הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למי אתם מצביעים בבחירות שיהיו עוד מעט?

ככל הנראה זה יהיה משחק של מי ישבור את המילה שלו:

- כחול לבן יתפשרו וישבו עם נתניהו
- ליכוד יתפשרו וישבו עם כחול לבן ויעיפו את נתניהו
- ליברמן יתפשר וישב בממשלת שמאל-ערבים
- חרדים יתפשרו וישבו בממשלת שמאל-ערבים
- עבודה יתפשרו וישבו בממשלת ימין-חרדים
- ליברמן יתפשר וישב בממשלת ימין-חרדים

אלו הבחירות הכי חמקמקות שיצא לי לראות... באמת שהכל יכול לקרות.

ההרגשה שלי שאו שיקימו ממשלת אחדות בלי נתניהו (ליכודניקים יבגדו בו) או שיקימו ממשלת שמאל-ערבים עם ליברמן.

המשותפת הם המפלגה השלישית בגודלה, אי אפשר להתעלם מהם בשיקולים של כניסה לממשלה.

אני יודע שזו לא דעה פופולרית, ואכן יש הרבה ח״כים ערבים מאוד בעייתיים, אבל הגיע הזמן שהערבים יהיו חלק מהשלטון, בדיוק כמו שהם חלק מהמדינה. אני מאמין ואופטימי ברגע שיתנו להם כוח להשפיע הם יפסיקו לצעוק ״נכבה!״ ויתחילו לפעול בצורה חיובית.

אני מאמין ואופטימי ברגע שיתנו להם כוח להשפיע הם יפסיקו לצעוק ״נכבה!״ ויתחילו לפעול בצורה חיובית.
נשמע לי הזוי, במיוחד ממישהו שהיה בארץ מגיל 0/מילדות מספיק שנים לראות את המציאות כאן. אבל אני מקווה שלא נגיע למצב שנבדוק אם מה שאתה אומר יתממש.

אני יודע שזו לא דעה פופולרית, ואכן יש הרבה ח״כים ערבים מאוד בעייתיים, אבל הגיע הזמן שהערבים יהיו חלק מהשלטון, בדיוק כמו שהם חלק מהמדינה. אני מאמין ואופטימי ברגע שיתנו להם כוח להשפיע הם יפסיקו לצעוק ״נכבה!״ ויתחילו לפעול בצורה חיובית.
או שהם ינסו בכל תוקף לזרוק אותנו לים ולקיים את הנבואה שלהם.
סתם זורק את האפשרות הריאלית יותר למצב הזה.
או שינסו לממש את הנבואות שלהם ולזרוק אותנו לים. ולקיים את מה שהם תמיד אומרים, מדינה אחת פלסטינית לללא ישראלים.

סתם זורק את האפשרות היותר ריאלית למצב.

אם הם היו נכנסים עם 61 מנדטים - וואלה, אולי.

אבל איך בדיוק הם עושים את זה עם 12 כחלק ממשלה עם רוב יהודי?

אתה באמת מאמין שציבור שמהווה 20% מהתושבים לא צריך לשבת אף פעם בממשלה?

אני מאמין שעשית צבא, ראית פעם נער מק״מ שעשה מלא בעיות ואז שמים אותו בתפקיד משמעותי / משמעתי ופתאום הוא מתחיל להתנהג למופת? זה מה שאני חושב שיכול לקרות.

נשמע לי הזוי, במיוחד ממישהו שהיה בארץ מגיל 0/מילדות מספיק שנים לראות את המציאות כאן. אבל אני מקווה שלא נגיע למצב שנבדוק אם מה שאתה אומר יתממש.

הבעיה שבארץ אתה מתחנך ככה, שאוי ואבוי אם הערבים יהיו בממשלה.

אבל יש לך שופטים ערבים, שוטרים ערבים, חיילים ערבים, רופאים ערבים וכו׳ וכו׳ וכו׳. למה לא פוליטיקאים בממשלה?

הרי היו לך כבר ערבים בממשלה, פשוט לא מפלגות ערביות.

מה אתם חושבים יקרה אם נגיד ישימו ח״כ ערבי, אפילו את אחמד טיבי, בתור שר חינוך או תרבות? איזה אסון בדיוק יהיה על מדינת ישראל?

אחמד טיבי הרבה יותר מתורבת ומשכיל מרגב ופרץ, וכן אני גם לא סובל אותו.

מה אתם חושבים יקרה אם נגיד ישימו ח״כ ערבי, אפילו את אחמד טיבי, בתור שר חינוך או תרבות? איזה אסון בדיוק יהיה על מדינת ישראל?

שיתחילו ללמד בבתי הספר והגנים על "סבלו" של ה"עם הפלסטיזי", ולא ירחק היום שגם יעשו נכבה במוסדות החינוך.

שיעלו הרבה יותר "הצגות" ואירועי תרבות על מחבלים שיש להם דם על הידיים או שיקראו לחיילי צה"ל מחבלים/נאצים/רוצחים, אין יהודי שיהיה מוכן לדבר כזה(חוץ מהשמאל הקיצוני)

שיתחילו ללמד בבתי הספר והגנים על "סבלו" של ה"עם הפלסטיזי", ולא ירחק היום שגם יעשו נכבה במוסדות החינוך.

שיעלו הרבה יותר "הצגות" ואירועי תרבות על מחבלים שיש להם דם על הידיים או שיקראו לחיילי צה"ל מחבלים/נאצים/רוצחים, אין יהודי שיהיה מוכן לדבר כזה(חוץ מהשמאל הקיצוני)
בדיוק. זה לא יגיע ישר ואולי לא בקדנציה הראשונה אפילו, אבל אני מאמין שזה יהיה הכיוון.
אתה באמת מאמין שציבור שמהווה 20% מהתושבים לא צריך לשבת אף פעם בממשלה?
כמה מתוך ה 20% מציינים למשל את יום הנכבה, כלומר יום אבל על זה שהוקמה מדינת ישראל? אין לי נתונים אבל לדעתי הרוב, אלא אם יש נתונים שסותרים את זה. אתה באמת מאמין שציבור שמתאבל על הקמתה של המדינה צריך לשבת בממשלה של אותה מדינה?

הבנתי את הכיוון שלך,
בן אדם יחיד לא משנה באיזה מגזר או גזע שהוכיח מיומנות וטוב לב בתפקיד, יכול לתפקד הכי טוב.

אבל דת או קהילה שהוכיחה שנאה ותעוב לדת או קהילה אחרת, אין שום הגיון לתת לה להיות בעמדה למימוש האיומים שלהם.
יש עשרות מדינות מוסלמיות, ויש רק מדינה יהודית אחת.
אין שום הגיון לתת לעם שהוכיחה את עצמה פעם אחרי פעם את המדינה ובתוכה אזרחים שיכולים להיפגע אנושות.

אם תרצה, קח קהילה קטנה בסוריה ותנסה עליהם את הנסיונות שלך.
תן להם כוח ויכולת מימוש הנבואות שלהם, ונראה מה קורה שם, לבנתיים כל מדינות ערב לא הראו שום סימנים לטוב לב בגלל עמדות כוח שהם קיבלו.

כשתמצא את המתכון שגורמת למוסלמים לרצות לחיות ברוגע בשלום יחד, תביא את זה לארץ.

אבל עד אז, אין טעם לזרוק כמו כולם תאוריות לאוויר שבמבחן התוצאה לא עובדים.

נערך לאחרונה:
הבנתי את הכיוון שלך, ברגע שיעיפו את כולנו מהארץ, לא תרגיש בודד באוסטרליה.
בן אדם יחיד לא משנה באיזה מגזר או גזע שהוכיח מיומנות וטוב לב בתפקיד, יכול לתפקד הכי טוב.
אני גם חושב שלתת לאחמד טיבי תפקיד בממשלה זה לעבור את הגבול, אבל להגיד שמאסר סיפטלר אומר את כול זה רק בגלל שהוא ''מרגיש בודד באוסטרליה'' זה דיי קטטוני וילדותי , אולי הוא פעם באמת מחזיק בדעה זאת פשוט כי הוא אופטימי על יתר המידה?

אני גם חושב שלתת לאחמד טיבי תפקיד בממשלה זה לעבור את הגבול, אבל להגיד שמאסר סיפטלר אומר את כול זה רק בגלל שהוא ''מרגיש בודד באוסטרליה'' זה דיי קטטוני וילדותי , אולי הוא פעם באמת מחזיק בדעה זאת פשוט כי הוא אופטימי על יתר המידה?
צודק, אני מתנצל.
ערכתי.

לדעתי מה שיקרה זה שכחול לבן יקימו ממשלה עם הליכוד וליברמן ואולי גם עם העבודה. יכול להיות שזה יהיה עם או בלי נתניהו, אני מהמר שעם.

ביבי מראה סימנים של דיקטטורה... הוא אומר שקיימת רק אפשרות שהוא יהיה ראש ממשלה למרות שכל הסמנים מראים הפוך..

הבנתי את הכיוון שלך,

אבל דת או קהילה שהוכיחה שנאה ותעוב לדת או קהילה אחרת, אין שום הגיון לתת לה להיות בעמדה למימוש האיומים שלהם.
יש עשרות מדינות מוסלמיות, ויש רק מדינה יהודית אחת.
אין שום הגיון לתת לעם שהוכיחה את עצמה פעם אחרי פעם את המדינה ובתוכה אזרחים שיכולים להיפגע אנושות.

אם תרצה, קח קהילה קטנה בסוריה ותנסה עליהם את הנסיונות שלך.
תן להם כוח ויכולת מימוש הנבואות שלהם, ונראה מה קורה שם, לבנתיים כל מדינות ערב לא הראו שום סימנים לטוב לב בגלל עמדות כוח שהם קיבלו.

כשתמצא את המתכון שגורמת למוסלמים לרצות לחיות ברוגע בשלום יחד, תביא את זה לארץ.

אבל עד אז, אין טעם לזרוק כמו כולם תאוריות לאוויר שבמבחן התוצאה לא עובדים.

אתה טוען שכל המוסלמים שונאי ישראל? כי אני יכול לתת לך הרבה דוגמאות והרבה מצבים שזה מאוד לא נכון...

אם אתה שם את טיבי שר חינוך, איזו עמדה אתה שם אותו לממש את האיומים שלו?
נגיד ויכנסו לממשלה, הם לא יקבלו את תיק הבטחון. הם יהיו מוקפים באנשים שישימו לב ששום דבר קיצוני לא יקרה. בחיאת, תקרא את המצע שלהם (שאני לא מסכים עם רובו) אין שם שום איום למדינת ישראל.

אני שוב מדגיש, הם לא יהיו קואליציה שלמה שיכולים לעשות מה שהם רוצים. יש להם כולה 12 מנדטים, יקבלו תיקים חברתיים כנראה. איפה האיום? בוא תסביר לי מה יכול לקרות תכלס.

ספציפית לגבי המוסלמים - יש המון ארצות שהם חיים בשלום עם המערביים. המון. זה שאתה שומע על פיגוע פה ושם זה לא הולך את 99% מהתושבים שחיים בשקט, שלווה ונחת עם המערביים למחבלים פוטנציאלים.

להזכירך גרתי כמעט כל החיים שלי בארץ, שירתתי בצבא (גם קצת בקרבי), המשפחה שלי גרה טכנית בהתנחלות, אני קורא חדשות ישראליות כל יום וכו׳ וכו׳ וכו׳. על הדרך אני משתדל לאזן עם אתרים ימניים כמו 0404 וחדשות 20 כדי לקבל פרופורציות.

אתה אומר ״במבחן התוצאה לא עובדים״, לדעתך, ממשלות הימין האחרונות, המדיניות שלהן, במבחן התוצאה עבדו? אתה חושב שהמדיניות שלהם הובילה לבטחון? שקט? הרגעה?

אתה טוען שכל המוסלמים שונאי ישראל? כי אני יכול לתת לך הרבה דוגמאות והרבה מצבים שזה מאוד לא נכון...
יש מצבים שזה לא נכון, אבל קשה לדעת מתי זה, למען הביטחון צריך להיזהר גם אם תאורתית היה מדובר רק ב 10% (לדעתי מדובר ביותר).
הייתה רוצה להיות במטוס ש10% מהנוסעים רוצים להתאבד עם המטוס?
ספציפית לגבי המוסלמים - יש המון ארצות שהם חיים בשלום עם המערביים. המון. זה שאתה שומע על פיגוע פה ושם זה לא הולך את 99% מהתושבים שחיים בשקט, שלווה ונחת עם המערביים למחבלים פוטנציאלים.
ישראל זה שונה, בגלל שהם מאמינים שזה המדינה שלהם, ולא מוכנים למדינה משותפת, בשונה מהמדינות שציינת.
אתה אומר ״במבחן התוצאה לא עובדים״, לדעתך, ממשלות הימין האחרונות, המדיניות שלהן, במבחן התוצאה עבדו? אתה חושב שהמדיניות שלהם הובילה לבטחון? שקט? הרגעה?
הממשלה כשלה בכל הנוגע לבטחון. אף אחד לא ציפה לשקט והרגעה. אבל ציפינו לבטחון ולא קיבלנו. יש אמת בדבריך, כי לפעמים ממשלה שמאלנית תנסה להשיג קולות ימניים ויתנהגו ביותר ימניות מהימין.
כמות הטילים שנפלו עלינו זה לא יאומן, והרגשת הזניחות שכל אזרח הרגיש בארץ לא ישכח כל כך מהר. אני ימני יחסית בדעות שלי, זאת אומרת שאני לא מאמין שנצליח לחיות במדינה הזאת יחד בשלום והורמוניה, אלא רק מאחורי חומות וטנקים.
אבל אני לא בטוח שממשלת ימין תגן עלינו בצורה ימנית, או שממשלת שמאל תחלק את הארץ למחבלים.

אבל שנבחרי ציבור של אוכלוסיה מסוכנת בארץ ינהלו משהו בארץ הזאת מפחידה אותי מאוד.
מחבל יתן את ההצבעה שלו לרשימה המשותפת הזאת ולא לשום מפלגת שמאל.

יש מצבים שזה לא נכון, אבל קשה לדעת מתי זה, למען הביטחון צריך להיזהר גם אם תאורתית היה מדובר רק ב 10% (לדעתי מדובר ביותר).
הייתה רוצה להיות במטוס ש10% מהנוסעים רוצים להתאבד עם המטוס?

ישראל זה שונה, בגלל שהם מאמינים שזה המדינה שלהם, ולא מוכנים למדינה משותפת, בשונה מהמדינות שציינת.

הממשלה כשלה בכל הנוגע לבטחון. אף אחד לא ציפה לשקט והרגעה. אבל ציפינו לבטחון ולא קיבלנו. יש אמת בדבריך, כי לפעמים ממשלה שמאלנית תנסה להשיג קולות ימניים ויתנהגו ביותר ימניות מהימין.
כמות הטילים שנפלו עלינו זה לא יאומן, והרגשת הזניחות שכל אזרח הרגיש בארץ לא ישכח כל כך מהר. אני ימני יחסית בדעות שלי, זאת אומרת שאני לא מאמין שנצליח לחיות במדינה הזאת יחד בשלום והורמוניה, אלא רק מאחורי חומות וטנקים.
אבל אני לא בטוח שממשלת ימין תגן עלינו בצורה ימנית, או שממשלת שמאל תחלק את הארץ למחבלים.

אבל שנבחרי ציבור של אוכלוסיה מסוכנת בארץ ינהלו משהו בארץ הזאת מפחידה אותי מאוד.
מחבל יתן את ההצבעה שלו לרשימה המשותפת הזאת ולא לשום מפלגת שמאל.

בטיסה גם מחבל אחד יגרום למוות של כל הנוסעים. אם תשים ״שונא ישראל״ אחד בממשלה, הוא לא יצליח להרוג או להרוס את כל המדינה.

תמיד יהיו לך קיצוניים בממשלה, זה לא אומר שהם יישמו את כל התוכניות שלהם בהצלחה. אם בן גביר היה נכנס לממשלה, כמה שאני סולד ממנו, אני לא חושב שהיית מקבל תכניות קיצוניות כמו שהוא היה רוצה.

אם אתה מדבר על מוסלמים בישראל, אוקיי, אתה מכליל אבל לפחות תכליל בצורה מדוייקת יותר ותגיד - ערבים מוסלמים בישראל. העניין שאתה מפספס, נגיד יש לך את טיבי שחושב שמגיע לו את כל ישראל ולנו - כלום. איך הוא ישפיע על זה מתוך הממשלה? אני יכול להסכים שהוא אולי יוכל להשפיע על הסכם שלום יותר נדיב במידה וזה רלוונטי, וכרגע זה לא.. אבל איך בדיוק עם 12 ח״כים בממשלה הם מוחקים את המדינה?

אתה נכנע להגדרות המאוד מעורפלות של ימין ושמאל. במקום לשים תגיות על מפלגות, תחשוב בצורה של - האם היינו אגרסיבים / חזקים / נחושים וכו׳... הרי הרבה ממשלות ימין נתנו שטחים וכו׳. ביבי היה בראש הממשלה הכי ימנית בהסטוריה ואני חושב שנסכים שהוא התנהל בצורה מאוד ״לא-ימנית״ מול החמאס וכו׳. להמשיך להצביע נגיד לימינה ולקוות שממשלת ביבי-חרדים-ימינה הבאה תפעל בצורה שונה - זה פשוט אבסורד שגובל בתמימות קיצונית. ביבי קיבל את ממשלת החלומות שלו בעבר ולא עשה כלום. כלום. אם ימינה תקבל 7 או 9 מנדטים זה לא ישנה את זה.

כחול לבן זה לא שמאל. לא משנה כמה ביבי יפמפם את זה. כחול לבן היא אוסף של אנשים עם דעות שונות (בוגי מול גרמן, הנדל מול שלח וכו׳) שרוצים בטובת המדינה. יש להם אוסף של בטחוניסטים ברמה הכי גבוהה, רמטכלים, אנשי מוסד, גיבורי מלחמות, נכי צה״ל וכו׳ וכו׳. לקרוא לאחד כמו רם בן ברק, שנעצר בקפריסין שהתחזה לתייר וניסה להשתיל מכשירי האזנה בשגרירות איראן, ״שמאל״ - זה עלבון לאנשים ששומרים עליך.

הנוסחא היא פשוטה, ביבי ניסה ונכשל, במשך עשור שלם. הגיע הזמן לתת למישהו אחר עם תכנית שונה לנסות.

״השמאל״ הוציא המון מבצעים, מלחמות ותכניות מאוד אגרסיביות ושאפתניות. לפעמים חתירה לשלום עוברת במבצעים צבאיים, מלחמות והרוגים - כמו הסכם השלום עם מצרים.

יש לך 1.9 מליון ~ ערבים בארץ.
אתה לא יכול להתעלם מקיומם, לא משנה מה דעתם ומה השקפתם.

אם אתה חושב שבאופן קבוע צריך למנוע מהם להכנס לממשלה בגלל שהם ערבים - זה גזעני. אי אפשר להפוך את זה למשהו אחר.

איך בדיוק אתה מצפה לפתור את המצב? לעצום עיניים ולהעמיד פנים שהם לא שם?

דמוקרטיה זה לתת ביטוי גם לאנשים שאתה לא מסכים איתם. מה לעשות.

בטיסה גם מחבל אחד יגרום למוות של כל הנוסעים. אם תשים ״שונא ישראל״ אחד בממשלה, הוא לא יצליח להרוג או להרוס את כל המדינה.

תמיד יהיו לך קיצוניים בממשלה, זה לא אומר שהם יישמו את כל התוכניות שלהם בהצלחה. אם בן גביר היה נכנס לממשלה, כמה שאני סולד ממנו, אני לא חושב שהיית מקבל תכניות קיצוניות כמו שהוא היה רוצה.

אם אתה מדבר על מוסלמים בישראל, אוקיי, אתה מכליל אבל לפחות תכליל בצורה מדוייקת יותר ותגיד - ערבים מוסלמים בישראל. העניין שאתה מפספס, נגיד יש לך את טיבי שחושב שמגיע לו את כל ישראל ולנו - כלום. איך הוא ישפיע על זה מתוך הממשלה? אני יכול להסכים שהוא אולי יוכל להשפיע על הסכם שלום יותר נדיב במידה וזה רלוונטי, וכרגע זה לא.. אבל איך בדיוק עם 12 ח״כים בממשלה הם מוחקים את המדינה?

אתה נכנע להגדרות המאוד מעורפלות של ימין ושמאל. במקום לשים תגיות על מפלגות, תחשוב בצורה של - האם היינו אגרסיבים / חזקים / נחושים וכו׳... הרי הרבה ממשלות ימין נתנו שטחים וכו׳. ביבי היה בראש הממשלה הכי ימנית בהסטוריה ואני חושב שנסכים שהוא התנהל בצורה מאוד ״לא-ימנית״ מול החמאס וכו׳. להמשיך להצביע נגיד לימינה ולקוות שממשלת ביבי-חרדים-ימינה הבאה תפעל בצורה שונה - זה פשוט אבסורד שגובל בתמימות קיצונית. ביבי קיבל את ממשלת החלומות שלו בעבר ולא עשה כלום. כלום. אם ימינה תקבל 7 או 9 מנדטים זה לא ישנה את זה.

כחול לבן זה לא שמאל. לא משנה כמה ביבי יפמפם את זה. כחול לבן היא אוסף של אנשים עם דעות שונות (בוגי מול גרמן, הנדל מול שלח וכו׳) שרוצים בטובת המדינה. יש להם אוסף של בטחוניסטים ברמה הכי גבוהה, רמטכלים, אנשי מוסד, גיבורי מלחמות, נכי צה״ל וכו׳ וכו׳. לקרוא לאחד כמו רם בן ברק, שנעצר בקפריסין שהתחזה לתייר וניסה להשתיל מכשירי האזנה בשגרירות איראן, ״שמאל״ - זה עלבון לאנשים ששומרים עליך.

הנוסחא היא פשוטה, ביבי ניסה ונכשל, במשך עשור שלם. הגיע הזמן לתת למישהו אחר עם תכנית שונה לנסות.

״השמאל״ הוציא המון מבצעים, מלחמות ותכניות מאוד אגרסיביות ושאפתניות. לפעמים חתירה לשלום עוברת במבצעים צבאיים, מלחמות והרוגים - כמו הסכם השלום עם מצרים.
מסכים איתך שהימין לא ימין, והשמאל לא שמאל.
אבל מפלגות השמאל עכשיו מאוד אנטי דת ותורה. וזה הדבר העיקרי שמפריע לי.
אז למרות החילוקי דעות שלנו, גם אם הייתי מסכים איתך לא הייתי מצביע להם.
יש לך 1.9 מליון ~ ערבים בארץ.
אתה לא יכול להתעלם מקיומם, לא משנה מה דעתם ומה השקפתם.
לא להתעלם מקיומם, להתנהג אליהם בכבוד אבל לשמור על ביטחון.
אם אתה חושב שבאופן קבוע צריך למנוע מהם להכנס לממשלה בגלל שהם ערבים - זה גזעני. אי אפשר להפוך את זה למשהו אחר.
אנחנו מדינה יהודית. זה לא עניין של גזע, אלא לאום.
גם כשהבריטים היו כאן, זה המדינה שלהם למרות שהם היו פחות מאחוז.
זאת מדינת היהודים, לא אוסטרליה או אמריקה.
דמוקרטיה זה לתת ביטוי גם לאנשים שאתה לא מסכים איתם. מה לעשות.
למי איכפת דמוקטריה כשמדובר בביטחון.
אני יודע שהליברלים משוכנעים שחשוב לתת לצמאי דם לבטאות את עצמם בכל מחיר.
אבל פ.. דימוקטריה. זה המדינה היחידה של העם היהודי, ואין צורך בדימוקרטיה כשמדובר בביטחון. ישראל לעולם לא הייתה מדינה דמוקרטית למרות כל הנסיונות להגדיר אותה ככזאת.

אני רק רוצה להזכיר לכם כמה דברים:
  • השמאל נתן את סיני בתמורה להסכם שלום, הימין נפרד מעזה בשביל כלום (לא אומר שזה היה טוב או רע, פשוט עשינו את זה בצורה חד צדדית בלי להרוויח מזה כלום).
  • אם מדברים על מחבלים בממשלה, מזכיר לכם שיש מחבל אחד מורשע שקוראים לו סמוטריץ'.
  • כרגע אני לא מדבר על הפלסטינים שגרים בשטחים, כי זה כבר סיפור אחר שאני תכף אדבר עליו, אבל עיקר המרמור והשנאה של הערבים שגרים בישראל הוא לא שנאה של היהודים כפי שהם, אלא שנאה כלפי מי ששונא אותם ומפלה אותם, שצר לי לומר את זה, היא שנאה מוצדקת. הם לא נלקחים ברצינות במדינה, והם צריכים לשמוע בחדשות כמה הממשלה שלהם כביכול מגדירה אותם כאוייבים מבית וכמה זה נורא שהם נמצאים פה. אולי הגיע הזמן שניקח אותם ברצינות ונתייחס אליהם כמו חברי צוות של אותה ספינה וניתן להם להיות חלק מאיתנו.
  • הפלסטינים זה כבר סיפור אחר. הם כבר יישות נפרדת לחלוטין מאיתנו. אנחנו לא חולקים שום דבר ביחד, ולכן אין שום סיבה שנחייה איתם, בשלום או לא. זה למה צריך למצוא את הדרך להיפרד מהם כמה שיותר מהר ובצורה כמה שיותר יעילה. הפחד הגדול הוא איבוד האדמה, אבל גם ככה היא לא באמת בשליטתנו ברובה ובלי צבא שנמצא שם כל הזמן ובכמויות, אי אפשר לחיות שם בשלום, ככה שזה לא משנה באמת.
  • כמו שזה נראה עכשיו, ממשלת הימין של ביבי מכוונת לסיפוח השטחים, שלעתי זה האסון הביטחוני הכי גדול של ישראל אי פעם. תחשבו שכשאתה מספח שטחים אתה מספח את האנשים, ותחשבו שהפלסטינים שקודם היו צריכים לעבוד בדיקות ביטחוניות כדי להיכנס לשטח ישראל, עכשיו יוכלו לקחת פצצה ולעלות על אוטובוס בתל אביב בלי שום בדיקה ביטחונית. אז באמת נהיה בצרות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית