הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
בכל מקרה,המטרה של שלטון קומוניסטי זה ליצור חלוקה שווה. ברוסיה הפכו את זה ל"כל העם עובד בשביל המדינה" כי סטלין,מאו,לנין וכו היו צריכים את הכסף בשביל מלחמות
לנין,ולאחר מכן טרוצקי וסטלין הגיעו מאותה מפלגה קומוניסטית.
לאחר שלנין מת,טרוצקי וסטלין רבו על ראשות המפלגה וסטלין ניצח והגלה את טרוצקי לאירופה.
ככה הוא גם עשה עם כל מי שחלק עליו או שהוא חשד בו.

הקומוניזם בהחלט קיבל שם רע ברוסיה אבל הייעוד של זה זה בטח לא "לחסל את העם"

מה לימדו אותך גבר? כ-40 מיליון סינים מתו מרעב בגלל תכנית שמטרתה היתה לפתח ולקדם את סין ולא למטרות מלחמה.
ואיפה הקומוניזם לא קיבל שם רע? אין מדינה אחת בהסטוריה שהמשטר הזה לא זרע בה חורבן והרס שתוקנו רק לאחר רפורמות קפיטליסטיות משמעותיות.

אני לא אומר שזה טוב. נשארו רק 5 מדינות קומוניסטיות בעולם.
רק הצגתי נתונים היסטוריים ואמרתי שהרעיון מאחורי זה הוא די חכם
אבל יש רעיון ויש ביצוע.
הדבר היחיד שטענתי זה שקומוניזם,בייעוד שלו,זה לא למטרות רצח עם
כמו שהבחור ניסה להציג
@Spasm32 @Bariah

תקראו ותבינו למה התכוונתי שאמרתי שברוסיה זה לא בדיוק היה קומוניזם. אלא יותר דיקטטורה.

עקרונות הקומוניזם המלחמתי
בתחום החקלאי : הוחרם עודף התוצרת החקלאית מהעיקרים לשימוש אנשי העיר והצבא תוך פיצוי מזערי היות שלממשלה לא היה דבר לתת בתמורה . החרמה זו נאכפה ע"י הצבא והצ'קה, כאשר קומיסרים שמונו מטעם המפלגה נכחו בכל כפר ועיר ברחבי רוסיה .

בתחום התעשייתי : כל המפעלים הפרטיים , אוצרות טבע , נמלים , מסילות ברזל הולאמו ללא פיצוי .

בתחום הפיננסי – מסחרי : ריכוזיות מקסימלית – הבנקים הולאמו ועל המסחר והאספקה לאזרחים ולצבא חל פיקוח ממשלתי . מסחר פרטי בוטל לחלוטין .

בתחום החברתי : חל איסור על התאגדות פועלים והם אורגנו במסגרת אחת . בוטלו מעמדות בחברה ולפיכך רבים מאנשי המעמדות הגבוהים לשעבר היגרו מרוסיה .

בתחום הפוליטי: חיסול כל הסובייטים כגופים עצמאיים. כולם פועלים במסגרת המפלגה הקומוניסטית הבולשביקית.

תוצאות הקומוניזם המלחמתי

הניסיון להוביל קומוניזם מלחמתי נכשל . הוא הוביל לדיקטטורה כנגד האיכרים . הבולשביקים נלחמו כנגד העם . בתגובה , האיכרים שרפו יבולים ושחטו בהמות , הפועלים הורידו את התפוקה וברוסיה שררו אנרכיה ורעב שגרם למותם של 5 מיליון איש.

הייצור התעשייתי לאחר המלחמה היה 15% מזה שלפניה . בעקבות יישומו של הקומוניזם המלחמתי מיליונים של רוסים גוועו ומתו ברעב והשלטון הבולשביקי היה בסכנה .

וזה הרעיון האמיתי מאחורי קומוניזם

הקומוניזם היא שיטה כלכלית חברתית המבוססת על האידאולוגיה המרקסיסטית. שיטה זו -נפוצה בזכות פרסום "המניפסט הקומוניסטי" מאת מרקס ואנגלס, שם תואר הקומוניזם כשלב הבא בהתפתחות החברה האנושית ,לאחר הסוציאליזם , ובו יפתרו מצוקות האדם והחברה, אשר נגרמו בידי השיטה הקפיטליסטית של בעלי ההון . הקומוניזם שואף להביא לחברה נטולת ממשלה ומעמדות , כלומר חברה שוויונית בצורה מלאה כאשר אמצעי היצור יהפכו לרכוש בבעלות הציבור ולא הפרט. ז"א המדינה היא המעסיקה היחידה . בראש המדינה יעמדו נציגים של הפועלים .

בכל מקרה,המטרה של שלטון קומוניסטי זה ליצור חלוקה שווה. ברוסיה הפכו את זה ל"כל העם עובד בשביל המדינה" כי סטלין,מאו,לנין וכו היו צריכים את הכסף בשביל מלחמות
לנין,ולאחר מכן טרוצקי וסטלין הגיעו מאותה מפלגה קומוניסטית.
לאחר שלנין מת,טרוצקי וסטלין רבו על ראשות המפלגה וסטלין ניצח והגלה את טרוצקי לאירופה.
ככה הוא גם עשה עם כל מי שחלק עליו או שהוא חשד בו.

הקומוניזם בהחלט קיבל שם רע ברוסיה אבל הייעוד של זה זה בטח לא "לחסל את העם"
try-communism-did-it-work-no-it-wasnt-real-communism-1395858.png

אתה לא יכול להלאים את כל האנושות בלי לעשות את זה בכוח.

וגם פאשיזם זה "לא באמת רצח המוני של מתנגדי ממשל" אלא בסך הכל בחירת אדם מתאים לשלוט בכל האמצעים לטובת הכלל!
יודע מה? אפילו בניגוד לויטנאם, צפון קוריאה, לאוס, ברית המועצות, סין, ונצואלה ועוד שבכולן "זה לא היה באמת קומוניזם/סוציאליזם", בסינגפור, קטאר ואיחוד האמירויות יש פאשיזם ולאנשים שם יש איכות חיים הרבה יותר גבוהה משלך.

די עם הבורות המחורבנת הזאת, האידיאלוגיה הזאת גרמה למותם של עשרות מיליונים, והשטויות שאתה מדבר זה זלזול בקורבנות.

תגיד לי על מה אתה מדבר בכלל? מתי ראית אותי מצדיק את הדברים האלה ואומר שזה הצליח? הדבר היחיד שעשיתי זה להציג עובדות של הרעיון המקורי לאיך היה אמור להראות קומוניזם ולאיך זה יצא בפועל.

די עם הבורות המחורבנת הזאת,

תתבייש לך.
מה לא נעים לך פה? שהצגתי נתונים היסטורים?
קטאר ואיחוד האמירויות יש פאשיזם ולאנשים שם יש איכות חיים הרבה יותר גבוהה משלך
הבודדים העשירים חיים כמו מלכים והשאר שותים מים מהרצפה. זה המדינות עם ההבדלים הכי גדולים בתנאי מחייה בין האוכלוסיות

איזה נתונים היסטוריים הצגת? הבורות הזאת שכל פעם מחדש אומרת שזה לא היה קומוניזם אמיתי היא זו שגורמת לו לחזור ומביאה רעב ומוות על מיליונים.
כמו שלא הייתי מקבל אדם שמספר ש"זה לא היה באמת נאציזם", כך לא צריך לקבל אדם שתומך באג'נדה שרצחה מיליונים.
תגיד לי על מה אתה מדבר בכלל? מתי ראית אותי מצדיק את הדברים האלה ואומר שזה הצליח? הדבר היחיד שעשיתי זה להציג עובדות של הרעיון המקורי לאיך היה אמור להראות קומוניזם ולאיך זה יצא בפועל.

תתבייש לך.
מה לא נעים לך פה? שהצגתי נתונים היסטורים?

הבודדים העשירים חיים כמו מלכים והשאר שותים מים מהרצפה. זה המדינות עם ההבדלים הכי גדולים בתנאי מחייה בין האוכלוסיות
זה בדיוק מה שאני בא להגיד, לפחות במדינות דיקטטוריות יש אוכלוסייה יחסית עשירה בנוסף לעבדים, בקומוניזם גם את זה אין.
בסינגפור דרך אגב, זה לא המצב.

שזה לא היה קומוניזם אמיתי היא זו שגורמת לו לחזור ומביאה רעב ומוות על מיליונים
אז לא ככה התכוונתי.
השוותי נטו בין הרעיון של מרקס לבין התוצאות בפועל.
לא הייתי מנסה את זה בישראל אם לזה התכוונת

בכל העולם זה לא הצליח ,בקיבוצים זה לא הצליח, אבל זה יצליח שוב בישראל ...בטח .

יש לנו בכנסת קומוניסטים מוצהרים, שזו אידיאולוגיה הרבה יותר רצחנית מנאציזם

WTF?

הוא לא מדבר על לנין הוא מדבר על סטלין ומאו

ממתי סטלין האו הרוצח הגדול באנושות?

קטאר ואיחוד האמירויות יש פאשיזם ולאנשים שם יש איכות חיים הרבה יותר גבוהה משלך.

לרוב האנשים שמה אין בכלל איכות יותר גבוה משלך זה כמו שנלך לשכונה העשירה בהודו ונגיד שלהודים שמה יש איכות חיים יותר טובה מכל מקום בעולם ונסיק מזה שבהודו חיים טוב

ואני ממש לא בעד קומוניזם אבל אתה מדבר שטויות

WTF?

ממתי סטלין האו הרוצח הגדול באנושות?

לרוב האנשים שמה אין בכלל איכות יותר גבוה משלך זה כמו שנלך לשכונה העשירה בהודו ונגיד שלהודים שמה יש איכות חיים יותר טובה מכל מקום בעולם ונסיק מזה שבהודו חיים טוב

ואני ממש לא בעד קומוניזם אבל אתה מדבר שטויות
הוא לא, הוא במקום השני אחרי מאו.
סטלין אחראי למותם של למעלה מ20 מיליון אזרחי בריהמ, מאו אחראי למותם של 60 מיליון סינים

הוא לא, הוא במקום השני אחרי מאו.
סטלין אחראי למותם של למעלה מ20 מיליון אזרחי בריהמ, מאו אחראי למותם של 60 מיליון סינים

טוב שלא כתב 120 מיליון (גם את זה אמרו פעם)

תחת שלטונו מתו כ2-3 מיליון (במהלך 29 שנים מעל 100 מיליון אזרחים)
800 אלף קיבלו עונש מוות (מתוכם הוצאו להורג 600 אלף) ועוד מיליון ומשהו מתו במחנות עבודה
בין האנשים האלו יש אנסים/רוצחים וכו..

ה20+ מיליון שאתה מדבר עליהם זה עשו מפקד אוכלוסין לפני סטלין עשו אחריו (שכחו שהיה דבר כזה מלחמת העולם השנייה) והיה חסר להם 20 מיליון איש

רק מניח את זה כאן..
בספירה סינית.. 3 מליון זה פחות מחצי אחוז מהאוכלוסיה

מאה אלף מתון מליון זה עשר אחוז.זה רצח מטורף
מליון מתוך מליארד זה 0.1 אחוז. סורי על הגישה אבל זה שולי

טוב שלא כתב 120 מיליון (גם את זה אמרו פעם)

תחת שלטונו מתו כ2-3 מיליון (במהלך 29 שנים מעל 100 מיליון אזרחים)
800 אלף קיבלו עונש מוות (מתוכם הוצאו להורג 600 אלף) ועוד מיליון ומשהו מתו במחנות עבודה
בין האנשים האלו יש אנסים/רוצחים וכו..

ה20+ מיליון שאתה מדבר עליהם זה עשו מפקד אוכלוסין לפני סטלין עשו אחריו (שכחו שהיה דבר כזה מלחמת העולם השנייה) והיה חסר להם 20 מיליון איש
מה אתה שונה מהבורים שחושבים שלא באמת מתו 6 מליון בשואה, כי "בטח סתם נפחו את המספר"?
Holodomor - Wikipedia

מה אתה שונה מהבורים שחושבים שלא באמת מתו 6 מליון בשואה, כי "בטח סתם נפחו את המספר"?
Holodomor - Wikipedia
בשורה הראשונה כתוב לך רעב שהיה בכול ברית המועצות מה הוא היה אמור לעשות להניק אזרח אזרח מהציצי שלו?

יודע מה נזרום שזה לא היה בברית המועצות אלה רק רק באוקראינה עדיין זה 3 מיליון איפה עוד ה10-30 מיליון שאתה טוען שנרצחו ?

חד משמעי המספר נופח וגם הסברתי איך

אני ממש לא מחבב את הרעיון של מפלגת גנרלים, אני הייתי ועדיין תומך נלהב של יש עתיד, עם נוכחות צבאית הרבה יותר ״רגועה״ בפן הזה.

הפואנטה שלי הייתה, שחצי ממפלגת כחול-לבן אלו אנשים שהקדישו את החיים שלהם לבטחון ישראל במסגרות שונות, חלקם נכי צה״ל. אז אני מוצא את זה אבסורד לכנות אותם שמאלנים עוכרי ישראל. אין שום בעיה עם שמאל, אבל בוא נהיה ריאלים - הם לא מרצ.

לגבי קומוניזם - אני האחרון שדוגל בגישה הזאת, אבל ממש לא הכל היה רצחני. אתם שוכחים שקיבוצים היו קומוניזם. בסופו של דבר זה נכשל כי מבחינת כלכלית זה פשוט לא עובד, אבל זה ממש לא אומר שזה כרוך באלימות.

על מה אתם מדברים אגב? כמה מהח״כים תומכים בקומוניזם אמיתי? מיעוט מאוד מאוד קטן. גם בעבודה ואפילו במרצ הם לא שואפים לקומוניזם מוחלט. זו גישה שכמעט לא קיימת בנוף הפוליטי האמיתי.

קפיטליזם מוחלט אגב, זה לא פחות גרוע מקומוניזם.

בואו נהיה ריאלים, כחול לבן זה לא שמאל. זה מרכז. לא שיש לי בעיה להודות אם זה שמאל או שיש לי בעיה להצביע למפלגת שמאל (כי אם נהיה ריאלים ולא היה כחול לבן והעבודה היו גדולים - הייתי מצביע עבודה) אבל מי שחושב שכחול לבן זה שמאל אמיתי כנראה לא קרא את המצע שלהם (או של יש עתיד) ופשוט נכנע לפופוליסטיות והפחדה של ביבי.
Holodomor - Wikipedia
הוא דיבר על אחוזים, תפסיק להיות אבי נעלבי.

אני ממש לא מחבב את הרעיון של מפלגת גנרלים, אני הייתי ועדיין תומך נלהב של יש עתיד, עם נוכחות צבאית הרבה יותר ״רגועה״ בפן הזה.

הפואנטה שלי הייתה, שחצי ממפלגת כחול-לבן אלו אנשים שהקדישו את החיים שלהם לבטחון ישראל במסגרות שונות, חלקם נכי צה״ל. אז אני מוצא את זה אבסורד לכנות אותם שמאלנים עוכרי ישראל. אין שום בעיה עם שמאל, אבל בוא נהיה ריאלים - הם לא מרצ.

לגבי קומוניזם - אני האחרון שדוגל בגישה הזאת, אבל ממש לא הכל היה רצחני. אתם שוכחים שקיבוצים היו קומוניזם. בסופו של דבר זה נכשל כי מבחינת כלכלית זה פשוט לא עובד, אבל זה ממש לא אומר שזה כרוך באלימות.

על מה אתם מדברים אגב? כמה מהח״כים תומכים בקומוניזם אמיתי? מיעוט מאוד מאוד קטן. גם בעבודה ואפילו במרצ הם לא שואפים לקומוניזם מוחלט. זו גישה שכמעט לא קיימת בנוף הפוליטי האמיתי.

קפיטליזם מוחלט אגב, זה לא פחות גרוע מקומוניזם.

בואו נהיה ריאלים, כחול לבן זה לא שמאל. זה מרכז. לא שיש לי בעיה להודות אם זה שמאל או שיש לי בעיה להצביע למפלגת שמאל (כי אם נהיה ריאלים ולא היה כחול לבן והעבודה היו גדולים - הייתי מצביע עבודה) אבל מי שחושב שכחול לבן זה שמאל אמיתי כנראה לא קרא את המצע שלהם (או של יש עתיד) ופשוט נכנע לפופוליסטיות והפחדה של ביבי.

הוא דיבר על אחוזים, תפסיק להיות אבי נעלבי.

לדעתי הבעיה העיקרית בקומוניזם שבסופו של דבר אנשים לא רוצים שוויון כולם אוהבים להרגיש יותר ממישהו אחר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית