הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
בדיוק אותו פתרון של פייגלין.
באוניברסית תל אביב ראיתי גם יהודי מניף דגל פלסטין,התקשרתי למשטרה,לא הגיעו,אין להם כוח להזויים שם

הבעיה אם ייתנו להם להקים מדינה היא בזה שיש לך עוד 2 מיליון ערבים שיישארו פה ומה שיהיה זה מדינה אחת להם ומדינה דו לאומית אצלנו. נשמע לי קצת הזוי.

הייתי מגיב למה תגובה שלך מטומטמת אבל כבר הסבירו לך

אוקיי אז למה לא לתמוך בשאר הסמים?(יש מספיק מחקרים שתומכים בזה שירוק פוגע בזיכרון גם לטווח ארוך)
אני בעד לגליזציה של כל הסמים ואין מחקרים שקובעים חד משמעית שקנאביס פוגע בזכרון לטווח ארוך.

אני בעד לגליזציה של כל הסמים ואין מחקרים שקובעים חד משמעית שקנאביס פוגע בזכרון לטווח ארוך.
ראיתי כמה שהיגיון די פשוט יגיד לך שזה פוגע

בכל מקרה לא כזה אכפת לי גם אם זה 50/50 לא סיכון שלדעתי שווה לקחת

בכל מקרה אם אתה בעד כולם אז אני יכול להבין את ההיגיון שלך ואת הדרך שלך (לא מסכים אבל מבין)

רב-תרבותיות לא עובד?
שכחתם מה זה ישראל? כור היתוך ענק עם מהגרים מארצות ערב, צפון אפריקה, אירופה, אתיופיה ורוסיה.

זה שיש מדינות שפותחות את שעריהן ללא אבחנה (כמו גרמניה) ומגיעים פליטים מזוייפים ומהגרים שלא עשו להם בדיקת רקע שמבצעים פשעים וכו׳ זה ממש לא נגד רב-תרבותיות.

כל המדינות הכי מפותחות ומתקדמות בעולם מקיימות ותומכות ברב-תרבותיות: ארה״ב, אנגליה, שוודיה, אוסטרליה, ניו זילנד, סינגפור וכו׳ וכו׳ וכו׳.

אני לא יודע אם הפתרון של פייגלין לגבי הערבים באיו״ש הוא ריאלי, לדעתי כנראה שלא, אבל להגיד ״לא משכילים״ זה פשוט לא רלוונטי. אתם לא מודעים כמה ידיים עובדות אנחנו מייבאים מחו״ל? חקלאות, בניין וכו׳ וכו׳. יש בארץ אשכרה בעיה בגלל שההשכלה זולה, אז כל אחד רוצה להיות מנהל משכיל. סבבה אין בעיה עם שאיפות אבל צריך גם אינדיאנים לא רק צ׳יפים. צריך מנקים, פועלי בניין, חקלאים, שוטפי כלים, עובדי מפעל וכו׳. הרבה מאוד פלשתינאים מהשטחים יהיו מאוד שמחים לבצע את העבודות האלו ויחזיקו אותן בגאווה (בניגוד להרבה ישראלים, כמוני, אני מודה).

גילואי נאות: למשפחה שלי היה מפעל טקסטיל לפני פרוץ האינתיפאדה הראשונה, העסיקו פלשתינאים. זה עבד מעולה וכולם היו מרוצים עד פרוץ האינתיפאדה שלא יכלו להגיע לעבודה. המשפחה שלי מכרה הרבה מוצרים בשכם ורמאללה והיו לנו קשרים עסקיים מעולים בזמנו, בדיעבד בגלל האינתיפאדה המפעל נסגר ואבא שלי עבר מלהיות בעלים של מפעל ללהיות סוכן מכירות בשכר זעום של חברת שיווק מזון.

רב-תרבותיות לא עובד?
שכחתם מה זה ישראל? כור היתוך ענק עם מהגרים מארצות ערב, צפון אפריקה, אירופה, אתיופיה ורוסיה.

זה שיש מדינות שפותחות את שעריהן ללא אבחנה (כמו גרמניה) ומגיעים פליטים מזוייפים ומהגרים שלא עשו להם בדיקת רקע שמבצעים פשעים וכו׳ זה ממש לא נגד רב-תרבותיות.

כל המדינות הכי מפותחות ומתקדמות בעולם מקיימות ותומכות ברב-תרבותיות: ארה״ב, אנגליה, שוודיה, אוסטרליה, ניו זילנד, סינגפור וכו׳ וכו׳ וכו׳.

אני לא יודע אם הפתרון של פייגלין לגבי הערבים באיו״ש הוא ריאלי, לדעתי כנראה שלא, אבל להגיד ״לא משכילים״ זה פשוט לא רלוונטי. אתם לא מודעים כמה ידיים עובדות אנחנו מייבאים מחו״ל? חקלאות, בניין וכו׳ וכו׳. יש בארץ אשכרה בעיה בגלל שההשכלה זולה, אז כל אחד רוצה להיות מנהל משכיל. סבבה אין בעיה עם שאיפות אבל צריך גם אינדיאנים לא רק צ׳יפים. צריך מנקים, פועלי בניין, חקלאים, שוטפי כלים, עובדי מפעל וכו׳. הרבה מאוד פלשתינאים מהשטחים יהיו מאוד שמחים לבצע את העבודות האלו ויחזיקו אותן בגאווה (בניגוד להרבה ישראלים, כמוני, אני מודה).

גילואי נאות: למשפחה שלי היה מפעל טקסטיל לפני פרוץ האינתיפאדה הראשונה, העסיקו פלשתינאים. זה עבד מעולה וכולם היו מרוצים עד פרוץ האינתיפאדה שלא יכלו להגיע לעבודה. המשפחה שלי מכרה הרבה מוצרים בשכם ורמאללה והיו לנו קשרים עסקיים מעולים בזמנו, בדיעבד בגלל האינתיפאדה המפעל נסגר ואבא שלי עבר מלהיות בעלים של מפעל ללהיות סוכן מכירות בשכר זעום של חברת שיווק מזון.
המדינות האלה מצליחות ולכן המהגרים מגיעים אליהן, ולא להיפך. הן היו מאוד מצליחות הרבה לפני ההגירות של השנים האחרונות. אני לא יודע באיזה עולם אתה חי. המדינות היחידות שהתפתחו בזכות ההגירות זה לאן שהאירופאים הגיעו שלפניהם לא היה בהן כלום, ופיתחו אותן. אין קשר להגירה של העשורים האחרונים. אתה חי במציאות אחרת כנראה.

רב-תרבותיות לא עובד?

כמה מנותק צריך להיות בשביל להגיד ש"כולם היו מרוצים עד פרוץ האינתיפאדה"? כאילו זו איזו גזירה משמיים.

ובניגוד לטענה שלך, ההשכלה של התושבים שנצרף לשורותינו מאוד רלוונטית, כי באופן כללי אנשים משכילים הם פחות פאנאטים דתיים, פחות נוטים לבדלנות ויותר מצודדים בהגירה (שזה לא בהכרח דבר חיובי עבורנו).

תקרא את המצע.

אגב לבחור שהעלה תמונה שיעני שגורם התמיכה העיקרי של מצביעי זהות הוא הקנאביס:
ddlhdlz0ovoi.png

משתמע מהתגובות שלך שאולי קיימת אצלך הסברה שאם פייגלין יעמוד בראשות הממשלה, כל הבעיות יפתרו תוך דקות.

זה לא עובד ככה, והניסיון המעשי שלו הוא אפסי, לפרסם מצע זה הרבה נפנופי ידיים עד לשלב שבו באמת משהו מתממש.

משתמע מהתגובות שלך שאולי קיימת אצלך הסברה שאם פייגלין יעמוד בראשות הממשלה, כל הבעיות יפתרו תוך דקות.

זה לא עובד ככה, והניסיון המעשי שלו הוא אפסי, לפרסם מצע זה הרבה נפנופי ידיים עד לשלב שבו באמת משהו מתממש.
ממש לא,
כדי ליישם את כל המצע שלו צריך:
1. 120 מנדטים
2. זמן

לא ברור איך הגעת לכך שזה מה ש"משתמע מתגובותיי".

ממש לא,
כדי ליישם את כל המצע שלו צריך:
1. 120 מנדטים
2. זמן

לא ברור איך הגעת לכך שזה מה ש"משתמע מתגובותיי".

זה הרושם שקיבלתי, משום שקשה לי להבין איך אפשר להיות בעד זהות באופן כזה טוטאלי.

כשאני עובר על המצע, אני רואה לא מעט דברים שעלולים לגרור בעיות בדרך ולא יהיו כאלה פשוטים ליישום כמו שזה נראה באוויר.

חברה רדו מהפייגלין הזה... הז' היחיד שבאמת נקבל זה אם ביבי יבחר שוב!! 🤬🤬
נכון, בגלל זה מצביעים לשמאל. רק שמאל יחזיר את כוח ההרתעה של צה"ל ויהפוך את המדינה לעוד יותר סוציאליסטית, מה שישפר את המצב הכלכלי וכולם יהיו עשירים.

אני בוחר כחול לבן כי אני חושב שיאיר לפיד באמת טוב בלהמציא מיסים למיניהם וזה רק יצמצם פערים בחברה שלנו. מס טלויזיה, מס אוויר, מס שמש וכו. יש הרבה פוטנציאל. בנוסף אני רוצה שגנץ יהיה ראש ממשלה כי הוא באמת בנאדם מוסרי שמוכן לסכן את החיילים שלנו ואף לתת להם למות רק כדי שאזרחים חפים מפשע לא ייפגעו. פטנציאל אדיר הן בכלכלה והן בביטחון שלא ממומש עד עכשיו. בנוסף אשמח לראות את תמר זנדברג בתור שרת החינוך כדי שהילדים כבר מהיסודי יתחילו ללמוד על פמניזם, הומואים ולסביות וכדומה, מה שמאוד חסר כרגע. זה חוסן אמיתי לישראל.

לפיד יעשה רוטציה עם ניסנקורן,כל אחד יהרוס את הכלכלה בתורו, ימשיכו את דרכו של כחלון.

כשאני עובר על המצע, אני רואה לא מעט דברים שעלולים לגרור בעיות בדרך ולא יהיו כאלה פשוטים ליישום כמו שזה נראה באוויר.
לכנסת ה19 הצבעתי ליש עתיד, למרות שלא הסכמתי עם כל המצע שלהם,
לכנסת ה20 הצבעתי לכחלון כי חשבתי שיעשה שינוי.
דווקא לגבי זהות לא מצאתי הרבה דברים בעייתיים, כשמציגים את זה בתקשורת זה באמת נישמע רע, אבל אשמח לשמוע ממך מה הדברים שיכול לגרום בעיות?

כמו שאתה רואה בפעמיים הקודמות ובפעם השלישית אני מצביע על פי אינטרס כלכלי. הנושא הבטחוני והסכסוך לא על הפרק עם כל הדיבורים. (יש עתיד- 2 מדינות, זהות- מדינה אחת)

אני בוחר כחול לבן כי אני חושב שיאיר לפיד באמת טוב בלהמציא מיסים למיניהם וזה רק יצמצם פערים בחברה שלנו. מס טלויזיה, מס אוויר, מס שמש וכו. יש הרבה פוטנציאל. בנוסף אני רוצה שגנץ יהיה ראש ממשלה כי הוא באמת בנאדם מוסרי שמוכן לסכן את החיילים שלנו ואף לתת להם למות רק כדי שאזרחים חפים מפשע לא ייפגעו. פטנציאל אדיר הן בכלכלה והן בביטחון שלא ממומש עד עכשיו. בנוסף אשמח לראות את תמר זנדברג בתור שרת החינוך כדי שהילדים כבר מהיסודי יתחילו ללמוד על פמניזם, הומואים ולסביות וכדומה, מה שמאוד חסר כרגע. זה חוסן אמיתי לישראל.
גנץ ולפיד זה גרוע וביבי זה גרוע יותר הדבר הכי טוב שיכול לקרות למדינה זה שביבי יואשם גדעון סער יעשה מהלך, ויצרו קואליציה של הליכוד וכחול לבן בלי מפלגות קטנות שדרושות דברים.

המדינות האלה מצליחות ולכן המהגרים מגיעים אליהן, ולא להיפך. הן היו מאוד מצליחות הרבה לפני ההגירות של השנים האחרונות. אני לא יודע באיזה עולם אתה חי. המדינות היחידות שהתפתחו בזכות ההגירות זה לאן שהאירופאים הגיעו שלפניהם לא היה בהן כלום, ופיתחו אותן. אין קשר להגירה של העשורים האחרונים. אתה חי במציאות אחרת כנראה.
איפה ראית אותי כותב שההצלחה של המדינה היא בגלל ההגירה?
כתבתי שרב תרבותיות ממש לא פוגעת במדינה ורוב המדינות הכי מוצלחות מתקיימות עם רמה גבוהה של רב תרבותיות.

אף אחד לא ״חייב״ הגירה המונית ממדינות עולם שני ושלישי, ממש לא. אני לא תמים ויש לזה המון יתרונות וחסרונות.

ספציפית בארצות מערביות ללא מהגרים יש בעיה של ילודה שלילית ואוכלוסיה מזדקנת, הגירה לרוב פותרת את המצב הספציפי הזה. אבל זה לא רלוונטי לארץ.
כמה מנותק צריך להיות בשביל להגיד ש"כולם היו מרוצים עד פרוץ האינתיפאדה"? כאילו זו איזו גזירה משמיים.

ובניגוד לטענה שלך, ההשכלה של התושבים שנצרף לשורותינו מאוד רלוונטית, כי באופן כללי אנשים משכילים הם פחות פאנאטים דתיים, פחות נוטים לבדלנות ויותר מצודדים בהגירה (שזה לא בהכרח דבר חיובי עבורנו).
לא הבנת אותי - ״כולם מרוצים״ הכוונה למשפחה שלי שהיו בעלים של המפעל והעובדים הפלשתינאים. אין ספק שמאז הקמת המדינה לא היה מצב שבאופן כללי ״כולם מרוצים״. היו תקופות סבירות ויותר גרועות, זה הכל.

ולבחור מישהו עם המון נסיון מעשי ותוצאה שלילית זה עדיף?

מה אתה מציע?

הדברים ה״קיצוניים״ שמפחידים את חלק מהמצביעים סיכוי לא סביר שיתבצעו כי זהות לא לבד בממשלה. לא יספחו את איו״ש כי זהות רוצה. מנגד, מאוד סביר שישנו שיטות במערכת הבריאות, חינוך, קנאביס כי זהות רוצה. זה הרבה פחות שנוי במחלוקת.
נכון, בגלל זה מצביעים לשמאל. רק שמאל יחזיר את כוח ההרתעה של צה"ל ויהפוך את המדינה לעוד יותר סוציאליסטית, מה שישפר את המצב הכלכלי וכולם יהיו עשירים.
אתה מדבר במנטרה חסרת תכלית. למי אכפת אם זה ימין או שמאל או למעלה או למטה.

אתה חושב שתכלס ביבי חיזק את חוזק ההתרעה? אתה רוצה שאעלה כאן תמונות של מחבלים רוקדים לנו על הגדר ועושים מסיבות עם בלוני תבערה?

אתה באמת כל כך פרנואידי שחושב שגנץ ולפיד יהיו יותר גרועים מזה?

ההרתעה בשפל היסטורי שלא היה כמותו, לא אצל רבין, לא אצל פרס, לא אצל אולמרט ולא אצל אף אחד.

תחת ביבי יש לך את תרבות הקצבאות לאברכים הכי גבוהות שאי פעם היו. המיסים הכי גבוהים שאי פעם היו. איפה בדיוק אתה חושב שאנחנו קפיטליסטים?
למי אתה מצביע?

אם היית מכיר אותי היית יודע שאני מאוד שונא פמיניזם בצורה שהוא לרוב בא לידי ביטוי היום. דומה לזה, האובססיביות ללהט״בים בכל מחיר ובלי שום שוויון.

אבל... מה רע שילדים ילמדו שיש אנשים שהם שונים? כמו שמחנכים לסובלנות כלפי גזע ומין, יחנכו לסובלנות כלפי מיניות ומגדר? כל עוד לא יעודדו את הילדים שזה מומלץ לשנות מין וכו׳ וכו׳ כמו שאני חושד שקורה במקומות מסויימים כי מתבלבלים בין ילד שנהנה מברבי וילדה שאוהבת מכוניות מרוץ לאשכרה טראנס. זו מציאות שהיא חלק מהחיים שלנו ואני לא חושב שצריך להסתיר את זה מהילדים, כל עוד זה נעשה בקונטקסט הנכון.

אני ממש לא מסכים עם זנדברג ומרצ, אני ממש לא שמאל ברמה הזאת (ולא שמאל בכלל האמת) אבל המפלגה שלהם ראויה, הנציגים שלהם אנשים ערכיים עם אידיאולוגיה ורצון אמיתי להטיב עם המדינה ומבחינתי זה עדיף על ביבי שהרצון האמיתי שלו זה שמפניה ורודה וחליפות וסיגרים וארוחות שף והעיקר להיות בכס ולא בכלא.
גנץ ולפיד זה גרוע וביבי זה גרוע יותר הדבר הכי טוב שיכול לקרות למדינה זה שביבי יואשם גדעון סער יעשה מהלך, ויצרו קואליציה של הליכוד וכחול לבן בלי מפלגות קטנות שדרושות דברים.
בגדול - אני לחלוטין מסכים איתך.
הליכוד זו לא מפלגה רעה. אני תומך כאן באוסטרליה במפלגה שמקבילה לה מבחינת עקרונות. הבעיה שבתקופת ביבי הם איבדו את הדרך, האנשים הערכיים עזבו והבובות של ביבי נשארו. יש עדיין הרבה אנשים עם עבר/הווה מפוקפק (חיים כץ, ביטן, אמסלם, זוהר, הנגבי) אבל אני עדיין מאמין שאפשר לשקם את המפלגה אם ביבי ילך ואחד כמו גדעון סער יקח את המושכות. אין לי שום דבר רע להגיד עליו. יש הרבה אנשים שבדעות שלהם הם ליכוד אבל הם לא יכלו להשאר שם בגלל התרבות הבהמית שביבי הנהיג (לבני, יעלון, כחלון וכו׳).
הייתי מגיב למה תגובה שלך מטומטמת אבל כבר הסבירו לך

אוקיי אז למה לא לתמוך בשאר הסמים?(יש מספיק מחקרים שתומכים בזה שירוק פוגע בזיכרון גם לטווח ארוך)
תשתמש בשפה הולמת בבקשה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית