פריכיות אורז

• פותח/ת השרשור l.t
  • פורסם בתאריך

l.t

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
אני נמצאת כרגע בתפריט של 1500 קלוריות שכולל יותר מדי פחממות ממה שאני צריכה- משום שקשה לי לוותר עליהן.
מטרתי היא חיטוב והורדה באחוזי שומן.
אני חוששת שמה שגורם לבעיה היא העבודה שאני אוכלת מדי יום בבוקר כ- 6/7 פריכיות אורז. מאד קשה לי לוותר על פחממה בבוקר. (זה בנוסף כמובן לאורז בצהריים וחמניה קלה בערב, 2 בננות , מרק), אני לא כל כך אוהבת גבינות בבוקר. אני יודעת שאני צריכה לאכול יותר חלבון- אבל בבוקר אני רוצה משהו משביע ולא קר כמו גבינה.
האם יש תחליף תזונתי אחר שיעזור לי להשיג את המטרות שלי ?

פחמימות מורכבות מתפרקות לאט יותר ונותנות תחושת שובע למשך זמן רב יותר.
מעניין לדעת שדווקא פחמימה היא לא מרכיב חיוני להישרדות, לפחות לא לרובנו, מעניין לקרוא:
פחמימות – עד כמה אנו צריכים אותן? - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

תראה מה זה "הכרחי"?
אם לא תביא לגוף פחמימה הוא ייקח אנרגיה מפירוק שומן ושריר (לרוב קודם את השריר) באותה המידה אפשר גם לשרוד ללא חלבון בכלל. יש אנשים שחיים רק על אורז, כמו במדינות עולם שלישי.
אפשר גם לשרוד ללא מים על ידי אכילת מלפפונים ותפוזים וכאלה.
אפשר גם לשרוד ללא שומן.

השאלה היא מה תהיה איכות החיים שלך.
ותראה את האנשים שנמנעים לחלוטין מפחממות (וגם לי הייתי תקופה כזו) הייתי עצבנית כמו שור זועם, חסרת סבלנות והרגשתי כאילו המוח שלי שרוי בערפל.

המטרה היא לא "לשרוד". תזונה ללא פחמימות איכותיות היא תזונה לקוייה. כנל חלבון. כנל שומן.

תראה מה זה "הכרחי"?
אם לא תביא לגוף פחמימה הוא ייקח אנרגיה מפירוק שומן ושריר (לרוב קודם את השריר) באותה המידה אפשר גם לשרוד ללא חלבון בכלל. יש אנשים שחיים רק על אורז, כמו במדינות עולם שלישי.
אפשר גם לשרוד ללא מים על ידי אכילת מלפפונים ותפוזים וכאלה.
אפשר גם לשרוד ללא שומן.

השאלה היא מה תהיה איכות החיים שלך.
ותראה את האנשים שנמנעים לחלוטין מפחממות (וגם לי הייתי תקופה כזו) הייתי עצבנית כמו שור זועם, חסרת סבלנות והרגשתי כאילו המוח שלי שרוי בערפל.

המטרה היא לא "לשרוד". תזונה ללא פחמימות איכותיות היא תזונה לקוייה. כנל חלבון. כנל שומן.
לא מדויק בכלל, אי אפשר לשרוד בלי חלבון או שומן.
גם באורז יש חלבון להזכירך, אמנם לא מלא אבל עדיין. אגב במדינות האלה לרוב הם אוכלים פעם בכמה שבועות בשר לרוב, אף אחד לא אמר שחייב לאכול כל יום כמו במערב.
לגבי אנרגיה זמינה אני לא סגור אם זה קודם שומן או קודם חלבון ולא רוצה להגיב סתם.

לא מדויק בכלל, אי אפשר לשרוד בלי חלבון או שומן.
גם באורז יש חלבון להזכירך, אמנם לא מלא אבל עדיין. אגב במדינות האלה לרוב הם אוכלים פעם בכמה שבועות בשר לרוב, אף אחד לא אמר שחייב לאכול כל יום כמו במערב.
לגבי אנרגיה זמינה אני לא סגור אם זה קודם שומן או קודם חלבון ולא רוצה להגיב סתם.

נו, אל תתקטנן, ברור שיש חלבון באורז ובעוד מלא דברים... אתה יודע למה התכוונתי כשאמרתי "חלבון". וברור שיש שומן בעוד כלמני דברים שלא נחשבים כ"מנת שומן".
וגם פחממה יש במקורות שהם לא "פחמימה". (ירקות ירוקים, גבינות, חלב)

והגוף משתמש בשומן קודם. אבל אם הוא רואה שיש מצב של הרעבה הוא מתחיל להשתמש בחלבון ושומר את השומן כמוצא אחרון.

זה באמת לא ככה .... פחממה אחראית על השובע לטווח הקצר (אנרגיה שזמינה לגוף באופן מיידי. הפחמימה מתפרקת בגוף ומתורגמת לסוכר. אגב, ידעתם שהמוח שלנו מתפקד אך ורק מסוכרים?) ואילו החלבונים אחראים לשובע לטווח ארוך (לוקח לגוף יותר זמן לפרק אותם והוא משתמש בהם על מנת לבנות את עצמו)
לכן חשוב לשלב את שניהם באופן מאוזן בתפריט. לשניהם יש תפקיד שבעייתי להחליף אותו על ידי צריכת רק חלבון או רק פחממה....
אני מנסה להבין איך זה מסתדר כי במצב שלי החלבון פשוט לא משביע לטווח הארוך..

אני מנסה להבין איך זה מסתדר כי במצב שלי החלבון פשוט לא משביע לטווח הארוך..

דווקא אני חושבת שאותי ישביע החזה עוף. אומנם לא ניסיתי לאכול חצי קילו אורז, אבל פחמימות פשוט לא משביעות אותי ואני נהיית עוד יותר רעבה, די בטוחה שאחרי החצי קילו אורז יבוא לי עוד חצי קילו אורז 😛

תפריט של 1500 מאפשר לך המון משחק עם האפשרויות. אם את הולכת למשל על 150 גרם פחמימה=600, 100 גרם חלבון=400, 55 גרם שומן=500. בבוקר את יכול לעשות ביצה או שתיים, סלט ירקות (חסה, עלים ואחרים), שיבולת שועל עם קצת צ'יה, מלח, קינמון, מספר אגוזים או קצת חמאת בוטנים ופרי כלשהו. צהריים -150-200גרם פלוס מינוס עוף/דג/בקר, ירקות מבושלים, תפוחי אדמה/בטטה/אורז/ פחמימה מורכבת. ערב- אותו דבר כמו צהריים עם אופציות אחרות. בדגים יהיה בדרך כלל יותר שומן אז תעשי התאמות. תחליפי את כל הדברים "הקלים" בדברים ה"אמיתיים" ותהיי יותר שבעה לאורך היום. אם את רוצה חטיפים וממתקים כלשהם פשוט תחשבי אותם כחלק מהתפריט ותורידי משהו אחר. שרוב האוכל שלך יהיה ממקורות דחוסים תזונתית.

העניין של השובע מפחמימה או חלבון זה מאוד אינדווידואלי, יש כאלה שמרגישים שבעים יותר מחלבון ויש כאלה להפך.
למשל בדיאטת קטוגנית(דלת מאוד בפחמימות ולפעמים אפילו ללא פחמימה בכלל @אני=] ) יש צריכה בשיטת הרווחת של כ50 גרם פחמימה ליום, יש כאלו שאף לקחו את זה גם ל20 ושמעתי גם על 0 והם מדווחים על תחושת שובע גדולה יותר לעומת דיאטות אחרות שעשו.
כמובן שהרבה אנשים בדיאטות אחרות מדווחים שדווקא פחמימה זה מה שמשביע אותם, לכן כל אחת צריך להתאים את התזונה שלו לגוף שלו שהוא אחרי הכול מכיר הכי טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית