הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה במספר חזרות גבוה אפשר לנוח מעט ולהצליח

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
למה כאשר אני למשל אתן סט של בנץ' לחמישיה בRPE 9.5 אני אצטרך לחכות 2-3 דקות כדי להצליח אותו שוב פעם בעוד שבסט של 12 בהרמות תאומים או אנערף אם אני אתן 12 חזרות RPE 9.5 אחרי דקה דקה וחצי אני כן אצליח לתת עוד סט של 12? הרי פה וגם פה סחטתי את השריר עד הסוף כמעט אז למה פה הוא כאילו מתאושש יותר מהר?

למה אתה נותן דוגמה תאומים? בוא נעבוד עם אותה דוגמה. בנץ 9.5 ל12 חזרות אתה חושב שתצליח סט שני אותו משקל תוך דקה?

• פותח/ת השרשור
למה אתה נותן דוגמה תאומים? בוא נעבוד עם אותה דוגמה. בנץ 9.5 ל12 חזרות אתה חושב שתצליח סט שני אותו משקל תוך דקה?
תאמת לא יודע אף פעם לא עשיתי חזרות כאלה גבוהות לבנץ' חחחחח אבל אפשר לקחת משהו אחר סקוואט חמישיה אני לא אצליח בעוד שלג פרס אחרי דקה וחצי אני אצליח עוד סט של 12

תאמת לא יודע אף פעם לא עשיתי חזרות כאלה גבוהות לבנץ' חחחחח אבל אפשר לקחת משהו אחר סקוואט חמישיה אני לא אצליח בעוד שלג פרס אחרי דקה וחצי אני אצליח עוד סט של 12

1) אולי אתה לא עובד קשה מספיק לעומת הסקוואט

2) יש הבדל בין כשל בגלל הצטברות חומצות חלב לבין כשל ''כללי'' של כל הגוף. שזה משתחרר יותר קל ''לחזור'' בעוד בסקוואט 5 חזרות הגוף עצמו כבר שחוק יותר, מותש.

תרגילים שונים מצריכים זמן התאוששות שונה.
אצלי בין סטים כבדים של 5-6 חזרות בסקוואט אני צריך 8-10 דקות מנוחה. בבנץ׳ אחרי 3 דקות אני כמו חדש ומסיים את הסט האחרון עדיין רענן.

תרגיל כמו סקוואט מערב כמעט את כל השרירים בגוף, תרגיל כמו תאומים - לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית