הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות הקרובות ?

למי תצביעו בבחירות לכנסת ?

• סה"כ מצביעים
    124
אני חושב שהסיבה שאומרים את זה ספציפית על פייגלין זה כי דעותיו וניסוח הדברים שלו השתנו לאורך השנים, גנץ היה די עקבי למיטב ידיעתי.
תוכנית מאה הימים - משה פייגלין

אני מקווה שזהות וכחול לבן יהיו שותפים בקואליציה העתידית, קראתי את המצע של זהות והם בהחלט מפלגה מעניינת בנוף הפוליטי.
אשמח להבין למה אף אחד לא מתייחס למה שקרה בין גנץ לאלשיך

אשמח להבין למה אף אחד לא מתייחס למה שקרה בין גנץ לאלשיך

כי מדובר בפיילוט וההתקשרות לא יצאה לפועל בסופו של דבר ונבחרה חברה אחרת. המשטרה נתנה סיבה לגיטימית לפיילוט (דיוק דרישה מבצעית לצורך קיומו העתידי של הליך תחרותי) והפטור למכרז עבור הפיילוט התקבל ע"י ועדת המרכזים ואושר בוועדת הפטור המשרדי - לא רק ע"י אלשיך.

לא אומר שאין שום פגם בהחלטה לא לצאת למכרז עבור הפיילוט, אבל מקריאת הנתונים אני לא רואה כאן משהו שהיה גורם לי לא להצביע לגנץ (ניסנקורן כשר אוצר זה כבר משהו אחר, אבל אני מבין למה הם צירפו אותו למפלגה).

כי מדובר בפיילוט וההתקשרות לא יצאה לפועל בסופו של דבר ונבחרה חברה אחרת. המשטרה נתנה סיבה לגיטימית לפיילוט (דיוק דרישה מבצעית לצורך קיומו העתידי של הליך תחרותי) והפטור למכרז עבור הפיילוט התקבל ע"י ועדת המרכזים ואושר בוועדת הפטור המשרדי - לא רק ע"י אלשיך.

לא אומר שאין שום פגם בהחלטה לא לצאת למכרז עבור הפיילוט, אבל מקריאת הנתונים אני לא רואה כאן משהו שהיה גורם לי לא להצביע לגנץ (ניסנקורן כשר אוצר זה כבר משהו אחר, אבל אני מבין למה הם צירפו אותו למפלגה).
כמה עובדות על "תיק 50 המיליון"

1. סך 50 המיליון ₪ שהמפכ"ל אלשיך התחייב לבני גנץ, הוא רק עבור שירותי הדרכה ויעוץ. לפי דו"ח מבקר המדינה: "סכום התקשרות זה אינו כולל את עלות רכישת החומרה, אינו כולל את עלות תחזוקת המערכת, ואינו כולל רכישת פיתוחים עתידיים"! כלומר, תוכנית הגניבה המלאה, מדברת על עוד עשרות רבים אם לא מאות של מיליונים.

2. סך 4 מיליון ש"ח שאלשיך כבר הספיק לשלם לגנץ עבור "הפיילוט", לדברי המבקר הם בנוסף ל- 1.5 מיליון ₪ ששילם "לצורך רכישת חומרה לביצוע הפיילוט".

3. המבקר קובע, כי המשטרה יחד עם "המימד החמישי" בראשות בני גנץ, שהייתה בעצם חברת "אוויר" - בשלבי פיתוח וללא קבלות כלשהן, שיקרו ל"ועדת המכרזים" בשורה של דיווחי כזב חמורים ביותר, כמו למשל: הכפלת שנות וותק החברה. דיווח כי מדובר כביכול ב"מוצר מדף" מוכן זה שנים. דיווח כי "לחברה יש כחמישה לקוחות - גופים ביטחוניים בעולם". בזמן שלא דובים ולא יער. לא חברה ולא לקוחות. לא מדף ולא נעליים. על כך קובע המבקר כי הם שיקרו ב: "עובדות משמעותיות ורלוונטיות לקבלת החלטה בעניין ביצוע רכש בפטור ממכרז".

בתגובתו של אלשיך למבקר, הוא מנסה ככל הניתן לנקות את עצמו, ולהשאיר את הרפש על שותפו וחברו גנץ וכך הוא כותב: "עם זאת, נכון היה לבסס את הנתונים גם על מקור אחר, ולא להסתפק בנתונים שמסרו נציגי החברה".

4. למזלו הרע של אלשיך, בהמשך הדו"ח, המבקר מצטט מדברי אלשיך עצמו, שם עולה כי כמו תמיד הוא משקר, וכי הוא בהחלט ידע את מצבה האמיתי של החברה וכך כותב המבקר: "בספטמבר הורה המפכ"ל לקדם משא ומתן עם חברה א'. המפכ"ל סיכם כי "לכאורה הפכנו לשדה הניסויים של החברה והלמידה שלה הן בהקשרים של תכנים ואפילו בהקשר הכולל של ". דהיינו, החברה מפתחת את המוצר הבסיסי שלה, באמצעות התנסויות ולמידה במשטרה, וזאת, להבדיל מהתאמת המוצר שלה לצורכי המשטרה".

ושוב אני אומר - מדובר היה בפיילוט שלא הבשיל להתקשרות בפועל, הפיילוט אושר ע"י ועדת המכרזים וע"י ועדת הפטור המשרדי.

אולי יש טעם לפגם בהחלטה של ועדת המכרזים ושל ועדת הפטור, אבל זה הכל. לא מדובר כאן על 1.5 מיליון ישירות לכיס של גנץ אלא לחברה עם עשרות עובדים ("המימד החמישי"). המקור שצטטת הוא בכלל מטלגרם ומרוצף בשקרים מגמתיים שבכלל לא לקוחים מדו"ח המבקר - זה שקול למקורות ברשתות החברתיות שאומרים שגנץ היה שר ביטחון כושל או לזורקת הגמבה שאמרה שמאז ומתמיד היא הצביעה לביבי המלך כשהיא בת 19.

ממליץ לא להסתמך על "עובדות" שאתה קורא בטלגרם או בוואטסאפ.

ושוב אני אומר - מדובר היה בפיילוט שלא הבשיל להתקשרות בפועל, הפיילוט אושר ע"י ועדת המכרזים וע"י ועדת הפטור המשרדי.

אולי יש טעם לפגם בהחלטה של ועדת המכרזים ושל ועדת הפטור, אבל זה הכל. לא מדובר כאן על 1.5 מיליון ישירות לכיס של גנץ אלא לחברה עם עשרות עובדים ("המימד החמישי"). המקור שצטטת הוא בכלל מטלגרם ומרוצף בשקרים מגמתיים שבכלל לא לקוחים מדו"ח המבקר - זה שקול למקורות ברשתות החברתיות שאומרים שגנץ היה שר ביטחון כושל או לזורקת הגמבה שאמרה שמאז ומתמיד היא הצביעה לביבי המלך כשהיא בת 19.

ממליץ לא להסתמך על "עובדות" שאתה קורא בטלגרם או בוואטסאפ.
יודע מה זורם איתך שזה שקרים ולא היה 50 מיליון רק 1.5 חשבתי שעל ביבי על סיגרים עשו חקירה למה פה לא צריך חקירה?

ההבדל בין מצביעי גנץ למצביעי ביבי הוא שאם גנץ יועמד לדין ויהיה אשם - נתמוך בהתפטרותו ונגיד שטעינו ואם הוא אשם - שילך לכלא.

כשביבי ילך לכלא (לא אם) אתה תראה שעדיין הרבה מצביעים יהיו נאמנים לו, בדיוק כמו אריה דרעי שעדיין הוזים שהוא זכאי.

יש לי בטחון במערכת המשפטית והמשטרתית שלנו, עד שלא יוכח אחרת, אם הן קובעות שאדם הוא מספיק אשם כדי להעמיד לדין - אני בעד שיתפטר לא משנה מי זה. או לכל הפחות שיצא לנבצרות.

ההבדל בין מצביעי גנץ למצביעי ביבי הוא שאם גנץ יועמד לדין ויהיה אשם - נתמוך בהתפטרותו ונגיד שטעינו ואם הוא אשם - שילך לכלא.

כשביבי ילך לכלא (לא אם) אתה תראה שעדיין הרבה מצביעים יהיו נאמנים לו, בדיוק כמו אריה דרעי שעדיין הוזים שהוא זכאי.

יש לי בטחון במערכת המשפטית והמשטרתית שלנו, עד שלא יוכח אחרת, אם הן קובעות שאדם הוא מספיק אשם כדי להעמיד לדין - אני בעד שיתפטר לא משנה מי זה. או לכל הפחות שיצא לנבצרות.
(לפרוטקול אני לא מצביע ביבי אבל גם לא חושב שהוא צריך להתפטר)
טוב שאתה מחליט מה ההבדל (כרגיל כל מי שלא מסכים איתי הוזה וכו...)
אשמח לדעת על מה ביבי בדיוק ילך לכלא
והשאלה לא האם תתמוך בהתפטרות גנץ אם הוא יהיה אשם אלא רק אם הוא יועמד לדין ואתה תחשוב שמנסים לתפור לו תיק האם בגלל שיש כתב אישום (שאתה חושב שהוא חרטא וגם אם יהיה משפט הוא יצא זכאי) אתה חושב שהוא צריך להתפטר

(לפרוטקול אני לא מצביע ביבי אבל גם לא חושב שהוא צריך להתפטר)
טוב שאתה מחליט מה ההבדל (כרגיל כל מי שלא מסכים איתי הוזה וכו...)
אשמח לדעת על מה ביבי בדיוק ילך לכלא
והשאלה לא האם תתמוך בהתפטרות גנץ אם הוא יהיה אשם אלא רק אם הוא יועמד לדין ואתה תחשוב שמנסים לתפור לו תיק האם בגלל שיש כתב אישום (שאתה חושב שהוא חרטא וגם אם יהיה משפט הוא יצא זכאי) אתה חושב שהוא צריך להתפטר

גילוי נאות - אני לא ״מעריץ״ של גנץ אלא בעיקר תומך גדול של לפיד.

אם יועמד לדין באשמת שוחד וכו׳ - כן, שיתפטר או לכל הפחות שיצא לנבצרות.

גם אם תפרו לביבי תיקים, לראש ממשלה א-ס-ו-ר לצאת נגד כוחות בטחון, משטרה, משפט. זו התנהלות של רודן (אתה מוזמן לבדוק את זה). אם באמת תפרו לו תיק, זה משהו שצריך לטפל בו מבפנים מבלי לערב את כל הציבור בזה בצורה כזאת, כי איבוד האמון במערכת הבטחון, המשטרה והמשפט יותר חשוב מכל קדנציה של כל ראש ממשלה, ביבי, גנץ או לפיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית