הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ממוצע של תואר האם קריטי?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
התווכחות שיש לי עם חבר עד כמה הממוצע של התואר לדוגמה מדמ"ח חשוב כאשר מנסים להתקבל לעבודות? הם אשכרה מסתכלים על הממוצע או לא? ובנוסף מה לעדתכם עדיף תואר בטכניון עם ממוצע 70 או באוניברסיטה פחות נחשבת נגיד בן גוריון עם ממוצע 90+?
וגם מה היחס כלפי מכללות? הן בכלל נכנסות לתחרות? כי אני הבנתי שמי שממכללה פשוט גורסים את הקו"ח שלו על ההתחלה ברוב המקומות

נערך לאחרונה:
כן, מסתכלים על הממוצע - גם שנים אחרי שסיימת. בתור בוגר טרי בלי ניסיון האנשים שמראיינים אותך יעברו על כל הקורסים שעשית ויחפשו ups and downs, אז להקפיץ את הממוצע עם קורסי שטות לא עובד יותר מדי.

לגבי בן גוריון עם 90+ או טכניון עם 70 - חד משמעית בן גוריון, גם אל תזלזל בהם - הכרתי מהנדסים מעולים שלמדו שם.

• פותח/ת השרשור
כן, מסתכלים על הממוצע - גם שנים אחרי שסיימת. בתור בוגר טרי בלי ניסיון האנשים שמראיינים אותך יעברו על כל הקורסים שעשית ויחפשו ups and downs, אז להקפיץ את הממוצע עם קורסי שטות לא עובד יותר מדי.

לגבי בן גוריון עם 90+ או טכניון עם 70 - חד משמעית בן גוריון, גם אל תזלזל בהם - הכרתי מהנדסים מעולים שלמדו שם.
דוד שלי שמראיין אנשים לחברות הייטק אמר לי דווקא ההפך שלא מסתכלים בכלל על הממוצע ועדיף להיות עם תואר בטכניון על 60 מאשר 90 בבר אילן או כל אוניברסיטה פחות נחשבת, זרקתי את בן גוריון סתם כדוגמה וברור שגם שם יהיו חברה טובים אבל אתה יודע מבחינה סטטיסטית בטכניון יהיו ברמה יותר גבוהה, אם כן אז למה להשקיע ולהתאמץ וללכת לטכניון אם אפשר ללכת לאוניברסיטה פחות טובה ולהוציא ממוצע יותר טוב? מה לדעתך הגבול? למשל 80 בטכניון 90 בן גוריון עדיין עדיף בן גוריון?
ועוד שאלה מה היחס כלפי מכללות?

דוד שלי שמראיין אנשים לחברות הייטק אמר לי דווקא ההפך שלא מסתכלים בכלל על הממוצע ועדיף להיות עם תואר בטכניון על 60 מאשר 90 בבר אילן או כל אוניברסיטה פחות נחשבת, זרקתי את בן גוריון סתם כדוגמה וברור שגם שם יהיו חברה טובים אבל אתה יודע מבחינה סטטיסטית בטכניון יהיו ברמה יותר גבוהה, אם כן אז למה להשקיע ולהתאמץ וללכת לטכניון אם אפשר ללכת לאוניברסיטה פחות טובה ולהוציא ממוצע יותר טוב? מה לדעתך הגבול? למשל 80 בטכניון 90 בן גוריון עדיין עדיף בן גוריון?

אני לא יודע מה דוד שלך עושה, ראיינתי בארץ בערך 50 מהנדסים במהלך השנים וכאן בארה"ב ראיינתי 15 פלוס מינוס בינתיים. גם פה וגם בארץ אנחנו מסתכלים על הממוצע.

מכללות לא עוברות בכלל את הסינון הראשוני של כוח אדם ומעולם לא ראיינתי בוגר מכללה.

קצת פרטים עלי - אני מהנדס חומרה עם 12 שנות ניסיון, סיימתי את הלימודים שלי בטכניון בהצטיינות.

הכל תלוי בכמה נסיון יש לך. אם יצאת בלי נסיון מהטכניון עם ממוצע 60 כנראה שיהיה לך קשה למצוא עבודה. גם אם יצאת עם נסיון במשרת סטודנט יש דגש רציני לציונים. כל חברת הייטק רצינית היום דורשת מבוגרים קורות חיים וגליון ציונים ואם אין לך נסיון אפשר לשפוט אותך רק לפי גליון ציונים והמקום שלמדת בו. בחצי השנה האחרונה התראיינתי בכ8 חברות וכולן זימנו אותי לראיון על סמך ציונים (בעוד שעוד מעל ל40 חברות שהגשתי אליהן קו"ח וגליון ציונים למשרות בוגרים לא הסכימו אפילו להזמין אותי לראיון).
הממוצע גם עלול להשפיע על הצעות השכר שיתנו לך. לדוגמא, במחלקה שאני עובד בה באינטל הבאתי עובד חדש לעבוד בה שהממוצע שלו גבוה משלי ב7-8 נקודות. הצעת השכר השעתית שהוא קיבל גבוהה משלי ב15 שקל + הוא קיבל מענק חתימה של מעל 10 אלף ואני לא קיבלתי בכלל.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע מה דוד שלך עושה, ראיינתי בארץ בערך 50 מהנדסים במהלך השנים וכאן בארה"ב ראיינתי 15 פלוס מינוס בינתיים. גם פה וגם בארץ אנחנו מסתכלים על הממוצע.

מכללות לא עוברות בכלל את הסינון הראשוני של כוח אדם ומעולם לא ראיינתי בוגר מכללה.

קצת פרטים עלי - אני מהנדס חומרה עם 12 שנות ניסיון, סיימתי את הלימודים שלי בטכניון בהצטיינות.
1.כל האמור לעיל מתייחס רק למהנדסי חומרה או כנ"ל גם לבוגרי מדמ"ח או הנדסת תוכנה?
2.כשאתה אומר שמכללות לא עוברות את הסינון הראשוני ומעולם לא ראיינת בוגר מכללה אתה מדבר ספציפית בחרה שלך או בכללי? איך אז בוגרי מכללות מוצאים עבודה? יש לי חבר בן 19 התחיל תואר במדמ"ח במכללת נתניה בגיל 15 וסיים בגיל 19עם ממוצע 78 בערך והתקבל עוד באמצע השנה השלישית לאיזה סטרטאפ עם משכורת 15 אלף בלי ניסיון עם ממוצע לא משהו ממכללת נתניה ובכללי הבנתי ממנו שיש חוסר ענקי וכל אחד מתקבל כמעט אומנם לחברות הפחות נחשבות אבל עדיין
הכל תלוי בכמה נסיון יש לך. אם יצאת בלי נסיון מהטכניון עם ממוצע 60 כנראה שיהיה לך קשה למצוא עבודה. גם אם יצאת עם נסיון במשרת סטודנט יש דגש רציני לציונים. כל חברת הייטק רצינית היום דורשת מבוגרים קורות חיים וגליון ציונים ואם אין לך נסיון אפשר לשפוט אותך רק לפי גליון ציונים והמקום שלמדת בו. בחצי השנה האחרונה התראיינתי בכ8 חברות וכולן זימנו אותי לראיון על סמך ציונים (בעוד שעוד מעל ל40 חברות שהגשתי אליהן קו"ח וגליון ציונים למשרות בוגרים לא הסכימו אפילו להזמין אותי לראיון).
הממוצע גם עלול להשפיע על הצעות השכר שיתנו לך. לדוגמא, במחלקה שאני עובד בה באינטל הבאתי עובד חדש לעבוד בה שהממוצע שלו גבוה משלי ב7-8 נקודות. הצעת השכר השעתית שהוא קיבל גבוהה משלי ב15 שקל + הוא קיבל מענק חתימה של מעל 10 אלף ואני לא קיבלתי בכלל.
סתם להתעניינות איפה למדת ומה הממוצע שלך אם אפשר לשאול?

1.כל האמור לעיל מתייחס רק למהנדסי חומרה או כנ"ל גם לבוגרי מדמ"ח או הנדסת תוכנה?
2.כשאתה אומר שמכללות לא עוברות את הסינון הראשוני ומעולם לא ראיינת בוגר מכללה אתה מדבר ספציפית בחרה שלך או בכללי? איך אז בוגרי מכללות מוצאים עבודה? יש לי חבר בן 19 התחיל תואר במדמ"ח במכללת נתניה בגיל 15 וסיים בגיל 19עם ממוצע 78 בערך והתקבל עוד באמצע השנה השלישית לאיזה סטרטאפ עם משכורת 15 אלף בלי ניסיון עם ממוצע לא משהו ממכללת נתניה ובכללי הבנתי ממנו שיש חוסר ענקי וכל אחד מתקבל כמעט אומנם לחברות הפחות נחשבות אבל עדיין

סתם להתעניינות איפה למדת ומה הממוצע שלך אם אפשר לשאול?
מסיים עכשיו תואר בטכניון במדמ"ח. ממוצע באזור ה83.

• פותח/ת השרשור
מסיים עכשיו תואר בטכניון במדמ"ח. ממוצע באזור ה83.
ו83 בטכניון במדמ"ח לא מספיק להם??? ה8 שכן זימנו אותך זה למשרות סטודנט כאילו?
ועוד משהו שממש מעניין אותי ואתה בדיוק הבן אדם לשאול, אני גם רוצה אחרי צבא לעשות תואר בטכניון במדמ"ח אבל מה שמפחיד אותי זה החיי חברה והיצורים שם למיניהם איך אתה מסתדר שם? זה באמת כמו שאומרים שכולם הזויים ואין חיי חברה או שיש שם גם את ה"נורמלים"?

ו83 בטכניון במדמ"J לא מספיק להם??? ה8 שכן זימנו אותך זה למשרות סטודנט כאילו?
לא מספיק. הרבה חברות גדולות מסננות לפי 85+. בנוסף אתה צריך להיות במקום הנכון בזמן הנכון כלומר להגיש את הקו"ח שלך בזמן אחרת יהיה יותר סיכוי שיסננו אותך (לדוגמא בשלב שבו אספו מספיק מתמודדים לראיונות). חברות כמו אמאזון, גוגל ומייקרוסופט היו מחוץ לטווח ההשגה עם הממוצע שלי למרות ששלחתי אליהן קו"ח דרך חברים שזה אמור כביכול להעלות את הסיכוי שלי שיזמנו אותי לראיון. הרבה חברות אחרות שמקבלות בוגרים גם כן יסננו אותי אם יש להם מספיק מתמודדים עם ממוצעים גבוהים יותר או נסיון עבודה עשיר יותר וממוצע סביר. לא יכול להגיד שהחיים שלי רעים, בסופו של דבר כן התקבלתי לחברה נהדרת למשרה מלאה עם שכר טוב אבל הייתי צריך להלחם יותר ממישהו עם ממוצע גבוה יותר. אני לא מדמיין עד כמה קשים החיים של אלה שעומדים בממוצע של מתחת ל80.

• פותח/ת השרשור

עוד משהו עד כמה ניסיון בתפקידים בצבא משפיע? אם אני בתפקיד די טוב אבל שלא קשור למחשבים בעוד שחבר אחר למשל תוכניתן ממר"ם ב8200 וכו' עד כמה יהיה לו יתרון עלי? כל האלה שבתפקידים האלו יצטרכו תואר בכלל או שיוכלו להתקבל לחברות טובות אפילו בלי תואר או עם ממוצע נמוך?

לא מספיק. הרבה חברות גדולות מסננות לפי 85+. בנוסף אתה צריך להיות במקום הנכון בזמן הנכון כלומר להגיש את הקו"ח שלך בזמן אחרת יהיה יותר סיכוי שיסננו אותך (לדוגמא בשלב שבו אספו מספיק מתמודדים לראיונות). חברות כמו אמאזון, גוגל ומייקרוסופט היו מחוץ לטווח ההשגה עם הממוצע שלי למרות ששלחתי אליהן קו"ח דרך חברים שזה אמור כביכול להעלות את הסיכוי שלי שיזמנו אותי לראיון. הרבה חברות אחרות שמקבלות בוגרים גם כן יסננו אותי אם יש להם מספיק מתמודדים עם ממוצעים גבוהים יותר או נסיון עבודה עשיר יותר וממוצע סביר. לא יכול להגיד שהחיים שלי רעים, בסופו של דבר כן התקבלתי לחברה נהדרת למשרה מלאה עם שכר טוב אבל הייתי צריך להלחם יותר ממישהו עם ממוצע גבוה יותר. אני לא מדמיין עד כמה קשים החיים של אלה שעומדים בממוצע של מתחת ל80.
במידה והיה לך ממוצע 85+ מבר אילן למשל אתה רוצה להגיד לי שכן היית מתקבל? כמה כל הגוגל אמאזון וכו' דורשות? נשמע לי הזוי שבן אדם עם ממוצע 80 בפאקינג טכניון יש לו בעיה למצוא עבודה
ואשמח אם תוכל לענות על השאלה בתגובה הקודמת שלי שערכתי:
"ועוד משהו שממש מעניין אותי ואתה בדיוק הבן אדם לשאול, אני גם רוצה אחרי צבא לעשות תואר בטכניון במדמ"ח אבל מה שמפחיד אותי זה החיי חברה והיצורים שם למיניהם איך אתה מסתדר שם? זה באמת כמו שאומרים שכולם הזויים ואין חיי חברה או שיש שם גם את ה"נורמלים"?"

אני גם רוצה אחרי צבא לעשות תואר בטכניון במדמ"ח אבל מה שמפחיד אותי זה החיי חברה והיצורים שם למיניהם איך אתה מסתדר שם? זה באמת כמו שאומרים שכולם הזויים ואין חיי חברה או שיש שם גם את ה"נורמלים"?
שמעתי שבבן גוריון יש מלא "מסיבות בית" ויש שם אזור ענק שבו יש בכללי מלא מסיבות. בטכניון אין את זה. יש אולי 10 מסיבות מאורגנות בשנה (אולי יותר ואני לא מודע אליהן כי הן לא מיוחצנות כמו שצריך?) שמארגנות פקולטות שונות כולל יום הסטודנט, מסיבת פתיחת סמסטר וכו. רוב התואר הזה לא חייתי את החיים. החיים שלי בשנתיים האחרונות הם לימודים + עבודה + חדר כושר בגדול עם שילוב של כמה תחביבים. אם אתה רוצה "חיים סטודנטיאליים" לך לבן גוריון.
במידה והיה לך ממוצע 85+ מבר אילן למשל אתה רוצה להגיד לי שכן היית מתקבל? כמה כל הגוגל אמאזון וכו' דורשות? נשמע לי הזוי שבן אדם עם ממוצע 80 בפאקינג טכניון אמורה להיות לו בעיה למצוא עבודה
אין לי מושג אם המסנן האוטומטי של גוגל ואמאזון נותן יותר משקל לעובדה שאתה מהטכניון ולא מבר אילן או לממוצע. לדעתי כמו שאמרתי באחת התגובות הקודמות, זה יותר תלוי במזל ובתזמון של שליחת הקו"ח ובכמה נסיון עבודה רלוונטי כבר יש לך.
ולמרות כל מה שאמרתי לעיל, ביריד התעסוקה האחרון יצא לי לא פעם להתקל בחברות שספציפית דרשו שיעבירו להן קו"ח רק מהטכניון כי לירידי התעסוקה של הטכניון מגיעים גם סטודנטים מאוניברסיטת חיפה וממקומות חברים שזה אומר שיש מקומות שכן מעריכים את זה שיש סבירות גבוהה יותר לקבל עובד טוב יותר מהטכניון.
הדעה האישית שלי היא שעדיף ללכת על בטוח אם יש לך את האפשרות לכך. שזה אומר שהעתיד שלך יהיה בסדר כל עוד תלך לאחת מהאוניברסיטאות השוות למדמ"ח.

• פותח/ת השרשור
שמעתי שבבן גוריון יש מלא "מסיבות בית" ויש שם אזור ענק שבו יש בכללי מלא מסיבות. בטכניון אין את זה. יש אולי 10 מסיבות מאורגנות בשנה (אולי יותר ואני לא מודע אליהן כי הן לא מיוחצנות כמו שצריך?) שמארגנות פקולטות שונות כולל יום הסטודנט, מסיבת פתיחת סמסטר וכו. רוב התואר הזה לא חייתי את החיים. החיים שלי בשנתיים האחרונות הם לימודים + עבודה + חדר כושר בגדול עם שילוב של כמה תחביבים. אם אתה רוצה "חיים סטודנטיאליים" לך לבן גוריון.

אין לי מושג אם המסנן האוטומטי של גוגל ואמאזון נותן יותר משקל לעובדה שאתה מהטכניון ולא מבר אילן או לממוצע. לדעתי כמו שאמרתי באחת התגובות הקודמות, זה יותר תלוי במזל ובתזמון של שליחת הקו"ח ובכמה נסיון עבודה רלוונטי כבר יש לך.
ולמרות כל מה שאמרתי לעיל, ביריד התעסוקה האחרון יצא לי לא פעם להתקל בחברות שספציפית דרשו שיעבירו להן קו"ח רק מהטכניון כי לירידי התעסוקה של הטכניון מגיעים גם סטודנטים מאוניברסיטת חיפה וממקומות חברים שזה אומר שיש מקומות שכן מעריכים את זה שיש סבירות גבוהה יותר לקבל עובד טוב יותר מהטכניון.
הדעה האישית שלי היא שעדיף ללכת על בטוח אם יש לך את האפשרות לכך. שזה אומר שהעתיד שלך יהיה בסדר כל עוד תלך לאחת מהאוניברסיטאות השוות למדמ"ח.
אוקי התחלתי להבין קצת את ההבדלים חוץ מהמסיבות וכל זה איך החברה עצמם? באמת יצורים או שיש גם נורמלים? יצא לך להכיר שם חברים לחיים?
מתחרט על זה שהלכת לטכניון או ששמח עם הבחירה שלך? קצת מפחיד אותי להיות באמת כמו שאמרת רק עבודה לימודים מכון, זמן ליציאות בסופשים יש לפחות?
ואילו אוניברסיטאות שוות ערך בתואר במדמ"ח? טכניון עברית ת"א?

אוקי התחלתי להבין קצת את ההבדלים חוץ מהמסיבות וכל זה איך החברה עצמם? באמת יצורים או שיש גם נורמלים? יצא לך להכיר שם חברים לחיים?
מתחרט על זה שהלכת לטכניון או ששמח עם הבחירה שלך? קצת מפחיד אותי להיות באמת כמו שאמרת רק עבודה לימודים מכון, זמן ליציאות בסופשים יש לפחות?
פגשתי בטכניון 3 יצורים ועוד כמה מאות של אנשים נורמאליים. לדעתי זאת פרופורציה סבירה.
כל החברים שלי לחיים הם מהטכניון ואני מאוד שמח מהבחירה ללמוד כאן.
זמן ליציאות תמיד יש. גם בסמסטרים הכי קשים יש אולי 3-4 סופ"שים שבהם באמת הרגשתי שאני לא אוכל לצאת גם אם ארצה. אבל בגדול כמות הדברים שהספקתי במהלך התואר שלא קשורים ללימודים היא מאוד גבוהה.
הקטע הוא שזה מאוד משתנה מסטודנט לסטודנט. לכל אחד יש יכולות למידה שונות. אני מכיר סטודנטים שבניגוד אלי טחנו הרבה יותר שעות וסיימו עם ציונים נמוכים יותר וסטודנטים שלמדו בשעה את מה שלקח לי יומיים ללמוד. אז כאן אני יכול רק לאחל לך בהצלחה.

כאשר חיפשתי מקום עבודה אחרי סה"כ שנתיים. ממש מאטים המקומות שביקשו גיליון ציונים שלי. אין לי ממוצע גבוהה. בספק עם עכשיו (4 שנים ניסיון) מישהו יבקש ממני גיליון, מאמין שאלו שכן אני יפסול אותם מראש. כמו שפסלתי חברה שביקשה לדעת ציון פסיכומטרי שלי 😃
אולי בחומרה זה קצת שונה.

ציונים חשובים לדעתי למשרה ראשונה (והיא גם מאוד חשובה לדעתי) וגם כמובן לתואר שני שאני מצטער שאני לא יכול לעשות בטכניון בגלל שההמוצע לא מספיק.
לא מספיק. הרבה חברות גדולות מסננות לפי 85+. בנוסף אתה צריך להיות במקום הנכון בזמן הנכון כלומר להגיש את הקו"ח שלך בזמן אחרת יהיה יותר סיכוי שיסננו אותך (לדוגמא בשלב שבו אספו מספיק מתמודדים לראיונות). חברות כמו אמאזון, גוגל ומייקרוסופט היו מחוץ לטווח ההשגה עם הממוצע שלי למרות ששלחתי אליהן קו"ח דרך חברים שזה אמור כביכול להעלות את הסיכוי שלי שיזמנו אותי לראיון
זומנתי לגוגל,אמזון ואפל לראיונות, הממוצע שלי סביבות 82 (כבר לא זוכר אפילו כמה), כל זה על סמך לינקדין.
כרגע ממש טוב לי באינטל בתפקיד שלי. השכר שלי יותר נמוך מהמקומות הנ"ל. אבל בסה"כ אני חושב שאני יותר מרוצה מהתפקיד והצוות ולזה יש משקל גדול מבחינתי.

כאשר חיפשתי מקום עבודה אחרי סה"כ שנתיים. ממש מאטים המקומות שביקשו גיליון ציונים שלי. אין לי ממוצע גבוהה. בספק עם עכשיו (4 שנים ניסיון) מישהו יבקש ממני גיליון, מאמין שאלו שכן אני יפסול אותם מראש. כמו שפסלתי חברה שביקשה לדעת ציון פסיכומטרי שלי 😃
אולי בחומרה זה קצת שונה.

ציונים חשובים לדעתי למשרה ראשונה (והיא גם מאוד חשובה לדעתי) וגם כמובן לתואר שני שאני מצטער שאני לא יכול לעשות בטכניון בגלל שההמוצע לא מספיק.

אני מניח שזה תלוי בהיצע וביקוש, לתוכנה יש יותר אפשרויות ובחומרה יש הרבה מאוד מועמדים ויחסית מעט עבודה - ולכן בהתאם לכך הדרישות הגבוהות.

גם בארץ וגם פה בארה"ב מסתכלים על הממוצע של מהנדסי חומרה, לפחות בחברות המובילות. אתה מקבל מאות קורות חיים לכל משרה - צריך לסנן איכשהו.

לדעתי ללכת ללמוד בטכניון/בן גוריון/תל אביב/ירושלים צריך להיות שיקול בעיקר של נוחות. בתור חיפאי אין מצב שהייתי מצליח ללמוד לא בטכניון. אם הייתי גר קרוב לב"ש הייתי הולך ללמוד שם. אין סיבה ללכת ללמוד רק בטכניון או כל מקום אחר. תארים מתקדמים זה כבר נושא אחר בגלל תחומי מחקר ופרופסורים.

לגבי יצורים יש בכל מקום. בכללי התחום הזה כנראה תפגוש יותר "יצורים" מאשר נגיד בפקולטה אחרת ולא משנה מוסד הלימודים.

לדעתי כל אחד מאיתנו יצור 😃 אז זה באמת לא כזה משנה.

לגבי חיי חברה כמו שמקס רשם המצב בטכניון לדעתי סביר. כמובן לא למדתי במקומות אחרים אז אין לי יכולת להשוות.

אה, מה שכן - מעולם לא ראיתי כאן בארה"ב גיליון ציונים של כל מועמד שהוא - אפילו מועמדים בלי ניסיון. בסה"כ מציינים את הממוצע הסופי בקו"ח וכותבים אם התואר cum laude או magna cum laude ואנחנו מפקטרים את זה בהתאם לשאר הנתונים ומחליטים אם כדאי לראיין טלפונית במשך שעה או לא (ראיון טכני לגמרי אגב).

בחברה שעבדתי בה בארץ ביקשו גיליון ציונים מכל מועמד, ללא כל קשר לשנות הניסיון שלו - אבל התפקיד נחשב "יוקרתי" יחסית לעומת משרות אחרות באותו ארגון ומלכתחילה הממוצע הנדרש עמד על 85.

אתה יוצא מנקודת הנחה מאוד שגויה שסטודנט של 90+ בב"ג זה סטודנט של 70- בטכניון. אולי יש מכללות שזה נכון עבורן (אולי!), אבל באוניברסיטאות הרמה בתואר הראשון לא עד כדי כך שונה ולא הייתי נותן הפרש של יותר מ-5-10 נק' לממוצע (ב"ג ספציפית יותר לכיוון ה-5 ומטה) אם אותו סטודנט היה הולך לפה או לשם.

בנוסף, רוב המגיבים אם לא כולם (והאמת שגם אני) עבדו בצפון ויותר ספציפית בחיפה שיש בה רוויה של סטודנטים ובוגרים מהטכניון ולא כזה הרבה מקומות עבודה (בעיקר חברות גדולות), אז לציונים יש פה יותר משקל (אפילו מסתכלים על קורסים ספציפים לפעמים), אבל במרכז יש הרבה יותר חברות קטנות-בינוניות ויש הרבה פחות התעסקות בזה, כשחברה שלי חיפשה עבודה במרכז כמעט ולא ביקשו ממנה גליון ציונים, או שלפעמים רק שאלו מה הממוצע.

בשורה התחתונה, גם ציונים וגם מוסד לימודים - החלטה נטו של החברה אם לתת לדברים האלה משקל ואין קונצנזוס בזה, בינתיים אין פה כתבות על אלפי הצעירים שנותרו מובטלים לאחר התואר בגלל הממוצע 70 שלהם ורוב האנשים מוצאים משהו.

@incin סתם מתוך התעניינות קטנה, יצא לך לראיין גם לתפקידי תוכנה?(אם כן יש משהו שאשמח לשאול)

• פותח/ת השרשור
אני מניח שזה תלוי בהיצע וביקוש, לתוכנה יש יותר אפשרויות ובחומרה יש הרבה מאוד מועמדים ויחסית מעט עבודה - ולכן בהתאם לכך הדרישות הגבוהות.

גם בארץ וגם פה בארה"ב מסתכלים על הממוצע של מהנדסי חומרה, לפחות בחברות המובילות. אתה מקבל מאות קורות חיים לכל משרה - צריך לסנן איכשהו.
אם אבל כמו שכבר כתבתי חבר שלי עם ממוצע 78 ממכללת נתניה התקבל לעבודה בחברת סטארט-אפ בתור מתכנת עם שער של 15000 בלי ניסיון ממוצע לא טוב ועוד ממכללה? עד כדי כך הפערים בין תוכנה להנדסת חומרה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית