הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
אני אשמח מאוד אם תוכל להתייחס להודעה הפרטית ששלחתי לך,במידה ואתה מכיר ויודע
רק עכשיו התפניתי אחרי כמה ימים עמוסים בטירוף, עכשיו אני מתחיל להתייחס להכל ולהשלים פערים

אני לא מסכים, היום מי שיש לו הון זה לא נגמר בהון קטן, ולרוב ההון הזה מגיע בעזרת הרבה מאוד הקלות וטובות מהמדינה, אז לפחות שישלמו יותר מיסים

אני חי במדינה שבה יש הפרטה של הרכבות, ולכן החברות משקיעות. יש לך את הרכבות הרגילות שמזכירות את רכבת ישראל שהן איטיות יחסית, אבל מהירות יותר מישראל, והמחיר שלהן פחות או יותר קבוע, ויש לך את הרכבת המהירות והמפוארות יותר, אבל כמובן עולות עולות יותר, והמחיר משתנה בהתאם לסוג הכרטיס, וכמה אתה יותר קרוב לתאריך הנסיעה. זה מעולה עם תכנון קדימה, אבל נסיעה ארוכה יכולה לעלות הרבה ברגע האחרון
ואם מישהו עשה את ההון שלו בצורה נקיה, למרות הקשיים של המדינה? אם יש למישהו כסף לא צריך לעשוק אותו
זה הזוי לשלם כל כך הרבה מס על רווחי שוק ההון, אנשים לא טפשים ,במקום להשקיע שם הם משקיעים בנדלן או במדינות זרות .

ואם מישהו עשה את ההון שלו בצורה נקיה, למרות הקשיים של המדינה? אם יש למישהו כסף לא צריך לעשוק אותו
זה הזוי לשלם כל כך הרבה מס על רווחי שוק ההון, אנשים לא טפשים ,במקום להשקיע שם הם משקיעים בנדלן או במדינות זרות .
מס ייקחו ממך גם ככה, אבל אם אתה מגיע למצב שכסף זה לא הבעיה, אז גם לא אמור להפריע לך מעט יותר מס.
זה נקרא תרבות, שאנשים יודעים שאם הם מרוויחים הם יכולים לתרום יותר לאחרים ככה, בארץ אבל זה כל אחד לעצמו וכל אחד מתלונן שהוא נדפק הכי הרבה, במקום להבין שאם הגעת למצב שלא חסר ולא יחסר לך כסף, אז לא צריך להתלונן אם עכשיו במקום לשלם כמות מסויימת, תשלם מעט יותר. כמובן שצריך מדרגות מס מעודכנות יותר לכולם, לא רק לעשירים.
יש לך מדינות בעולם כמו שבדיה (אני מאמין שזה שם, או מקסימום מדינה צפון אירופאית אחרת) שבהם לא רק המיסים גבוהים יותר לעשירים, אלא גם דוחות התנועה הן בהתאם למדרגת המס שלך, ככה שאתה יכול גם לשלם עשרות אלפים על מהירות, וזה קורה

כמעט בטוח שכולם נוכלים, לכולם יש אינטרסים
אי אפשר להאמין לאף אחד, צריך יותר שקיפות
הרבה אנשים מצביעים ימין וביבי כי באמת התחליפים שיש לידו לא משהו
וזה מה שיקרה שוב, ביבי יבחר שוב וניפגש שוב בעוד 4 שנים
אני גם חושב שמבחינת רה''מ בפרונט ביבי כרגע הכי טוב, הבעיה היא שלא קורה איתו הרבה לטובתנו
אם הוא היה יכול לשלב את מה שמפלגת זהות מציעה (המצע) זה היה מצויין לנו כעם!

נערך לאחרונה:
לצערי הסיבה שהרבה מפלגות לא נכנסות לזה באופן עמוק - כי זה לא פופולרי. יש הרבה עובדי מדינה ואף אחד לא רוצה שהוא או מישהו מהמשפחה שלו יאבד את מקום העבודה / תנאים
יותר מזה,
רוב המפלגות בכלל מכניסות לרשימה שלהם נציגים מההסתדרות, שהם כוח גדול באחוז ההצבעה. כמובן שזה אינטרסים שלהם לשמור על המשכורות המנופחות מקופת המדינה.

כמעט בטוח שכולם נוכלים, לכולם יש אינטרסים
אי אפשר להאמין לאף אחד, צריך יותר שקיפות
כמובן שזה אינטרסים שלהם לשמור על המשכורות המנופחות מקופת המדינה.
סוף סוף דברי טעם. כל הוויכוחים הקטנוניים כאן מפספסים את האינטרסים האמיתיים של הפוליטיקאים. יצא לי החשק מלהצביע בכלל, נראה מה אעשה בסוף.

סוף סוף דברי טעם. כל הוויכוחים הקטנוניים כאן מפספסים את האינטרסים האמיתיים של הפוליטיקאים. יצא לי החשק מלהצביע בכלל, נראה מה אעשה בסוף.

לא מצביעים בשביל לזכות, מצביעים בשביל כמה שפחות להפסיד....לפחות כאן בארץ ישראל שלנו היפה וגם פורחת 👎

מס ייקחו ממך גם ככה, אבל אם אתה מגיע למצב שכסף זה לא הבעיה, אז גם לא אמור להפריע לך מעט יותר מס.
זה נקרא תרבות, שאנשים יודעים שאם הם מרוויחים הם יכולים לתרום יותר לאחרים ככה, בארץ אבל זה כל אחד לעצמו וכל אחד מתלונן שהוא נדפק הכי הרבה, במקום להבין שאם הגעת למצב שלא חסר ולא יחסר לך כסף, אז לא צריך להתלונן אם עכשיו במקום לשלם כמות מסויימת, תשלם מעט יותר. כמובן שצריך מדרגות מס מעודכנות יותר לכולם, לא רק לעשירים.
יש לך מדינות בעולם כמו שבדיה (אני מאמין שזה שם, או מקסימום מדינה צפון אירופאית אחרת) שבהם לא רק המיסים גבוהים יותר לעשירים, אלא גם דוחות התנועה הן בהתאם למדרגת המס שלך, ככה שאתה יכול גם לשלם עשרות אלפים על מהירות, וזה קורה
אני משקיע בשוק ההון, לא במליונים אבל עדיין בסכומים יפים ,רבע מהרווחים הולכים למס ,זה המון.
לא מדובר במצב של מליונרים שמשקיעים ,אלא בסתם אנשים
ואם ארצה לתת תרומה ,שלא יקחו לי אותה בכוח

אם יוגש נגד נתניהו כתב אישום והוא יהיה ראש ממשלה, זאת תיהיה פשוט בדיחה. ולא כי אני חושב שזה אומר שהוא אשם או משהו כזה, יכול להיות שיוגש כתב אישום והוא עוד יוכיח את חפותו. אבל במצב כזה, במקום להתעסק ב"לנהל" את המדינה (מה שהוא לדעתי גם ככה עושה גרוע), הוא יתעסק 70 אחוז מהזמן שלו בכתב האישום ולא במדינה.
אם עד עכשיו הוא לא עשה כלום, מה יהיה כשבאמת לא יהיה לו זמן ל"שטויות" האלה של לנהל את מדינת ישראל.
זו הסיבה שאצביע כנראה למי שהכי חזק מול ביבי, ואת זה אדע רק לקראת הבחירות. הלוואי שהייתי יכול להרשות לעצמי להצביע למי שאני באמת רוצה שישב בממשלה, שמשרת את הדעות והרצונות שלי. אבל זה המצב מבחינתי.

את זה גם אני לא הבנתי. אין שום קשר בין הדעות הכלכליות שלו לבין דת.

אבסורד להגיד שאין קשר כשהסיבה היחידה שאין תחב"צ בשבת (התערבות בכלכלה) בימינו אנו, היא דת. וזו דוגמה אחת כן?
אני אישית לא רואה בן אדם דתי אורתודוקסי (אני מניח שזה מה שהוא, מודה שלא התעמקתי במסורת שלו) משנה את החוק ובכך גורם ליותר יהודים לחלל שבת בפרהסיה. זו פשוט לא איך שהדת הזו עובדת, ואני לא חושב שהוא יהיה שונה. אני כן אשמח מאוד לגלות אחרת.

@biker לפיד העלה את המס ב-5%, גם לפני זה היה מס רווח הון, וגם לפני זה שוק הדיור בישראל היה במצב חרא. לא נותן לו שום קרדיט, הוא היה על הפנים, אבל להגיד שכולם עזבו את שוק ההון ועברו לדיור בגללו זה קצת מוגזם.

@kotzer קטונתי, אבל בזמנו (3-4 שנים) הייתי בקשר עם בחורה איטלקיה שרק התלוננה כמה הרכבות שם גרועות (איזור מילאנו), שתמיד יש איחורים של חצי שעה ומעלה ושיש פילוג רציני בין הצפון והדרום ושהרבה מהתושבים בצפון רוצים להתנתק מהדרום. לא יצא לך להתקל בדברים כאלה שם?

מעניין מתי יימאס לנו מזה ונצא לרחובות
לא שזה יזיז משהו. המצב דפוק.
זה בהחלט יכול להזיז המשהו,
הבעיה היא שהפגנות צריכות המון כוח.
אפילו מחאת החמאה של 2011, שאני נכחתי בה והיא הייתה עלובה ומלווה בגדולי הזמר העברי,
לא עשתה שינוי.
הפגנות שמביאות שינוי בכל העולם, עם כל הצער בדבר,
אלה הפגנות אלימות, כולל ניפוץ זכוכיות, הצתות, פצועים ואפילו הרוגים.
ובלי אחוז גבוה מהאוכלוסיה, הפגנה בכל מקרה לא שווה כלום.

הבעיה בהפגנות בישראל, לדעתי,
היא שרבים מהישראלים, שהגיעו ממדינות ערב (משפחתי למשל) שם המשטר דיקטטורי, עם מלך בדרך כלל,
לא יודעים הרבה על הפגנה כמו שקורה בצרפת ואירופה בכלל. לפחות עד דור שני.

אם יוגש נגד נתניהו כתב אישום והוא יהיה ראש ממשלה, זאת תיהיה פשוט בדיחה. ולא כי אני חושב שזה אומר שהוא אשם או משהו כזה, יכול להיות שיוגש כתב אישום והוא עוד יוכיח את חפותו. אבל במצב כזה, במקום להתעסק ב"לנהל" את המדינה (מה שהוא לדעתי גם ככה עושה גרוע), הוא יתעסק 70 אחוז מהזמן שלו בכתב האישום ולא במדינה.
אם עד עכשיו הוא לא עשה כלום, מה יהיה כשבאמת לא יהיה לו זמן ל"שטויות" האלה של לנהל את מדינת ישראל.
זו הסיבה שאצביע כנראה למי שהכי חזק מול ביבי, ואת זה אדע רק לקראת הבחירות. הלוואי שהייתי יכול להרשות לעצמי להצביע למי שאני באמת רוצה שישב בממשלה, שמשרת את הדעות והרצונות שלי. אבל זה המצב מבחינתי.
ואם זה לא היה ביבי אלא מועמד שאתה היית רוצה גם היית כותב אותו דבר למרות שאתה חושב שהוא לא אשם?

אני אישית לא רואה בן אדם דתי אורתודוקסי (אני מניח שזה מה שהוא, מודה שלא התעמקתי במסורת שלו) משנה את החוק ובכך גורם ליותר יהודים לחלל שבת בפרהסיה. זו פשוט לא איך שהדת הזו עובדת, ואני לא חושב שהוא יהיה שונה. אני כן אשמח מאוד לגלות אחרת.
חבל שלא קראת את מה שהגבתי לך, בכל מקרה אשמח אם תוכל לראות את הסרטון הזה ולהביע את דעתך(החלקים הרלוונטים לדיון הם מ0:53-3:40)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית