הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בבניית תוכנית לבחורה

• פותח/ת השרשור d_m
  • פורסם בתאריך

d_m

משתמש מתחיל
27
0
נק' מוניטין:
109
27
0
שלום לכולם,
אני רוצה לעשות תוכנית למישהי, היא בת 21, 157 ס"מ, שוקלת 41 ק"ג.
המטרה שלה זה עלייה במשקל, לפחות ל45 ק"ג בתור יעד ראשון. היא מתאמנת כבר למעלה מחודשיים עם תוכנית שבנה לה המאמן בחדר כושר ועלתה בפחות מקילו. עברתי על התוכניות בקילוגרם אבל אני לא יודע אם הן מתאימות לנשים ובמיוחד למישהי קטנת מידות כמוה. לכן רציתי לשמוע מה דעתכם ועל מה אתם ממליצים.

*וכן היא אוכלת הרבה ביחס לקיבולת שלה..

שלום לכולם,
אני רוצה לעשות תוכנית למישהי, היא בת 21, 157 ס"מ, שוקלת 41 ק"ג.
המטרה שלה זה עלייה במשקל, לפחות ל45 ק"ג בתור יעד ראשון. היא מתאמנת כבר למעלה מחודשיים עם תוכנית שבנה לה המאמן בחדר כושר ועלתה בפחות מקילו. עברתי על התוכניות בקילוגרם אבל אני לא יודע אם הן מתאימות לנשים ובמיוחד למישהי קטנת מידות כמוה. לכן רציתי לשמוע מה דעתכם ועל מה אתם ממליצים.

*וכן היא אוכלת הרבה ביחס לקיבולת שלה..

http://www.kilogram.co.il/1385/מין-מראה-ואימונים/

מוניטין ל- SystematicChaos ולמארק.

אז היא צריכה להגדיל את הקיבולת או להתחיל לאכול מאכלים צפופי קלוריות.
היא בטח מפחדת משומן. שתפסיק לפחד.

• פותח/ת השרשור
היא אוכלת הכל, זאת לא בחורה של סלטים וספירת קלוריות. היא מתה על שווארמה ומסיימת בגאט בכיף.
לדעתי התוכנית שלה פשוט לא יעילה. המאמן נתן לה המון תרגילים בשיטת FBW ומספר חזרות בין 12-15 שנראה לי הזוי למי שרוצה לעלות במשקל. בנוסף הוא מתעקש שהיא לא יכולה לעשות סקאווט כי שרירי היציבה שלה חלשים מאוד והיא עלולה לגרום לעצמה נזק לגב (לא יודע אם זה נכון או לא אבל זה מרתיע אותה).

את המאמר על מין ואימונים קראתי, אז מה בעצם לעשות? לתת לה את התוכנית של המאסה מקילוגרם? אין שום סכנה מבחינתה לעשות סקוואט ודדליפט למשל?

אין מצב שהיא לא עולה במשקל בגלל שהתוכנית שלה לא טובה. התוכנית תקבע אם היא תעלה יותר שריר או שומן, אבל בשביל לעלות היא צריכה לאכול יותר.
יש הרבה אנשים שמסיימים באגט שווארמה (ממש הישג) אבל לא עולים במשקל. אם תאכל באגט ואחרי זה כלום במשך שאר היום אתה לא תעלה במשקל.
בקיצר, אם אתה רוצה באמת לעזור לה אתה יכול לסדר לה תוכנית טובה, זה גם חשוב. אבל אף תוכנית בעולם לא תעבוד אם היא לא תאכל מספיק.

אם היא כל כך אוהבת שווארמה, שתאכל שלושה באגטים ביום במשך שבועיים. תחזור אלי אם היא לא עלתה איזה קילו או שניים.

אין מצב שהיא לא עולה במשקל בגלל שהתוכנית שלה לא טובה. התוכנית תקבע אם היא תעלה יותר שריר או שומן, אבל בשביל לעלות היא צריכה לאכול יותר.
יש הרבה אנשים שמסיימים באגט שווארמה (ממש הישג) אבל לא עולים במשקל. אם תאכל באגט ואחרי זה כלום במשך שאר היום אתה לא תעלה במשקל.
בקיצר, אם אתה רוצה באמת לעזור לה אתה יכול לסדר לה תוכנית טובה, זה גם חשוב. אבל אף תוכנית בעולם לא תעבוד אם היא לא תאכל מספיק.

אם היא כל כך אוהבת שווארמה, שתאכל שלושה באגטים ביום במשך שבועיים. תחזור אלי אם היא לא עלתה איזה קילו או שניים.

אני לא בטוח שאני מסכים עם זה לגמרי. כשהאימון טוב, ויש דרישה, הגוף גם יותר יעיל בעלייה במשקל. אין לי הסבר מדעי לזה, אבל זו האבחנה החדה שלי. זה קורה בעיקר כשאנשים מוסיפים סקוואט לתוכנית שלהם 🙄

• פותח/ת השרשור
שלושה באגטים של שווארמה זה לא מעט אפילו בשבילי, היא לא גבר ובכללי די קטנה...
אבל הבנתי את הנקודה, זאת אומרת שאין טעם לשכנע אותה לעשות סקוואט ותרגילים מורכבים או להוריד את מספר החזרות מ15 ל8-10 אלא פשוט להשתדל לאכול יותר, מה שדרך אגב היא עשתה במשך החודשיים האחרונים.

אני לא בטוח שאני מסכים עם זה לגמרי. כשהאימון טוב, ויש דרישה, הגוף גם יותר יעיל בעלייה במשקל. אין לי הסבר מדעי לזה, אבל זו האבחנה החדה שלי. זה קורה בעיקר כשאנשים מוסיפים סקוואט לתוכנית שלהם 🙄
הם אוכלים יותר כי הגוף מאותת שהוא צריך להתאושש. בתכניות בלי סקוואט זה לא קורה באותה מידה. די הגיוני האמת

---------- התגובה התווספה ב 19:08 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 19:06 ----------

אבל הבנתי את הנקודה, זאת אומרת שאין טעם לשכנע אותה לעשות סקוואט ותרגילים מורכבים או להוריד את מספר החזרות מ15 ל8-10 אלא פשוט להשתדל לאכול יותר, מה שדרך אגב היא עשתה במשך החודשיים האחרונים.
שווה להשתמש בסקוואט ודדליפט כי: א. העלייה תהיה יותר איכותית ב. הכושר שלה ישתפר יותר.

תראה אם המטרה שלה שלה זה לעלות במשקל אז היא בכלל לא צריכה להתאמן אם המטרה שלה זה לעלות בשרירים אז SS "קל" יכול מאוד לעזור לה

אוכלים כמו תמיד ומתקדמים לאט יותר בגלל שאין לה הרבה טסט' אז הבניית שריר לא תהיה כל כך אפקטיבית ובגלל זה לא צריך להתאושש

ההסבר של עודד הוא סביר אבל אז באמת מדובר על יותר אוכל. עוד הסבר סביר הוא שאנשים רגילים לעשות אימוני BB מפוצצי סטים וחזרות שסתם שורפים מלא אנרגיה אבל לא אפקטיביים במיוחד. אם הם אוכלים אותה כמות על תוכנית נורמלית הם יעלו במשקל כי הם עושים פחות שטויות.

ולשואל המקורי, היא צריכה לאכול יותר, לא להשתדל לאכול יותר. יש הבדל.

שמע לפי דעתי אם היא בריאה וחזקה אין יותר מידי מה להתעסק עכשיו ולהתערב בגנטיקה של הגוף. מה שכן לא הייתי דוחף לה שלוש לאפות ביום מילקשייקים ועוד כל מיני זבל. כן הייתי ממליץ לה על תזונה בריאה ואין לה מה להתאמץ לאכול במידה והיא בריאה.ויש בנות שהיו נותנות שנה מהחיים להיות בנתונים שלה, מה שעוד לפי דעתי יש המון מקום לתוכנית טובה. במקום להתייחיס לנתונים פיסיים תתעסקו בשיפור ביצועים. וברגע שהיא תעלה משקלים בתכנית כמו ss היא תפתח תאבון של שועלה ואבולוציונית הגוף שלה יצתרך לעלות מסה כדי להצליח להתקדם במשקלים. אז בהצלחה ולא להיות מותרדים מהמשקל גוף.

לא יודע אני לא כל כך תומך בדדליפט לבחורה זה לא כזה סקסי לדעתי (סורי אדר), לדעתי FBW עם 3 סטים לשריר גדול ו 1 לקטן יספיק בתור התחלה, סקוואט, מתח/משיכה מכל סוג, לחיצת חזה, לחיצת כתפיים בישיבה (אני מנחש שהיא לא תרים את המוט בפרס), תרגיל ליד קידמית ואחד לאחורית נראה לי אפשר לסגור את הבסטה...

• פותח/ת השרשור
לא יודע אני לא כל כך תומך בדדליפט לבחורה זה לא כזה סקסי לדעתי (סורי אדר), לדעתי FBW עם 3 סטים לשריר גדול ו 1 לקטן יספיק בתור התחלה, סקוואט, מתח/משיכה מכל סוג, לחיצת חזה, לחיצת כתפיים בישיבה (אני מנחש שהיא לא תרים את המוט בפרס), תרגיל ליד קידמית ואחד לאחורית נראה לי אפשר לסגור את הבסטה...

זה בגדול מה שעשיתי לה רק בלי הסקוואט (בגלל שהמאמנים הלחיצו אותה שזה יפגע לה בגב)

תודה לעוזרים.

תבדוק שניה אם אתה הומו.

24028_523342960334_98301400_31015447_4693077_n.jpg
25103_347689048038_116537053038_3036364_5968760_n.jpg
4263_1144583007346_1010635202_428966_4384845_n.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית