הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
וגם לפוסט הזה הוא הגיב בחזרה, כפי שניתן לראות מהתגובה שלו לאחד המגיבים.

ככה שהפוסט נגד פוסט הזה לא יתנו לקורא השקפה אמיתית, עד שלא יקרא בעצמו את המצע ויחליט לבדו במה הוא תומך.
עדיף לקרוא סיכומים
@MasterSplitter
האם האירועים האחרונים שינו את דעתך על כחול לבן?

אתה בתור מצביע ״זהות״ כנראה מאוד קפיטליסטי, ואני מנגד קפיטליסט מתון או אם תרצה לקרוא לזה ״מרכז״.

מי שעשיר לא צריך סיוע מהמדינה בדברים האלה. הסבסוד של המדינה מטרתו להקל את נטל המימון של החינוך. אם תגרום ל50% מהבתי ספר פתאום לגבות אקסטרא כסף על חינוך, כל המהפכה אולי שיפרה את החינוך אבל תגרום לעליה בעלויות המחיה וזוהי לא המטרה של זהות אני בטוח.
שוב, אתה לא יכול לקחת יותר מעשירים ואפילו לא להחזיר להם כמו לשאר האנשים.
מה גם שמה שאתה מתכנן יחלק את בתי הספר לשתי קטגוריות - אלה שאתה משלם בעבורם ואוצ'ר (3000 ש"ח), ואלה שאתה משלם בעבורם הרבה יותר, ככה שהואוצ'ר לא ישנה.
זו לא המטרה, ומי שרוצה להוסיף 500-1000 שקל בשביל להשקיע בבית ספר אחר אמור להיות מסוגל לעשות את זה.

שוב, אתם צריכים להבין שהרוב המוחלט של הלקוחות הוא זה שישתמש רק בואוצ'ר ולא אלה שמוכנים לשלם 10000 בחודש על בית ספר.
החברות הכי רווחיות בעולם הן אלה שהלקוחות שלהם זה אני ואתה, לא מי שמוכר אחוזות לביל גייטס.

שוב, אתה לא יכול לקחת יותר מעשירים ואפילו לא להחזיר להם כמו לשאר האנשים.
מה גם שמה שאתה מתכנן יחלק את בתי הספר לשתי קטגוריות - אלה שאתה משלם בעבורם ואוצ'ר (3000 ש"ח), ואלה שאתה משלם בעבורם הרבה יותר, ככה שהואוצ'ר לא ישנה.
זו לא המטרה, ומי שרוצה להוסיף 500-1000 שקל בשביל להשקיע בבית ספר אחר אמור להיות מסוגל לעשות את זה.

שוב, אתם צריכים להבין שהרוב המוחלט של הלקוחות הוא זה שישתמש רק בואוצ'ר ולא אלה שמוכנים לשלם 10000 בחודש על בית ספר.
החברות הכי רווחיות בעולם הן אלה שהלקוחות שלהם זה אני ואתה, לא מי שמוכר אחוזות לביל גייטס.

בטח שאתה יכול. זה קורה בארץ גם היום, וגם בעוד הרבה ארצות אחרות.
אתה משלם מס יותר גבוה בתור עשיר ואתה לא מקבל הטבות בפועל (קצבאות וכו׳).
אתה יכול להתווכח אם אתה מסכים עם זה (זה בסדר גמור לא להסכים).

אתה ממציא שהבתי ספר היקר יעלו 500-1000 ש״ח יותר. מאיפה לך כמה יעלו? הרי המכללות היוקרתיות היום עולות 30,000 לשנה לעומת 11,000 שכר לימוד אוניברסיטאי (שקיים גם בהרבה מכללות).

בארץ יש תרבות שכל אחד חושב שהילד שלו מיוחד וגאון ואנשים יתביישו לשלוח אותו לבצפר ״רגיל״ ב3000 ש״ח לחודש בעוד ששאר ההורים שולחים ילדים למקום אחר ומשלמים עוד כמה אלפים אקסטרא בחודש.

בשורה התחתונה זה ייקר את המחיה בארץ מה שאתה מציע. החינוך בהחלט ישתפר ואני בעד שיטת השוברים, אבל אני מדבר על האספקט נטו של יוקר המחיה.

בטח שאתה יכול. זה קורה בארץ גם היום, וגם בעוד הרבה ארצות אחרות.
אתה משלם מס יותר גבוה בתור עשיר ואתה לא מקבל הטבות בפועל (קצבאות וכו׳).
אתה יכול להתווכח אם אתה מסכים עם זה (זה בסדר גמור לא להסכים).

אתה ממציא שהבתי ספר היקר יעלו 500-1000 ש״ח יותר. מאיפה לך כמה יעלו? הרי המכללות היוקרתיות היום עולות 30,000 לשנה לעומת 11,000 שכר לימוד אוניברסיטאי (שקיים גם בהרבה מכללות).

בארץ יש תרבות שכל אחד חושב שהילד שלו מיוחד וגאון ואנשים יתביישו לשלוח אותו לבצפר ״רגיל״ ב3000 ש״ח לחודש בעוד ששאר ההורים שולחים ילדים למקום אחר ומשלמים עוד כמה אלפים אקסטרא בחודש.

בשורה התחתונה זה ייקר את המחיה בארץ מה שאתה מציע. החינוך בהחלט ישתפר ואני בעד שיטת השוברים, אבל אני מדבר על האספקט נטו של יוקר המחיה.
זה לא כמו מס רגיל, כי אם מלכתחילה אתה קובע שחינוך זו זכות בסיסית אתה לא יכול לקחת את זה מעשירים.
זה אולי מקביל למצב שבארץ, מי שעושה ביטוח בריאות משלים כלשהו (נגיד פלטינום בכללית), המדינה תפסיק לשלם בעבורו דמי בריאות לקופ"ח, וברור שזה לא מצב מקובל.

המכללות היקרות עולות היום פחות מ30K והן בלי מימון ממשלתי בכלל, לא מימון של 3000 שקל בחודש.
זה לא משנה כמה כל אחד חושב שהילד שלו גאון, עובדה שהרוב המוחלט הולכים למוסדות אקדמיים ציבוריים ולא מוכנים לשלם יותר.
ככה גם יהיה בבתי הספר, וככה מתקיים בכל שוק, כמו שלא 70% מהאוכלוסייה משתמשת בגלקסי 10 עכשיו.

זה לא כמו מס רגיל, כי אם מלכתחילה אתה קובע שחינוך זו זכות בסיסית אתה לא יכול לקחת את זה מעשירים.
זה אולי מקביל למצב שבארץ, מי שעושה ביטוח בריאות משלים כלשהו (נגיד פלטינום בכללית), המדינה תפסיק לשלם בעבורו דמי בריאות לקופ"ח, וברור שזה לא מצב מקובל.

המכללות היקרות עולות היום פחות מ30K והן בלי מימון ממשלתי בכלל, לא מימון של 3000 שקל בחודש.
זה לא משנה כמה כל אחד חושב שהילד שלו גאון, עובדה שהרוב המוחלט הולכים למוסדות אקדמיים ציבוריים ולא מוכנים לשלם יותר.
ככה גם יהיה בבתי הספר, וככה מתקיים בכל שוק, כמו שלא 70% מהאוכלוסייה משתמשת בגלקסי 10 עכשיו.
מהסיבה שהם יותר טובים...
אם MIT היה בארץ מי נראה לך היה הולך לשמה?

הרוב המוחלט הולך למוסדות אקדמיים ציבוריים משום שהם בכמה רמות מעל המכללות הפרטיות בארץ, גם מבחינת לימודים וגם מבחינת יוקרת התואר והשתלבות בשוק העבודה.

זה ממש לא נכון שרוב מוסדות הציבוריים ברמה יותר גבוהה מהבין תחומי, בטח שלא ברמת ההוראה.
בתואר ראשון, לרוב ה"יוקרה" שבאוניברסיטאות היא שאתה מקבל חרא של תמורה לכסף ומרצים שמים עליך זין, ולאו דווקא כי אתה הולך לחקור דברים שחוקרים רק בטכניון.

בכל אופן, ברור שרוב האנשים שהולכים למכללות הולכים למכללות ציבוריות ולא פרטיות כדי לחסוך כסף.

בכללית פלטינום אתה עדיין מקבל את הבסיס כמו כולם ואתה מוסיף על זה עוד הטבות, זו לא קופ״ח נפרדת שהכל יותר טוב בה. זה מקביל לבית ספר ציבורי והתלמיד הולך לשעתיים ביום שיעורי העשרה בתשלום שעם זה אין לי שום בעיה.

אתה לא לוקח מהעשירים את הזכות לחינוך כי הם יכולים ללכת לבית ספר ציבורי.

אני חושב שסטינו לחלוטין מהדיון כי פייגלין רוצה לשפר את בתי הספר הציבוריים ולא את בתי הספר לעשירים, שנינו מסכימים על השיטה שלנו ושנינו חושבים שהיא טובה.

האמת שמבחינת רעיונות ודעות אני הכי מתחבר לזהות, אבל מבחינה "תרבותית" אם אפשר לקרוא לזה ככה...אני פשוט נגעל מכל מחנה הימין הזה..איתמר בן גביר מאיחוד מפלגות הימין העלה אתמול לפייסבוק שלו קטע שבו אחד "מהמעריצים" שלו דחף פיזית את גנץ..וזה פשוט מחליא אותי האלימות הזאת!! רק בגלל זה אני שוקל להצביע לגנץ כדי להעיף את התרבות הברברית הזאת מהמדינה! אפילו שפייגלין עצמו הוא בנאדם מאוד מנומס..ואפילו שאני עצמי קפיטליסט ..ולדעתי התכנית של לפיד תהרוס את הייטק וניסנקורן בתור שר אוצר זה לא יגמר טוב..אבל יש דברים יותר חשובים..כרגע אני מתלבט על סמך הדברים הללו.

אולי ידוע למישהו - מתישהו בעבר בבחירות היו קלפיות "למוגבלי ניידות" או משהו כזה, נגיד אני בתור סטודנט חיפאי הצבעתי בחיפה בקלפי כזה במקום לנסוע לקלפי שהייתי רשום בה (מעלות), יש גם הפעם קלפיות כאלה?

האמת שמבחינת רעיונות ודעות אני הכי מתחבר לזהות, אבל מבחינה "תרבותית" אם אפשר לקרוא לזה ככה...אני פשוט נגעל מכל מחנה הימין הזה..איתמר בן גביר מאיחוד מפלגות הימין העלה אתמול לפייסבוק שלו קטע שבו אחד "מהמעריצים" שלו דחף פיזית את גנץ..וזה פשוט מחליא אותי האלימות הזאת!! רק בגלל זה אני שוקל להצביע לגנץ כדי להעיף את התרבות הברברית הזאת מהמדינה! אפילו שפייגלין עצמו הוא בנאדם מאוד מנומס..ואפילו שאני עצמי קפיטליסט ..ולדעתי התכנית של לפיד תהרוס את הייטק וניסנקורן בתור שר אוצר זה לא יגמר טוב..אבל יש דברים יותר חשובים..כרגע אני מתלבט על סמך הדברים הללו.
בן גביר ממש לא שייך לזהות, הוא נגד כל מה שזהות מייצגת .
דת ומדינה ,מריחואנה, כלכלה, צבא מקצועימקצועי, נישואים אזרחיים ועוד

אולי ידוע למישהו - מתישהו בעבר בבחירות היו קלפיות "למוגבלי ניידות" או משהו כזה, נגיד אני בתור סטודנט חיפאי הצבעתי בחיפה בקלפי כזה במקום לנסוע לקלפי שהייתי רשום בה (מעלות), יש גם הפעם קלפיות כאלה?
לא

הגיע הזמן באמת לשים ז' איפשהו..
הרבה זמן הוא לבד כבר:s85:🤣

השיח והתרבות בפוליטיקה היום לדעתי נטו בגלל ביבי והליכוד.
היו פעם אנשים ראויים בליכוד וביבי דאג להיפטר מכל אינטיליגנט ישר עם ערכים כי הוא מהווה איום על המנהיגות של ביבי. כיום המפלגה שורדת כי אחרים הם ״שמאל חלש״ ורוב הח״כים פשוט בהמות שם.

שאר מפלגות כולל ימין כולל שמאל השיח הרבה יותר הגיוני ותרבותי, אפילו אצל החרדים בדר״כ.

באמת שאם נרכז את כל הפליטות פה של הליכודניקים, זה יהיה כמה עמודים.

לדעתי הדבר הכי גרוע שאמסלם צעק ללפיד ״שטינקר״ על זה ששיתף פעולה עם המשטרה. מעל דוכן הכנסת. אם זה לא תרבות של מאפיה, אני לא יודע מה כן.

דווקא אתמול גלעד ארדן פלט משהו חיובי,
שגנץ היה רמטכל מצויין
מיד אחרי זה הוא דאג לתקן ואמר "אבל לא מתאים בשום אופן להיות ראש ממשלה"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית