עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מוכרים אותם טחונים גםאין בערכים התזונתיים של זרעי פשתן משהו מיוחד שהופך אותם ליוצאי דופן וייעודים לבילדרים לעומת מוצרים אחרים.
בדרך כלל אנשים צורכים אותם עבור סיבים תזונתיים ואומגה 3, הבעיה שצריך לטחון אותם טרם הצריכה (טרחה מסויימת) והם מגיעים עם ערך קלורי יחסית גבוה למשקל (דחיסות קלורית גבוהה).
בקיצור, אם נכנס לך בערכים ואתה נהנה, לך על זה.
טחון לא שווה כלום אז?ריכוז ה- ALA (חומצה האלפא-לינולאית שמהווה אחת מחומצות השומן לאומגה 3) יורדת עם החשיפה לאויר, לכן ההמלצה לצרוך אותה זמן קצר לאחר הטחינה. זהו גם מקור צמחי לאומגה 3, אז הספיגה לא טובה גם ככה יחסית לאומגה מן החי.
טחון שווה הרבה פחות, ומתקלקל מאוד מהר.טחון לא שווה כלום אז?
או שהוא עדיין מועיל, פשוט פחות?
ואז יש שם משהו עם החומצות שומן שלא רק שהוא לא עוזר הוא נהיה ממש לא בריא?טחון שווה הרבה פחות, ומתקלקל מאוד מהר.
הוא עלול להיות מקולקל לפני שקנית אותו אפילו.
נכון.ואז יש שם משהו עם החומצות שומן שלא רק שהוא לא עוזר הוא נהיה ממש לא בריא?
אומגה 3 מחומצן זה מאוד מסוכן למה לאחסן בקירור? פרשנות למחקר חדש ע"י גיא בן צבי | אומגה גליל.אומגה 3 לא יציבה משהו שקשור בהתחמצנות
זה רלוונטי גם לפשתן? להכניס אותו למקרר? יותר מדברים שם על דגים
תלוי.זה רלוונטי גם לפשתן? להכניס אותו למקרר?
כדאי לקנות גרעינים שלמים, ולטחון אותם בבית, או לאכול שלמים.יש לי שקית מלאה בפשתן טחון, אני כנראה לא אקנה את זה יותר, השאלה מה אני עושה עם כל מה שנשאר 🫤
לא אוהב להתעסק בזה. אני כנראה פשוט אוציא את זה מהתפריטכדאי לקנות גרעינים שלמים, ולטחון אותם בבית, או לאכול שלמים.
יש לי כרגע שקית פשתן טחון שקניתי לפני איזה שבוע וחצי. נמצאת כרגע בארון, יש טעם להכניס אותה למקרר?תלוי.
שמן פשתן מתחמצן מאוד מהר, עד כדי כך שאני לא ממליץ לאף אחד לקנות אותו.
פשתן בגרעינים נשארים הרבה זמן במקרר.
מוכרים אותם טחונים גם
עמדה נגד פשתן
תכניס למקרר, תראה אם יש לזה טעם חמוץ (מקולקל), אחרת תהנה.יש לי כרגע שקית פשתן טחון שקניתי לפני איזה שבוע וחצי. נמצאת כרגע בארון, יש טעם להכניס אותה למקרר?