הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך התכנית אימונים שלי למסה?

BadTimes

משתמש מתחיל
58
3
נק' מוניטין:
2
58
3
c547dbd69545b5758a83ee7dbf99fcdbd6dabf75.jpg

איפה שרשום החלף פשוט העברתי בין הכתפיים לרגליים

התכנית אימונים הזאת סבבה למסה? אני לא בטוח גם כמה סטים וחזרות צריך לפולי עליון
ולגבי הכתפיים במקום הלחיצת כתפיים עם מוט בעמידה אני עושה לחיצת כתפיים עם משקולות יד בישיבה
וצריך להראות לכם את התפריט שלי או שזה לא קשור לאימונים?

c547dbd69545b5758a83ee7dbf99fcdbd6dabf75.jpg

איפה שרשום החלף פשוט העברתי בין הכתפיים לרגליים

התכנית אימונים הזאת סבבה למסה? אני לא בטוח גם כמה סטים וחזרות צריך לפולי עליון
ולגבי הכתפיים במקום הלחיצת כתפיים עם מוט בעמידה אני עושה לחיצת כתפיים עם משקולות יד בישיבה
וצריך להראות לכם את התפריט שלי או שזה לא קשור לאימונים?

מה הנתונים שלך? גובה משקל?
כמה זמן מתאמן, מה המטרה עיקר מסה או כוח גם פקטור, ומה המשקלי עבודה
בתרגילי הבסיס- פרס בנץ סקוואט דד ליפט

אני בחיים לא אבין את ההגיון שמאחורי בנץ' -> אל תוך אינקליין בנץ' -> אל תוך פרפר,
ועוד בייחוד כשיש פרס באותו היום.

זה גורם ל להרגיש שמי שחיבר את רשימת התרגילים לא באמת חשב מה הוא בא להשיג באמצעותם, אלא פשוט זרק פנימה אוסף של תרגילים שהוא מכיר, אולי אפילו לפי חוקים שרירותיים, וגם כנראה שללא התאמה למתאמן.

אני בחיים לא אבין את ההגיון שמאחורי בנץ' -> אל תוך אינקליין בנץ' -> אל תוך פרפר,

זה גורם ל להרגיש שמי שחיבר את רשימת התרגילים לא באמת חשב מה הוא בא להשיג באמצעותם, אלא פשוט זרק פנימה אוסף של תרגילים שהוא מכיר, אולי אפילו לפי חוקים שרירותיים, וגם כנראה שללא התאמה למתאמן.

למה אתה מתכוון? יש דווקא המון היגיון בין לשלב קירוב אופקי בתנועה עם טווח מלא אחרי תרגיל כמו בנץ

למה אתה מתכוון? יש דווקא המון היגיון בין לשלב קירוב אופקי בתנועה עם טווח מלא אחרי תרגיל כמו בנץ
בנץ' פרס ואוברהד פרס פחות או יותר מכסים את ה-"פרונט" שלך.
יש המון בהגיון בביסוס העבודה על החלקים האלה דרך בנץ' פרס, ואוברהד פרס.
עכשיו, אם למשל (סתם זורק), שני אלו ביחד כבר עובדים מספיק על הכתף (כלומר: חלאס לחיצות להיום), אבל בגלל ההגבלה הזו (מהכתף) לא עבדת מספיק על החזה, או על הטרייספס...אז יכול להיות שתרצה להוסיף עוד נפח דרך תרגילים "מבודדים", כמו פרפר, או פשיטות מרפקים.

אם סיימת בנץ', ועברת לאינקליין (ומתוך הנחה שהיו מניעים "אינטליגנטית" למהלך הזה) - כנראה יש לך איזו סיבה מוצדקת לא להמשיך לעבוד בבנץ'. (אולי אתה סטריקט עם הטכניקה כי אתה פאוורליפטר, והתעייפת, אז אתה לא רוצה לתרגל "טכניקה לא-פרפקט", אבל כן להמשיך ללחוץ...ואז באינקליין אתה יכול "לזרוק"? אולי אתה עושה אינקליין במקום פרס? אולי סיימת את התרגול שלך לבנץ', ועכשיו אתה רוצה לעבור לאינקליין, כי זה תרגיל עם טווח תנועה מוגדל, שבו אפשר לעבוד על השרירים היטב, אבל עם פחות משקל, וכך להמנע מה-"שריפה" שמאפיינת עבודה במשקלים מאוד גבוהים?)

אבל זה לא המצב.
פה יש בנץ', ואז אינקליין (שזה כמו בנץ', אבל פחות חזה, ויותר כתף)...שמה שזה עושה בפועל, זה להעביד את החזה שלך פחות (ואת הכתף - יותר)...ואז אחרי זה ישר פרפר. מה הפואנטה? אם לא סיימת למצות את החזה שלך דרך הבנץ', יכולת פשוט לעשות את בנץ'...
ואחרי זה יש עוד מערך שלם של תרגילים שעובדים על החזה, על הכתף, על הטרייספס...אז באמת למה לעצור ב-3 סטים של בנץ'? איפה התכנון וההגיון בתכנית? במקום "לתפור תרגילים" עבור מטרות ייעודיות וספציפיות...יש פה באלגן של מליון תרגלים רק לשם זה שיהיו מליון תרגילים.

וחוץ מזה, אם התכנית "נקייה", ולכל דבר יש פואנטה...אז הרבה יותר קל להתאים שינויים בעת הצורך...להוסיף קצת לפה, להוריד קצת משם...אבל בתכנית נוסח: "אללה, באלגן, בואו נעשה את כל התרגילים בעולם, וככה בטוח משהו יתפוס"...איך איך תדע מה להוסיף, ומה לקצץ? איך אפשר לנהל פה תכנון חכם, כשכל ה-"מערכת" בנויה בצורה שלא מנוהלת בחכמה?

נערך לאחרונה:
בנץ' פרס ואוברהד פרס פחות או יותר מכסים את ה-"פרונט" שלך.
יש המון בהגיון בביסוס העבודה על החלקים האלה דרך בנץ' פרס, ואוברהד פרס.
עכשיו, אם למשל, שני אלו ביחד כבר עובדים מספיק על הכתף, אז יכול להיות שתרצה להוסיף עוד נפח דרך תרגילים "מבודדים", כמו פרפר, או פשיטות מרפקים.

אם סיימת בנץ', ועברת לאינקליין (ומוך הנחה שהיו מניעים "אינטליגנטית" למהלך הזה) - כנראה יש לך איזו סיבה מוצדקת לא להמשיך לעבוד בבנץ'. (אולי אתה סטריקט עם הטכניקה כי אתה פאוורליפטר, והתעייפת, ואז באינקליין אתה יכול "לזרוק"? אולי אתה עושה אינקליין במקום פרס? אולי סיימת את התרגול שלך לבנץ', ועכשיו אתה רוצה לעבור לאינקליין, כי זה תרגיל עם טווח תנועה מוגדל, שבו אפשר לעבוד על השרירים היטב, אבל עם פחות משקל, וכך להמנע מה-"שריפה" שמאפיינת עבודה במשקלים מאוד גבוהים?)

אבל זה לא המצב.
פה יש בנץ', ואז אינקליין (שזה כמו בנץ', אבל פחות חזה, ויותר כתף)...שמה שזה עושה בפועל, זה להעביד את החזה שלך פחות...ואז אחרי זה ישר פרפר. מה הפואנטה? אם לא סיימת למצות את החזה שלך דרך הבנץ', יכולת פשוט לעשות את בנץ'...
ואחרי זה יש עוד מערך שלם של תרגילים שעובדים על החזה, על הכתף, על הטרייספס...אז איפה התכנון וההגיון בתכנית? במקום "לתפור תרגילים" עבור מטרות ייעודיות וספציפיות...יש פה באלגן של מליון תרגלים רק לשם זה שיהיו מליון תרגילים.
וחוץ מזה, אם משהו נתקע, איך אפשר להגיב לזה? איך תדע מה להוסיף, ומה לקצץ? איך אפשר לנהל פה תכנון חכם, כשכל ה-"מערכת" בנויה בצורה שלא מנוהלת בחכמה?

מסכים איתך לגמרי
מה גם שבדרך כלל גם מי שמשתמש בשילוב הזה זה מתאמנים מתחילים שעוד יותר כנראה מעקבים את ההתקדמות שלהם בבנץ. תמיד גם השיפוע מוגזם מידי, אבל לרוב באמת זה בא על חשבון הohp לא יצא לי לפגוש מתאמנים שמבצעים את שלושתם יחד

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה הנתונים שלך? גובה משקל?
כמה זמן מתאמן, מה המטרה עיקר מסה או כוח גם פקטור, ומה המשקלי עבודה
בתרגילי הבסיס- פרס בנץ סקוואט דד ליפט

התאמנתי לפני חודשיים למשך חצי שנה + ואחרי חודשיים אני חוזר, המטרה העיקרית היא להגדיל את מסת השריר, משקלי עבודה כרגע - בנץ': 45 קילו סקוואט: 34 קילו דד: 30

רגע אז לא הבנתי.. התכנית לא טובה בשבילי? ואם בפרס אתה מתכוון ללחיצת כתפיים אז רשמתי שזה הועבר לאימון B
ורשמתי את הנתונים שלי למעלה אשמח אם תעזור לי להבין אם התכנית הזאת טובה בשבילי או לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית