הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה צריך לבודד בכלל?

IronStone

משתמש מתחיל
114
45
נק' מוניטין:
34
114
45
חייב תשובה מהמקצוענים פה. אני חייב להבין למה צריך לבודד שרירים קטנים אם התרגילים המורכבים עובדים עליהם חזק? שמתי לב על עצמי למשל, שכשאני מבודד נניח יד אחורית, זה אשכרה "דופק" לי את ההתקדמות בבנצ. אני לא מצליח להתאושש. אני גם ממש לא מגזים עם המשקל והסטים אבל כן מבודד אבל אני מתחיל לחשוב שזה פשוט מיותר (לפחות כרגע). אותו הסיפור גם עם הכתפיים. האם בכלל רלוונטי להמשיך לבודד? האם הכתפיים והטרייספס לא מקבלים מספיק גירוי מהבנצ?

אין שום טעם לבודד אם עובדים מאוזן בתרגילים המורכבים ובנפח מספיק, אלא עם כן השרירים לא פורציונאליים או שאתה מתאמן ממש מתקדם. יצא לי לראות מספיק אנשים שבונים ידיים גדולות בלי לעבוד ידיים.

אין שום טעם לבודד אם עובדים מאוזן בתרגילים המורכבים ובנפח מספיק. יצא לי לראות מספיק אנשים שבונים ידיים גדולות בלי לעבוד ידיים.
לי יש יד 52 ס"מ מלעשות רק סקוואט

צחוק צחוק, אבל יצא לי לראות מרים משקולות אולימפי עם היקפי ידיים שלו מביישים בודיבילדרים במשקל דומה.
תעמיד אותו ליד מפתח גוף התמונה תשתנה.
לא משנה מה תגיד, לעבוד על שריר ספציפי תקדם את אותו השריר הרבה יותר מאשר לעבוד עליו כבדרך אגב או כמייצב לתרגיל אחר. אין השוואה בכלל.

לא משנה מה תגיד, לעבוד על שריר ספציפי תקדם את אותו השריר הרבה יותר מאשר לעבוד עליו כבדרך אגב או כמייצב לתרגיל אחר. אין השוואה בכלל.
על הנייר אם נעשה ניסוי ונשווה מתאמן שעשה בנץ פרס 10על 3עם מתאמן שעושה יד אחורית 10 על 3, אז אתה אכן צודק. אם תיתן למתאמן לעשות סמולוב לבנט אובר רווו ולמתאמן אחר תוכנית בודיבילדינג ממוצעת, אני די בטוח שההוא עם הסמולוב יבנה יד קדמית גדולה יותר. זה תלוי בהרבה משתנים אחרים וערכתי את ההודעה ההיא, כי היא לא מדוייקת.

על הנייר אם נעשה ניסוי ונשווה מתאמן שעשה בנץ פרס 10על 3עם מתאמן שעושה יד אחורית 10 על 3, אז אתה אכן צודק. אם תיתן למתאמן לעשות סמולוב לבנט אובר רווו ולמתאמן אחר תוכנית בודיבילדינג ממוצעת, אני די בטוח שההוא עם הסמולוב יבנה יד קדמית גדולה יותר. זה תלוי בהרבה משתנים אחרים וערכתי את ההודעה ההיא, כי היא לא מדוייקת.
אני פשוט לא מסכים איתך.
עשיתי סמולוב גם לדדליפט מלבד סקוואט ובנץ', תוכנית מעולה ומקדמת מאוד מסת שריר וכוח, אבל לא את שרירי המטרה של בילדר.
בשביל לעבוד על שריר מובדל וספציפי, צריך להתמקד עליו.

אני פשוט לא מסכים איתך.
עשיתי סמולוב גם לדדליפט מלבד סקוואט ובנץ', תוכנית מעולה ומקדמת מאוד מסת שריר וכוח, אבל לא את שרירי המטרה של בילדר.
אני חושב שהוא מתכוון לעוד דברים חוץ מדדליפט ובנץ', כמו חתירות ועוד הרבה לחיצות

• פותח/ת השרשור
למטרות כוח, אני בעד לא לבודד, אם יש זמן ויכולת, אני מעדיף עוד נפח ספציפי.

למטרות פיתוח גוף, לדעתי צריך לבודד. אמנם הבנץ' לדוגמה מפעיל את הכתפיים והיד האחורית, ואפילו את היד קידמי, אבל זה לא במאמץ ספציפי לצורך הפרופורציות הרצויות בפיתוח גוף.

בשביל בנץ' כבד לא חייבים כתפיים ויד אחורי עצום במיוחד. תלוי במנח האחיזה והטכניקה הספציפית שלך, אבל בדרך כלל אתה ממש מפעיל את החזה, אבל שאר השרירים פחות. מפתחי גוף על פי רוב מחפשים פרופורציה של ידיים וכתפיים הרבה יותר גדולות ממה שבנץ' דורש ומפתח לבד.

רמת המאמץ של היד הקידמי לדוגמה בבנץ' 150 ק"ג, הוא שווה ערך לבייספס קרלס עם 2 ק"ג, אתה לא יכול לצפות להיקף יד 45 ס"מ אם אתה עושה תרגילי בייספס עם 2 ק"ג.
אם אתה רוצה ידיים וכתפיים של מפתח גוף, אתה צריך לקחת את השרירים הספציפיים האלה עם תרגילים ספציפיים להם קרוב יותר לכשל בשביל מקסימום היפרטרופיה שיוליד גודל עצום.

אם תיקח את הבנץ' בלבד לכשל תמיד, אתה תהיה מאסיבי בפלג הגוף העליון שלך ללא ספק, אבל לא בפרופורציה של מפתח גוף.
למה ננעלת דווקא על היד הקידמית חחחח

אני עושה בנט אובר עם כפות ידיים הפוכות. היד הקידמית עובדת שם יפה לא?
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אני פשוט לא מסכים איתך.
איך לא? לא מצליח להבין. אם תקח בנט אובר ותעשה איתו סמולוב (10*10), רק הגב יעבוד? זה נפח מטורף. האם היד הקידמית לא תקבל מספיק גירוי עם נפח כזה מטורף?

אני חושב שהוא מתכוון לעוד דברים חוץ מדדליפט ובנץ', כמו חתירות ועוד הרבה לחיצות
הקצנתי כדי להסביר את הרעיון, אבל זה נכון לכל תרגיל מורכב כמעט.
בכל תרגיל מורכב יהיו קבוצות שריר תחת עומס ראוי לפיתוח מסה, ושאר השרירים המייצבים והמסייעים יקבלו גירוי לא מספק בשביל לבנות מסת שריר ראוי.
למה ננעלת דווקא על היד הקידמית חחחח

אני עושה בנט אובר עם כפות ידיים הפוכות. היד הקידמית עובדת שם יפה לא?
הקצנתי, אם תעשה בנט אובר ראו עם אחיזה הפוכה, אכן תקבל גירוי לא רע ליד קידמי. זה נקרא יחסית לבודד, וזה בדיוק מה שאני טוען שצריך לעשות אם אתה רוצה להיות מפתח גוף.
כפאוורליפטר, אני עושה רק סקוואט בנץ' ודדליפט רוב הזמן, ככה לא אפתח כלל את השרירים החשובים לפיתוח גוף.

עם כל זאת, בנט אובר הפוך עדיין לא מספיק כדי לפתח פרופורציות של מפתח גוף, כי אתה עדיין עם עומס הרבה יותר גבוה על הגב מאשר היד קידמי. נכון שיש עומס על היד קידמי והוא יתקדם, אבל זה עומס זהה לעומס שיש על היד אחורי בבנץ'. בנץ' יפתח את היד אחורי, אבל ממש לא למימדים היחסיים שמפתח גוף רוצה.
למטרת פיתוח גוף, עדיף לך להוסיף 3 סטים לתרגיל מבודד ליד קידמי כדי להבטיח מקסימום היפרטרופיה לשריר הספציפי הזה.
איך לא? לא מצליח להבין. אם תקח בנט אובר ותעשה איתו סמולוב (10*10), רק הגב יעבוד? זה נפח מטורף. האם היד הקידמית לא תקבל מספיק גירוי עם נפח כזה מטורף?
סמולוב זה תוכנית שעושים בה רק תרגיל אחד, אם תעשה סמולוב לבנט אובר, אתה מזניח רגליים, חזה והרבה יותר מידי. ברור שמדובר בתוכנית גרועה לפיתוח גוף.
האם ספציפית היד קידמי תתפתח יפה מסלומוב לבנט אובר? כנראה שכן, אבל שוב, היא תתקדם כמו שהיד אחורי תתקדם מסמולוב בנץ', שזה לא הרבה ביחס לחזה, זה לא בפרופורציות שאפשר לקדם את השרירים האלו אם רק נבודד אותם.

למה להזניח כל תרגיל אחר כדי לעשות סמולוב לתרגיל כמו בנט אובר?
למה לעבוד כל כך קשה כדי לפתח את הבייספס עם תרגיל ותוכנית כה תובענית, כשלמעשה הבייספס יתקדמו יותר מתרגיל מבודד להם?

זה כמו להשמיד את הבית שלך כדי לגרש עכברים. אולי תצליח להרוג כמה עכברים ככה, אבל לא רק שעבדת קשה ומיותר לתוצאה שיכולת להשיג מהדברה ממוקדת, גם פחות עכברים ימותו מבית נופל עליהם מאשר רעל ממוקד להרוג אותם.

• פותח/ת השרשור
הקצנתי כדי להסביר את הרעיון, אבל זה נכון לכל תרגיל מורכב כמעט.
בכל תרגיל מורכב יהיו קבוצות שריר תחת עומס ראוי לפיתוח מסה, ושאר השרירים המייצבים והמסייעים יקבלו גירוי לא מספק בשביל לבנות מסת שריר ראוי.

הקצנתי, אם תעשה בנט אובר ראו עם אחיזה הפוכה, אכן תקבל גירוי לא רע ליד קידמי. זה נקרא יחסית לבודד, וזה בדיוק מה שאני טוען שצריך לעשות אם אתה רוצה להיות מפתח גוף.
כפאוורליפטר, אני עושה רק סקוואט בנץ' ודדליפט רוב הזמן, ככה לא אפתח כלל את השרירים החשובים לפיתוח גוף.

עם כל זאת, בנט אובר הפוך עדיין לא מספיק כדי לפתח פרופורציות של מפתח גוף, כי אתה עדיין עם עומס הרבה יותר גבוה על הגב מאשר היד קידמי. נכון שיש עומס על היד קידמי והוא יתקדם, אבל זה עומס זהה לעומס שיש על היד אחורי בבנץ'. בנץ' יפתח את היד אחורי, אבל ממש לא למימדים היחסיים שמפתח גוף רוצה.
למטרת פיתוח גוף, עדיף לך להוסיף 3 סטים לתרגיל מבודד ליד קידמי כדי להבטיח מקסימום היפרטרופיה לשריר הספציפי הזה.

סמולוב זה תוכנית שעושים בה רק תרגיל אחד, אם תעשה סמולוב לבנט אובר, אתה מזניח רגליים, חזה והרבה יותר מידי. ברור שמדובר בתוכנית גרועה לפיתוח גוף.
האם ספציפית היד קידמי תתפתח יפה מסלומוב לבנט אובר? כנראה שכן, אבל שוב, היא תתקדם כמו שהיד אחורי תתקדם מסמולוב בנץ', שזה לא הרבה ביחס לחזה, זה לא בפרופורציות שאפשר לקדם את השרירים האלו אם רק נבודד אותם.

למה להזניח כל תרגיל אחר כדי לעשות סמולוב לתרגיל כמו בנט אובר?
למה לעבוד כל כך קשה כדי לפתח את הבייספס עם תרגיל ותוכנית כה תובענית, כשלמעשה הבייספס יתקדמו יותר מתרגיל מבודד להם?

זה כמו להשמיד את הבית שלך כדי לגרש עכברים. אולי תצליח להרוג כמה עכברים ככה, אבל לא רק שעבדת קשה ומיותר לתוצאה שיכולת להשיג מהדברה ממוקדת, גם פחות עכברים ימותו מבית נופל עליהם מאשר רעל ממוקד להרוג אותם.
הבאתי סתם דוגמא. לא רואה סיבה לעשות סמולוב בבנט אובר בישביל להעמיס גם על היד הקידמית. רק רציתי לדעת האם יש מספיק גירוי בישביל לא לבודד. וכשאתה מדבר על מפתח גוף, אתה מתכוון למקצועיים או לבן אדם ממוצע? אני למשל לא מחפש להתחרות או להיות מפלצת של מאסה. אז אני באמת לא מצליח להבין איך תרגילים מורכבים לא מספיקים לי על כמה וכמה שמשקלי ,העבודה שלי לא בשמיים?

הבאתי סתם דוגמא. לא רואה סיבה לעשות סמולוב בבנט אובר בישביל להעמיס גם על היד הקידמית. רק רציתי לדעת האם יש מספיק גירוי בישביל לא לבודד. וכשאתה מדבר על מפתח גוף, אתה מתכוון למקצועיים או לבן אדם ממוצע? אני למשל לא מחפש להתחרות או להיות מפלצת של מאסה. אז אני באמת לא מצליח להבין איך תרגילים מורכבים לא מספיקים לי על כמה וכמה שמשקלי ,העבודה שלי לא בשמיים?
כשאני מדבר על מפתח גוף, אני מדבר על הפרופורציות המקובלות אצל רוב מתאמני החדר כושר שרוצים לפתח מסת שריר אסתטי.
מה לעשות, בייספס גדולים מאוד ביחס לחזה דורשים עבודה פרופורציונלית רב יותר משתקבר מבנט אובר.

אם מדברים אישית, אולי לא מעניין אותך בייספס בכלל, אם זה המצב, הכוח והגודל שתקבל בבייספס מבנט אובר אולי מספיקים לסטנדרטים של כוח ואסתטיקה שאתה מחפש.

נ.ב. הכותב פאוורליפטר שלא מעניין אותו בייספס וגוף אסתטי בסטנדרטים של פיתוח גוף.

• פותח/ת השרשור
כשאני מדבר על מפתח גוף, אני מדבר על הפרופורציות המקובלות אצל רוב מתאמני החדר כושר שרוצים לפתח מסת שריר אסתטי.
מה לעשות, בייספס גדולים מאוד ביחס לחזה דורשים עבודה פרופורציונלית רב יותר משתקבר מבנט אובר.

אם מדברים אישית, אולי לא מעניין אותך בייספס בכלל, אם זה המצב, הכוח והגודל שתקבל בבייספס מבנט אובר אולי מספיקים לסטנדרטים של כוח ואסתטיקה שאתה מחפש.

נ.ב. הכותב פאוורליפטר שלא מעניין אותו בייספס וגוף אסתטי בסטנדרטים של פיתוח גוף.
מעניין. פשוט לא מחפש להיות אסטתי כל כך. והאמת שאין לי כל כך זמן לזה גם. אני נלחם בכל יום בישביל להתאמן ולפעמים יותר מידי מותש גם מנטלית וגם פיזית בישביל להוסיף גם מבודדים.

מעניין. פשוט לא מחפש להיות אסטתי כל כך. והאמת שאין לי כל כך זמן לזה גם. אני נלחם בכל יום בישביל להתאמן ולפעמים יותר מידי מותש גם מנטלית וגם פיזית בישביל להוסיף גם מבודדים.
ככה נולדים פאוורליפטרים😈

אני נלחם בכל יום בישביל להתאמן ולפעמים יותר מידי מותש גם מנטלית וגם פיזית בישביל להוסיף גם מבודדים.
סתם זורק אופציה- לשחרר מהמבודדים, אם לאחר תקופה ממושכת אתה שם לב שכן מפריעות לך ידיים וכתפיים קטנות (כי בתקופה הזאת החזה והגב גדלו) אתה יכול להעביר את הגב והחזה ל"הולד" ואז "המבודדים" יהיו התרגילים העיקריים שלך. periodition בלעז
תספר את זה לבן שלי שקם ב 2 בלילה חחחחח
אין ילד שלא עייף יש ילד שלא שמו לו מספיק וודקה במטרנה😵🤝
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

ככה נולדים פאוורליפטרים😈
וואלה?
שתף אותנו אלחנן כמה זמן לוקח אימון כזה:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית