הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי להחליף תוכנית אימונים?

incredible hulk

משתמש פעיל
478
48
נק' מוניטין:
-60
478
48
אהלן

אני כרגע במסה נקייה לפני חודשיים וחצי בערך התחלתי תוכנית אימונים חדשה ורציתי לדעת מתי להחליף אותה ?

אני כרגע עולה במשקלים יפה אם אני ניתע זה נראה לי בגלל אוכל אז אני מוסיף 200 קלוריות לתפריט ... וממשיך ככה...

מתי הכי מאוחר אפשר להחליף תוכנית ?
אפשר לחכות עוד חודש וחצי חודשיים?

אין נקודת זמן לזה. כשאתה מפסיק לקבל את התוצאות שבשבילן אתה מתאמן ואתה בטוח שהבעיה בתכנית, כלומר שללת סיבות אחרות כמו תזונה, התאוששות וכו', זה הזמן לחשוב איך לשנות את תכנית האימונים כדי להמשיך לקבל תוצאות.

וזה יכול לקרות אחאי שלושה ארבעה חודשים או שזה נחשב פרק זמן ארוך?
אפשר להשאר עם תוכנית גם שנה, זה לא תקופה מוגדרת, ברגע שאתה שם לב שהתוכנית לא עובדת לך משמע מפסיק להעלות משקלים/לא עולה בשריר כאשר את מקפיד על שינה ותזונה נכונה אפשר לשקול מעבר תכנית.
כמובן אפשר להחליף תכנית אם אתה רוצה להשקיע תקופה בעליית בכוח ופחות במסת שריר או להפך

• פותח/ת השרשור
אני עובד משהו כמו חמישה חודשים חצי שנה על מסה החלפתי פעמיים תוכנית או שלוש בתקופה הזו ... ab אני עובד

אני עובד משהו כמו חמישה חודשים חצי שנה על מסה החלפתי פעמיים תוכנית או שלוש בתקופה הזו ... ab אני עובד
לדעתי יותר מידי קפיצות בין תוכניות בתקופה קצרה, קח תוכנית רצינית כאן מהפורום ותתמיד בה לפחות חצי שנה, אותה תחליף רק אם קורה מה שכתבתי מקודם.

• פותח/ת השרשור
לדעתי יותר מידי קפיצות בין תוכניות בתקופה קצרה, קח תוכנית רצינית כאן מהפורום ותתמיד בה לפחות חצי שנה, אותה תחליף רק אם קורה מה שכתבתי מקודם.

יש לי כבר תוכנית שאני איתה חודשיים וחצי למה לקחת עכשיו חדשה?

כל עוד תוכנית עם התקדמות לינארית עובדת כמתוכנן, כלומר שאתה מגדיר לעצמך קצב התקדמות וממשיך להתקדם בו, אז אין שום צורך להחליף אותה. אני חושב שהשיא שלי על תוכנית כזאת הוא שנה וחצי.
כמובן שזה מדבר רק על התקדמות לינארית, אם יש לך תוכנית שבנויה עם בלוקים שונים, אז לתוכנית יש זמן מוגדר ליעדים מסויימים

• פותח/ת השרשור
כל עוד תוכנית עם התקדמות לינארית עובדת כמתוכנן, כלומר שאתה מגדיר לעצמך קצב התקדמות וממשיך להתקדם בו, אז אין שום צורך להחליף אותה. אני חושב שהשיא שלי על תוכנית כזאת הוא שנה וחצי.
כמובן שזה מדבר רק על התקדמות לינארית, אם יש לך תוכנית שבנויה עם בלוקים שונים, אז לתוכנית יש זמן מוגדר ליעדים מסויימים

סליחה על הבורות אבל מה זו התקדמות לינארית ולמה אתה מתכוון בתוכנית עם בלוקים שונים

סליחה על הבורות אבל מה זו התקדמות לינארית ולמה אתה מתכוון בתוכנית עם בלוקים שונים
התקדמות לינארית זה יהיה בשבילך כמו התקדמות של גרף באופן קבוע.
נניח 1.25 קילו כל צד לבנץ פרס כל אימון,או אפילו חזרה אחת יותר כל אימון. העיקר שתשמור על התקדמות בצורה קבועה(פחות או יותר)

עבודה בבלוקים פחות רלוונטי אליך כרגע,
זה לעבוד בצורה של חודש מסה(בלוק מסה) וחודש כוח(בלוק כוח) וכו'
שבכל בלוק כזה אתה משנה משקלי עבודה ונפח

התקדמות לינארית אומרת שהתקדמות על גרף תהיה לינארית, כלומר שאתה תמיד הולך קדימה, או התקדמות כללית קדימה. מה שאומר שנגיד כל אימון, או כל שבוע, או כל חודש המשקלים שאתה יכול להרים או הנפח שאתה יכול לבצע עולים.
בלוקים אומר שאתה לא יכול להתקדם בצורה לינארית, או מעדיף לא לעשות את זה, ומחלק את ההתקדמות לבלוקים, או תקופות זמן בנויות מראש, כשלכל בלוק יש מטרה משלו. דוגמא קלאסית תהיה פירידיוזציית בלוקים (block periodization), שבה לכל בלוק יש מטרה ואמצעים. למשל בלוק שבו אתה עובד בעיקר על היפרטרופיה, ומנסה לשפר את המקסימום ל-10 חזרות. השלב הבא יהיה בלוק של 6 חזרות, והוא יעבוד על כוח. הבלוק אחריו בלוק של 4. והבלוק אחריו בלוק של סינגלים ודאבלים והוא יהיה בלוק פיקינג, שבו אתה מרגיל את הגוף שלך להתמודד עם משקל גבוה מאוד.
כל בלוק מכין אותך לבלוק אחריו, כשיש לך תוכנית גדולה יותר שמכילה את כל הבלוקים מראש

• פותח/ת השרשור
הבנתי .. אז כן אני בלינארית מה שניקרא ..
אני עובד על עלייה נקייה במסה ab
וכן מתקדם במשקלים בצורה הדרגתית

אני אמשיך עם התוכנית עוד חודשיים לפחות...
ואם אני אראה חוסר התקדמות במשרלים אז אני אוסיף עוד 200 קלוריות לתפריט.. זה מה שהיה לי לפני חודש בערך ראיתי שאני לא מתקדם ואני תקוע על אותו משקל אפילו ירדתי איזה חצי קילו קילו אז הוספתי עוד 200 קלוריות וישר נהייה שיפור גם במשקלי עבודה וגם במשקל גוף

• פותח/ת השרשור
אשמח לשמוע את חוות דעתכם על התוכנית שלי עכשיו ...
אני מרגיש איתה ממש טוב עושה את כול התרגלים בצורה טובה ומעלה משקל יפה .

אל תשתגעו מזה שלא מופיע דדליפט בתוכנית ..
זה כי עדיין לא הכנסתי את זה ובתוכנית אימונים הבאה אני אוסיף את התרגיל הזה..
בגלל שהוא קצת מסובך ויכול להיות מסוכן רציתי לצבור כוח ועוד ידע ...

קבצים מצורפים

• Screenshot_20190222-184325_Chrome.jpg
    Screenshot_20190222-184325_Chrome.jpg
    KB 74.4 · צפיות: 53
  • Screenshot_20190222-184334_Chrome.jpg
    Screenshot_20190222-184334_Chrome.jpg
    KB 72.8 · צפיות: 56
  • פותח/ת השרשור
נראה בסדר,לטעמי לא צריך מסור ופולי לגב אם אתה עושה מתח וטי באר. זה מכסה את כל הגב יופי יופי

תודה אחי
הגב מגיב טוב הוא מתרחב מהר ואני ממש עולה במשקלים יפה במיוחד בטי באר
אני אשאיר את זה כבר ככה אני חושב ...

ביום ראשון אני אעלה מאמר מנומק עם תמונות לאיך לעבוד על הגב ותראה למה התכוונתי..
בכל מקרה,אם הכל עובד לך כמו שצריך אז אין טעם לשנות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית