הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

לפני כמה חודשים בבחירות הצבעתי פתק לבן בלי שום דבר עליו.
ובבחירות האלה אני לא מצביע,כי אני לא רוצה סתם לבזבז את הזמן שלי.

באמת שעכשיו שזהות "ירדה מהמדפים" אין לי מושג במי אני הולך לבחור
אני פשוט לא מאמין לאף אחד, מבחינתי כולם שקרנים ואני לא הולך לראות שמשהו הולך להשתנות כאן.

ראיתי שכמה אנשים כאן החליטו לא להצביע.

לדעתי זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות, הרי אכפת לכם מהמדינה ומהנושא - אחרת לא הייתם מגיבים כאן.

אני בטוח שאתם יכולים להמר סובייקטיבית ״מי פחות גרוע״ , נתניהו, גנץ, שקד, חרדים, הורוביץ, פרץ, ליברמן וכו׳. הרבה בטוח יש כאלה שאתם אוהבים יותר או פחות.

מעבר לזה, בטוח יש מפלגות שלחלוטין מנוגדות למה שאתם מאמינים ובטוח יש מפלגות שיש להם חלקים במצע שאתם כן מסכימים לו.

מעבר לזה, אם אתם באמת מתוסכלים מהמצב בארץ - לא תצביעו למישהו אחר רק בשביל לתת הזדמנות לשינוי חיובי? שינוי לא יקרה אם ביבי+חרדים+דתיים יבחרו שוב. המצב רק יחריף כי ביבי יהיה עוד יותר לחוץ וישחד את המפלגות בעוד כספי מיסים.

מעבר לזה, הדבר שאני הכי מפחד - שפרץ והעבודה יכנסו לממשלת ימין חרדים. הרי ביבי יתן הכל לכל מפלגה שתסכים להכנס לממשלה, ראינו את זה ברגע האחרונה עם מפלגת העבודה בבחירות האחרונות. פרץ הוא אופורטוניסט ומייצג באופן מובהק את הפוליטיקה הישנה, הוא זגזג בין כמה וכמה מפלגות רק בשביל עוד ג׳וב. הוא יכנס לממשלה אם ביבי יבטיח לו עוד משרות ציבוריות לועדים עובדים שלא צריכים עוד משרות ציבוריות או משהו בסגנון הזה.

אני בהחלט תומך של כחול לבן, אבל אם נוציא אותם מהמשוואה, באמת שהייתי מצביע לכל כך הרבה אפשרויות אחרות, רק לא יותר מאותו דבר. יותר יוקר מחיה, יותר טילים על עזה, יותר הדתה.

אני אגב לא יכול להצביע, אבל אם הייתי יכול לנסוע ללוס אנג'לס ולהצביע בקונסוליה שם הייתי עושה את זה בלי לחשוב פעמיים, ומדובר בשעתיים נסיעה כל כיוון ואף אחד לא היה נותן לי יום חופש בשביל זה.

אני באמת מבין בהחלט את מי שמחליט לא להצביע (המדינה מאוכזבת ומותשת מהמערכת), אבל אכן זאת האחריות שלנו בתור אזרחים להצביע.

אני באמת מבין בהחלט את מי שמחליט לא להצביע (המדינה מאוכזבת ומותשת מהמערכת), אבל אכן זאת האחריות שלנו בתור אזרחים להצביע.
אין למי. היה את זהות ועכשיו גם אותם אין. אולי אצביע לליברמן, לא שזה ישנה משהו.

אין למי. היה את זהות ועכשיו גם אותם אין. אולי אצביע לליברמן, לא שזה ישנה משהו.
אני לא אומר להצביע רק כדיי להצביע אלא פשוט לקחת את זה בתור סדר העדיפות
למשל מפלגה x היא בעד y אבל היא גם בעד z
אז לצערי צריך לחשוב מה עדיף לך באופן אישי y או z

מי שאומר שאין למי להצביע פשוט לא מבין איך השיטה עובדת פה. זה לא הולך לפי מספר קולות, אלא כמות המנדטים שמפלגה מקבלת זה ביחס לאחוז מהקולות שהם קיבלו, ככה שאם לא הצבעתם כנגד מי שאתם לא רוצים, אז אתם בעצם נותנים להם אחוז גדול יותר מהקולות. אם אין לכם מפלגה מועדפת, אז תצביעו בעד מי שכן יכול לקדם את החברה לכיוון שאתם רוצים, או לפחות למי שיהיה נגד מי שאתם לא רוצים

בבחירות האחרונות הצבעתי זהות הפעם אני כנראה אצביע כחול לבן. מפלגות לכאורה שונות מאוד אחת מהשנייה אבל לא אצביע לליכוד בחיים בגלל:
1. עוד קדנציה אחת של כחלון באוצר ומצבנו יהיה יותר גרוע מיוון עם הגרעון שהוא יצר כאן עם הטמטום שלו ב4 שנים האחרונות
2. חוסר ממללכתיות כללי שאותי באופן אישי מאוד מגעיל (אמר לאזרחית שהיא משעממת אותו, אשתו שזרקה את הלחם על הרצפה באוקראינה,הבן שלו שמקלל את יריביו הפוליטים בפייסבוק וכו)
3. כניעה לחרדים והליכה לכיוון של מדינת הלכה

וזה בלי להזכיר את הדברים שהם הוא מואשם...מצביע כחול לבן ומקווה שתיהיה ממשלת אחדות חילונית

בבחירות האחרונות הצבעתי זהות הפעם אני כנראה אצביע כחול לבן. מפלגות לכאורה שונות מאוד אחת מהשנייה אבל לא אצביע לליכוד בחיים בגלל:
1. עוד קדנציה אחת של כחלון באוצר ומצבנו יהיה יותר גרוע מיוון עם הגרעון שהוא יצר כאן עם הטמטום שלו ב4 שנים האחרונות
2. חוסר ממללכתיות כללי שאותי באופן אישי מאוד מגעיל (אמר לאזרחית שהיא משעממת אותו, אשתו שזרקה את הלחם על הרצפה באוקראינה,הבן שלו שמקלל את יריביו הפוליטים בפייסבוק וכו)

וזה בלי להזכיר את הדברים שהם הוא מואשם...מצביע כחול לבן ומקווה שתיהיה ממשלת אחדות חילונית
זו הסיבה שאני מצביע לכחול לבן על אף שהייתי שמח לאלטרנטיבה אחרת.

מתנדנד איפשהו בין לא להצביע לבין לעשות אנדנדינו על המפלגות החילוניות ולבחור מה שיצא. אולי עד אז זה יצטמצם להטלת מטבע.
לא מסכים עם הגישה של להצביע בכל מחיר, הטענה שאי-הצבעה מחזקת את הצד השני לא רלוונטית בכלל לאדם שלא מצביע כי מלכתחילה כל המתחרים הם "הצד השני" בשביל מישהו שלא מצביע, הוא מתנגד לכולם. אישית, לא רואה כמעט הבדל בין קואליציה של חרדים לקואליציה של סוציאליסטים ולצערנו אלו האופציות היחידות במערכת העגומה הזו. חבל שאין דיבור על ממשלת אחדות.

אין "זהות" היא נמכרה לליכוד בתמורה שהליכוד ישלמו את החובות שלה (נשמע כמו שוחד...)
נשמע בדיוק כמו מה שהיה עם העבודה ואורלי לוי, אני מניח שגם זה שוחד?

זו הסיבה שאני מצביע לכחול לבן על אף שהייתי שמח לאלטרנטיבה אחרת.

אתם מודעים לזה שאם גנץ יהיה ראש ממשלה כל ההסכם של פייגלין עם ביבי הלך לפח?

אתם מודעים לזה שאם גנץ יהיה ראש ממשלה כל ההסכם של פייגלין עם ביבי הלך לפח?
אם גנץ יהיה ראש ממשלה אז כנראה זה יהיה באחדות עם הליכוד כי כרגע לא נראה שיש עוד אופציה לכחול לבן להקים קואליציה. ואם ככה, אז ההסכם של פייגלין כן יתממש.

אם גנץ יהיה ראש ממשלה אז כנראה זה יהיה באחדות עם הליכוד כי כרגע לא נראה שיש עוד אופציה לכחול לבן להקים קואליציה. ואם ככה, אז ההסכם של פייגלין כן יתממש.
אתם מודעים לזה שהרעיונות של פייגלין לא יתממשו ככה או ככה?
בחירות קודמות הוא לא עבר את אחוז החסימה, ככה שאף אחד בממשלה או באופוזיציה לא מאמין שיש מספיק אנשים שתומכים ברעיונות שלו.
מבחינת כלכלה הרעיונות שלו מאוד גרנדיוזים, ככה שצריך המון תמיכה בממשלה לזה, משהו שהוא אפילו לא קרוב שיהיה לו. הדבר היחיד שיש לו להרוויח מהאיחוד עם הליכוד זה עוד כוח מבחינת השטחים ומזרח ירושלים, שום דבר אחר. ואולי טיפה בקנאביס

אני בספק אם ההסכם יתממש בממשלה בראשות הליכוד, אז בממשלת אחדות בראשות כחול לבן יהיו לליכוד כל כך הרבה אילוצים אחרים שאין שום סיכוי שמשהו יתממש מההסכם הזה.

הסכם החרטא? כן בשימחה שיקחו אותו יחד לאופוזיציה.

אתה עכשיו מצביע למפלגה שכל מה שהיא אומרת זה חרטא, אתה בתור מצביע זהות לשעבר כנראה מבין את זה אז אין טעם שאסביר.

מי שלא רוצה להצביע, שלא יעזו להתלונן על המצב של המדינה. המצב מתדרדר, כולם מתלוננים אבל כשמגיעות הבחירות "אין למי", מה חשבתם? יהיה מישהו שיהיה בול הדעות שלכם? במקרה של ישראל צריך לבחור במועמד הכי פחות גרוע לעתידנו, או להישאר עם ביבי ומגמת הירידה עוד.

טוב נו, אנשים... שכנעתם אותי. אצביע לביבי.

לא סתם, אצביע אולי לליברמן. זה הדבר אולי הכי קרוב שאני יכול להזדהות איתו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית