חלוקת AB- להצמיד גב עם רגליים או כתפיים?

• פותח/ת השרשור srool
  • פורסם בתאריך

srool

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
היי !

אני מתאמן כחצי שנה (בערך 3 חודשים מסה, 3 חודשים חיטוב), רוב התקופה בחלוקת AB כאשר A חזה, כתפיים, יד אחורית, ו B רגליים גב, יד קדמית.
אני כרגע חוזר למסה ורוצה לשנות את התוכנית שאני מבצע כרגע. למה? נראה לי שאין בה מספיק נפח, אני מרגיש שבחלק מהתרגילים אני לא עובד נכון או לא מתקדם נכון, מרגיש לעתים קרובות עומס רב מדי על הגב (מתבטא גם בכאבי גב במקרים קיצוניים).

אני מבצע כרגע (תוכנית שתשתנה כך או כך):

A:

רגליים:
סקוואט 3x6
דדליפט 3x10 (רק האחרון משקל שיא)

גב:
מתח 3x5-7 משקל גוף
חתירה עם משקולות 3x10
פולי עליון 3x8

יד קדמית:
כפיפת מרפק עם מוט 3x8
כפיפת מרפק בישיבה עם שיפוע 3x10-12

B:

חזה:
בנצ' 3x6-7
פלייס 3x10
האמר 3x8-10

כתפיים:
לחיצת כתפיים בישיבה 3x10
לחיצת חזה בשיפוע חיובי 3x7
הרחקת כתפיים 3x10

יד אחורית:
מקבילים בתוספת משקל 3x8
פשיטת מרפק בפולי 3x12

אני מרגיש שסקוואט ודדליפט ועוד אימון גב מלא מעמיס הרבה על הגב (במיוחד כשאני צריך לשפר טכניקה בסקוואט).
אני לא יודע אם כדאי להפחית עומס מהגב, לשנות תרגילים ולהישאר באותה החלוקה, או לחילופין לחלק מחדש, כך שהגב והרגליים לא יהיו באותו יום

במידה ואחליט לחלק מחדש- האפשרויות הן:

רגליים, כתפיים יד קדמית
חזה, גב, יד אחורית

או:
רגליים, חזה, יד אחורית
כתפיים, גב, יד קדמית

אני בנוסף אשנה חלק ניכר מהתרגילים, קצת בעזרת הפוסטים שקראתי פה, וש @frozen העלה, כדי לעבוד על כל חלקי השריר מככל קבוצת שרירים.
אשמח לשמוע דעות מנוסות בעניין, כדי להימנע מניסוי וטעיה, ולחזור למסה ביעילות מירבית.

תודה!

רגליים:
סקוואט 3x6
דדליפט 3x10 (רק האחרון משקל שיא)
אהבתי
יכול להיות שזה יותר מדי דדליפט

יד קדמית:
כפיפת מרפק עם מוט 3x8
כפיפת מרפק בישיבה עם שיפוע 3x10-12
אהבתי , נפח גדול מדי לטעמי

יד אחורית:
מקבילים בתוספת משקל 3x8
פשיטת מרפק בפולי 3x12
אהבתי , נפח אולי גדול מדי

כתפיים:
לחיצת כתפיים בישיבה 3x10
לחיצת חזה בשיפוע חיובי 3x7
הרחקת כתפיים 3x10
תעשה קצת שיעורי בית,תחזור עם אוברהד פרס ותחזור בלי לחיצת חזה בשיפוע

חזה:
בנצ' 3x6-7
פלייס 3x10
האמר 3x8-10
בשביל מה האמר?

גב:
מתח 3x5-7 משקל גוף
חתירה עם משקולות 3x10
פולי עליון 3x8
אני לא מדבר עם אנשים שלא עושים טי באר/בנט אובר. (בהעדפה גדולה לבנט אובר)
כתפיים, גב, יד קדמית
מעדיף את זה,כל אחד והגוף שלו..

• פותח/ת השרשור
את התוכנית לא בניתי לבד, אלא נבנתה עבורי בתקופת הייעוץ באתר, היא נבנתה דווקא כשהתחלתי חיטוב ואולי היתה טובה לאותה נקודה שהייתי בה, אחרי כמה חודשים אני מרגיש שיש בה חוסר יעילות (לפחות בשבילי באופן אישי) וכרגע במעבר למסה, מיציתי אותה ואני מעדיף לבנות לעצמי תוכנית חדשה.
אני גם הפניתי חלק מהשאלות למאמן/מלווה וקיבלתי תשובות, אני מנסה לקבל מספיק מידע בשביל לבנות תוכנית חדשה, זו המטרה שלי, כתבתי מה אני עושה כיום כדי לתאר מצב קיים.

אני אשמח מאד ואף אודה על סיוע בחלוקת השרירים, על זה אוכל לבנות ולהתאים את התרגילים.

(אגב, בשני האימונים האחרונים ניסיתי בנט אובר במקום החתירה עם משקולות- אני מרגיש עבודה יעילה יותר באופן משמעותי, וגם זאת על מנת לא להעמיס יותר מדי קיצצתי באחד המתרגילים- פעם בפולי ופעם בדדליפט, ומפה גם המוטיבציה שלי לבצע את השינוי הנכון בתוכנית).

בשני האימונים האחרונים ניסיתי בנט אובר במקום החתירה עם משקולות- אני מרגיש עבודה יעילה יותר באופן משמעותי
אני רוצה לאמץ אותך,למרות שאתה יותר מבוגר ממני.
סוף סוף פניני חכמה באתר הזה

על מנת לא להעמיס יותר מדי קיצצתי באחד המתרגילים- פעם בפולי ופעם בדדליפט
שאלוהים ישלח לי עוד אנשים כמוך

נראה שיש לך מושג מה אתה עושה,תסדר מחדש את התכנית לפי ab שלדעתך תוכל לעמוד בו ותרשום מחדש.
כואב לי שאין לך אוברהד פרס/מיליטרי פרס פה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית