הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עבודה בq&n לאדם בעל מוגבלות

iziktan

משתמש משקיע
2,832
1,760
נק' מוניטין:
907
2,832
1,760
היי בקצרה יש לי ידיד מאוד קרוב בעל מוגבלות נפשית שאני מכיר כבר כמה שנים. אגב הקשר נחזק שלי עם המשפחה שלי ואיתו אני עומד על תקן של חונך לא רשמי שלו ועוזר לו בדברים מסוימים. עכשיו בשנים האחרונות הבן אדם עבר התקדמות מדהימה ולפי העובדת הסוציאלית האימא יש אפשריות בעתיד אם יהיה רצוי לממן לימודים להשכלה גבוהה(בתנאי שהוא יעמוד בתנאים מה שכמובן אנחנו מכינים אותו) עכשיו עכשיו דיברתי אתן על כך ונראה שהוא לא מתלהב או מרגיש מוכן למשהו כזה אינטנסיבי (הוא גם יחסית מבוגר) למרות זאת הוא מאוד טוב במחשבים ובעיקר בחומרה ואני חושב שיש פה פוטנציאל מאוד מבוזבז.

לכן העליתי את הרעיון מול המשפחה שלו לקורס q&a שגם אם בסופו של דבר לא יכין אותו לעבודה בתחום לפחות יאפשר לו להתפתח למשהו שהוא לא שכר מינימום.,אני מבין שיש בו חברה שמבינים בעניין ואני מבקש מהם עזרה
כמה פרטים עליו:
-הוא ברמת תפקוד מאוד גבוהה , הוא גר מדירה משלו בשכירות עם כמה שותפים ומנהל את רוב מטלות הבית
-מאוד חכם ,פיקח ומוכן לקחת אחריות על הרבה דברים
-הוא סיים בגרות במחשבים ולמד java
-אין לו בגרות מלאה ולא יהיה בזמן הקרוב
-הוא רק עכשיו עבר מעבודה במפעל מוגן לעבודה במעסיק משוק הפתוח,לכן הוא יצרך הרבה זמן לתאם לעצמו לקחת בכלל את הקורס.
-למרות שזה משהו שאנחנו עובדים עליו קשה לו לעבוד בלחץ וזה מקשה עליו לתפקד.
-חברתית הוא מתקשה מאוד הוא מאוד בולט בחברה ועדיף לתת לו כמה שפחות איצטריצה בעבודה(מוסח בקלות נוטה להיסחף לשיחות)
-הוא טוען שהוא סובל מדיקסקלקוליה אבל הוא לא עבר אף פעם אבחון בנושא.
-רישיון זה משהו שהוא לא יוכל להשיג
-לומד מהר וממש טוב דברים שמעניינים אותו

עכשיו לכמה שאלות:
בקשר לקורס -כמה העלות בדרך כלל? מה התנאים המינימליים לקבלה לקורס ולעבור אותו? , עד כמה הוא קשה לבן אדם בעל השכלה יחסית נמוכה?
האם עדיף לקחת קורס במקום מסוים או באורך מסוים מאשר במקום אחר? האם לפי דעתכם אדם בעל מוגבלות נפשית קלה יוכל לעבור דבר כזה?
בקשר לעבודה בתחום- כמה הוא השכר הממוצע ? כמה שעות עבודה יש בכך בתחום? האם לפי דעתכם בכלל יקבלו בן אדם בעל מוגבלות נפשית לעבודה בתחום?
איך נראה יום עבודה ממוצע בתחום ? האם יש בעבודה הרבה לחץ? עד כמה חשובים קשרים חברתיים בתחום?

גילוי נאות- אין לי שמץ של מושג בתחום ויכול להיות שיצאתי טיפש לאחר הפסקה הראשונה ולכן אני מבקש עזרה מכם בנושא
תודה רבה לעוזרים

אני מכיר מישהו, אובחן בגיל צעיר כאוטיסט ולא מתבייש להגיד את זה (גם בראיונות הוא אומר את זה), עובד כ-QA כבר כמה שנים והיום מרוויח בסביבות ה-12 אלף בחודש (להבנתי זה גבוה יחסית, אבל גם יכול עוד לעלות). הוא עבד במס' חברות בינוניות-גדולות ואם אני לא טועה אפילו הגיע לניהול צוות בעבודה האחרונה שלו.

יותר מזה אני לא יודע להגיד לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית