הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אילו תוספים לקחת?

גבינה

משתמש מתחיל
39
2
נק' מוניטין:
-9
39
2
אני בן 16, מתאמן 2.3 שנים(מתוכם אפשר להחשיב שאני מתאמן שנה נכון).גובה:167.5 ס״מ. משקל (בחדכ) נע בין 73-74.
בזמן האחרון נהיה לי די מאוס וקשה לאכול אוכל רגיל אחרי אימון, יש לי ארוחות מגוונות ואוכל טרי כל יום אבל זה נהיה מאוס ולא מעניין אפשר לומר. וגם מה שכן עשיתי בדיקות דם והקריאטינין שלי הוא מאוד גבוה.
פעם לא הייתי מעוניין בכלל בתוספי תזונה, כי זה לא ״נקי״ או שזה ״רמאות״ או ״קיצור דרך״ אבל בתאכלס אני רואה את זה עכשיו כדבר קל וטוב.
רשימה של התוספים שחשבתי לקחת:
1) אבקת חלבון:
חשבתי על לקחת אבקת חלבון מכיוון שעכשיו חופש גדול ואני לפעמים קם ב13/14/15 ואין לי זמן לאכול גם ארוחת בוקר, לחכות שהיא תתעכל קצת ואז לאכול ארוחה לפני אימון ואז ללכת לחדכ, זה יצא מאוחר ואני יבוא כשיש הרבה אנשים, ואז אני משלב בין שתי הארוחות(משתמש באחת הארוחות רק ומחשיב את זה כארוחת בוקר והארוחה לפני האימון ביחד, כשבעצם לא השלמתי את הערך התזונתי של הארוחה השניה.)
לפעמים יוצא לי גם שאני הולך מאוחר והארוחה אחרי האימון יוצא לי גם הארוחת ערב, ואז אני משלב שוב את הארוחות.
אז חשבתי על לקחת במקרים כאלה סקופ אחד כתחליף לחלבון שלא קיבלתי מהארוחה.
2)קריאטין:
שמעתי שזה יכול לעזור בביצועים וגם שזה יגדיל אותי פיזית כי זה סופח נוזלים, אני רוצה לדעת אם זה נכון, אני יודע שמומלץ לקחת כ5 גרם קריאטין ביום, לא משנה מתי ואם התאמנתי באותו יום או לא.
3)גלוטמין:
בגלל שאני לא יכול לאכול הרבה חשבתי שזה יכול לעזור לי במערכת העיכול (אולי גם עם הקריאטינין) וככה אני אוכל יותר ויהיה לי יותר תאבון ואני לא ארגיש נפוח, ואם כן לקחת אז כמה?.
4)קרבולין:
שמעתי שהוא עוזר ממש לאימון, מביא לי הרבה אנרגיה (כמו פרי וורקאאוט) ולא ממכר, שמעתי שזה בעצם פחמימה שקל לפרק אותה באמצע האימון גם וזה ממלא משהו עם הגליקוגן ואני לא מאבד כוח באימון, אם כן לקחת אז כמה?.
5)bcaa:
שמעתי שזה עוזר בהתאוששות שריר וגם מביא קצת אנרגיה באימון, אם כן לקחת אז כמה?
תוספים שאני כבר לוקח:
אומגה 3
ויטמין B6

1- אבקת חלבון: אין סיבה להימנע אם יש צורך, מדובר במזון רגיל.

2- קריאטין: אחד התוספים היחידים שנמצא יעיל( בעל המון יתרונות) יש המון הסברים עליו, תעיין בלינק בסוף, ותריץ גם חיפושים פה יש לא מעט שרשורים על הנושא.
מבחינת צריכה, אין סיבה לצרוך מעל 5 גרם ליום

3- גלוטמין לא יעיל, לרוב האוכלוסיה לטעמי בזבוז מוחלט של כסף:
צריכה של חומצות אמינו בנפרד (ביניהם גלוטמין) – אז לצריכת חומצות אמינו בנפרד אין שום ייעול, לא באמצע אימון לא לפניו ולא אחריו.
חומצות אמינו הן בעצם תוצר הפירוק של החלבון שאותו אתם צורכים למשך כל היום במילא, אז למה להתווסף בעוד חומצות אמינו ?
אז נכון שהן מפרוקות כבר ולא דורשות תהליכי עיכול, אבל אין לזה שום ייעול, אתם לא צריכים את זה אם לפני 3 שעות אכלתם עוף הוא כבר התעכל ויש לכם חומצות אמינו בדם שיקח להם עוד כמה שעות טובות להתפוגג לגמרי, לכן זה יהיה בזבוז כסף .
גלוטמין שהיא אחת מחומצות האמינו, נהוג לשבח אותה בקרב עולם הפיתוח גוף אבל גם היא כמו שהיא, לא יעילה.
יש אותה מספיק בתזונה היומיות שלנו, היא יכולה להיות יתרון בהתווספות מהצד רק לאנשים שסובלים מכוויות , ההחלמה שלהם יכולה להשתפר, כל השאר לא בשבלכם תשמרו את הכסף.

http://www.kilogram.co.il/63/אבקות-חלבון-תוספי-תזונה-ומה-שבינהם/

4. קרבולין - לפי חיפוש קצר נשמע שמדובר בפחמימה פשוטה עם אינדקס גבוה,
חבל לבזבז על זה כסף, מבלי להאריך יותר מידי אתה לא מתאמן שזקוק לזה, בנוסף זה גם לא דומה לפרי ווארקאוט, זה יותר סוג של "סוכר", ולא צריך לקנות תוסף בשביל "התועלת" של המוצר.(תפריט מאוזן ולא צריך מעבר)

5. BCAA - אם אתה צורך מספיק חלבון בתפריט, אין שום סיבה שתקנה. אין תועלת, בזבוז של כסף.

אומגה 3 - תוסף מעולה, המון השפעות חיוביות, אם תרצה אשלח לך מחקרים, בין אם אתה מתאמן ובין אם לא.

B6 - לא חושב שהייתי צורך יותר ממולטי ויטמין. אבל זו דעתי בנושא.

לינק על תוספים מפורט מאמין שיעניין אותך
אבקות חלבון, תוספי תזונה ומה שביניהם. - קילוגרם - כושר, תזונה ופיתוח הגוף

נערך לאחרונה:

2- קריאטין: אחד התוספים היחידים שנמצא יעיל( בעל המון יתרונות) יש המון הסברים עליו, תעיין בלינק בסוף, ותריץ גם חיפושים פה יש לא מעט שרשורים על הנושא.

חבל לבזבז על זה כסף, מבלי להאריך יותר מידי אתה לא מתאמן שזקוק לזה, בנוסף זה גם לא דומה לפרי ווארקאוט, זה יותר סוג של "סוכר", ולא צריך לקנות תוסף בשביל "התועלת" של המוצר.(תפריט מאוזן ולא צריך מעבר)

5. BCAA - אם אתה צורך מספיק חלבון בתפריט, אין שום סיבה שתקנה. אין תועלת, בזבוז של כסף.

אומגה 3 - תוסף מעולה, המון השפעות חיוביות, אם תרצה אשלח לך מחקרים, בין אם אתה מתאמן ובין אם לא.

אשמח אם תפרסם כאן את המחקרים על אומגה 3 ממה שאני יודע כמו כורכומין אין דעה חד משמעית.

אשמח אם תפרסם כאן את המחקרים על אומגה 3 ממה שאני יודע כמו כורכומין אין דעה חד משמעית.

לא נכנסתי למחקרים אלא רק קראתי מהקישור שמסכם את הכל:
SnakeOil_2

הייתה השפעה חיובית על סיכון בסרטן המעי הגס
https://academic.oup.com/aje/redire...ordjournals.org/cgi/content/abstract/kwm197v1
Dietary Fatty Acids and Colorectal Cancer: A Case-Control Study
השפעות חיוביות על מחלות לב
Omega-3 dietary supplements and the risk of cardiovascular events: a systematic review. - PubMed - NCBI
Omega-3 dietary supplements and the risk of cardiovascular events: a systematic review. - PubMed - NCBI

הייתה השפעה על מצבי הרוח (דיכאון)
Omega-3 fatty acids and major depression: A primer for the mental health professional
Maternal omega-3 fatty acid supplementation and risk for perinatal maternal depression. - PubMed - NCBI

היו לי בעבר עוד מחקרים אבל כרגע לא מוצא, מצטער

תשובה מושקעת.
מסכים עם כל מילה.
רק לגבי גלוטמין, דווקא במינון של 3000 מ"ג בערך יש הבדלים לטובה במערכת העיכול. אבא שלי לוקח את זה, והוא מספר שזה ממש עוזר.
זה לא פוטר כל סוגי בעיות עיכול. אז ממליץ לנסות, ואם לא עוזר, לא להמשיך לשרוף כסף על זה.
ולגבי קריאטין, לא עזר לי בכלל, אני לא לוקח אותו, אם אתה רואה שזה לא עוזר לך, אל תיקח סתם.

ממליץ מולטי וויטמינים.

תשובה מושקעת.
מסכים עם כל מילה.
רק לגבי גלוטמין, דווקא במינון של 3000 מ"ג בערך יש הבדלים לטובה במערכת העיכול. אבא שלי לוקח את זה, והוא מספר שזה ממש עוזר.
זה לא פוטר כל סוגי בעיות עיכול. אז ממליץ לנסות, ואם לא עוזר, לא להמשיך לשרוף כסף על זה.
ולגבי קריאטין, לא עזר לי בכלל, אני לא לוקח אותו, אם אתה רואה שזה לא עוזר לך, אל תיקח סתם.

ממליץ מולטי וויטמינים.
גלוטמין עוזר למי שיש מעי רגיז כמו קרוהן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית