הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קושי בבטן בדדליפט

• פותח/ת השרשור Oran15
  • פורסם בתאריך

Oran15

משתמש פעיל
444
232
נק' מוניטין:
515
444
232
שלום רב,
אני מתאמן מזה כחודשיים וחצי במכון, בחודשיים הראשונים נמנעתי מלבצע דדליפט, חיכיתי שהגוף שלי יתרגל לאימונים. ב3 האימונים האחרונים התחלתי לבצע דדליפט ושמתי לב שממש קשה לי לבצע את התרגיל בגלל הבטן. אני עובד על 4*8 על משקל של 40 קילו ואני לא מרגיש גירוי מקסימאלי בגב תחתון ובכלל בגוף. בזמן התרגיל אני מרגיש ממש את הבטן בעיקר תחתונה כאילו השרירי בטן שלי ממש חלשים ולא עומדים בעומס למרות שמדובר רק ב40 קילו. לשם השוואה אני עושה סקוואטים 4*8 של 90 קילו.
השאלה שלי היא האם יש תרגילים ספציפיים שאני יכול לעשות לבטן בכדי לחזק אותה לדדליפט? תודה רבה.

קודם כל 40 קילו זה משקל די נמוך, גם למתחילים. לפי דעתי, אם אתה מרגיש כלכך הרבה את הבטן אז או שאתה עובד על הבטן לפני הדדליפט, בתרגיל בטן או בתרגיל אחר שמערב את הבטן (יכול להיות גם יום לפני והשריר עדיין תפוס), או שהטכניקה שלך לא נכונה.
בכל אופן, נטו בשביל הדדלפיט, לדעתי כל תרגיל שתעשה לבטן יכול לעזור, בעיקר תרגילים סטטיים. אבל אם כבר, אז הייתי עובד על הבטן כדי לפתח גם כמה שיותר מסת שריר, ולכן הייתי מבצע תרגילים בעצימות גבוהה. כמו הרמת רגליים בתליה על מתח, כפיפות בטן בשיפוע שלילי עם משקל (אני אוהב להחזיק פלטה של 20 קילו), כפיפות בטן בפולי (יש מלא וריאציות).

• פותח/ת השרשור
קודם כל 40 קילו זה משקל די נמוך, גם למתחילים. לפי דעתי, אם אתה מרגיש כלכך הרבה את הבטן אז או שאתה עובד על הבטן לפני הדדליפט, בתרגיל בטן או בתרגיל אחר שמערב את הבטן (יכול להיות גם יום לפני והשריר עדיין תפוס), או שהטכניקה שלך לא נכונה.
בכל אופן, נטו בשביל הדדלפיט, לדעתי כל תרגיל שתעשה לבטן יכול לעזור, בעיקר תרגילים סטטיים. אבל אם כבר, אז הייתי עובד על הבטן כדי לפתח גם כמה שיותר מסת שריר, ולכן הייתי מבצע תרגילים בעצימות גבוהה. כמו הרמת רגליים בתליה על מתח, כפיפות בטן בשיפוע שלילי עם משקל (אני אוהב להחזיק פלטה של 20 קילו), כפיפות בטן בפולי (יש מלא וריאציות).
אני מרגיש את החולשה בבטן התחתונה בעיקר ובעיקר סצד שמאל ששם אני הרבה פחות מפותח מצד ימין. מה אתה ממליץ?
האמת שהסתכלתי עכשיו ביוטיוב וראיתי שיש לי כמה טעויות בטכניקה. מזל שהקשבתי לגוף ובאמת נדלקה לי נורה אדומה ועליתי על הטעות לפני שהעלתי משקלים. תודה רבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית