הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
ראיתם את הסרטון של "גנץ זה שמאל ושמאל זה מסוכן"? הזיה, בהתחלה חשבתי זה סתם הטרלה. מראים ברקע זירות מפיגועים, שאיזה קטע, הם היו בשנים האחרונות כשביבי והליכוד היו בשלטון. פרסמו שנתניהו התנצל והשעה את מי שהיה מעורב בסרטון, עשה יפה, כאילו הוא לא קשור אבל זה חדר לתודעה של קהל היעד. מה שעצוב זה שכנראה זה יעבוד.

לגבי אבי ניסנקורן-
שמע, אני לא חסיד גדול של ועדי עובדים קרימינלים כמו נמלים חברת חשמל וכו׳. אבל אנשים שוכחים שהם לא רוב עובדי הציבור.
יש המון עובדי ציבור מנוצלים בשכר זוועתי - מורים, רופאים, מאבטחים, אחיות וכו׳ וכו׳ וכו׳. יש לך המון עובדי קבלן שמנוצלים בחוסר ברירה ועובדים ליד עוברי מדינה בחצי שכר ואפס זכויות.
אני ממש לא חושב שניסנקורן הוא בנאדם רע, הוא כיהן כיו״ר ההסתדרות ומתוקף תפקידו הוא היה צריך להגן על מורים ואחיות וגם עובדי נמל וחשמל.
הוא העלה את שכר המינימום בארץ שזה משהו מאוד חיובי שבושה שלא נעשה קודם.
חלק מהדברים שעשה בכהונתו:

• הסכם קיבוצי בענף השמירה והאבטחה, מ-22 ביולי 2014[5]
  • הסכם קיבוצי להגדלת ההפרשות לביטוח פנסיוני במשק[6]
  • הסכם קיבוצי שהורחב על ידי שר הכלכלה המחייב כל מעסיק של למעלה ממאה עובדים להעסיק 3% עובדים עם מוגבלויות.[7]
  • הסכם מסגרת לעובדי המגזר הציבורי שנחתם מול שר האוצר משה כחלון, שחלקו יושם בהעלאות שכר דיפרנציאליות (שיקליות). כמו גם הסכם המורה כי עובדי הקבלן בניקיון ושמירה במגזר הציבורי יהנו אף הם משני מענקים חד פעמיים בסך 1000 ש"ח כל אחד בתקופת ההסכם.[8]
  • הסכם מיולי 2015 המורה על קליטתם של כ-15 אלף עובדי קבלן במקצועות הליבה במגזר הציבורי.[

רק שבLong run זה לא שווה כלום.
הרבה חברות לא שומרות על הסכמים האלו במיוחד לא במגזר ההפרטי (ענף השמירה והאבטחה הוא בדיחה בארץ ,ניצול שקט של אנשים שפשוט לא מודעים לזכיות שלהם)
כי הם יודעים שכול עוד זה הצד החלש המאוגד של הסתדרות (יעני לא אבי שובת לי מחברת החשמל או מהנמל) אז ניסקורן לא יזיז אצבע בשבלהים כי לא יצא לו מזה כלום , אבל מצד השני שהוא בא ויוצא עם הצהרות כאלו של ''תראו מה השגתי'' הוא זוכה בכול הקופה מבלי להסתכן בכלום.
תוסיף לזה שכול בחירות ראש הסתדרות יוצא מסע שביתות כדאיי להוכיח שיש לו כוח ולזכות בקולות, ועל הדרך מרעיל לנו האזרחים התמימים את הכלכלה סתם כי הוא יכול.
שתבין אני לא נגד שיוון זכויות, אני עצמי עובד במשרה חלקית בשביל משרד הרווחה ומרגיש כמה חרא אוכלים כול מי שיש אפילו קשר קטן למגזר הציבורי, אבל הסתדרות לא תעשה את זה עובדה שהמקצוע שלי-חינוך מיוחד נזרק מתחת לאוטובוס ברגע שהסתדרות הייתה צריכה להיפטר ממשקל עודף ולהראות רווח, וכעת 90 אחוז מחינוך מיוחד מופרט וחסר אמצעים , ומי ניזוק מזה ? האוכלוסייה החלשה ביותר שאפילו לא מודעת לזה.
אני לא יודע איך זה באוסטרליה אבל בארץ צריך לפרק את הסתדרות ו(אולי)להרכיב אותה מחדש מין היסוד.
נ.ב. שוב אני חייב להדגיש שאני לא נגד מה שההסתדרות מייצגת זה באמת מגוחך לפי דעתי שמורה שלמד ועבד קשה ארבע שנים ירוויח קצת מעל המינימום, במיוחד שזה האדם שאמור לגדל ולפתח את הילד שלי אולי התפקידים החשובים ביותר בעולם.

155137026508332691777144006325.jpg

1000:
ראש הממשלה צריך להיות הרבה יותר ישר מאשר אחות שמשתכרת 5000 בחודש או אפילו רופא. אתה מציג כאן גישה ישראלית מטופשת (סלח לי על הביטוי) של ״אבל כולם עושים את זה, זה בסדר״. אז אם שוטר עובר באדום, חונה בחניית נכים ונוסע על 170 קמ״ש זה בסדר ואסור להעניש אותו, ״כי כולם עושים את זה?״

2000:
ביבי לא קיבל סיקור בידיעות אחרונות מזה המון שנים - בדיוק את זה הוא בא לשנות! ברור שלא קיבל סיקור אוהד כי לא הייתה שום עסקה. תקשיב להקלטות. תחליט בעצמך.
לפיד שיתף פעולה עם המשטרה, תיעד את פגישותיו עם מוזס כמו שצריך ולא החביא שום דבר. נתניהו לעומת זאת - לא.
אם לפיד הציע הטבות בתמורה לסיקור חיובי - מבחינתי שישלח לכלא מחר.

3000:
בדיוק על זה הוא השפיע! שהכל יאושר והכל יהיה טוב על הנייר. תתחיל לפתח מחשבה ביקורתית שלא כל דבר עם חותמת הוא ״כשר״.

4000:
אני קורא בוואלה קבוע ואני מסכים שאין סיקור אוהד כלפיו, מנגד יש מגוון עדויות על לחצים שהופעלו לסיקור חיובי של נתניהו, כולל דחיפה לפיטורי העורך הראשי. למזלינו זה לא עבד והאתר נשאר יחסית אובייקטיבי. אתה שוכח שעצם העובדה שהוא לא קיבל בפועל את טובות ההנאה לא אומר שהוא חף מפשע. אם אתה מציע לשוטר 1,000 ש״ח והשוטר מסרב זה לא הופך אותך לחף מפשע. הפשע אותו פשע.

ביבי חכם ואף פעם לא לא מקיים ערוץ תקשורת ישיר עם מי שהוא מבקש ממנו טובות הנאה כלשהן, אתה לא תתפוס אותו על חם מציע כסף או משהו מאוד ברור לבנאדם שיספק לו את הטובות הנאה, אבל זה לא אומר שזה לא מה שקרה בפועל.

1000
הסכום נופח, על פי חשבוניות מדובר על מ230 אלף שקל
שנקנו גם לביבי במשך 8 שנים גם לשימוש עצמי וגם לעוד חברים

עוד יותר מעניין אתה טוען שזה היה שוחד אז מה ביבי עשה בשביל מילצ'ין? שוחד למה?
(דרך אגב גם לפיד בדק איך אפשר לשנות חוק בשביל מילצ'ין)

2000
אם הוא היה מנסה לשנות הוא היה מנסה לקדם את חוק ישראל היום לא להכשיל אותו...
הוא פעל נגד הבקשות של "נותן" השוחד לא קיבל שוחד ואתה עדיין אומר שהיה שוחד

בניגוד למה שכתבת לפיד לא רק שנפגש עם מוזס בדירות מסתור שלא היו שייכות לא לו ולא למוזס אלה גם מחק את הפגישות מהיומן שלו (נ.ב גם לפיד קיבל סיגרים ממילצ'ין)

3000

אוקיי אתה מבין שבמשפט אתה צריך להביא הוכחות ולא להגיד לשופט תעשה חשיבה ביקורתית אם אין שום דבר שאתה יכול להגיד נגד אין לך קייס

4000

אוקיי אז למרות שהוא לא נתן שום דבר בתמורה ולא קיבל שום דבר בתמורה אתה עדיין טוען שיש פה שוחד כי ביבי רצה סיקור אוהד???

תעביר בשידור חי ל5:43:00
חדשות 20

מוסבר יותר לעומק כל מה שכתבתי

1000
הסכום נופח, על פי חשבוניות מדובר על מ230 אלף שקל
שנקנו גם לביבי במשך 8 שנים גם לשימוש עצמי וגם לעוד חברים

עוד יותר מעניין אתה טוען שזה היה שוחד אז מה ביבי עשה בשביל מילצ'ין? שוחד למה?
(דרך אגב גם לפיד בדק איך אפשר לשנות חוק בשביל מילצ'ין)

2000
אם הוא היה מנסה לשנות הוא היה מנסה לקדם את חוק ישראל היום לא להכשיל אותו...
הוא פעל נגד הבקשות של "נותן" השוחד לא קיבל שוחד ואתה עדיין אומר שהיה שוחד

בניגוד למה שכתבת לפיד לא רק שנפגש עם מוזס בדירות מסתור שלא היו שייכות לא לו ולא למוזס אלה גם מחק את הפגישות מהיומן שלו (נ.ב גם לפיד קיבל סיגרים ממילצ'ין)

3000

אוקיי אתה מבין שבמשפט אתה צריך להביא הוכחות ולא להגיד לשופט תעשה חשיבה ביקורתית אם אין שום דבר שאתה יכול להגיד נגד אין לך קייס

4000

אוקיי אז למרות שהוא לא נתן שום דבר בתמורה ולא קיבל שום דבר בתמורה אתה עדיין טוען שיש פה שוחד כי ביבי רצה סיקור אוהד???

תעביר בשידור חי ל5:43:00
חדשות 20

מוסבר יותר לעומק כל מה שכתבתי

1000
זה לא משנה. בקבוק שמפניה אחד אסור לו לקבל. נקודה.
קידום עסקים עם טאטא ההודית
קידום חוק הטבות מס לתושבים חוזרים ששווה מליונים למילצן
השתמש בקשרים לאשר למילצן ויזה לארהב

2000
זה שהעסקה לא צלחה לא אומר שנתניהו לא הציע אותה. כמו שאמרתי לא חובה קבלה בפועל של שוחד על מנת להיות מואשם בזה. אם אתה מציע שוחד לשוטר זה מספיק חמור והשוטר לא צריך לקבל את השוחד כדי שתהיה אשם.

לפיד תיעד את כל הפגישות כחוק ולא הסתיר כלום. אם לפיד אשם - כמובן שאתמוך שישלם על כך. עצם זה שאתה טוען שהוא אשם ולא עושים כלום, אתה מאשים את רשויות החוק בהם מושחתות, זה כולל את היועץ המשפטי לממשלה שביבי מינה והמפכ״ל שביבי מינה.

אתה משתמש בהגיון שגוי ״ביבי לא אשם כי לפיד עשה גם״. אם שניהם אשמים - שניהם אשמים. אנחנו מדברים על ביבי עכשיו.

3000
ברור שצריך הוכחות, זה שלטון החוק וככה עובדת מערכת המשפט. לצערי לא היו מספיק הוכחות במקרה הזה וכמובן שאני תומך ברשויות החוק שהחליטו לא להגיש כתב אישום כי ככה עובדת מדינה מתוקנת.

4000
יש עדויות רבות שביבי ואלוביץ הפעילו לחץ על סיקור אוהד. זה בהחלט מספיק עובדה שכאן יוגש האישום הכי חמור - שוחד.
רק שבLong run זה לא שווה כלום.
הרבה חברות לא שומרות על הסכמים האלו במיוחד לא במגזר ההפרטי (ענף השמירה והאבטחה הוא בדיחה בארץ ,ניצול שקט של אנשים שפשוט לא מודעים לזכיות שלהם)
כי הם יודעים שכול עוד זה הצד החלש המאוגד של הסתדרות (יעני לא אבי שובת לי מחברת החשמל או מהנמל) אז ניסקורן לא יזיז אצבע בשבלהים כי לא יצא לו מזה כלום , אבל מצד השני שהוא בא ויוצא עם הצהרות כאלו של ''תראו מה השגתי'' הוא זוכה בכול הקופה מבלי להסתכן בכלום.
תוסיף לזה שכול בחירות ראש הסתדרות יוצא מסע שביתות כדאיי להוכיח שיש לו כוח ולזכות בקולות, ועל הדרך מרעיל לנו האזרחים התמימים את הכלכלה סתם כי הוא יכול.
שתבין אני לא נגד שיוון זכויות, אני עצמי עובד במשרה חלקית בשביל משרד הרווחה ומרגיש כמה חרא אוכלים כול מי שיש אפילו קשר קטן למגזר הציבורי, אבל הסתדרות לא תעשה את זה עובדה שהמקצוע שלי-חינוך מיוחד נזרק מתחת לאוטובוס ברגע שהסתדרות הייתה צריכה להיפטר ממשקל עודף ולהראות רווח, וכעת 90 אחוז מחינוך מיוחד מופרט וחסר אמצעים , ומי ניזוק מזה ? האוכלוסייה החלשה ביותר שאפילו לא מודעת לזה.
אני לא יודע איך זה באוסטרליה אבל בארץ צריך לפרק את הסתדרות ו(אולי)להרכיב אותה מחדש מין היסוד.
נ.ב. שוב אני חייב להדגיש שאני לא נגד מה שההסתדרות מייצגת זה באמת מגוחך לפי דעתי שמורה שלמד ועבד קשה ארבע שנים ירוויח קצת מעל המינימום, במיוחד שזה האדם שאמור לגדל ולפתח את הילד שלי אולי התפקידים החשובים ביותר בעולם.
עם זה אני יכול להזדהות ולהסכים.
אני אישית לא מכיר לעומק מה שניסנקורן עשה, אבל כמו שאמרת הקוספט הוא לא שגוי. מעבר לזה אני חושב שלא יתנו לניסנקורן לעשות מה שבא לו, המהלכים שלו צריכים להיות בהתאם לרוח המפלגה ולעקרונות שלה, שלדעתי העקרונות הם נכונים וראויים. אני מאוד אופטימי.
ראיתם את הסרטון של "גנץ זה שמאל ושמאל זה מסוכן"? הזיה, בהתחלה חשבתי זה סתם הטרלה. מראים ברקע זירות מפיגועים, שאיזה קטע, הם היו בשנים האחרונות כשביבי והליכוד היו בשלטון. פרסמו שנתניהו התנצל והשעה את מי שהיה מעורב בסרטון, עשה יפה, כאילו הוא לא קשור אבל זה חדר לתודעה של קהל היעד. מה שעצוב זה שכנראה זה יעבוד.
זה ביבי, כל המפלגה שלו זו הטרלה אחת גדולה. לא חסרות דוגמאות. הרי זה ידוע שלבנאדם אין גבולות.
אני רק אניח את זה כאן:

https://www.smh.com.au/national/nsw/nsw-premier-barry-ofarrell-resigns-20140416-36qwv.html

1000
זה לא משנה. בקבוק שמפניה אחד אסור לו לקבל. נקודה.
קידום עסקים עם טאטא ההודית
קידום חוק הטבות מס לתושבים חוזרים ששווה מליונים למילצן
השתמש בקשרים לאשר למילצן ויזה לארהב

2000
זה שהעסקה לא צלחה לא אומר שנתניהו לא הציע אותה. כמו שאמרתי לא חובה קבלה בפועל של שוחד על מנת להיות מואשם בזה. אם אתה מציע שוחד לשוטר זה מספיק חמור והשוטר לא צריך לקבל את השוחד כדי שתהיה אשם.

לפיד תיעד את כל הפגישות כחוק ולא הסתיר כלום. אם לפיד אשם - כמובן שאתמוך שישלם על כך. עצם זה שאתה טוען שהוא אשם ולא עושים כלום, אתה מאשים את רשויות החוק בהם מושחתות, זה כולל את היועץ המשפטי לממשלה שביבי מינה והמפכ״ל שביבי מינה.

אתה משתמש בהגיון שגוי ״ביבי לא אשם כי לפיד עשה גם״. אם שניהם אשמים - שניהם אשמים. אנחנו מדברים על ביבי עכשיו.

3000
ברור שצריך הוכחות, זה שלטון החוק וככה עובדת מערכת המשפט. לצערי לא היו מספיק הוכחות במקרה הזה וכמובן שאני תומך ברשויות החוק שהחליטו לא להגיש כתב אישום כי ככה עובדת מדינה מתוקנת.

4000
יש עדויות רבות שביבי ואלוביץ הפעילו לחץ על סיקור אוהד. זה בהחלט מספיק עובדה שכאן יוגש האישום הכי חמור - שוחד.

1000 אתה טועה מותר לקבל בדיוק כמו שאולמרט קיבל עטים (יש לו הוסף) בניגוד למעטפות
זה גם מותר בחוק מתנות בין חברים...

2000
אם אין עסקה ושני הצדיים עשו ההפך ממה שדובר בעסקה אני לא מבין על מה השוחד?
קראתי עכשיו את תמלולי השיחות רואים שביבי אכן רוצה סיקור חיובי אבל זה מותר גם בחוק לבקש אסור שוחד איפה נכנס השוחד?

לעומת זאת אצל לפיד כן יש שוחד..(אשלח קישורים בסוף)

3000 לפחות פה יש לנו הסכמה

4000
שוב פעם מצידי שביבי יצעק מהחלון לכל כתב במידנה תן לי סיקור אוהד אם הוא לא נותן משהו בתמורה (לפחות משהו שפוגע באזרחים) אז זה לא שוחד
או שאסור לבן אדם לבקש סיקור חיובי?

נ.ב + קישורים
איך זה שלא חוקרים את כל מי שתמך בחוק ישראל היום וקיבל סיקור אוהד גבאי/לפיד/שקד וכו...
הבעיה של רוב הציבור שיש שחוקרים רק את נתניהו אני בטוח שהציבור היה מתנהג אחרת אם היו חוקרים את כולם

יומנו של לפיד חושף: עשרות פגישות עם נוני מוזס הושחרו
הפגישות הסודיות של יאיר לפיד עם נוני מוזס בתקופתו כשר אוצר
השאלות הקשות שיאיר לפיד צריך להתחיל לענות עליהן
לפיד ביקש מהאוצר לגבש חוות דעת על חוק שיטיב עם ידידו מילצ'ן
הפוסט שלפיד לא כתב: "מה הסיפור עם נוני מוזס"
מה ההבדל בין קשרי נתניהו-אלוביץ' לקשרי לפיד-מוזס?

1000
אתה טועה. כמו שאמרתי, אמא שלי בתור אחות אסור לה לקבל שום מתנה. אתה גם מיתמם לאור היקף עלויות המתנות שקיבל. נראה לך הגיוני שהלשכה שלו תוציא כל חודש הזמנה ואלו יהיו מתנות אמיתיות? אתה מכיר חברים שנותנים תכשיטים לנשים שלא שלהן?

2000
אסור גם ל-ה-צ-י-ע שוחד. אני צריך להסביר את זה יותר לאט?
תן וקח - ביבי מקבל סיקור חיובי בתמורה לחוק ישראל היום.

4000
ביבי לא צעק לכתבים, ביבי שלח איש עסקים שיצעק. לאיש עסקים הזה ביבי עזר בעזרה מאוד מפוקפקת.

שמע, אולי ההבדל בינינו שאתה לא מצפה מרוה״מ להיות בנאדם ישר, אלא פשוט לא פושע ברמה של לגנוב, לרצוח לאנוס וכו׳... יש מספיק אנשים מאוד ישרים בארץ - בוא ניתן להם הזדמנות.

לגבי לפיד ושות׳ - צריך להוכיח תן-וקח, עצם העובדה שצד אחד נותן זה לא מספיק. אני לא מכחיש שזה נראה קצת מסריח, אבל כמו שאמרת, בשביל כתב אישום והרשעה - צריך הוכחות.

אתה טועה. כמו שאמרתי, אמא שלי בתור אחות אסור לה לקבל שום מתנה
כאחד שעבד הרבה במחסומים,היינו מקבלים המון אוכל ושתייה ועוגות מאזרחים,היו כאלה שנסעו במיוחד למאפייה בשביל להביא לנו בורקסים.
הם אף פעם לא הבינו למה סירבתי לקבל את זה.
כחייל,אסור לי לקבל אפילו מסטיק מאזרח,וכמפקד מחסום הסכמתי לאכול/לשתות משהו רק בתנאי שהמאבטחים שעובדים איתנו(אזרחים שעובדים באבטחה) הם אלה שקיבלו את "המתנה" ואז הביאו לנו "לטעום"

מיותר לציין שמישהו הודח מקורס קצינים בגלל שלקח הוא בעצמו(קיבל,ובאהבה..אבל זה נחשב לקח)

1000
אתה טועה. כמו שאמרתי, אמא שלי בתור אחות אסור לה לקבל שום מתנה. אתה גם מיתמם לאור היקף עלויות המתנות שקיבל. נראה לך הגיוני שהלשכה שלו תוציא כל חודש הזמנה ואלו יהיו מתנות אמיתיות? אתה מכיר חברים שנותנים תכשיטים לנשים שלא שלהן?

2000

4000
ביבי לא צעק לכתבים, ביבי שלח איש עסקים שיצעק. לאיש עסקים הזה ביבי עזר בעזרה מאוד מפוקפקת.

שמע, אולי ההבדל בינינו שאתה לא מצפה מרוה״מ להיות בנאדם ישר, אלא פשוט לא פושע ברמה של לגנוב, לרצוח לאנוס וכו׳... יש מספיק אנשים מאוד ישרים בארץ - בוא ניתן להם הזדמנות.

לגבי לפיד ושות׳ - צריך להוכיח תן-וקח, עצם העובדה שצד אחד נותן זה לא מספיק. אני לא מכחיש שזה נראה קצת מסריח, אבל כמו שאמרת, בשביל כתב אישום והרשעה - צריך הוכחות.
1000
אתה יכול להגיד שאני טועה כמה שאתה רוצה לפי החוק מתנות בין חברים זה בסדר מוזמן להגיד לחוק שהוא טועה או לעתור לבגץ אבל כרגע החוק הוא שמותר להביא מתנות לחברים גם אם הם פוליטקאים
אתה מבין שלבן אדם ששוה 10 מיליארד שקל 100 אלף שקל זה כמו שאתה תביא מתנה בשווי 100 שקל לחבר שלך

2000
לא שמעתי את ההקלטות אבל קראתי את תמלילי השיחות אולי פספסתי משהו אבל מעבר לזה שנתניהו מבקש סיקור חיובי אין שום דבר אחר אין פה תן וקח יותר מזה התענה שלך שהתן זה הסיקור קח זה חוק ישראל היום לא מתקיימת כי נתניהו לא הסכים לחוק ישראל היום

4000
סתם הגזמתי כמו שכתבת איפה התן וקח פה? בתיק 4000? מה הנתינה ומה הלקיחה? זה כל מה שאני מבקש ממך לדעת

לפיד ישר?

אני באמת חושב שעל פי מה ששלחתי לך לפיד נראה הרבה יותר אשם בשוחד מאשר ביבי אבל אתה עדיין לא מדבר על לפיד וזה מה שמפריע לרוב העם פה שיש עקיפה בררנית מאוד

• הסכם קיבוצי בענף השמירה והאבטחה, מ-22 ביולי 2014[5]
  • הסכם קיבוצי להגדלת ההפרשות לביטוח פנסיוני במשק[6]
  • הסכם קיבוצי שהורחב על ידי שר הכלכלה המחייב כל מעסיק של למעלה ממאה עובדים להעסיק 3% עובדים עם מוגבלויות.[7]
  • הסכם מסגרת לעובדי המגזר הציבורי שנחתם מול שר האוצר משה כחלון, שחלקו יושם בהעלאות שכר דיפרנציאליות (שיקליות). כמו גם הסכם המורה כי עובדי הקבלן בניקיון ושמירה במגזר הציבורי יהנו אף הם משני מענקים חד פעמיים בסך 1000 ש"ח כל אחד בתקופת ההסכם.[8]
  • הסכם מיולי 2015 המורה על קליטתם של כ-15 אלף עובדי קבלן במקצועות הליבה במגזר הציבורי.[9]
צריך לצאת מהגישה של ״ימין נגד שמאל״ וגישה פוליטית מסויימת היא רעה וגישה אחרת היא טובה. לכל גישה יש חסרונות ויתרונות, ניתן לנצל לטובה וניתן לנצל לרעה.

אני מסתכל על הפוליטיקה בארץ כרגע במבט אחר, מי בנאדם ערכי שבאמת אכפת לו מאזרחי המדינה ורוצה לעשות להם טוב? אני בטוח שנתניהו לא. יש אנשים מהקשת הפוליטית שאני לא מסכים עם הדעה שלהם, אבל אני חושב שהם אנשים טובים וערכיים ורוצים רק טוב למדינה.

ספציפית בכחול לבן אם תסתכלו (מי שמתלבט אני באמת מציע לו להסתכל על הרשימה) יש אנשים מימין, משמאל, עשייה חברתית, עשייה בטחונית, עשייה כלכלית, אנשים מהעיתונות, אנשים מכל הרמות הבטחוניות, באמת מגוון מדהים של אנשים עם רזומה מרשים אחד אחד גם במקום ה50 ברשימה. עכשיו תסתכלו על הרשימה של הליכוד, על ח״כים מלוכלכים כמו ביטן ואמסלם עם עבר מפוקפק שבקושי נשארו מחוץ לכלא, הם נשארו בליכוד רק כי הם הכלבלבים של ביבי שפועלים ללא הרף כדי לחוקק חוקים שישאירו אותו מחוץ לכלא, על כס המלכות.
הסכם קיבוצי בענף השמירה והאבטחה, מ-22 ביולי 2014 - למה נראה לך שכשכופים עליך הסכם במקום שתוכל לנהל משא ומתן על השכר שלך זה דבר חיובי? עובדתית יש מחסור במאבטחים במשק, ואם ההסתדרות לא תדחוף את הידיים המלוכלכות שלה הם ירוויחו יותר.
יותר מזה, מצבם היה הרבה יותר טוב אם היינו מבטלים קביעות ותנאים מפליגים במגזר הציבורי, מה שהיה גורר ביטול בפועל של "עובדי הקבלן".
הסכם קיבוצי להגדלת ההפרשות לביטוח פנסיוני במשק - למה זה טוב?
הסכם קיבוצי שהורחב על ידי שר הכלכלה המחייב כל מעסיק של למעלה ממאה עובדים להעסיק 3% עובדים עם מוגבלויות - למה לעזאזל זה טוב? מי הוא שר הכלכלה שיגדיר לעסק פרטי את מי להעסיק?
הסכם מסגרת לעובדי המגזר הציבורי שנחתם מול שר האוצר משה כחלון, שחלקו יושם בהעלאות שכר דיפרנציאליות (שיקליות). כמו גם הסכם המורה כי עובדי הקבלן בניקיון ושמירה במגזר הציבורי יהנו אף הם משני מענקים חד פעמיים בסך 1000 ש"ח כל אחד בתקופת ההסכם - מה טוב בזה? גם לגבי הנקודה שלך לגבי שכר מינימום, אתה לא מבין שיש לזה השלכות? נניח ואנחנו מתעלמים מהעובדה שהעלאה בשכר מינימום בהכרח תתבטא בעלייה ביוקר המחייה, יש לדבר הזה שתי השלכות אפשריות -
1. אם מדובר במגזר הפרטי - אם התועלת שמתקבלת מעובד נקיון נמוכה מעלות העסקתו (שעלתה עקב מענקים ועליית שכר המינימום) העובד יפוטר או לא יועסק מלכתחילה.
דבר כזה סוגר את השוק בפני העובדים הכי פגיעים.
2. אם מדובר במגזר הציבורי - העלת את המס בעקיפין בלי לשאול אף אחד והסתרת את זה מאחורי אג'נדה חברתית.
הסכם מיולי 2015 המורה על קליטתם של כ-15 אלף עובדי קבלן במקצועות הליבה במגזר הציבורי - אז הוא כפה העסקה של 15 אלף עובדים למגזר הציבורי הגם ככה מנופח, במה זה תורם?
זה אולי נחמד לאותו עובד, שעוד מעט יקבל קביעות ויוכל לעשות מה שבא לו, אבל יש סיבה מאוד ברורה לפיה התופעה של עובדי הקבלן בכלל קיימת.
התנאים של עובדים במגזר הציבורי הם דבר שהמדינה לא יכולה להרשות לעצמה, ולכן היא מעסיקה עובדי קבלן כדי להמנע מהלהתמודד עם תנאי ההעסקה האלה.
הסיבה היחידה שהתנאים האלה עדיין קיימים היא ההסתדרות.
הפופוליזם המחורבן הזה זה בדיוק מה שהיא את ונצואלה להיכן שהיא היום.

מה אכפת לי מי בעד מה שטוב ונגד מה שרע? כחלון גם היה כזה, לא? והנה, הוא חירב את הכלכלה הישראלית ברמה שהילדים של מי שכותב פה ישלמו הרבה מאוד בשביל לכסות את הנזק (וגם הכותבים פה).
אפשר לטעון שגם היטלר לא היה בן אדם רע, כי בסך הכל חשב שיהודים גורמים נזק לגרמנים ושהעמים מסביבים צריכים לשרת אותם.
ניסנקורן וקודמיו עשו הכל כדי לדפוק את אזרחי ישראל בשביל שיהיה יותר כסף להם ולחברים המקומבנים שלהם, ולתת לו את תיק האוצר זה יותר מסוכן מלתת לאחמד טיבי את תיק הבטחון.

אני מבין שאתם משוכנעים שהאיש הסגול ממש רע, אבל אני מעדיף דחליל בתור ראש ממשלה (שזה לא שונה בהרבה מגנץ) ולא את ניסנקורן בתור שר אוצר.
אני לא מצביע ביבי ואם לא סוציאליסטים-גנבים כמו ניסנקורן ורם שפע ברשימה של גנץ לא היה אכפת לי בכלל אם הוא היה ראש ממשלה, אבל ביבי כראש ממשלה בהחלט עדיף על ניסנקורן כשר אוצר.

בעזהי"ת

1000

2000

4000

ולמשל בנוגע לתיק 1000:
משה איפרגן

(ביבי אפס, אגב (לא שגנץ את לפיד יותר טובים), אך מנגד אכיפה בררנית ושימוש פוליטי במימסד המשפטי, יכולים להביא למלחמת אזרחים. נראה לצערי שנמצאים גם כמה שישישו וישמחו לפרוץ אחת מעין זו).

לא יודע אם שמתם לב, אבל לפיד וגנץ ויתרו על האגו (ואני בטוח שיש להם) רק כדי להחליף את השלטון.
שמע איך אפשר להתייחס למה שכתבת

א. בוודאי שהאגו שלהם עדיין חי ובועט
ב. הם לא וויתרו על שום דבר אלא בחרו בחירה "מושכלת"
ג. הם גם ככה לא יצליחו לבנות קואליציה
ד. יאיר לפיד הוא לא יותר מכלי ריק

מעבר לזה שהמדינה במצב טוב באופן יחסי. הרצון התמידי לחיים בגן עדן הוא פנטזיה מנותקת מהמציאות שבטח שני הליצנים האלה לא מסוגלים לקדם
החברי כנסת החרדים רוצים להשאיר את החרדים עניים, מובטלים, לומדים רק תורה, אסירים לקהילה החרדית מבלי אפשרויות פיתוח.
החרדים והקהילה החרדית זה היינו הך בדיוק כמו בני אדם ואנשים.
לפיד רוצה לכפות עליהם את הערכים שלו

מעבר לזה שהמדינה במצב טוב באופן יחסי. הרצון התמידי לחיים בגן עדן הוא פנטזיה מנותקת מהמציאות שבטח שני הליצנים האלה לא מסוגלים לקדם

מסכים איתך לגבי הכל (כמעט)
לפיד רוצה לגרום להם להיות אזרחים שווי חובות כמו כולם

איך המצב טוב כשבתי חולים עמוסים עד כדי כך שאין כבר מקום ל"זקנה במסדרון"?
יוקר המחייה?
דיור?
ככה זה רפואה ציבורית המצב יותר טוב מברוב העולם תגיד תודה ואם לא טוב לך לך לפרטי
אתה יודע שאתה לא חייב לחפש דירה במרכז חפש דירה באיזה חור בארץ מבטיח לך המחיר יהיה הרבה יותר זול
מסכים שיקר פה ועדיין המדינה במצב טוב באופן יחסי

ככה זה רפואה ציבורית המצב יותר טוב מברוב העולם תגיד תודה ואם לא טוב לך לך לפרטי
אתה יודע שאתה לא חייב לחפש דירה במרכז חפש דירה באיזה חור בארץ מבטיח לך המחיר יהיה הרבה יותר זול
מסכים שיקר פה ועדיין המדינה במצב טוב באופן יחסי

טוב באופן יחסי למה ? למה שהורגלת לחיות בו ?
ברגע שאנשים אומרים את מה שאתה אומר, זה סימן שהפסדנו. ההשלמה עם רמת החיים שנוצרה בארץ הוא כישלון גדול יותר מאשר המלחמה באנשים שיצרו אותה.

ברגע שאנשים אומרים את מה שאתה אומר, זה סימן שהפסדנו. ההשלמה עם רמת החיים שנוצרה בארץ הוא כישלון גדול יותר מאשר המלחמה באנשים שיצרו אותה.

פנטזיה מנותקת מהמציאות ?
יש לך פה אשכול נחמד מאוד שפתח המשתמש היקר incin , שמה שנראלך כפנטזיה הפך להיות היום יום שלו.

פנטזיה מנותקת מהמציאות ?
יש לך פה אשכול נחמד מאוד שפתח המשתמש היקר incin , שמה שנראלך כפנטזיה הפך להיות היום יום שלו.
לא הבנתי מה כזה נורא במה שאני אומר?
באופן יחסי לשאר מדינות עולם ראשון
ומה הפנטזיה

לא הבנתי מה כזה נורא במה שאני אומר?
באופן יחסי לשאר מדינות עולם ראשון
ומה הפנטזיה

השלמה עם מציאות עגומה ? זה מה שנורא בעיני.
הפנטזיה ? שלי ? שכל בנאדם יוכל לקנות דירה במדינה הזאת מבלי להצטרך להתחייב למשכנתא לא הגיונית, שהמיסים יהיו יותר סלחנים כלפי אנשים שמרוויחים על עבודה קשה שלהם. והרשימה עוד ארוכה.

השלמה עם מציאות עגומה ? זה מה שנורא בעיני.
הפנטזיה ? שלי ? שכל בנאדם יוכל לקנות דירה במדינה הזאת מבלי להצטרך להתחייב למשכנתא לא הגיונית, שהמיסים יהיו יותר סלחנים כלפי אנשים שמרוויחים על עבודה קשה שלהם. והרשימה עוד ארוכה.
אצלך זה לא כל אחד יכול לקנות דירה זה כל אחד יכול לקנות דירה איפה שהוא רוצה וזה לא קורה באף מקום בעולם
אין מה לעשות המיסים גבוהים כי יש אוכלוסיות שצריך לממן (גם מבחינה רפואית) + ביטחון
קל לכתוב רשימה ארוכה תפרט כי בינתיים כל מה שכתבת לא בדיוק נכון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית