הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שחייה אחרי חד"כ

• פותח/ת השרשור Danik
  • פורסם בתאריך

Danik

משתמש מתחיל
14
2
נק' מוניטין:
2
14
2
יש לי שאלה
האם כדאי לעשות שחייה קצרה לאחר אימון כוח ?
אשמח לשמוע על יתרונות חסרונות
המטרה שלי בחדר כושר היא מסה .

תלוי ...
יכול לפגוע לך בהתאוששות , ואם אתה לא מצליח לעלות במשקל אז להוסיף אירובי רק יקשה עליך עוד יותר
חוץ מזה , לא הצלחתי למצוא עוד חסרונות (אולי החברה האחרים ימצאו, אז תחכה)

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני רוצה לעשות את מה שהכי יעיל בכדי לעלות מסה ,אם זה יוריד יעילות אז אני אשכח מזה .
מעולם לא בדקתי את המסוגלות שלי בשחייה אבל אני יכול לעשות קצב טוב ומקסימום 30 בריכות .

אח יקר
לא יודע איפה אתה שוחה אבל אצלינו זה זקנות שעושות כושר במים .
בריכה באוניברסיטה

בכל מקרה שאתה שוחה תביא איזה מיץ פירות או משהו בשביל להחזיר קלוריות ונוזלים
שורפים הרבה קלוריות בבריכה. זה משתנה בקצב, סגנון וכו' אבל כלל אצבע טוב יהיה בערך 100 קלוריות לכל 10 קילו משקל גוף למשך שעה

ז"א אם אתה 70 קילו אתה תשרוף 700 קלוריות בשעה

אין פה טוב או רע בנוגע למסה,זה בסהכ צורת אירובי שתשרוף קלוריות ותשפר סיבולת לב ריאה.
בין זה למסה אין קשר,פשוט תדאג להשלים קלוריות וזהו.

חסרונות- זה יותר מעייף ביחס לריצה, הליכה, אופניים ומכשירי אירובי בחדר כושר. אין אימפקט בשביל שימור/בניית מסת עצם. צריך למצוא מקום עם בריכה.
יתרונות- אין עומס על המפרקים אם יש לך בעיות כאלה. השהייה במים יכולה להיות מאוד תרפיוטית. עוזר עם אסתמה אם יש לך.

(שחיתי במשך 7.5 שנים כל בוקר, אני כבר לא שוחה).

לא יודע מזו שחייה קצרה... רבע שעה? חצי? שעה? עדיף לא יותר משעה. זה לא יפגע לך במסה אם תכניס את כמות הקלוריות ששרפת

• פותח/ת השרשור
אחלה תודה רבה לכם הבנתי את העקרון הכללי .
שחה אין בעיה אבל אם המטרה היא לעלות מסת שריר תשלים את כמות הקלוריות ששרפת

אחלה תודה רבה לכם הבנתי את העקרון הכללי .
שחה אין בעיה אבל אם המטרה היא לעלות מסת שריר תשלים את כמות הקלוריות ששרפת
זה גם מאוד תלוי בתחושה. כשאני שחיתי אחרי אימון כוח הרגשתי כמו שק תפוחי אדמה במים

היתרונות מהניסיון שלי הוא פחות אימפקט על פלג גוף תחתון מריצה, לגבי מטרות אם אתה רוצה לשמור כושר אירובי אז אתה צריך לפחות שני אמוני שחייה של חצי שעה.
פחות מזה לא ייתן לך הרבה ברמה של כושר

מנסיון אישי אם אתה מתחיל/חוזר עכשיו לאימונים עדיף שתתרגל לעומסים ואז תוסיף שחייה.
כשחזרתי הייתי שוחה אחרי אימון וחוץ מכאבי כתפיים לא היה לי יותר מדי היום שאני כבר רגיל לאימון עצים אני כן יכול לשלב אבל בתור התחלה מבחינתי לא הכי מומלץ.

חסרונות- זה יותר מעייף ביחס לריצה, הליכה, אופניים ומכשירי אירובי בחדר כושר. אין אימפקט בשביל שימור/בניית מסת עצם. צריך למצוא מקום עם בריכה.
יתרונות- אין עומס על המפרקים אם יש לך בעיות כאלה. השהייה במים יכולה להיות מאוד תרפיוטית. עוזר עם אסתמה אם יש לך.

(שחיתי במשך 7.5 שנים כל בוקר, אני כבר לא שוחה).
סליחה אבל חשבתי לוותר על החדר כושר ואמרת ששחית 7.5 שנים כל בוקר
אם אתחיל לישחות חתירה קבוע מה יקרה לגוף שלי מבחינת מסה ?(אני 1.74מ' שוקל 65)
האם יש סיכוי כלשהו לעלות במסה משחייה ברגליים ובגב ?

סליחה אבל חשבתי לוותר על החדר כושר ואמרת ששחית 7.5 שנים כל בוקר
אם אתחיל לישחות חתירה קבוע מה יקרה לגוף שלי מבחינת מסה ?(אני 1.74מ' שוקל 65)
האם יש סיכוי כלשהו לעלות במסה משחייה ברגליים ובגב ?
לא תעלה במסה משחיה , בטח לא ברגליים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית