הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לגבי מדידת אוכל לאחר בישול

Tokowiw

משתמש קבוע
1,573
716
נק' מוניטין:
1,101
1,573
716
היי. יש לי משקל מטבח ואני מודד אוכל קבוע אבל אין לי אפשרות למדוד את האוכל *לפני בישול*
יכול למדוד רק לאחר הבישול כי מכינים לי מראש לא אני מכין...
עכשיו הבנתי שבעייתי למדוד לאחר הבישול מכיוון שהאוכל לדוגמא פתיתים,מכיל רוטב ומים שסופח אליו וזה מוסיף לי סתם משקל..מה לעשות במצב כזה? כרגע מה שאני עושה זה נניח אני רוצה 200 גרם פתיתים אז אני שם 250 גרם במשקל ומחשב כ200. האם זה בסדר?

יש my fitness pal גם ערכים לאחר בישול מעריך שיש סטייה מסויימת אבל לא קריטי ולאורך זמן תדע אם אתה צריך לקצץ או לא או שפעם אחת תשקול לפני בישול ואז תשקול את הכמות שיצאה ותדע מה היחס

• פותח/ת השרשור
יש my fitness pal גם ערכים לאחר בישול מעריך שיש סטייה מסויימת אבל לא קריטי ולאורך זמן תדע אם אתה צריך לקצץ או לא או שפעם אחת תשקול לפני בישול ואז תשקול את הכמות שיצאה ותדע מה היחס
לגבי הערכים אחרי בישול אני פשוט בודק באינטרנט fooddictionary..הבעיה לא בטוח בשקילה ..זה בסדר בתוספת 50 גרם טווח ביטחון שאני מוסיף כל פעם?

לגבי הערכים אחרי בישול אני פשוט בודק באינטרנט fooddictionary..הבעיה לא בטוח בשקילה ..זה בסדר בתוספת 50 גרם טווח ביטחון שאני מוסיף כל פעם?
אחלה אתר,אני משתמש בו המון.
תבקש ממי שמבשל,שלא יערבב את הרוטב וישאיר אותו בצד

• פותח/ת השרשור
אחלה אתר,אני משתמש בו המון.
תבקש ממי שמבשל,שלא יערבב את הרוטב וישאיר אותו בצד
זה בלתי אפשרי ..הכל מוכן מראש .טוב בכל מקרה אני אעשה כרגיל מה שעשיתי עד עכשיו שנניח רוצה 200 גרם אז מודד במשקל 250-260 גרם ומחשיב כ200

זה בלתי אפשרי ..הכל מוכן מראש .טוב בכל מקרה אני אעשה כרגיל מה שעשיתי עד עכשיו שנניח רוצה 200 גרם אז מודד במשקל 250-260 גרם ומחשיב כ200
אתה מודע לזה שפתיתים אורז פסטה וכו... סופחים מלא מים? זאת אומרת ש 200 גרם מבושל זה בערך 80 גרם לא מבושל. אני יודע ש 500 גרם פסטה לא מבושלת זה 1100 גרם מבושל - סתם שתיהיה מודע להבדל המשמעותי..

תילך למי שמכין לך את האוכל, תבדוק פעם אחת כמויות לפני בישול ותדע.
סתם למשל, אני כבר יודע אחרי שמדדתי כמה פעמים את האוכל שאני מכין בשבילי, שערכים של 100 גרם אורז לפני בישול = 300 גרם אורז לאחר בישול.
לאט לאט אתה תכיר את הכמויות שלך בתפריט שלך.
אבל לפחות פעם אחת תעשה את זה ותרשום לך במחברת לפני/אחרי.

נניח אני רוצה 200 גרם פתיתים אז אני שם 250 גרם במשקל ומחשב כ200. האם זה בסדר?
אתה שם 250 גרם מבושל ומחשיב את זה כ 200 גרם לא מבושל? זה ממש לא נכון, 200 גרם לא מבושל הופך להרבה יותר מ 250 עם המים שזה סופח

• פותח/ת השרשור
אתה שם 250 גרם מבושל ומחשיב את זה כ 200 גרם לא מבושל? זה ממש לא נכון, 200 גרם לא מבושל הופך להרבה יותר מ 250 עם המים שזה סופח
לא,אני שם 250 גרם מבושל ומחשיב את זה כ200 גרם אחרי בישול..בודק מפוד דיקשנרי
אתה מודע לזה שפתיתים אורז פסטה וכו... סופחים מלא מים? זאת אומרת ש 200 גרם מבושל זה בערך 80 גרם לא מבושל. אני יודע ש 500 גרם פסטה לא מבושלת זה 1100 גרם מבושל - סתם שתיהיה מודע להבדל המשמעותי..
וואי לא ידעתי שזה ככה משמעותי..אז מה אתה מציע לעשות ? ממש בעייתי לי לשקול לפני כשהכול מוכן מראש ..איך בעצם הכי מדויק אוכל להעריך כמות מזון של אחרי בישול

לא,אני שם 250 גרם מבושל ומחשיב את זה כ200 גרם אחרי בישול..בודק מפוד דיקשנרי

וואי לא ידעתי שזה ככה משמעותי..אז מה אתה מציע לעשות ? ממש בעייתי לי לשקול לפני כשהכול מוכן מראש ..איך בעצם הכי מדויק אוכל להעריך כמות מזון של אחרי בישול

אם זה נטו פתיתים בלי רוטב בלי כלום, שים לפחות 400-500 גרם..

• פותח/ת השרשור
אז למה לא להחשיב את אותה כמות שאתה לוקח?
כי האוכל כפי שהבנתי סופח אליו נוזלים מים רוטב...אז המשקל שלו משתנה ואז 200 גרם אחרי בישול זה לא באמת 200 גרם המים והרוטב מוסיפים לי משקל
אם זה נטו פתיתים בלי רוטב בלי כלום, שים לפחות 400-500 גרם..
וואו זה משמעותי ..טוב אתחיל לעשות ככה..נשמע לי המון

• פותח/ת השרשור
תקשיב תבשל בבית כוס אחת של פתיתים.
תבדוק כמה זה שוקל לפני בישול וכמה אחרי בישול
היי,תקשיב ארגנתי אחרי מאמצים רבים שאני זה שיכין את האוכל חחח אז עכשיו נשנה גישה ממה שהייתי עושה,כרגע לקחתי כוס זכוכית ומדדתי 200 גרם אורז יבש לפני בישול . עכשיו ברגע שזה מוכן איך אני מודד?

• פותח/ת השרשור
תעביר הכל לצלחת ותשקול..(כמובן שתשקול את הצלחת קודם)
אה ואז אקבל משקל כולל נוזלים...ואחשב את זה כ200 גרם אורז לפני בישול ערכים שעל האריזה או אחרי בישול בפוד דיקשנרי

אתה סתם מסתבך.. תשקול לפני בישול וזהו. אחרי הבישול זה כבר לא רלוונטי כי האורז ישקול יותר נטו בגלל המים..

• פותח/ת השרשור
אתה סתם מסתבך.. תשקול לפני בישול וזהו. אחרי הבישול זה כבר לא רלוונטי כי האורז ישקול יותר נטו בגלל המים..
כן את זה כבר הבנתי וארגנתי לעצמי עכשיו הכנת אוכל ושקלתי 200 גרם אורז לפני בישול.
השאלה זה כשהוא מוכן למדוד ערכים לפי מה שרשום על האריזה (מוצר יבש) או עדיין דרך פוד דיקשנרי שזה לאחר בישול

כן את זה כבר הבנתי וארגנתי לעצמי עכשיו הכנת אוכל ושקלתי 200 גרם אורז לפני בישול.
השאלה זה כשהוא מוכן למדוד ערכים לפי מה שרשום על האריזה (מוצר יבש) או עדיין דרך פוד דיקשנרי שזה לאחר בישול
פוד דיקשנרי מראה לך ערכים לפני בישול.. בכל מקרה תחשב לפני בישול ואם אתה רוצה לדייק על גרם אז לך לפי האריזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית