חוות דעת על תפריט (חיטוב) ושאלה בנוגע לסדר הארוחות

BlueFaceX1

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
אהלן חבר'ה,אני כרגע בתקופת חיטוב ורציתי לקבל מכם חוות דעת על התפריט,אם צריך לשנות/להוסיף משהו ודברים כאלה..
ושאלה נוספת היא לגבי הסדר של ארוחות,עם הסדר ארוחות הנוכחי שלי שרשמתי למטה אני מרגיש הכי סבבה ולא מגיע איתו למצב של התקפי רעב,האם הסדר שבו אני אוכל את הארוחות הוא תקין? והאם זה בסדר לחכות בין 5-6 שעות לארוחה גדולה?

גובה:1.72
משקל:63 ק"ג

תפריט:

סדר ארוחות :

8:00-קפה שחור

12:00-תפוח עץ

13:00-אימון

14:30-אורז+חזה עוף+3 ביצים+שיבולת שועל+דבש+סלט (מלפפון,פלפל אדום,חסה וכף שמן זית)

18:00- סלט (מלפפון,פלפל אדום,חסה,וטחינה)

21:30-אורז+חזה עוף+סלט (מלפפון,חסה)

נערך לאחרונה:
אהלן חבר'ה,אני כרגע בתקופת חיטוב ורציתי לקבל מכם חוות דעת על התפריט,אם צריך לשנות/להוסיף משהו ודברים כאלה..
ושאלה נוספת היא לגבי הסדר של ארוחות,עם הסדר ארוחות הנוכחי שלי שרשמתי למטה אני מרגיש הכי סבבה ולא מגיע איתו למצב של התקפי רעב,האם הסדר שבו אני אוכל את הארוחות הוא תקין? והאם זה בסדר לחכות בין 5-6 שעות לארוחה גדולה?

גובה:1.72
משקל:63 ק"ג

תפריט:

סדר ארוחות :

8:00-קפה שחור

12:00-תפוח עץ

13:00-אימון

14:30-אורז+חזה עוף+3 ביצים+שיבולת שועל+דבש+סלט (מלפפון,פלפל אדום,חסה וכף שמן זית)

18:00- סלט (מלפפון,פלפל אדום,חסה,וטחינה)

21:30-אורז+חזה עוף+סלט (מלפפון,חסה)
לא רלוונטי מה יש בתפריט אלא הערכים הסופיים שלו - קלוריות, חלבון ושומן.
הם נראים בסדר בסה"כ למרות שלדעתי זה גרעון קלורי גדול מידי.
ההפרשי ארוחות והסדר שלהם זה החלטה ונוחות שלך, רק אצלך נוצר מצב שאתה מתאמן פחות או יותר על צום, בעיקר בערכי החלבון אז חשוב לאכול חלבון כמה שיותר קרוב לאימון.
בכל מקרה למה אתה מחטב? ממש קשה לי להאמין שבמשקל ובגובה הזה יש מה לחטב

הנייטרלי שלך הוא 1950 לפני אימונים ואירובי
אין סיכוי שאתה צריך 1450 קלוריות כי אתה כבר בגירעון של 500
תוסיף קלוריות עם חשבון האימונים והאירובי במשך השבוע בכדי לא להיות בגירעון גדול מדי

אין חשיבות לסדר הארוחות כל עוד אתה מכניס את הערכים במשך היום.
תאכל ב6 בבוקר או ב12 בלילה מה שאתה רואה לנכון.

רק ביצה וחזה עוף במקור חלבון הייתי מוסיף גם טונה במים וקוטג
או לארוחת בוקר או ערב משו קליל כזה עם הביצים
אתה יכול לערבב את הביצים עם הטונה במחבת ומעל קוטג ... 😃 סתם רעיון.
לגבי זמן בין ארוחות לא מבין את הכוונה אבל גם לאכול 2 ארוחות במשך היום זה טוב וגם לאכול 6
מה שמרגיש לך נכון!
כן יש מניפולציות של צום לסירוגין וכל מיני אבל במקום להתעסק בקטנות תתעסק בסך הכולל של התפריט שתאכל במשך כל היום.

• פותח/ת השרשור
לא רלוונטי מה יש בתפריט אלא הערכים הסופיים שלו - קלוריות, חלבון ושומן.
הם נראים בסדר בסה"כ למרות שלדעתי זה גרעון קלורי גדול מידי.
ההפרשי ארוחות והסדר שלהם זה החלטה ונוחות שלך, רק אצלך נוצר מצב שאתה מתאמן פחות או יותר על צום, בעיקר בערכי החלבון אז חשוב לאכול חלבון כמה שיותר קרוב לאימון.
בכל מקרה למה אתה מחטב? ממש קשה לי להאמין שבמשקל ובגובה הזה יש מה לחטב

התחלתי את החיטוב כי הייתי Skinny Fat,אני רוצה להוריד עוד כמה אחוזי שומן ואז להתחיל מסה נקייה וארוכה,
עכשיו תגיד למה חשוב לאכול חלבון כמה שיותר קרוב לאימון? אני אוכל בערך 15 דקות אחרי האימון את החלבון,ואני לא בדיוק מתאמן על צום אני אוכל תפוח לפני,זה לא מספיק?

הנייטרלי שלך הוא 1950 לפני אימונים ואירובי
אין סיכוי שאתה צריך 1450 קלוריות כי אתה כבר בגירעון של 500
תוסיף קלוריות עם חשבון האימונים והאירובי במשך השבוע בכדי לא להיות בגירעון גדול מדי

אין חשיבות לסדר הארוחות כל עוד אתה מכניס את הערכים במשך היום.
תאכל ב6 בבוקר או ב12 בלילה מה שאתה רואה לנכון.

רק ביצה וחזה עוף במקור חלבון הייתי מוסיף גם טונה במים וקוטג
או לארוחת בוקר או ערב משו קליל כזה עם הביצים
אתה יכול לערבב את הביצים עם הטונה במחבת ומעל קוטג ... 😃 סתם רעיון.
לגבי זמן בין ארוחות לא מבין את הכוונה אבל גם לאכול 2 ארוחות במשך היום זה טוב וגם לאכול 6
מה שמרגיש לך נכון!
כן יש מניפולציות של צום לסירוגין וכל מיני אבל במקום להתעסק בקטנות תתעסק בסך הכולל של התפריט שתאכל במשך כל היום.

אני אשתדל להוסיף גם טונה,תודה אח
ונכון אני בגירעון של 500 כשאני עושה אירובי אני משלים את הקלוריות,
ולא הבנתי כשאני עושה אימון משקולות אני גם צריך להשלים את הקלוריות האלה? חשבתי רק באירובי..
אני עושה FBW אתה יודע במקרה כמה בממוצע שורפים קלוריות מהאימון הזה?

לא יודע להגיד לך כמה כל אחד שורף באיזה אימון אבל אני עושה ככה
חישוב בממוצע שבועי לתזונה וכלל האימונים
אם לצורך העניין עשיתי 4 אימונים בשבוע
מבחינתי שרפתי באימון 1 כולל בהתאוששות שלמחרת 400 קלוריות ביחד
ז"א שבכל ה4 אימונים אני מחשיב ששרפתי 1600 קלוריות שבועיות
ושאני מחלק את זה לשבוע בערך ביום 230 קלוריות
יש יגידו חישוב מיותר אבל זה רק על הנייר
כמובן שיש המון משתנים ואתה בודק משקל וכו ומתאים הכל ביחד.
האימונים שלך לא משתנים כמעט גם האירובי לא אז נשאר להזיז את התזונה בהתאם.
תבנה לך בסיס תתמיד בו ותשנה מה שנוח לך אם פחות אירובי או יותר אוכל או מה שצריך.

ובהרבה אתרים קראתי ששורפים באימון בין 150-300 אז בחרתי ב200 סתם שתדע. אבל שוב זה על הנייר.

ברגע שאין מספיק חומצות אמינו שמתקבלות מפירוק של חלבון לדם ההרס של השריר יגבר על הבנייה, לכן מומלץ לאכול בסמיכות לאימון חלבון כדי לעודד בניית שריר.
לכל אדם רגיל זה לא קריטי אבל אתה אוכל את החלבון האחרון ב21 בערב ועוד האימון רמות החומצות אמינו יורדות.
תעביר את הביצים נגיד מהצהריים לבוקר עם איזה גבינה או משהו.
ומה הטעם לחטב לאחוז שומן נמוך אם אתה מיד לאחר מכן מתחיל מסה?

צודק !!! אכן משקל 63 זה ממש נמוך. כנראה שאין עליך מסת מסת שריר ואתה עם גוף שמן רזה מה שנקרא.
אם תעלה תמונה אנחנו ישר נגיד שחובה מסה בכדי שהחיטוב יראה לך משהו....

• פותח/ת השרשור
לא יודע להגיד לך כמה כל אחד שורף באיזה אימון אבל אני עושה ככה
חישוב בממוצע שבועי לתזונה וכלל האימונים
אם לצורך העניין עשיתי 4 אימונים בשבוע
מבחינתי שרפתי באימון 1 כולל בהתאוששות שלמחרת 400 קלוריות ביחד
ז"א שבכל ה4 אימונים אני מחשיב ששרפתי 1600 קלוריות שבועיות
ושאני מחלק את זה לשבוע בערך ביום 230 קלוריות
יש יגידו חישוב מיותר אבל זה רק על הניירhttp/
כמובן שיש המון משתנים ואתה בודק משקל וכו ומתאים הכל ביחד.
האימונים שלך לא משתנים כמעט גם האירובי לא אז נשאר להזיז את התזונה בהתאם.
תבנה לך בסיס תתמיד בו ותשנה מה שנוח לך אם פחות אירובי או יותר אוכל או מה שצריך.

ובהרבה אתרים קראתי ששורפים באימון בין 150-300 אז בחרתי ב200 סתם שתדע. אבל שוב זה על הנייר.

הבנתי,תודה אחי.

ברגע שאין מספיק חומצות אמינו שמתקבלות מפירוק של חלבון לדם ההרס של השריר יגבר על הבנייה, לכן מומלץ לאכול בסמיכות לאימון חלבון כדי לעודד בניית שריר.
לכל אדם רגיל זה לא קריטי אבל אתה אוכל את החלבון האחרון ב21 בערב ועוד האימון רמות החומצות אמינו יורדות.

האמת קראתי קצת על הנושא של חלבון לפני אימון ובמאמר הזה:האם צריכה של חלבון לפני או אחרי אימון תורמת לעלייה במסת השריר? - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף
כתוב שאם מתאמנים בצום ואוכלים חלבון בטווח זמן של 45-60 דקות לאחר האימון אז אין בעיה,מה אתה אומר?
והמטרה שלי היא לחטב לאחוז שומן נמוך ולאחר מכן להתחיל מסה נקייה ולעלות מינימום באחוזי שומן ככה אני אראה גם יותר טוב במסה לעומת אם הייתי מתחיל מסה
כשאני סקיני פאט.

ממליץ לך בחום לעבור למסה, אם אתה ממש מפחד מכל טיפת שומן אז תעשה את זה בפלוס קלורי מתון יחסית.

• פותח/ת השרשור
ממליץ לך בחום לעבור למסה, אם אתה ממש מפחד מכל טיפת שומן אז תעשה את זה בפלוס קלורי מתון יחסית.

לא מפחד מכל טיפת שומן פשוט זה לא יהיה חכם לעלות המון באחוזי שומן אחרי שעשיתי חיטוב לאחוז שומן נמוך יחסית. וברור,אני אעשה את זה בפלוס קלורי מתון לאט לאט..
ומה אתה אומר על המאמר? אז בעצם לא חייב לאכול חלבון לפני אימון אם אני אוכל ישר אחרי?

אתה די מקובע על זה אז הסיכוי שאני אשנה את הדעה שלך הוא קלוש אבל לדעתי אתה מבזבז את הזמן שלך על שטויות.
וכתוב שם בפירוש שיש 2 אופציות שההמלצה היא לאכול סמוך לאימון, אחרי צום של 6+ שעות ושני אימונים ביום.

• פותח/ת השרשור
אתה די מקובע על זה אז הסיכוי שאני אשנה את הדעה שלך הוא קלוש אבל לדעתי אתה מבזבז את הזמן שלך על שטויות.
וכתוב שם בפירוש שיש 2 אופציות שההמלצה היא לאכול סמוך לאימון, אחרי צום של 6+ שעות ושני אימונים ביום.

"סביר להניח שאלו המצבים שבהם יש לצרוך חלבון בטווח זמן של 45-60 דקות לאחר האימון, אחרת תגרעו מתוצאות האימון."

לא מקובע חח אני פשוט מנסה להבין לעומק אם לאכול חלבון לפני האימון זה חובה או לא.. כי במאמר הזה כתוב שאם אתה בצום של 6 שעות עושה אימון משקולות
וישר אחרי זה אוכל חלבון אז אין בעיה אם לא לאכול חלבון לפני החלאימון.

• פותח/ת השרשור
דיברתי על הירידה לאחוז שומן נמוך'.
ומה הבעיה אם מה שכתוב? אם אתה בצום אז תאכל אחרי חלבון

אין בעיה פשוט אני רוצה לדעת אם אני לא אוכל לפני האימון שום חלבון אלא ישר אחרי זה גם בסדר?

כי המלצת לי פה להעביר את הביצים מהצהריים לבוקר..

המלצתי כדי שלא תגיע למצב שצריך לאכול מיד אחרי האימון, אבל אם אתה אוכל מיד אחרי אז מה שנוח לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית