הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחת ולתמיד- האם יש מזון בריא ולא בריא?

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
כל הזמן יש הרבה ויכוחים והרבה טענות מאנשים: X לא בריא יש בו מלא שומן רווי, Y לא בריא יש בו הרבה כולסטרול, Z לא בריא הוא מפוצץ סוכר W לא בריא יש בו מלא נתרן ובכללי על מזונות, שהם כמובן בעיקר ג'אנק פוד, מתוקים, חטיפים מלוחים פחמימות ריקות וכו' שהם לא בריאים ועל מזונות אחרים (פחמימות מלאות, חזה עוף, שומנים טבעיים וכו') שהם כן בריאים.
אז עכשיו שאלה שלי אחת ולתמיד, אם אני מתאמן באופן קבוע ונמצע בא.ש תיקני למשל 15~ האם אני יכול לאכול כל יום המבורגרים לאפות פיצות עם קינוחי, לנשנש עוד קצת ציפסים ובמבות בארוחות ביניים והרבה דברים עם שומן רווי\טראנס (לא יודע בדיוק את ההבל) נתרן, כולסטרול,סוכר וכל עוד אני במאזן קלורי ניטרלי אני אהיה בריא? מחדד שאני שואל בנוגע לבריאות ולכן נכנס למרכיבים כיוון שאני יודע שמבחינת עליה במשקל או ירידה קלוריה של גיינר ואורז זה אותו דבר
עכשיו אני יודע שתגידו כנראה שאין במזונות האלו ויטמינים ומינרלים אז אם אני כן מוסיף להם ירקות פירות או מתסף בכדורים זה משנה את התשובה שלכם? מה שכן למה שבמנה שווארמה למשל לא יהיו ויטמנים ומינרלים כמו בחזה עוף עם אורז, מה ההבדל בגדול ביניהם?

דונו.

נערך לאחרונה:
@kotzer אני חייב להבין משהו ומצטער אם זה נשמע קשוח טיפה אבל זה כבר ניהיה מגוכך. איך אתם נותנים לטרולים עצלנים כאלה להציף את הפורום בלי שום אזהרה ואנשים שמביעים דעה על משתמשים כאלה (גם אם היא קשוחה קצת) אתם ישר מעיפים אותם?

את השאלה הזאת הוא יכל למצוא בגוגל בשניה - כמו למשל זה
דיון - הגדרת אוכל בריא יש פה דיון שלם על כל העסק הזה.

• פותח/ת השרשור
@kotzer אני חייב להבין משהו ומצטער אם זה נשמע קשוח טיפה אבל זה כבר ניהיה מגוכך. איך אתם נותנים לטרולים עצלנים כאלה להציף את הפורום בלי שום אזהרה ואנשים שמביעים דעה על אנשים כאלה (גם אם היא קשוחה קצת) אתם ישר מעיפים אותם?

דיון - הגדרת אוכל בריא
באיזה עולם אני טרול?
זה מלפני 3 שנים ואני די בטוח שהצטרפו הרבה חברה חדשים שיכולים לתת מהניסיון שלהם ולענות לפוסט שלא היו בזמן הפוסט הקודם כמו שתראה כתבתי על ההתחלה שיש המון ויכוחים בין אנשים ורציתי לרכז את זה
דבר שני השאלה שלי הרבה יותר ספציפית ואצלו זה פשוט היה האם קלוריה זה קלוריה שאותה כבר שאלו כמה פעמים עם פוסטים כמו של אלחנן שבאמת לדעתו יש הבדל בין אוכל טוב ללא
דרך אגב זה מגוחך*

באיזה עולם אני טרול?
זה מלפני 3 שנים ואני די בטוח שהצטרפו הרבה חברה חדשים שיכולים לתת מהניסיון שלהם ולענות לפוסט שלא היו בזמן הפוסט הקודם
דבר שני השאלה שלי הרבה יותר ספציפית ואצלו זה פשוט היה האם קלוריה זה קלוריה שאותה כבר שאלו כמה פעמים עם פוסטים כדוגמה של אלחנן באמת לדעתו שי הבדל בין אוכל טוב ללא
אז מה שזה לפני 3 שנים? ההבדל בין חזה עוף לבין שוקולד השתנה? לא נראה לי. רואים שלא קראת את הדיון בכלל. אתה טרול כי אתה שואל שאלות שבקלות ניתן למצוא בגוגל/במאמרים בפורטל ובמקום טיפה להתאמץ אתה ממשיך להציף תפורום.

• פותח/ת השרשור
אז מה שזה לפני 3 שנים? ההבדל בין חזה עוף לבין שוקולד השתנתה? לא נראה לי. רואים שלא קראת את הדיון בכלל. אתה טרול כי אתה שואל שאלות שבקלות ניתן למצוא בגוגל/במאמרים בפורטל ובמקום טיפה להתאמץ אתה ממשיך להציף תפורום.
חוץ מזה שאמרתי כבר שיש פה אנשים חדשים שאל היו בזמנו אז כן, יש דברים שמשתנים בעולם המחקר
אם תראה למשל שלפני כמה שנים וגם פה בפורטל אמרו שהעמסה זה חשוב וכיום יודעים שזה נטו פסיכולוגי

חוץ מזה שאמרתי כבר שיש פה אנשים חדשים שאל היו בזמנו אז כן, יש דברים שמשתנים בעולם המחקר
אם תראה למשל שלפני כמה שנים וגם פה בפורטל אמרו שהעמסה זה חשוב וכיום יודעים שזה נטו פסיכולוגי
מה אני אומר ומה אתה עונה. שואל שוב - יש הבדל בין חזה עוף/ירקות/פירות וכו וכו וכו לבין כלמיני מתוקים? מה יהיה בריא יותר לאכול קילו ירקות או קילו שוקולד? הכל עיניין של מינון. מה שאתה עושה זה נטו מתעסק בשטויות במקום להפעיל טיפה תהגיון. זה לא שאתה טוחן שוקולדים כל היום אלא מן הסתם אתה גם אוכל בשר,פחמימות, שומן וחלבון ממקורות אחרים אז זה לא משנה בכלל אם תאכל 100 גרם שוקולד באותו היום כי זה פשוט לא ישנה כלום ושום דבר.

• פותח/ת השרשור
מה אני אומר ומה אתה עונה. שואל שוב - יש הבדל בין חזה עוף/ירקות/פירות וכו וכו וכו לבין כלמיני מתוקים?
זאת השאלה שלי האם יש או אין, יש פה הרבה ויכוחים חלק אומרים קלוריה זה קלוריה וחלק אומרים שיש שוני, אני פחות מדבר אבל על קלוריה לעומת קלוריה אלא יותר לעומק ולא בנוגע לעליה או ירידה במשקל אלא בנוגע לבריאות כללית ובגלל זה שואל לא על הקלוריה עצמה כי אני יודע שלעליה במשקל גיינר ואורז זה אותו דבר אלא בנוגע לכל המאכלים שמכילים שומן רווי ושומן טראנס, כולסטרול (שחלק מהמחקרים אומרים באמת שתאכל 10 ביצים לא יקרה לך כלום) נתרן וכו'

זאת השאלה שלי האם יש או אין, יש פה הרבה ויכוחים חלק אומרים קלוריה זה קלוריה וחלק אומרים שיש שוני, אני פחות מדבר אבל על קלוריה לעומת קלוריה אלא יותר לעומק ולא בנוגע לעליה או ירידה במשקל אלא בנוגע לבריאות כללית ובגלל זה שואל לא על הקלוריה עצמה כי אני יודע שלעליה במשקל גיינר ואורז זה אותו דבר אלא בנוגע לכל המאכלים שמכילים שומן רווי ושומן טראנס, כולסטרול (שחלק מהמחקרים אומרים באמת שתאכל 10 ביצים לא יקרה לך כלום) נתרן וכו'

וזה מה שאני מנסה להגיד לך. יש ים מחקרים בפורטל בדיוק על מה שציינת. הרי מה שיענו לך יהיה מהמחקרים הללו אז למה שלא תקרא?

• פותח/ת השרשור
וזה מה שאני מנסה להגיד לך. יש ים מחקרים בפורטל בדיוק על מה שציינת. הרי מה שיענו לך יהיה מהמחקרים הללו אז למה שלא תקרא?
כי קראתי מחקרים ו1. לא כולם מעודכנים כמו למשל זה של ההעמסות
2.לא תמיד מחקרים הם לגמרי נכונים ואני מעדיף לשמוע גם תשובות של אנשים מכל המגוון עם הסיבות שלהם ללמה הם צודקים ואולי אפילו יכולים להביא מחקרים שסותרים את המחקרים שבפורטל, ובענף המחקר הזה יש אלף ואחד מחקרים שסותרים אחד את השני
3.למה אתה כזה אנטי מפריע לך פשוט תתעלם מי שירצה ויבחר לענות אני אשמח מאוד אתה לא רוצה פשוט תתדפדף לעמוד הבא

כי קראתי מחקרים ו1. לא כולם מעודכנים כמו למשל זה של ההעמסות
2.לא תמיד מחקרים הם לגמרי נכונים ואני מעדיף לשמוע גם תשובות של אנשים מכל המגוון עם הסיבות שלהם ללמה הם צודקים ואולי אפילו יכולים להביא מחקרים שסותרים את המחקרים שבפורטל, ובענף המחקר הזה יש אלף ואחד מחקרים שסותרים אחד את השני
3.למה אתה כזה אנטי מפריע לך פשוט תתעלם מי שירצה ויבחר לענות אני אשמח מאוד אתה לא רוצה פשוט תתדפדף לעמוד הבא
אתה טרול נקודה. וממשיך לצאת עוד יותר טרול כשאתה אומר ש ״אני רוצה לשמוע גם תשובות אחרות״. איך בדיוק תבחר תשובה נכונה אם אתה כל כך סקפטי? הרי כל מה שענו לך עד עכשיו מבוסס על מחקרים מסויימים ולא מכתבות של ynet. בכל מקרה שאלתי שאלה את המנהל ולא אותך אז תמשיך בחיים שלך.

• פותח/ת השרשור
אתה טרול נקודה. וממשיך לצאת עוד יותר טרול כשאתה אומר ש ״אני רוצה לשמוע גם תשובות אחרות״. איך בדיוק תבחר תשובה נכונה אם אתה כל כך סקפטי? הרי כל מה שענו לך עד עכשיו מבוסס על מחקרים מסויימים ולא מכתבות של ynet. בכל מקרה שאלתי שאלה את המנהל ולא אותך אז תמשיך בחיים שלך.
כל עוד אתה באשכול שאני פתחתי ומסיט את הדיון מהשאלה העיקרית זה עיניין שלי, מבקש ממך יפה פשוט להפסיק לענות לאשכולות שלי אם כל כך מפריע לך

• פותח/ת השרשור
לדעתי מי שאומר שאין כזה דבר ''מזון לא בריא'' זו התחכמות גרועה. ובעבר פחות או יותר חשבתי ככה.
למה? מה יקרה לי אם אני אוכל כל יום סוכר בתור הפחמימה שלי שומן רווי ומלא כוסלטרול?
בנוסף בשום מקום לא ראיתי מה הכמות וימטמינים ומינרלים שאדם צריך ליום והכמויות שיש בכל אוכל, זה ממש קל לדעת כמה חלבון יש בחזה עוף ושאני צריך 2 גרם פר קילו אבל ויטמינםי ומינרלים אין לי מושג.
ושוב פעם למה שבאורז וחזה עוף יהיו אותם ובלאפה שווארמה לא יהיו אותם?

@kotzer אני חייב להבין משהו ומצטער אם זה נשמע קשוח טיפה אבל זה כבר ניהיה מגוכך. איך אתם נותנים לטרולים עצלנים כאלה להציף את הפורום בלי שום אזהרה ואנשים שמביעים דעה על משתמשים כאלה (גם אם היא קשוחה קצת) אתם ישר מעיפים אותם?

דיון - הגדרת אוכל בריא יש פה דיון שלם על כל העסק הזה.
מה אתה נופל על בן אדם כי הוא שואל שאלה

• פותח/ת השרשור
אתה הסנגור שלו? באתה לנגב לו את הדמעות? יש סיבה למה שאלתי את השאלה הזאת . אז אל תתערבב לא דיברתי אלייך.
כמו שביקשתי ממך אשמח אם לא תהפוך את הפוסט שלי לזירת התנגחויות, או שתגיב לעניין או שאל תגיב בכלל למה זה כבר מתחיל לעצבן אותי ואני לא רוצה להתחיל להתנגח גם איתך.
ושוב פעם זה באת לא באתה מפריע לי בעין טעויות כתיב סורי לא מתכוון להעליב או משהו אני מודע לזה שזה לא בשליטתך

נערך לאחרונה:
כמו שביקשתי ממך אשמח אם לא תהפוך את הפוסט שלי לזירת התנגחויות, או שלגיה לעיניין או שאל תגיב בכלל למה זה כבר מתחיל לעצבן אותי ואני לא רוצה להתחיל להתנגח גם איתך.
ושוב פעם זה באת לא באתה מפריע לי בעין טעויות כתיב סורי לא מתכוון להעליב או משהו אני מודע לזה שזה לא בשליטתך

*עניין
ולא יודע מה הקטע של שלגיה.

הוא לא טרול, הוא פשוט מהאנשים האלו שאוהבים לקחת זכוכית לנפץ אותה ולהתעסק עם כל החתיכות הקטנות. הוא שואל אין ספור שאלות והוא רוצה לוודא במיליון אחוז שזו התשובה הכי נכונה שיש. זה למה הרבה פעמים בפורום הוא עושה משחקי היגיון מוזרים של ''ואם היה X והוא חדר לY אז ככה וככה?'' הכל משחקים שכאלו בכדי ''לדוג'' את התשובה שהוא מחפש, אני לא יוצא עליו כאן או משהו אני מבין מה הוא עושה. מותר לו לא להסתמך על מקור אחד שניים או יותר מזה, גם אותי פוסט בודד מLBS לא היה מספק, אז למה לפתוח מראש? לקבל עוד ועוד דעות ולעשות מטא אנליזה בראש.
אם כי לפעמים אני שואל את עצמי אם הוא עושה את זה בגבול הבריא, הרבה פעמים התשובה היא לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית