיפור בריכוז וביכולת ההירדמות בתקופות שאני מתמיד במדיטציות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית