הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ממוצע של תואר האם קריטי?

תגידו הסתכלתי סתם עכשיו על תנאי קבלה וראיתי שגם בטכניון בעברית ובבן גוריון עם ממוצע 107 בגרויות אני צריך לקבל 740+ כדי להתקבל למדמ", איך זה הגיוני שצריך כזה גבוה? הייתי בבית ספר שנחשב מאוד מאוד טוב (מקום 2 בארץ באחוז 5 יחידות מתמטיקה, היה לפני כמה שנים מקום ראשון בארץ בממוצע בבגרות במדמ"ח, מקום ראשון בארץ באחוזי קצונה) והבגרות שלי היתה בערך בטופ 20% שם אז איך זה הגיוני שאני עדיין צריך פסיכומטרי כזה כדי להתקבל? נראה לי מוגזם ברמות... זה באמת לא פייר כל הקטע הזה שבבתי ספר של חברים שלי כל המבחנים הפנימיים והמתכונות היו ברמה הרבה יותר נמוכה משלנו וככה בעצם יוצא מצב שהם מקבלים אקסטרה נקודות על מי שלמד בבית ספר קשה כמו שלי.

בנוסף אתם יודעים אם אני לא מגיע לתנאי קבלה היבשים אם אני מראה על עצמי כל מיני דברים (מחונן, בגרות 5 יח"ל מתמטיקה בכיתה י', 2 סמסטרים בכיתה י בבר אילן, ובכללי שלמדתי בבית ספר הזה שהוא נחשב טוב) אם זה יכול לגרום לי להתקבל?
אמרת שאתה צריך 700 בשביל תל אביב ויש שם את התנאי קבלה הכי גבוהים במדמח אז משהו מוזר בדברייך , בבן גוריון ובעברית התנאים לא כאלה גבוהים זה כמו בבר אילן

• פותח/ת השרשור
אמרת שאתה צריך 700 בשביל תל אביב ויש שם את התנאי קבלה הכי גבוהים במדמח אז משהו מוזר בדברייך , בבן גוריון ובעברית התנאים לא כאלה גבוהים זה כמו בבר אילן
לא זכור לי שכתבתי 700 מתישהו אבל אולי טעות כתיב גם בת"א אני צריך 740 עם ממוצע 107 בבגרויות וזה נראה לי פשוט מוגזם

לא זכור לי שכתבתי 700 מתישהו אבל אולי טעות כתיב גם בת"א אני צריך 740 עם ממוצע 107 בבגרויות וזה נראה לי פשוט מוגזם
כנראה הבגרות שלך נמוכה (יחסית לאוכלוסיה שלומדת מדמח ) , התנאי קבלה בעברית ובן גוריון לגמרי ריאליים לדעתי

• פותח/ת השרשור
כנראה הבגרות שלך נמוכה (יחסית לאוכלוסיה שלומדת מדמח ) , התנאי קבלה בעברית ובן גוריון לגמרי ריאליים לדעתי
זה אבל מה שאני אומר שבתור אחד עם ממוצע בגרות מבין הגבוהים בבית ספר שלמדתי שכמו שתראה שכתבתי הוא בין הטובים בארץ נראה לי הזוי שאני עדיין צריך 740 פסיכומטרי

התווכחות שיש לי עם חבר עד כמה הממוצע של התואר לדוגמה מדמ"ח חשוב כאשר מנסים להתקבל לעבודות? הם אשכרה מסתכלים על הממוצע או לא? ובנוסף מה לעדתכם עדיף תואר בטכניון עם ממוצע 70 או באוניברסיטה פחות נחשבת נגיד בן גוריון עם ממוצע 90+?
וגם מה היחס כלפי מכללות? הן בכלל נכנסות לתחרות? כי אני הבנתי שמי שממכללה פשוט גורסים את הקו"ח שלו על ההתחלה ברוב המקומות

בתור סטודנט בבן גוריון בשנה שלישית למדעי המחשב אני קצת צוחק ממה שרשמת, אתה זורק ממוצע 90 בבן גוריון בכזאת קלות... כנראה שאתה לא מכיר אף אחד שלומד/למד שם אחרת היית מדבר אחרת.
הלימודים כאן לא פשוטים בכלל, תוסיף לזה את העובדה שלא ניתן לשפר שום קורס(אולי רק אחד שלא עשית קורס המשך שלו) או לחלופין שנכשלת ואין לך ברירה לחזור על קורס. זה בניגוד לשאר האוניברסיטאות שאם אני לא טועה כן ניתן לחזור על קורסים.
מספר האנשים שעומדים כאן על 90+ הוא קטן, אני מבטיח לך.

• פותח/ת השרשור
בתור סטודנט בבן גוריון בשנה שלישית למדעי המחשב אני קצת צוחק ממה שרשמת, אתה זורק ממוצע 90 בבן גוריון בכזאת קלות... כנראה שאתה לא מכיר אף אחד שלומד/למד שם אחרת היית מדבר אחרת.
הלימודים כאן לא פשוטים בכלל, תוסיף לזה את העובדה שלא ניתן לשפר שום קורס(אולי רק אחד שלא עשית קורס המשך שלו) או לחלופין שנכשלת ואין לך ברירה לחזור על קורס. זה בניגוד לשאר האוניברסיטאות שאם אני לא טועה כן ניתן לחזור על קורסים.
מספר האנשים שעומדים כאן על 90+ הוא קטן, אני מבטיח לך.
צודק טעות שלי סתם זרקתי שם שהוא לא טכניון חחחח תחשוב על השאלה הממוצע 90 אוניברסיטת בר אילן למשל
ועוד משהו אתמול בדקתי תנאי קבלה ויצא שאני צריך 740 פסיכומטרי עם ממוצע 107 בבגרות זה הגיוני שזה כזה הרבה?

צודק טעות שלי סתם זרקתי שם שהוא לא טכניון חחחח תחשוב על השאלה הממוצע 90 אוניברסיטת בר אילן למשל
ועוד משהו אתמול בדקתי תנאי קבלה ויצא שאני צריך 740 פסיכומטרי עם ממוצע 107 בבגרות זה הגיוני שזה כזה הרבה?

אתה בטוח ש740 פסיכומטרי? או 740 סכם כמותי? אלו דברים שונים.

לגבי מדמ"ח או הנדסת תוכנה - הנדסת תוכנה הוא תואר מיותר שמבזבז לך שנה מהחיים, תעשה מדמ"ח.

לגבי הממוצע, בוא נוריד קצת את הפאניקה - כן, ממוצע נמוך זה חרא ומפחית את הסיכוי שיחזרו אליך, בחלק מהחברות זה גם פסילה אוטומטית.
האם זה אומר שאתה יכול לזרוק את התואר לפח וללכת לאבטח בכניסה לבניין של פייסבוק תל אביב? ברור שלא, יש מספיק תעסוקה ומספיק דרכים להתבלט בעולם התוכנה.
אולי העבודה הראשונה שלך לא תהיה בגוגל, אבל היא יכולה להיות באחלה מקום אחר.

ספציפית בעולם התוכנה, אם ממש תרצה, אפשר להתמקצע ולהגיע לרמה גבוה בלי תואר ולצבור נסיון תעסוקתי בלי תעסוקה (קוד פתוח).
מהמשרה השניה והלאה לא שמעתי על אף אחד שבכלל התעניינו בציונים שלו.

• פותח/ת השרשור
אתה בטוח ש740 פסיכומטרי? או 740 סכם כמותי? אלו דברים שונים.

לגבי מדמ"ח או הנדסת תוכנה - הנדסת תוכנה הוא תואר מיותר שמבזבז לך שנה מהחיים, תעשה מדמ"ח.

לגבי הממוצע, בוא נוריד קצת את הפאניקה - כן, ממוצע נמוך זה חרא ומפחית את הסיכוי שיחזרו אליך, בחלק מהחברות זה גם פסילה אוטומטית.
האם זה אומר שאתה יכול לזרוק את התואר לפח וללכת לאבטח בכניסה לבניין של פייסבוק תל אביב? ברור שלא, יש מספיק תעסוקה ומספיק דרכים להתבלט בעולם התוכנה.
אולי העבודה הראשונה שלך לא תהיה בגוגל, אבל היא יכולה להיות באחלה מקום אחר.

ספציפית בעולם התוכנה, אם ממש תרצה, אפשר להתמקצע ולהגיע לרמה גבוה בלי תואר ולצבור נסיון תעסוקתי בלי תעסוקה (קוד פתוח).
מהמשרה השניה והלאה לא שמעתי על אף אחד שבכלל התעניינו בציונים שלו.
ובנוגע לזה שאני צריך 740 עם ממוצע בגרויות 107 הגיוני?
וכן אוהד בדקתי בכל האוניברסיטאות 740 פסיכומטרי לא סכם

ובנוגע לזה שאני צריך 740 עם ממוצע בגרויות 107 הגיוני?
וכן אוהד בדקתי בכל האוניברסיטאות 740 פסיכומטרי לא סכם

לא הגיוני, אלא אם הציון הכמותי שלך בפסיכומטרי ממש נמוך, וכנל לגבי הבגרות במתמטיקה.
הפסיכומטרי לא כזה משנה אצל בן גוריון, יותר משנה להם הכמותי שלך.

• פותח/ת השרשור
לא הגיוני, אלא אם הציון הכמותי שלך בפסיכומטרי ממש נמוך, וכנל לגבי הבגרות במתמטיקה.
הפסיכומטרי לא כזה משנה אצל בן גוריון, יותר משנה להם הכמותי שלך.
גם לי זה היה נראה לי הגיוני אבל תבדוק בעצמך תרשום ממוצע בגרויות 107 עם 90 במתמטיקה 5 יחל ואז תראה שכדי להתקבל למדמח צריך 740+ בפסיכומטרי מתחת לזה זה לא מספיק

גם לי זה היה נראה לי הגיוני אבל תבדוק בעצמך תרשום ממוצע בגרויות 107 עם 90 במתמטיקה 5 יחל ואז תראה שכדי להתקבל למדמח צריך 740+ בפסיכומטרי מתחת לזה זה לא מספיק

איפה אתה בודק את זה, תראה לי ?

בן גוריון לא זוכר כבר איפה איפשהו באתר שלהם אבל למשל גם בעברית ובתא אותו דבר 740

יש ביקוש, אני זוכר שבעבר היותר רחוק, מדבר על שנים אחורה. היה צריך בטכניון סכם של 87 בערך, היום אני רואה שצריך 90.
גם בבן גוריון פעם היה מספיק סכם כמותי נמוך משמעותית, וזה עלה.

• פותח/ת השרשור
יש ביקוש, אני זוכר שבעבר היותר רחוק, מדבר על שנים אחורה. היה צריך בטכניון סכם של 87 בערך, היום אני רואה שצריך 90.
גם בבן גוריון פעם היה מספיק סכם כמותי נמוך משמעותית, וזה עלה.
זה מוגזם רצח שעם ממוצע 107 צריך פסיכומטרי של 740... לא חשבתי שצריך כזה הרבה בתיכון הייתי בטוח זה מספיק מה שיש לי וואי וואי איזה סרט רע זה עכשיו להשיג את ה740 הזה

זה מוגזם רצח שעם ממוצע 107 צריך פסיכומטרי של 740... לא חשבתי שצריך כזה הרבה בתיכון הייתי בטוח זה מספיק מה שיש לי וואי וואי איזה סרט רע זה עכשיו להשיג את ה740 הזה
ממוצע 107 זה לא כל כך גבוה כמו שאתה חושב..
זה כנראה אומר שהשקעת במקצועות הריאליים אבל בהומניים אתה באזור ה70-80

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית