הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"מחיר החלב בישראל - היקר בעולם"

אמנם עושה רושם שהמחיר של החלב כאן נקבע בקומבינה מלוכלכת, אבל הוא מאוד מאוד רחוק מלהיות הגבוה בעולם. היו כל מיני חבר'ה שבכו אצל ריפ בפורום שחלב עולה להם איזה 3 דולר לליטר וביקשו ממנו פטור מה4 ליום.

וואלה, לא יודע מה איתכם, אני קונה שקית של ליטר ב2 שקל 😃
[קומבינות, אבל עדיין]

לא הכי יקרים בעולם.
ובכל זאת...חשבתי שזאת ארץ זבת חלב ודבש.
החלב יקר והדבש לפעמים מזוייף. אני רואה את הזבות מסתכמת בזובי קפיטלסטי אחד גדול.

אמנם עושה רושם שהמחיר של החלב כאן נקבע בקומבינה מלוכלכת, אבל הוא מאוד מאוד רחוק מלהיות הגבוה בעולם. היו כל מיני חבר'ה שבכו אצל ריפ בפורום שחלב עולה להם איזה 3 דולר לליטר וביקשו ממנו פטור מה4 ליום.

לגלון.

מישהו יודע אם מה הפרות בארץ מקבלות לאכול? אני סקרן לדעת אם הן אוכלות דגנים או עשב או שהם רועות (fat chance) ?
יש פה איזה קיבוצניק שיכול לברר לי?

מישהו יודע אם מה הפרות בארץ מקבלות לאכול? אני סקרן לדעת אם הן אוכלות דגנים או עשב או שהם רועות (fat chance) ?
מושבניקית, והן אוכלות בעיקר דגנים.

הן מקבלות חציר יבש ו"תערובת", שזה כל מיני דגנים עם תוספת חלבון. אם אתה רוצה אני יכול לברר יותר לעומק.

נזכרתי שיש לי קרובים שהיו בעבר רפתנים. אני אשאל אותם. תודה.

השוואת מחירים מקומיים לעומת מחירים בעולם, היא עניין שניתן לעשות עליו מיליון מניפולציות: אתה לא יכול להשוות ליטר חלב שעולה כאן נגיד דולר, לעומת ליטר חלב בהודו שעולה חצי דולר (זה לא המחיר, זה סתם דוגמא להמחשה) כי ההודי מרוויח עשירית מהשכר כאן, לכן עבורו החצי דולר, הוא מחיר "יותר יקר" מאשר הדולר שמשלמים כאן. ההשוואה הכלכלית הטהורה היא תמיד כמה עולה המוצר כאחוז מההכנסה לנפש הממוצעת.
ושלא יעבדו עליכם...😉

אמריקאים 😆

נזכרתי שיש לי קרובים שהיו בעבר רפתנים. אני אשאל אותם. תודה.

לפי מה שהבנתי הם מקבלות עשב שעבר תהליך מיוחד כדי שהחלב לא יהיה עם אחוז שומן גבוה
כמו כן יש להם דלי שהם מלקקות מידי פעם מעין מולטי ויטמין כזה בשבילם

הן מקבלות חציר יבש ו"תערובת", שזה כל מיני דגנים עם תוספת חלבון. אם אתה רוצה אני יכול לברר יותר לעומק.
חציר מקבלות רק העגלות. התערובת דגנים שלהן ממש לא יבשה, היא מאוד לחה.
וכל זה לא כל כך משנה עכשיו כי בחודש האחרון כולן אוכלות אוכל כשר לפסח.

חציר מקבלות רק העגלות. התערובת דגנים שלהן ממש לא יבשה, היא מאוד לחה.
וכל זה לא כל כך משנה עכשיו כי בחודש האחרון כולן אוכלות אוכל כשר לפסח.

גם 'חולבות' מקבלות חציר. וגם תערובת וגם תחמיץ (כל מיני פירות הדרים חצי רקובים)

זה כנראה תלוי ברפת.
לפי מה שביררתי עם השכנים שלי (שיש להם רפת), החולבות אצלם לא מקבלות חציר.

אם נקח את ארה"ב כפרמטר אז החלב פה ברמה דיי חרא, הפרות כאן אוכלות דגן במקום דשא ומבחינה אבולוציונית הן לא אמורות לאכול בכלל דגן, בכל מקרה הממשל מסבסד את כל תעשיית הדגן במדינה מה שיוצא חלב זול, בשר זול ועוד דברים זולים (עושים כאן גם בטריות, חיתולים, וכמעט כל דבר מדגן כי זה פשוט ז-ו-ל ואל תשאלו אותי בקשר לבטריות אבל מי שרוצה עוד מידע שיראה את הסרט FOOD INC)

חלב יקר או זול....עדיין יש בבית בכמויות...
אני אלכוהוליסט והוודקה שלי זה חלב.

ומן הסתם שהחלב והבשר בארץ לא איכותיים. אבל זה מה יש.
התנאים לגידול כל "מקורות החלבון" האלה...הרבה יותר מתאימים בארצות קצת יותר קרות.
שלא נדבר על תנאים יותר בשהפעת האדם, שבארץ תמיד יבחרו באפשרות המקובלת הזולה ביותר.

נערך לאחרונה:
ככל שפרה נותנת יותר חלב ככה האיכות שלו יותר ירודה.
ישראל אלופת העולם בליטרים ליום לפרה. בעיקר נובע מהשיבוח של הפרות שנעשה בארץ, עוד בתקופה שלא היתה קיימת המילה שיבוח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית