הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

פריכיות אורז

• פותח/ת השרשור l.t
  • פורסם בתאריך

l.t

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
אני נמצאת כרגע בתפריט של 1500 קלוריות שכולל יותר מדי פחממות ממה שאני צריכה- משום שקשה לי לוותר עליהן.
מטרתי היא חיטוב והורדה באחוזי שומן.
אני חוששת שמה שגורם לבעיה היא העבודה שאני אוכלת מדי יום בבוקר כ- 6/7 פריכיות אורז. מאד קשה לי לוותר על פחממה בבוקר. (זה בנוסף כמובן לאורז בצהריים וחמניה קלה בערב, 2 בננות , מרק), אני לא כל כך אוהבת גבינות בבוקר. אני יודעת שאני צריכה לאכול יותר חלבון- אבל בבוקר אני רוצה משהו משביע ולא קר כמו גבינה.
האם יש תחליף תזונתי אחר שיעזור לי להשיג את המטרות שלי ?

חשוב לשמור על כמות חלבון ושומן יומית תקינה, פחמימה לרוב משמשת להשלמת הקלוריות. *אין שום דבר רע או משמין בפחמימה*

פריכית אורז זה 30 קלוריות.
30X7=210.
את יכולה לנסות להחליף את זה בארוחה אחרת בעלת אותו ערך קלורי שתכיל יותר חלבון...

מה עם חביתה? 😃
חביתה מביצה אחת + 2 פרוסות לחם קל ומלפפון.
או 200 גרם יוגורט 1.5 עם כפית דבש ופרי... (ממש טעים! בחורף זה אולי קצת מבאס כי זה קר, אבל בקיץ זה ממש מרענן!)
ואם אין לך זמן על הבוקר את יכולה להכין לך מראש את היוגורט עם הדבש והפרי בתוך צנצנת יפה ולקחת לעבודה.
את יכולה גם להכין מראש את הכריך עם החביתה בבוקר לדחוף למיקרו ל20 שניות כדי שיתחמם קצת חחח

בכל אחת מהאופציות את מרוויחה בערך 10 גרם חלבון.

• פותח/ת השרשור
בכל אחת מהאופציות את מרוויחה בערך 10 גרם חלבון.
תודה. הבעיה שבערב אני גם אוכלת חביתה עם פרוסת לחם אחת או לחמניה קלה . בד"כ זה לא משביע אותי אז אני אוכלת כמה קרקרים של כוסמין שזה עוד פחממות בנוסף לאורז, פריכיות, בננות ולעיתים מרק שאני אוכלת במהלך היום.
לפי החישובים אני אוכלת יותר מדי פחממות ופחות מדי שומן לגבי החלבון- אני אוכלת כ- 60 גרם חלבון ביום , 150 פחממות, ושומנים 40.
אני שוקלת 57 על גובה של 1.67. מרגישה שצריכה לשנות משהו בתפריט - מה היית משנה ? היית אוכלת עוד חביתה בבוקר במקום הפריכיות ? זה לא הרבה 2 ביצים ליום ?
אין שום דבר רע או משמין בפחמימה*
אבי אשמח לשמוע גם מה אתה היית משנה בתפריט.

תודה. הבעיה שבערב אני גם אוכלת חביתה עם פרוסת לחם אחת או לחמניה קלה . בד"כ זה לא משביע אותי אז אני אוכלת כמה קרקרים של כוסמין שזה עוד פחממות בנוסף לאורז, פריכיות, בננות ולעיתים מרק שאני אוכלת במהלך היום.
לפי החישובים אני אוכלת יותר מדי פחממות ופחות מדי שומן לגבי החלבון- אני אוכלת כ- 60 גרם חלבון ביום , 150 פחממות, ושומנים 40.
אני שוקלת 57 על גובה של 1.67. מרגישה שצריכה לשנות משהו בתפריט - מה היית משנה ? היית אוכלת עוד חביתה בבוקר במקום הפריכיות ? זה לא הרבה 2 ביצים ליום ?

לא, זה לא הרבה 2 ביצים ליום 😃

תוכלי להוסיף עם הביצה של הערב גם גבינה לבנה או קוטג' וירקות כדי לשבוע.
אפילו גמבה עם כף גבינה בתור נישנוש מול הטלויזיה. זה ממש טעים!

ומה עם טונה? את אוהבת? אולי אפשר להוסיף לסלט ליד החביתה, או קוביות גבינה צפתית.
גבינה צהובה 15% / 9% זה אחלה מקור לחלבון. אפשר להכין טוסט עם 2 פרוסות גבינה ולחמניה קלה, קצת רוטב פיצה (קנוי) זיתים, ומה שאת אוהבת...
אני גם עכשיו מנסה למצוא מקורות נוספים לחלבון, כרגע אני מתקיימת בעיקר מחטיפי חלבון (המוסיפים לי בערך 20 גרם ליום. בלעדיהם אני מגרדת את ה50...) אבל קצת נמאס לי מהם. נראלי אמכור אותם :/

כשזה נוגע לשובע הרבה אנשים הולכים על ה"מלאים", קמח מלא, אורז מלא וכו זה נותן יותר תחושת שובע ולרוב גם מעט פחות קלוריות.
כשאת בונה תפריט תתחילי קודם מכמות החלבון, לאחר מכן כמות שומן ואת הקלוריות הנותרות תשלימי בפחמימה.
לפעמים בארוחת ערב שלי(אחת מהן) אני אוכל קופסת טונה ובטטה בתנור, אם תלכי על טונה במים ובטטה עם קינמון ומעט שמן כל הארוחה תגיע בערך ל300 קלוריות ויש שם לא מעט חלבון(לפחות 30)
אין בעיה עם 2 ביצים ביום, אפילו עם החלמון.
בכל מקרה ההמלצה שלי היא תנסי לדחוף כמה שיותר חלבון, זה בדרך כלל מה שמשביע אותי.

איך אתן מתקשות להגיע לכמות חלבון? אני מתקשה לא לעבור אותה יותר מידי, אני כבר על 2 גרם חלבון על כל קילו. אולי כי אני אכלנית מידי? גביע קוטג׳...טונה, ביצים חזה עוף. גבינה צהובה. בשניה אני מגיעה לצריכה.
אפשר אפילו לשלב קיטניות כדי לקבל חלבון מלא..

כשזה נוגע לשובע הרבה אנשים הולכים על ה"מלאים", קמח מלא, אורז מלא וכו זה נותן יותר תחושת שובע ולרוב גם מעט פחות קלוריות.
כשאת בונה תפריט תתחילי קודם מכמות החלבון, לאחר מכן כמות שומן ואת הקלוריות הנותרות תשלימי בפחמימה.
לפעמים בארוחת ערב שלי(אחת מהן) אני אוכל קופסת טונה ובטטה בתנור, אם תלכי על טונה במים ובטטה עם קינמון ומעט שמן כל הארוחה תגיע בערך ל300 קלוריות ויש שם לא מעט חלבון(לפחות 30)
אין בעיה עם 2 ביצים ביום, אפילו עם החלמון.
בכל מקרה ההמלצה שלי היא תנסי לדחוף כמה שיותר חלבון, זה בדרך כלל מה שמשביע אותי.

חחח השפה שלכם פה ממש משעשעת אותי....
לדעתי המילה הנכונה כאן היא לא 'לדחוף' אלא 'לשלב' XD
איך אתן מתקשות להגיע לכמות חלבון? אני מתקשה לא לעבור אותה יותר מידי, אני כבר על 2 גרם חלבון על כל קילו. אולי כי אני אכלנית מידי? גביע קוטג׳...טונה, ביצים חזה עוף. גבינה צהובה. בשניה אני מגיעה לצריכה.
אפשר אפילו לשלב קיטניות כדי לקבל חלבון מלא..

זה בגלל שאת מפחדת מפחמימות אז אין לך ברירה אלא לאכול מלא חלבון כדי לשבוע...

אני נגיד כרגע על 1.3-4 גר חלבון לכל קילו. וזה כשאני ממש מתאמצת..
ואמרו לי שצריכה להגיע ל1.6-7

• פותח/ת השרשור
ומה עם טונה? את אוהבת? אולי אפשר להוסיף לסלט ליד החביתה, או קוביות גבינה צפתית.
השאלה היא אם זה לא יותר מדי לאכול בבוקר 2 פרוסות לחם עם גבינה צהובה ובערב לאכול חביתה עם טונה, מרק, עוד לחמניה קלה, מרק , 5 קרקרים ואורז בתהריים וכמובן 2 פירות ליום - זה המון פחממות ופחות מדי חלבון.

כשעוברים את ה3500 קלוריות אז הכול נהיה לדחוף 🤤

אני נגיד כרגע על 1.3-4 גר חלבון לכל קילו. וזה כשאני ממש מתאמצת..
ואמרו לי שצריכה להגיע ל1.6-7

מה? אני ממש לא מפחדת מפחמימות, אני מעדיפה לצרוך פחות נטו כי זה עושה אותי יותר רעבה ולא משביע, לכן אני צורכת יותר שומן.(שגם יותר משביע מין הסתם)

השאלה היא אם זה לא יותר מדי לאכול בבוקר 2 פרוסות לחם עם גבינה צהובה ובערב לאכול חביתה עם טונה, מרק, עוד לחמניה קלה, מרק , 5 קרקרים ואורז בתהריים וכמובן 2 פירות ליום - זה המון פחממות ופחות מדי חלבון.

אני מדמיינת או שאין לך מנת חלבון בצהריים?

תוסיפי לצהריים עוף או בשר או דג, את כבר תקפצי לעוד 30 גר חלבון.

צריך לחשב את זה לפי כמויות, אם יש פחות מידי חלבון פשוט צריך לקחת מנת פחמימה ולהחליף אותה בחלבון - בשר, דגים, גבינות, עוף וכו'

מה? אני ממש לא מפחדת מפחמימות, אני מעדיפה לצרוך פחות נטו כי זה עושה אותי יותר רעבה ולא משביע, לכן אני צורכת יותר שומן.(שגם יותר משביע מין הסתם)

אהה... לא יודעת.... אני מסתמכת על מה שאת אמרת לי ^^"
כן שומן הוא משביע. ופחממות מלאות זה סופפפר משביע!
תמיד כשחברות שלי אוכלות מהעוגות שאני מכינה הן בשוק שהן אשכרה שובעות מזה חחח
אגב, מה עם מג'דרה בצהריים במקום רק אורז?
או מרק עדשים בערב במקום מרק ירקות?
שילוב של קטניות יכול ממש לעזור לך פה כי זה על התפר בין פחממה לחלבון. ושילוב של גדן וקטנייה ייתן לך חלבון מלא

אמרת שבבוקר את לא יכולה לוותר על הפרכיות, אין בעיה עם זה. אבל תוותרי על הפחמימות בצהריים ובערב ותאכלי במקום מאכלים עשירים בחלבון. ביצים, טונה, בשר, דגים, מוצרים חלב למיניהם, משקאות או מעדני חלבון שיש בסופרים לאחרונה. יש לך הרבה מאוד אופציות. אם את בחיטוב אז תצתרכי לוותר על חלק מהפחמימות בשביל לראות תוצאות טובות. אם לא בבוקר אז בשאר היום. בנוסף, אם תאכלי יותר מאכלים עשירים בחלבון זה ישביע אותך יותר וגם יוסיף לך שומנים חיוניים לתפריט.

אמרת שבבוקר את לא יכולה לוותר על הפרכיות, אין בעיה עם זה. אבל תוותרי על הפחמימות בצהריים ובערב ותאכלי במקום מאכלים עשירים בחלבון. ביצים, טונה, בשר, דגים, מוצרים חלב למיניהם, משקאות או מעדני חלבון שיש בסופרים לאחרונה. יש לך הרבה מאוד אופציות. אם את בחיטוב אז תצתרכי לוותר על חלק מהפחמימות בשביל לראות תוצאות טובות. אם לא בבוקר אז בשאר היום. בנוסף, אם תאכלי יותר מאכלים עשירים בחלבון זה ישביע אותך יותר וגם יוסיף לך שומנים חיוניים לתפריט.
בחיי שלא מבין את הקטע של החלבון משביע יותר מפחמימה.. אני יודע שהיה מחקר לגבי זה אבל זה ממש לא תקף לכולם. אתה רוצה להגיד לי שאם תאכל חצי קילו חזה עוף למשל וחצי קילו אורז (לפני בישול), רמת השובע מהחזה עוף לאורך יותר זמן תיהיה מהחזה עוף? לפחות אצלי זה לא ככה בכלל..

בחיי שלא מבין את הקטע של החלבון משביע יותר מפחמימה.. אני יודע שהיה מחקר לגבי זה אבל זה ממש לא תקף לכולם. אתה רוצה להגיד לי שאם תאכל חצי קילו חזה עוף למשל וחצי קילו אורז (לפני בישול), רמת השובע מהחזה עוף לאורך יותר זמן תיהיה מהחזה עוף? לפחות אצלי זה לא ככה בכלל..

זה באמת לא ככה .... פחממה אחראית על השובע לטווח הקצר (אנרגיה שזמינה לגוף באופן מיידי. הפחמימה מתפרקת בגוף ומתורגמת לסוכר. אגב, ידעתם שהמוח שלנו מתפקד אך ורק מסוכרים?) ואילו החלבונים אחראים לשובע לטווח ארוך (לוקח לגוף יותר זמן לפרק אותם והוא משתמש בהם על מנת לבנות את עצמו)
לכן חשוב לשלב את שניהם באופן מאוזן בתפריט. לשניהם יש תפקיד שבעייתי להחליף אותו על ידי צריכת רק חלבון או רק פחממה....

זה באמת לא ככה .... פחממה אחראית על השובע לטווח הקצר (אנרגיה שזמינה לגוף באופן מיידי. הפחמימה מתפרקת בגוף ומתורגמת לסוכר. אגב, ידעתם שהמוח שלנו מתפקד אך ורק מסוכרים?) ואילו החלבונים אחראים לשובע לטווח ארוך (לוקח לגוף יותר זמן לפרק אותם והוא משתמש בהם על מנת לבנות את עצמו)
לכן חשוב לשלב את שניהם באופן מאוזן בתפריט. לשניהם יש תפקיד שבעייתי להחליף אותו על ידי צריכת רק חלבון או רק פחממה....
אף אחד לא אומר לה להוריד את הפחמימות לגמרי, אבל על תפריט של 1500 לאכול כל כך הרבה פחמימות על חשבון החלבון יגרום לאיבוד חלק ממסת השריר והתוצאה תהיה פחות טובה בסוף החיטוב.

אף אחד לא אומר לה להוריד את הפחמימות לגמרי, אבל על תפריט של 1500 לאכול כל כך הרבה פחמימות על חשבון החלבון יגרום לאיבוד חלק ממסת השריר והתוצאה תהיה פחות טובה בסוף החיטוב.

על זה אנחנו לגמרי מסכימים. אמרתי רק באופן כללי 😃

פחמימות מורכבות מתפרקות לאט יותר ונותנות תחושת שובע למשך זמן רב יותר.
מעניין לדעת שדווקא פחמימה היא לא מרכיב חיוני להישרדות, לפחות לא לרובנו, מעניין לקרוא:
פחמימות – עד כמה אנו צריכים אותן? - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית