הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טקסס או 5/3/1, איזו תוכנית תקדם אותי יותר בתקופה של 6 חודשים

• פותח/ת השרשור Benj
  • פורסם בתאריך

Benj

משתמש מתחיל
282
83
נק' מוניטין:
237
282
83
בקרוב מסיים חיטוב, יש לי 6 חודשים להעלות את המשקלים שלי כמה שיותר. (עד הטיסה לדרום אמריקה)

5/3/1 היא תוכנית שלטווח הארוך אמורה לעזור לי להתחזק יותר עם פחות תקיעות לעומת טקסס...

השאלה היא בטווח זמן של חצי שנה, מה לדעתכם יהיה יעיל יותר?

וכמה הייתם ממליצים לאכול מעל הנייטרלי בשביל להתחזק בצורה מקסימלית אבל לא להפוך לשמן בצורה מוגזמת (אין לי בעה להיות שמנמן רק לא משהו שאתבייש בו בטיול)...

לא חושב שיש לשאלה כזאת תשובה חד משמעית.
תשקיע שבוע-שבועיים לקרוא את הספר על 5/3/1 ועל הטקסס בספר של ריפטו
יש לכל תוכנית המון וריאציות

נפח נמוך ועצימות נמוכה. אבל אם אתה עצלן או שאין לך הרבה זמן להתאמן זה יכול להתאים.
אם מוסיפים תרגילי עזר או BBB אז הנפח לא נמוך/
עצימות נמוכה? דווקא ב531 יש עצימות גבוהה.

לאונן עם תרגיל 5 סטים ל 10 חזרות לא נחשב עצימות גבוהה וגם לא נפח גבוה. זה לא נפח איכותי. בכלל, כל התכנון שם גרוע ולא מתחשב בכלל ביכולת האדפדטציה של מתאמן הadvanced (מי שהיא כביכול מיועדת לו).

נפח גבוה ואיכותי זה לעבוד עם 90 אחוז מהrm5 ל5X5 ביום נפח בטקסס. נפח איכותי זה לעשות סמולוב, הפבורן, קורטה. אני לא יודע מה הרקע שלך באימונים, אבל ברגע שתעבוד באמת קשה בבנץ', סקוואט או דדליפט לא יהיה לך כח להמשיך לתרגילי עזר אחר כך וגם אם יהיה זה רק כדי לצאת ידי חובה (עשיתי), ואז תבין כמה מיותרים הם וכמה תוכנית כמו 531 זה אוננות. אבל שוב, אם אתה עצלן או אין לך ז' לעבוד קשה (הכל בסדר! לא כולם צריכים להקריב את הדם בחדר כושר, יש חיים ועולם חוץ מזה) ואתה אוהב לגוון בתרגילי עזר כי זה פאן, סבבה. לך על זה. אבל אל תחפש יעילות בדבר הזה כי אין.

נפח נמוך ועצימות נמוכה. אבל אם אתה עצלן או שאין לך הרבה זמן להתאמן זה יכול להתאים.
הנפח יכול להיות גבוה בהרבה מטקסס..
עצימות בוודאי גבוה.. מה יותר עצים מסינגלים עד המוות..
נראה שיש לך חוסר ידע וחוסר נסיון עם התכנית.
יש משפט מוכר מעולם המרוצים שאומר זו לא המכונית, זה הנהג.
הקבלה דומה יכולה להיות על תכנית ואדפטציות לתכנית.
לאונן עם תרגיל 5 סטים ל 10 חזרות לא נחשב עצימות גבוהה וגם לא נפח גבוה. זה לא נפח איכותי. בכלל, כל התכנון שם גרוע ולא מתחשב בכלל ביכולת האדפדטציה של מתאמן הadvanced (מי שהיא כביכול מיועדת לו).

נפח גבוה ואיכותי זה לעבוד עם 90 אחוז מהrm5 ל5X5 ביום נפח בטקסס. נפח איכותי זה לעשות סמולוב, הפבורן, קורטה. אני לא יודע מה הרקע שלך באימונים, אבל ברגע שתעבוד באמת קשה בבנץ', סקוואט או דדליפט לא יהיה לך כח להמשיך לתרגילי עזר אחר כך וגם אם יהיה זה רק כדי לצאת ידי חובה (עשיתי), ואז תבין כמה מיותרים הם וכמה תוכנית כמו 531 זה אוננות. אבל שוב, אם אתה עצלן או אין לך ז' לעבוד קשה (הכל בסדר! לא כולם צריכים להקריב את הדם בחדר כושר, יש חיים ועולם חוץ מזה) ואתה אוהב לגוון בתרגילי עזר כי זה פאן, סבבה. לך על זה. אבל אל תחפש יעילות בדבר הזה כי אין.
נפח איכותי??
לעבוד 90 אחוז ל5x5? טקסס מסורתית זה 80 אחוז וגם זה לאורך זמן יותר מדי..

לדוגמא פרונט סקוואט כתרגיל עזר 5*10 זה לא נפח? נראה אם תצליח ללכת יום אחרי
אני לא בא להוריד מטקסס מת׳וד. תוכנית מעולה גם. אבל להגיד ש531 של וונדלר היא תוכנית חרא זה מראה על חוסר ידע.
דרך אגב, מה הקשר לסמולוב או קורטה? הן תוכניות יותר למתקדמים מ531 וטקסס.

@יוסישיטרית

אז אני מבין שהמדד לטיב התוכנית היא אם אני מצליח ללכת יום למחרת או לא מאשר אם אני מצליח ללכת בשביל הצר הזה שבין עוררות אדפטדציה לבין מזעור סיכון לאובר טרנניג ופציעות. מקסים.
בנוסף, תשלים קצת פערים ותבין מה ההבדל בין מתאמן מתחיל, בינוני ומתקדם. באמת. 531 היא תוכנית שמתאימה כביכול למתאמן מתקדם, טקסס מתאימה למתאמן בינוני.

@Gracie

בפוטנציה הנפח יכול להיות גדול יותר. ככה זה בתוכנית שהיא גנרית ולא באמת מוגדרת מראש ועיקר ההמלצה בה היא "תעשה מה שאתה מרגיש ויהיה סבבה". אז אני מרגיש שסבבה לעשות 5 כפול 10 כי אז אני לא יוכל ללכת למחרת וזה כמובן מעולה ומאגניבבבב, אבל זה לא אומר שאני עובד חכם או יעיל. למקרה שתהיית, ניסיתי את השיט הזה בעבר, חוץ מלדדליפט שזה יכול להתאים לשלב המעבר שבין הnovice ל intermediate עם שינויים ספציפיים שהכנסתי מעצמי, זה לקח את כל ההרמות שלי אחורה. דבר שלא קרה בטקסס שזה בלי ספק התקופה הכי יפה שלי באימונים עד היום.

@יוסישיטרית

אז אני מבין שהמדד לטיב התוכנית היא אם אני מצליח ללכת יום למחרת או לא מאשר אם אני מצליח ללכת בשביל הצר הזה שבין עוררות אדפטדציה לבין מזעור סיכון לאובר טרנניג ופציעות. מקסים.
בנוסף, תשלים קצת פערים ותבין מה ההבדל בין מתאמן מתחיל, בינוני ומתקדם. באמת. 531 היא תוכנית שמתאימה כביכול למתאמן מתקדם, טקסס מתאימה למתאמן בינוני.

@Gracie

בפוטנציה הנפח יכול להיות גדול יותר. ככה זה בתוכנית שהיא גנרית ולא באמת מוגדרת מראש ועיקר ההמלצה בה היא "תעשה מה שאתה מרגיש ויהיה סבבה". אז אני מרגיש שסבבה לעשות 5 כפול 10 כי אז אני לא יוכל ללכת למחרת וזה כמובן מעולה ומאגניבבבב, אבל זה לא אומר שאני עובד חכם או יעיל. למקרה שתהיית, ניסיתי את השיט הזה בעבר, חוץ מלדדליפט שזה יכול להתאים לשלב המעבר שבין הnovice ל intermediate עם שינויים ספציפיים שהכנסתי מעצמי, זה לקח את כל ההרמות שלי אחורה. דבר שלא קרה בטקסס שזה בלי ספק התקופה הכי יפה שלי באימונים עד היום.
מי דיבר על 5 עשיריות..
וכולנו עשינו טקסס תאמין לי, אחלה תכנית.

עצם העובדה שאתה חושב שאתה יכול להשוות שתי תכנית מראה על חוסר ידע.
זה פשוט לא עובד ככה.

פותח האשכול מתלבט איזה תוכנית לעשות מבין השניים כשהמטרה היא להתקדם כמה שיותר מהר עד הטיסה לדרום אמריקה (ציטוט שלו). by default זה מזמין השוואה בינהן.

טקסס בלי שאלה בכלל. 531 זה דרעק של תוכנית גם לטווח הארוך.
אמת
כל מילה בOלע
לדוגמא פרונט סקוואט כתרגיל עזר 5*10 זה לא נפח? נראה אם תצליח ללכת יום אחרי
מה הקשר בין חומצות חלב של בילDרים לבין תחת

טקסס, מהניסיון שלי זאת לא תכנית טובה. סט אחד של דדליפט בשבוע? 6 סטים כבדים של לחיצות וסקוואטים בשבוע? איך אתה אמור להתקדם עם הנפח הזה? לא מספיק נפח ולא מספיק דדליפט. ועוד האימון המיותר הזה באמצע שאתה לא מבין למה אתה בא לחדר כושר בכלל.

טקסס, מהניסיון שלי זאת לא תכנית טובה. סט אחד של דדליפט בשבוע? 6 סטים כבדים של לחיצות וסקוואטים בשבוע? איך אתה אמור להתקדם עם הנפח הזה? לא מספיק נפח ולא מספיק דדליפט. ועוד האימון המיותר הזה באמצע שאתה לא מבין למה אתה בא לחדר כושר בכלל.
בדרך כלל מוסיפים באימון השלישי מקבילים ודדליפט 5x5 אחרי הסט העצים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית