יש חשיבות למוסד הלימודים ולממוצע.. ממוצע ברוב המקומות של פחות מ-80 לא עובר סינון ראשוני, ממוצע של 85+ עובר בכמעט כל המקומות שאני מכיר. אישית יש לי ממוצע מעל 85 וכל מקום שהגשתי לו חזר אלי (לפעמים לא עם המשרה שרציתי אלא הציע משהו אחר, אבל תמיד חזרו).התווכחות שיש לי עם חבר עד כמה הממוצע של התואר לדוגמה מדמ"ח חשוב כאשר מנסים להתקבל לעבודות? הם אשכרה מסתכלים על הממוצע או לא? ובנוסף מה לעדתכם עדיף תואר בטכניון עם ממוצע 70 או באוניברסיטה פחות נחשבת נגיד בן גוריון עם ממוצע 90+?
וגם מה היחס כלפי מכללות? הן בכלל נכנסות לתחרות? כי אני הבנתי שמי שממכללה פשוט גורסים את הקו"ח שלו על ההתחלה ברוב המקומות
אבל בלי קשר תראה את המוסדות טכניון/תל אביב/בן גוריון/עברית כשקולים . מה שחשוב שזה יהיה אחד מאלה ועם ממוצע כמה שיותר גבוה. אבל קח בחשבון שזה לא נותן לך קבלה לעבודה אלא רק זימון לראיון. ברגע שאתה בראיון העניין של הממוצע אפילו לא עולה, זה לא מעניין.
* זה מתייחס בעיקר לחברות הגדולות/נחשבות. לגבי סטרטאפים , אני לא יודע וזה גם לא כזה מעניין. אני לא ממליץ לסטודנט לעבוד בסטרטאפ, יש יותר מה להפסיד מאשר להרוויח. ולא, אתה לא תהיה מיליארדר אם יעשו אקזיט. יש גם גישה שאומרת שבסטרטאפ לומדים יותר, יכול להיות שזה נכון, אבל לא הלכתי ללמוד באוניברסיטה כדי לקחת את הסיכון הזה. יש לי אופציות טובות מדי בשביל לוותר עליהן