הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

זה עדיף מאשר הסוציאליזם שיש כאן..שכל אזרח שמרוויח שקל יןתר מ40 אלף המדינה מתנפלת לו על חצי מהמשכורת..וראינו כבר מה קורה שמתחילים לחלק כספים לקבוצות "מוחלשות" כמו אתיופים וחרדים - הם פשוט מרגישים שהם רוצים עוד ועוד בלי הפסקה. חוץ מזה שזה פשוט לא מוסרי ( למשל החוק של כחלון לממן מתקציב המדינה מעונות בחינם..למה הייטקיסט בן 30 בלי ילדים צריך לממן לשלמה מדימונה שבחר להביא 8 ילדים את הילדים שלו?) בנט לא כזה מעניין אותי אבל אם הוא ליברל ויחזק את פייגלין- אני בעד.
בנט לא ליברל והוא לא יחזק את פייגלין, רק יפיל אותו כמו שהוא עשה לשקד

כולם קבוצות אינטרס, צריך לראות מה יקדם הכי הרבה את האינטרסים שלך
סלח לי אבל זו מחשבה אגואיסטית. תחשוב על זה מה היה אם כולם היו חושבים בצורה הזאת, ולעומת זאת, מה היה קורה אם כולם היו חושבים באופן שמתחשב בכולם. באמת עצה ידידותית ולא בקטע מתנשא או מטיף חלילה. תחשוב על זה קצת.

ואיזה דילים עם הערבים חחחחחחחח מאיפה הבאת את זה
שיתוף הפעולה בין הליכוד לח"כים הערבים נחשף

https://www.srugim.co.il/349334-מקורבו-הסרוג-של-נתניהו-לשלב-ערבים-בהנה

ליברמן: "נתניהו נוהר לערבים, תכנן ממשלת מיעוט איתם"

החיבוק שנתניהו מעניק לערביי ישראל יעלה לו בכלי מלחמה פוליטי חשוב

יש עוד, רק תבקש.

נתניהו יעשה הכל בשביל להציל את התחת שלו. הבעיה שאנשים עיוורים, פתחו את העיניים חברים. מי שאומר "רק לא ביבי" לא אומר את זה לטובתו האישית, הוא אומר את זה לטובתם של כלל אזרחי ישראל, כולל אלו שמצביעים לביבי. הם פשוט לא יודעים מה טוב להם.

אני מסתכל על זה בצורה מאוד פשוטה:
מי בהינתן מספיק כוח פוליטי סביר שישפר לי את החיים בצורה המשמעותית ביותר? ומפלגת זהות היא חד משמעית התשובה.
זה לא אומר שאני מסכים עם כל הדעות שלהם, זה אומר שמי שהיהיה הכי טוב לי (ולאנשים עובדים לא במגזר הציבורי בכללי) זה הם.
מפלגת זהות כנראה בדיוק לא התשובה כי הם ככל הנראה ולפי כל הסקרים כרגע לא עוברים את אחוז החסימה.
וגם אם יתחברו עם בנט וכן יעברו (לדעתי גם לא יקרה אבל נחייה ונראה את הסקרים בעתיד), מה אתה חושב שהוא ישנה לך את החיים במדינה מקצה לקצה בתוך הקואליציה של נתניהו? עם 4 מנדטים? זה לא יקרה. במקסימום יעביר איזה חוק או 2 ואף אחד לא ירגיש את השינוי. אם רוצים שינוי אמיתי (מקצה לקצה) במדינה צריך להחליף את השלטון. זה השלב הראשון. המפלגה היחידה שיכולה לעשות את זה כרגע זו כחול לבן. הבעיה שאנשים מפחדים להצביע להם כי ביבי החליט שהם שמאל, ו"שמאל" זו מילה כלכך גסה. לדעתי לרוב אנשי הימין בארץ אין מושג מה אומר המושג "שמאל". ואני לא שמאלני, וגם אם הייתי, לא הייתי מתבייש בזה כמובן.

מי שאומר "רק לא ביבי" לא אומר את זה לטובתו האישית, הוא אומר את זה לטובתם של כלל אזרחי ישראל, כולל אלו שמצביעים לביבי. הם פשוט לא יודעים מה טוב להם.
סלח לי אבל מי כבודו?
מי אתה שתגיד שמצביעי ביבי לא מבינים מהחיים שלהם?
לא בא ביציאות נגדך אבל מפריע לי שאנשים מגיבים ככה שאומרים שהימין / מי שמצביע ביבי לא יודעים מה טוב להם, יודעים טוב מאוד..

סלח לי אבל מי כבודו?
מי אתה שתגיד שמצביעי ביבי לא מבינים מהחיים שלהם?
לא בא ביציאות נגדך אבל מפריע לי שאנשים מגיבים ככה שאומרים שהימין / מי שמצביע ביבי לא יודעים מה טוב להם, יודעים טוב מאוד..
מצטער אם פגעתי. אמרתי את דעתי בלבד אם זה לא היה מובן.

תמיד תמכתי ליכוד וכל המשפחה שלי מצביעה ליכוד אבל ביבי ממזמן לא נקרא ימני מבחינתי.

מצטער אם פגעתי. אמרתי את דעתי בלבד אם זה לא היה מובן.
לא פגעת ואין לי שום בעיה עם הדעה שלך, מכבד אותה.
הבעיה שלי היא שיש אנשים שחושבים שחצי מהעם (מצביעי הליכוד) הם מפגרים/לא יודעים מה טוב להם, תקרא לזה בשם אחר גם הולך.
בגלל שהם בוחרים בביבי, מי שם אותם לשפוט מה טוב ומה רע?
גם אם אני אזרום עם הטענה שביבי הוא רע, רק נזק מביא על ישראל, מי נותן לבן אדם אחר את הזכות להגיד שקבוצה של מצביעים לא מבינים מהחיים שלהם ולא יודעים מה הם עושים?

תמיד תמכתי ליכוד וכל המשפחה שלי מצביעה ליכוד אבל ביבי ממזמן לא נקרא ימני מבחינתי.
כמוני כמוך, מבין שאתה לא חושב שביבי ימני עוד בגלל כל מני דברים, עם זה אני עדיין חושב שזה הימין ה"שפוי", ימין קיצון, שמאל קיצון, כל מה שקיצון הוא לא אופציה מבחינתי, צריך לזכור שגם אם ראש הממשלה הוא ימני,שמאלני,קיצוני לפה או לפה יש דברים שהוא יכול לעשות ויש דברים שמגבילים אותו בין אם זה מתוך העם, מתוך הכנסת, ובין אם זה לחצים/הסכמים/ וכ'ו של מדינות אחרות.
אני באמת חושב שיש דברים שאין מה לעשות אי אפשר להכנס על 200 ולעשות מה שרוצים, גם אם זה מסתדר בהגיון שלנו האזרחים, יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע.
ז. ארגוב

לא פגעת ואין לי שום בעיה עם הדעה שלך, מכבד אותה.
הבעיה שלי היא שיש אנשים שחושבים שחצי מהעם (מצביעי הליכוד) הם מפגרים/לא יודעים מה טוב להם, תקרא לזה בשם אחר גם הולך.
בגלל שהם בוחרים בביבי, מי שם אותם לשפוט מה טוב ומה רע?
גם אם אני אזרום עם הטענה שביבי הוא רע, רק נזק מביא על ישראל, מי נותן לבן אדם אחר את הזכות להגיד שקבוצה של מצביעים לא מבינים מהחיים שלהם ולא יודעים מה הם עושים?
זה כמובן לא מה שהתכוונתי להגיד (שהם מפגרים או מה שלא יהיה). התכוונתי להגיד שאני חושב שהמצביעים של ביבי הולכים אחריו לא משנה מה, חלק מתוך אהדה לביבי עצמו, חלק מתוך אהדה למפלגה עצמה. אמרתי שהם עיוורים כי הם לדעתי לא רואים את האמת, הם מפספסים משהו, ולכן לדעתי הם חושבים שזה טוב להם, אבל זה לא באמת.

מסכים שזה לא ראוי שאנשים מזלזלים באינטליגנציה של אנשים אחרים, אני ממש לא עושה את זה. בא ממקום אחר, לשכנע. אבל מצד שני, יש גם את החלק הזה של מצביעי ימין שמקללים ושונאים מצביעי שמאל רק בגלל הדעות שלהם, וחלקם אם לא כולם לדעתי לא מבינים בכלל מה זה שמאל. אז "קיצוניים" יש בשני הצדדים..

זה לא רק עניין של משכורת. יכול להיות מצב שפתאום תקבל מחלה כלשהי שהטיפולים עליה עולים נגיד 2 מיליון ולא יהיה לך כסף לממן את זה ותמות.
זה מה שאתה חושב שקורה במדינות מערביות חופשיות? זה מה שאתה חושב שפוליטיקאי כלשהו מתכנן ליישם בארץ? אתה מסוגל לחשוב מעבר לפופוליזם של "חייב מדינה כי אם לא אחלשים ימותו ברעב!!!"? יש הרבה מרחק בין למנוע ממובטלים להכנס לבית החולים ולממן את הלידה ה15 של בדואית/חרדית.

בנט הוא כרגע בדיחה פוליטית. אף אחד לא סומך עליו יותר
אם הוא בדיחה, מה זה אומר על כל שאר חברי הכנסת?

מפלגת זהות כנראה בדיוק לא התשובה כי הם ככל הנראה ולפי כל הסקרים כרגע לא עוברים את אחוז החסימה.
וגם אם יתחברו עם בנט וכן יעברו (לדעתי גם לא יקרה אבל נחייה ונראה את הסקרים בעתיד), מה אתה חושב שהוא ישנה לך את החיים במדינה מקצה לקצה בתוך הקואליציה של נתניהו? עם 4 מנדטים? זה לא יקרה. במקסימום יעביר איזה חוק או 2 ואף אחד לא ירגיש את השינוי. אם רוצים שינוי אמיתי (מקצה לקצה) במדינה צריך להחליף את השלטון. זה השלב הראשון. המפלגה היחידה שיכולה לעשות את זה כרגע זו כחול לבן. הבעיה שאנשים מפחדים להצביע להם כי ביבי החליט שהם שמאל, ו"שמאל" זו מילה כלכך גסה. לדעתי לרוב אנשי הימין בארץ אין מושג מה אומר המושג "שמאל". ואני לא שמאלני, וגם אם הייתי, לא הייתי מתבייש בזה כמובן.
אני לא מבין, אנשים כמוך חושבים שביבי מנסה לדפוק את כולם בכוונה כי הוא רשע מרושע?
ביבי הוא לחיץ וכל מה שהוא רוצה זה להשאר ראש ממשלה.
זאת אומרת שאם תשים מפלגה עם 6-9 מנדטים (במקרה של איחוד) או אפילו 4 שתדחוף אותו לכיוונים הנכונים הוא ילך לשם.
עובדה שב2003 הוא הפך אותנו מיוון למדינת עולם ראשון, זאת אומרת שלפחות הוא יודע מה צריך לעשות, הוא פשוט יודע שעם ישראל מטומטם שהולך אחרי פופוליזם ולא עובדות (ודוגרי אני לא חושב שאכפת לו כבר מעבר ללהיות ראש ממשלה).

מה זה שינוי מקצה לקצה? מה כחול לבן מתכוונים לשנות לטובתי? מה העמדות הכלכליות שלהם? הדמות הכלכלית הכי בכירה שלהם היא ארכי טרוריסט כלכלי, מה אתה חושב שישתנה מקצה לקצה אם גנץ יהיה ראש ממשלה???

אני לא מבין, אנשים כמוך חושבים שביבי מנסה לדפוק את כולם בכוונה כי הוא רשע מרושע?
ביבי הוא לחיץ וכל מה שהוא רוצה זה להשאר ראש ממשלה.
זאת אומרת שאם תשים מפלגה עם 6-9 מנדטים (במקרה של איחוד) או אפילו 4 שתדחוף אותו לכיוונים הנכונים הוא ילך לשם.
אתה צודק, כל מה שהוא רוצה זה להשאר ראש ממשלה ולכן הוא מאוד לחיץ. אבל אתה שוכח 2 דברים:
1. הוא לחיץ גם ע"י מפלגות אחרות (עם יותר מנדטים) שרוצות את ההפך מפייגלין בהרבה דברים.
2. הוא כלכך לחיץ שהוא מוכן למכור הכל בשביל להשאר ראש ממשלה. התקציבים שהולכים לחרדים, ההזנחה של מערכת הבריאות ומדיניות הביטחון הקולקלת שלו, עם או בלי פייגלין, הדברים האלה לא ישתנו יותר מדי. לכן אמרתי, אם אתה רוצה שינוי אמיתי ומורגש אני מציע לך לתרום למאמץ של החלפת השלטון.

מה זה שינוי מקצה לקצה? מה כחול לבן מתכוונים לשנות לטובתי? מה העמדות הכלכליות שלהם? הדמות הכלכלית הכי בכירה שלהם היא ארכי טרוריסט כלכלי, מה אתה חושב שישתנה מקצה לקצה אם גנץ יהיה ראש ממשלה???
יש להם תוכנית כלכלית אתה מוזמן לקרוא במצע שלהם:
https://kachollavan.org.il/wp-content/uploads/2019/03/מצע-כחול-לבן-2019.pdf
עמוד 6.
אם אין לך כוח לקרוא אל תגיד שהם לא יעשו שום דבר, כמו רוב האנשים אגב.
יאיר לפיד הוא אנרכי טרוריסט? הוא היה שר אוצר טוב לדעתי בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים. הוא מיתן את עליית מחירי הדיור, הקטין את הגירעון, שיפר משמעותית את מצב המשק, קידם לא מעט דברים אחרים בנוסף:
יש עתיד - רפורמות | כחול-לבן
וכל זה ב8 חודשים בלבד. ואגב, עם כל זה, כשהוא נכנס לתפקיד שר האוצר, המצב היה לא טוב בלשון המעטה מבחינת תקציבים.
אז כל השונאים של לפיד (בין היתר צבא התקשורת של ביבי) מנסים לגרום לכולם לחשוב שהוא היה שר גרוע ולהפיץ עליו שהוא לא עשה כלום. אני מציג לך עובדות שהוא כן עשה. אם תרצה הוכחות רק תבקש.

בנוסף, גנץ רוצה להחזיר את ההרתעה בעזה ולהפסיק את המצב הנוכחי המוזנח שבו כל תושבי העוטף סובלים ממנו ועוד ועוד במצע. רק תקרא.

נערך לאחרונה:
אתה צודק, כל מה שהוא רוצה זה להשאר ראש ממשלה ולכן הוא מאוד לחיץ. אבל אתה שוכח 2 דברים:
1. הוא לחיץ גם ע"י מפלגות אחרות (עם יותר מנדטים) שרוצות את ההפך מפייגלין בהרבה דברים.
2. הוא כלכך לחיץ שהוא מוכן למכור הכל בשביל להשאר ראש ממשלה. התקציבים שהולכים לחרדים, ההזנחה של מערכת הבריאות ומדיניות הביטחון הקולקלת שלו, עם או בלי פייגלין, הדברים האלה לא ישתנו יותר מדי. לכן אמרתי, אם אתה רוצה שינוי אמיתי ומורגש אני מציע לך לתרום למאמץ של החלפת השלטון.

יש להם תוכנית כלכלית אתה מוזמן לקרוא במצע שלהם:
https://kachollavan.org.il/wp-content/uploads/2019/03/מצע-כחול-לבן-2019.pdf
עמוד 6.
אם אין לך כוח לקרוא אל תגיד שהם לא יעשו שום דבר, כמו רוב האנשים אגב.
יאיר לפיד הוא אנרכי טרוריסט? הוא היה שר אוצר טוב לדעתי בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים. הוא מיתן את עליית מחירי הדיור, הקטין את הגירעון, שיפר משמעותית את מצב המשק, קידם לא מעט דברים אחרים בנוסף:
יש עתיד - רפורמות | כחול-לבן
וכל זה ב8 חודשים בלבד. ואגב, עם כל זה, כשהוא נכנס לתפקיד שר האוצר, המצב היה לא טוב בלשון המעטה מבחינת תקציבים.
אז כל השונאים של לפיד (בין היתר צבא התקשורת של ביבי) מנסים לגרום לכולם לחשוב שהוא היה שר גרוע ולהפיץ עליו שהוא לא עשה כלום. אני מציג לך עובדות שהוא כן עשה. אם תרצה הוכחות רק תבקש.

בנוסף, גנץ רוצה להחזיר את ההרתעה בעזה ולהפסיק את המצב הנוכחי המוזנח שבו כל תושבי העוטף סובלים ממנו ועוד ועוד במצע. רק תקרא.
הקואליציה שלו תהיה (תאורטית) זהות, איחוד הימין וחרדים.
חוץ מהחרדים לאף אחד אין התנגדות להורדת התקציב הציבורי, ולכולם אין התנהגדות מובהקת להחלשת המגזר הציבורי, שהוא הגורם כמעט היחיד ליוקר המחייה, ביחד עם רגולציה ומצור שישראל מטילה על עצמה.

לא נמאס לכם מהסיפורים על התקציבים לחרדים? זה באמת מעייף.
החרדים "מקבלים" בערך שני מיליארד בשנה.
זה בזבוז, זה מעצבן, אבל זה כלום כסף כשהמגזר הציבורי שואב הוא 180.
אין שום הזנחה במערכת הבריאות, התקציבים מרקיעים שחקים כבר שנים ושום דבר לא משתפר, והפתרון של המפלגות שאתה מצביע להם, לשפוך עוד כסף על מערכת כושלת, הוא לא פתרון.
חוץ מזה, עם מי כחול לבן ישבו? או חרדים, או העבודה ומרצ, שבהסתכלות אובייקטיבית יגרמו הרבה יותר נזק כלכלי מהחרדים.
אני מעדיף פי מיליון עסקים סגורים בשבת ולא שכר מינימום 7000 שקל וקצבאות זקנה ונכות שמוצדמות אליו (אני מקווה שאני אפילו לא צריך להסביר עד כמה זה אידיוטי).
לגבי מדיניות הביטחון אני מסכים, אבל אני די איבדתי תקווה בנושא ולא חושב שראש ממשלה שהתגאה בהימורים על חיילי גולני יהיה שונה.

בהחלט קראתי את התוכנית המטופשת הזאת, שמסתכמת ב"בחר נושא שישמע טוב, ספר שתשפוך עליו מלא כסף ואל תדבר על המקור התקציבי (העלאת מס למעמד הביניים) או על המימוש הלא פרקטי".
זו לא תוכנית כלכלית, זה פופוליזם להמון האידיוט.
המפלגה היחידה עם תוכנית כלכלית ששווה התייחסות במדינת ישראל היא זהות, זה עצוב אבל זה המצב.
לפיד המשיך להפחית את הגירעון (שזה מצוין והרבה יותר טוב מפחלון) וזהו.
הוא לא עשה שום דבר אחר מועיל, לא מיתן שום מחירי דיור ולא שיפר את מצב המשק.
אה, והוא כמעט יישם את תוכנית מע"מ אפס המטומטמת שלו, מזל שלא הצליח.
נכון שפחלון גורם לו להיראות כמו גאון כלכלי, אבל זה לא הסטנדרט.

אה, והדמות הכלכלית הבכירה היא אבי ניסנקורן, זה המחבל שעליו דיברתי.

לא צריך להפריט את ביטוח לאומי. אני די בטוח בטוח שגם פייגלין לא חושב שצריך להפריט שירות של קצבאות לנזקקים.

שלא תבינו אותי לא נכון, צריך לעשות שם מהפכה, אבל גוף פרטי לא יכול להיות אחראי על קצבאות, אין בזה שום הגיון.

גם זהות וגם בנט שינו תקליט והקמפיין שלהם שונה משמעותית ממה שהיה קודם, לצערי זה משהו שאני לא מכבד. אני מאמין שאם ירוצו ביחד, יעברו את אחוז החסימה. לגבי כמה אפשר להשיג עם 5 מנדטים? אם זה מה שביבי צריך בשביל להקים ממשלה - הם יקבלו הכל. הכל. הכל. הכל.

מנגד, משעשע שבנט מדבר על הפרטות וגופים ציבוריים מושחתים ולא יעילים והוא היה שר החינוך עד לפני חצי שעה בערך, ומעולם לא דיבר על זה.

ההבדל בין תקציב החרדים לבין תקציב המשרדים הציבוריים הוא - במדינה מתוקנת, חרדים (ודת) מקבלים 0 שקלים. כלום. זהו.
במדינה מתוקנת, עדיין יש תקציב ציבורי ועובדי ציבור וכו׳ וכו׳ וכו׳ (וכמובן ניתן להתווכח כמה זה צריך להיות).

בעוד תקציב אחד הוא מוגזם, התקציב השני לא צריך להיות קיים.

ההבדל בין תקציב החרדים לבין תקציב המשרדים הציבוריים הוא - במדינה מתוקנת, חרדים (ודת) מקבלים 0 שקלים. כלום. זהו.
במדינה מתוקנת, עדיין יש תקציב ציבורי ועובדי ציבור וכו׳ וכו׳ וכו׳ (וכמובן ניתן להתווכח כמה זה צריך להיות).

עזוב שאפשר לשלוף פה בשניה לפחות עוד 4 תקציבים שאמורים להיות 0 במדינה מתוקנת, אם אתה באמת חושב ש-1 מיליארד שאמור להיות 0 זה יותר גרוע מ-60 מיליארד שאמור להיות 30, או אפילו מ-3 מיליארד שאמור להיות 1, אז מהכלכלה בטוח לא אכפת לך.

עזוב שאפשר לשלוף פה בשניה לפחות עוד 4 תקציבים שאמורים להיות 0 במדינה מתוקנת, אם אתה באמת חושב ש-1 מיליארד שאמור להיות 0 זה יותר גרוע מ-60 מיליארד שאמור להיות 30, או אפילו מ-3 מיליארד שאמור להיות 1, אז מהכלכלה בטוח לא אכפת לך.
תקציב החרדים לא מסתכם ב-1.3 מיליארד, זה רק התקציב לישיבות ואברכים. יש גם תקציבים בחינוך לבתי ספר רק לחרדים, תקציבים בשיכון לפיתוח שכונות נטו חרדיות, ומחסור עצום במיסים מהקהילה החרדיות ע"י נמוחת ספציפיות לחרדים, או תפורות להם (כמו הנחות בדירה שמתבססות על מספר ילדים). הנזק האמיתי הוא עשרות מיליארדים כדי לשמר אמונה של קהילה, משהו שבמדינה נורמלית לא קיים. אתה רוצה להאמין כנגד התנהלות החברה, לך על זה, אבל על חשבונך

כשהם רוצים תקציבים הם יודעים יפה מאוד לבוא "ולבכות" בכנסת ובישיבות ממשלה ולדפוק על השולחן כאילו מישהו חייב להם משהו.

נערך לאחרונה:
תקציב החרדים לא מסתכם ב-1.3 מיליארד, זה רק התקציב לישיבות ואברכים. יש גם תקציבים בחינוך לבתי ספר רק לחרדים, תקציבים בשיכון לפיתוח שכונות נטו חרדיות, ומחסור עצום במיסים מהקהילה החרדיות ע"י נמוחת ספציפיות לחרדים, או תפורות להם (כמו הנחות בדירה שמתבססות על מספר ילדים). הנזק האמיתי הוא עשרות מיליארדים כדי לשמר אמונה של קהילה, משהו שבמדינה נורמלית לא קיים. אתה רוצה להאמין כנגד התנהלות החברה, לך על זה, אבל על חשבונך
וזה עוד בלי לדבר על ההפסדים שנובעים משמירה על הסטטוס קוו איתם, כמו איסור עבודה בשבת

כל שאר הדברים שתארת נכנסים בתקציב הציבורי - כל האזרחים מקבלים שירותי חינוך מכספי ציבור ותשתיות מכספי ציבור, למה אתה מחריג את החרדים? כל האזרחים גם מקבלים הנחות כמו אלו שציינת כאשר הם מתאימים להם (בדואים למשל נהנים לא פחות מהחרדים. לא סתם אחוז ההצבעה אצלהם לשס מהגבוהים בארץ).
או שאולי אתה טוען שאנשים צריכים לקבל שירות מהמדינה כתלות בגובה המס שהם משלמים?

שלא תטעה, אני לא בעד לתקצב את החרדים. אני גם לא בעד תקציב חינוך מנופח (בטח כשהוא לא מוביל לשיפור), לא בעד פעוטונים ממשלתיים ולא בעד משרדים מיותרים כמו משרד הדתות, אבל גם משרד התרבות או משרד החקלאות. אני כן בעד לטפל קודם במה שייתן הכי תמורה וזה ככל הנראה לא החרדים.

כל שאר הדברים שתארת נכנסים בתקציב הציבורי - כל האזרחים מקבלים שירותי חינוך מכספי ציבור ותשתיות מכספי ציבור, למה אתה מחריג את החרדים? כל האזרחים גם מקבלים הנחות כמו אלו שציינת כאשר הם מתאימים להם (בדואים למשל נהנים לא פחות מהחרדים. לא סתם אחוז ההצבעה אצלהם לשס מהגבוהים בארץ).
או שאולי אתה טוען שאנשים צריכים לקבל שירות מהמדינה כתלות בגובה המס שהם משלמים?
אני טוען שהמדינה לא צריכה להשקיע כספים כדי לאפשר לחרדים לחיות את החיים המבודדים והמופרדים שלהם. השקעה בחינוך נפרד, השקעה בשיכון נפרד.
בארה"ב אם אתה רוצה לשלוח את הילד שלך לבית ספר ליהודים, תשלם יפה לבית ספר פרטי.
המדינה צריכה לעשות את החיים קלים יותר למי שרוצה להשתלב בחברה, ולא ההפך

וראש ועד ראשות שדות התעופה (שהוא בעצם סבל) שמתגאה מול המצלמה בזה שאם בא לו, בשיחת טלפון אחת הוא משבית את כל השדה תעופה, בזה שהשכר הממוצע אצלו זה בערך 16 אלף שקל בחודש, ובזה שהוא קימבן חברים שלו ומשפחה שלו למשרות בשדה התעופה, זה כן קיים במדינה מתוקנת?
ומי גורם יותר נזק, השקל וחצי הזה לחרדים, או מאפיות שכשבא להן יותר כסף הן מטילות מצור על מדינת ישראל?
שלא תבינו אותי לא נכון, אני מסכים שתקציבה של דת צריכה להיות 0 שקלים ולא צריך להיות לה שום השפעה על קהילות חילוניות, אבל לא רק שזה לא יקרה בשנים הקרובות (או בכלל) בארץ, אלא שזה פחות קריטי מהמגזר הציבורי וההסתדרות.

ואם הם ילמדו בבתי ספר רגילים, לא יהיו תקציבים? אם לא יהיו תקציבים לפיתוח שכונות חרדיות, הם לא יקבלו את התקציבים בתור אוכלוסייה ענייה מאוד? בלי הקלות ספיציפיות, הם כן ישלמו מס אם הם עובדים רק בשחור ולא עוברים את המינימום?

אין נזק של עשרות מיליארדים, זה מספרים שאתה ממציא.
אם אתה טוען שיש מלכודת רווחה, עידוד ילודה ותקציבי עתק לאוכלוסיות של עלוקות - אני מסכים, אחרת זו סתם צביעות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית