הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גריפ בדדליפט

Liran22

משתמש מתחיל
269
35
נק' מוניטין:
47
269
35
לפני כמה חודשים עברתי מסומו לקלאסי. בסומו המוט החליק לי מהידיים רק כשעשיתי 160 ק"ג לסינגל- וגם זה היה אחרי שנעלתי כבר. משום מה בקלאסי המוט החליק לי כבר ב127.5 ק"ג בחזרה השישית מתוך 6, וב125 הוא כמעט מחליק לי. הפערים בין המשקלים הוא די משמעותי ולכן רציתי לדעת אם יש למישהו הסבר ופתרון. לפני שמישהו מציע אחיזה משולבת- אומר שניסיתי את זה בעבר וזה ממש לא נוח, וגם זה גורם לחוסר איזון ואני מעדיף להימנע מזה.

קח גם אבקת מגנזיום לידיים. אבל מוקדם או מאוחר תצטרך להתחיל משולבת או הוק.
ממליץ לך כבר עכשיו להתרגל.

• פותח/ת השרשור
משתמש כבר במגנזיום. אתחיל לעבוד על הוק גריפ, משולבת גם לא נוח וגם יותר חוסר איזון. מה שעדיין לא הבנתי זה איך בסומו לא החליק לי במשקלים הרבה יותר כבדים ממה שאני עושה בקלאסי- משהו לא מסתדר לי.

יכול להיות שהמרחק שהמוט עובר הסומו היה קטן בגלל טווח תנועה קטן יותר ועכשיו, כשעברת לקלאסי אתה עושה טווח תנועה יותר גדול ונאלץ להחזיק את המוט בידיים ליותר זמן בכל אחת מהחזרות. ואיך אתה משווה באיזה סינגל משתחרר לך לחזרות גבוהות יותר? ברור שבשלב כלשהו שרירי האמות יתעייפו, וזה יהיה לפני שהגב והרגליים יתעייפו. לעומת זה בסינגלים זה משתחרר כי נטו אין לך מספיק כוח ולא בגלל תשישות.

משתמש כבר במגנזיום. אתחיל לעבוד על הוק גריפ, משולבת גם לא נוח וגם יותר חוסר איזון. מה שעדיין לא הבנתי זה איך בסומו לא החליק לי במשקלים הרבה יותר כבדים ממה שאני עושה בקלאסי- משהו לא מסתדר לי.
אני חושב שמה @Grizzly Bear כתב הוא הסבר הגיוני.
אבל אני גם חושש שהטכניקה שלך אולי גם פגומה ואתה לא עולה בקו ישר.
יהיה קל לדעת אם תעלה סרטון.
דרך אגב, למה התחלת עם סומו עד עכשיו?

לפני כמה חודשים עברתי מסומו לקלאסי. בסומו המוט החליק לי מהידיים רק כשעשיתי 160 ק"ג לסינגל- וגם זה היה אחרי שנעלתי כבר. משום מה בקלאסי המוט החליק לי כבר ב127.5 ק"ג בחזרה השישית מתוך 6, וב125 הוא כמעט מחליק לי. הפערים בין המשקלים הוא די משמעותי ולכן רציתי לדעת אם יש למישהו הסבר ופתרון. לפני שמישהו מציע אחיזה משולבת- אומר שניסיתי את זה בעבר וזה ממש לא נוח, וגם זה גורם לחוסר איזון ואני מעדיף להימנע מזה.
יכול להיות שהרוב המוחלט בחדר כושר שאתה נמצא בו אוחזים במקומות שאתה אוחז בקלאסי ולכן המוט כבר דיי אכול באזור הזה.
לעומת זאת בסומו סיכוי גבוה שרק אתה אחזת לכן החספוס של המוט עדיין גס.
אבל זו רק השערה, במוט שלי אין חספוס בכלל בסומו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית