הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השקעה עם סכום כסף נמוך.

הוא לא אמר שלא משלמים מסים, הוא אמר שמשלמים רק במימוש (מכירה). מה שמוזר זה שהוא ציין את זה בכלל, כי גם בארץ משלמים מס רווחי הון רק במימוש (לא פרקטי בכלל למסות לפני מימוש). לאזרחות בטוח אין קשר כי גם בארה"ב יש מס רווחי הון.

גם לא ברור מה הנחיצות של ברוקר זר. אפשר לקנות קרנות סל (ETF) זרות גם דרך ברוקרים בארץ ויש גם קרנות סל ישראליות שמחקות מדדים זרים כמו SP500 (כנ"ל תעודות סל, קרנות סל כמעט תמיד עדיף אבל), החסרון בישראליות כמובן זה שבד"כ הדמי ניהול גבוהים יותר. הנקודה היא שממש לא חייב ברוקר זר.

אין לך דמי ניהול אם אתה משקיע בעצמך. רק עמלה של מכירה/קניה בחלק מהמקומות.
הכי נמוך שיצא לי לראות זה 5$ לפעולה.

תמיד יש דמי ניהול על קרנות סל. למשל על VTI של ואנגרד זה 0.03%.
נוצר פה בשרשור קצת בלבול במושגים:
תיק השקעות מנוהל - שם דמי הניהול הם על שירות - אתה מפקיד בידיהם את הכסף שלך ומומחים מטעמם מנהלים את התיק בשבילך, מבצעים קניות ומכירות וכו'.
תיק השקעות עצמאי - עליו לא משלמים דמי ניהול, כן משלמים לפעמים דמי טיפול/אחזקה קבועים, עמלות (קניה ומכירה, יש מקומות שיש עוד דברים, זה בערך כמו חשבון בנק הכל נתון למו"מ) וכן משלמים את דמי הניהול של ני"ע בפני עצמם - זה יורד ישירות מהצבירה.

בנוסף יש קרנות סל אקטיביות (מנוהלות) - ני"ע שהפיזור שלו נקבע על ידי מומחים ולא בהכרח ע"פ מדד, לרוב יהיה לו דמי ניהול גבוהים יותר מפסיביות.
קרנות סל פסיביות - או מחקות מדדים, יהיה להם דמי ניהול הכי נמוכים בד"כ כי הן דורשות הכי מעט "עבודה". זה לא בינארי אבל ויש גם קרנות שהם חלק פסיביות חלק אקטיביות, יש עוד כל מיני חיות של קרנות סל, קטונתי מלכסות פה את כולן.

הוא לא אמר שלא משלמים מסים, הוא אמר שמשלמים רק במימוש (מכירה). מה שמוזר זה שהוא ציין את זה בכלל, כי גם בארץ משלמים מס רווחי הון רק במימוש (לא פרקטי בכלל למסות לפני מימוש). לאזרחות בטוח אין קשר כי גם בארה"ב יש מס רווחי הון.

גם לא ברור מה הנחיצות של ברוקר זר. אפשר לקנות קרנות סל (ETF) זרות גם דרך ברוקרים בארץ ויש גם קרנות סל ישראליות שמחקות מדדים זרים כמו SP500 (כנ"ל תעודות סל, קרנות סל כמעט תמיד עדיף אבל), החסרון בישראליות כמובן זה שבד"כ הדמי ניהול גבוהים יותר. הנקודה היא שממש לא חייב ברוקר זר.
אכן לא חייב ברוקר אמריקאי, אבל יש מספר יתרונות. אשתמש בTD Ameritrade כדוגמא.
ראשית, הם מציעים 500 ETFs ללא עמלות כניסה ויציאה - Commission free. בנוסף לכך, אתה יכול להיות בטוח שהfills בברוקר גדול שכזה יהיו הרבה יותר מדוייקים (מהירים) מאשר ברוקר ישראלי. כמה סנטים אולי לא נשמע משמעותי, אבל למי שמשקיע סכומים רצינים ורוצה לסגור\לפתוח position גדול slippage של כמה סנטים בודדים הוא מאות\אלפי דולרים.
גם לא תצטרך לשלם שום עמלה חודשית על החשבון שלך בן אם הוא פעיל או לא, ותקבל live market data בחינם (למי שמעוניין לצפות ולצאת\להיכנס במחירים הכי טובים) שעולה כסף ב90 אחוז מהברוקרים האחרים. שלא נדבר על הפלטפורמה של TD הנקראת ThinkOrSwim שאתה גם מקבל בחינם, בניגוד לברוקרים אחרים שמחייבים כסף חודשית על פלטפורמות הרבה פחות טובות.
אני לא גר בארץ לכן לא מתמצא בברוקרים ישראלים או קרנות ישראליות(וכן, אני יודע שיש קרנות שמחקות את המדדים האמריקאים - אבל האם זה באמת יוצא שווה יותר מאשר להשקיע במדד עצמו?), אבל קשה לי להאמין שקיים ברוקר ישראלי שיתן לך להשקיע ללא עמלות(חוץ מדמי הניהול של הסל עצמו כמובן) ועמלות על המשתמש, ובנוסף יציע לך את כל היתרונות האחרים שציינתי למעלה. ואם אתה כן מכיר אחד כזה, אשמח לשמוע.

האם הדרך שציינתי יותר מסובכת מללכת לבנק ולהשקיע בקרן שהבנקאי ממליץ ואומר שהיא מנוהלת על ידי מקצוענים? כן, אבל למי שמשקיע סכומים רציניים לטווח ארוך זוהי הדרך שתניב את ההחזרים הכי גדולים(ביחס למצב הכלכלה כמובן).

יש בפפר חסכון שבו אתה שם 10000 שקל ומקבל אחרי שנה 350 (נראה לי).
3.5% תוך שנה בלי סיכון זה די סבבה אם אתה רוצה לטווח קצר.

• פותח/ת השרשור
יש בפפר חסכון שבו אתה שם 10000 שקל ומקבל אחרי שנה 350 (נראה לי).
3.5% תוך שנה בלי סיכון זה די סבבה אם אתה רוצה לטווח קצר.
לא נראה לי הגיוני... זה כל פרטי העסקה? אני לא מתחייב לכלום?

המיסים הם על הרווחים.
בסכום כזה אני לא חושב שיש מקום שיפתח לך תיק מנוהל. אני חושב שהמינימום זה של פסגות 25 אלף.

אני חושב שהדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה לפתוח תיק שאתה מנהל אותו ולהתחיל לשחק עם הכסף במניות.
זה לא משהו שהייתי עושה עם סכום כזה בכל מקרה. ובטח בלי קצת ידע (הסיכון כאן יחסית גבוה)
בIBI פעם אחרונה שבדקתי המינמום לתיק ניהול אישי הוא אזור ה5 אלף.

בכל מקרה, קודם כל לפני שאתה משקיע אתה צריך להתחיל ללמוד, ממליץ בחום על הפורום הסולידית יש שם מידע מעל ומעבר שיביא לך את המידע והכלים להבין הכל.
הייתי שם את כל הכסף הזה בפק"מ בבנק, אם יש לך גישה לחשבון פפר יש להם מסלול מעולה להפקדה עד 10 אלף עם ריבית טובה מאוד ביחס לכסף נזיל מאוד.
פעם הם היו נותנים 250₪ למי שמצטרף, נראלי עדיף:37mv:
אם אני לא טועה היום אם מזמינים אותך דרך לינק אתה מקבל עוד 150 אקסטרה..
הפיקדון גם אחלה דבר, אני שם שם את הכסף כי אני מחכה לנפילה של שוק המניות ואקנה מנוית בהנחה

נערך לאחרונה:
תמיד יש דמי ניהול על קרנות סל. למשל על VTI של ואנגרד זה 0.03%.
נוצר פה בשרשור קצת בלבול במושגים:
תיק השקעות מנוהל - שם דמי הניהול הם על שירות - אתה מפקיד בידיהם את הכסף שלך ומומחים מטעמם מנהלים את התיק בשבילך, מבצעים קניות ומכירות וכו'.
תיק השקעות עצמאי - עליו לא משלמים דמי ניהול, כן משלמים לפעמים דמי טיפול/אחזקה קבועים, עמלות (קניה ומכירה, יש מקומות שיש עוד דברים, זה בערך כמו חשבון בנק הכל נתון למו"מ) וכן משלמים את דמי הניהול של ני"ע בפני עצמם - זה יורד ישירות מהצבירה.

בנוסף יש קרנות סל אקטיביות (מנוהלות) - ני"ע שהפיזור שלו נקבע על ידי מומחים ולא בהכרח ע"פ מדד, לרוב יהיה לו דמי ניהול גבוהים יותר מפסיביות.
קרנות סל פסיביות - או מחקות מדדים, יהיה להם דמי ניהול הכי נמוכים בד"כ כי הן דורשות הכי מעט "עבודה". זה לא בינארי אבל ויש גם קרנות שהם חלק פסיביות חלק אקטיביות, יש עוד כל מיני חיות של קרנות סל, קטונתי מלכסות פה את כולן.

אפשר הסבר למה קרנות סל עדיפות על קרנות מחקות מדד?

להפך, הן פחות טובות ממחקות.
סטטיסטית הסיכוי להביס את השוק(המדד- סנופי לדוגמה) על ידי ניהול אקטיבי נמוך מאוד לטווח ארוך.

כן, זה מה שחשבתי

עכשיו שאלה אליך

יש קנות מחקות שדמי הניהול שלהן כתוב "0", מה הקאצ' בידיוק? הן יכולות להקפיץ אותו לאיזה מחיר שהן רוצות והכסף שלי לכוד שם אלא אם כן אני "משחרר" אותו וחוטף אירוע מס?

אפשר הסבר למה קרנות סל עדיפות על קרנות מחקות מדד?

השאלה לא ברורה, קרנות מחקות הן אפיק השקעה. קרנות סל הן מוצר השקעה, בעזרתו אתה משקיע באפיק כלשהו. בעקרון קרנות סל הן הדרך הכי מקובלת היום להשקעה בקרנות מחקות. בנוסף אליהן יש תעודות סל וקרנות נאמנות שגם מחקים מדד.

דמי ניהול 0 לא נשמע כמו משהו שגרתי, יכול להיות שמדובר בקרן חדשה שמנסה למשוך השקעות. באיזה קרן יש דמי ניהול 0?

קרנות סל הן מוצר השקעה, בעזרתו אתה משקיע באפיק כלשהו. בעקרון קרנות סל הן הדרך הכי מקובלת היום להשקעה בקרנות מחקות
אם תצליח להסביר לי את הנקודה הזו בבירור, אני אהיה אסיר תודה לנצח.
כאדם שעוד לא משקיע אבל קורא את התחום זו אחת הנקודות הלא ממש ברורות לי.
קרן מחקה מדד היא פשוט קרן שבמקום לנסות להכות את השוק עם קנייה של מניות שהיא חושבת שהולכת להצליח, היא קרן שקונה פשוט מניות בכל השוק ומנסה להגרוף את התשואה של אותו מדד.
עכשיו קרן סל זה?....
מה זה בעצם קרן סל?
אני יודע שזה משהו ביניים בין קרן מחקה מדד (מה שכתבתי למעלה) לתעודת סל שזו רק התחייבות של בית השקאות להעביר לך את הרווח של קרן מסויימת, בלי להחזיק באמת מניות אבל לא מבין את עניין ה"ביניים הזה"

כמו כן, למה קרה נאמנות פחות טובה מקרן סל?

דמי ניהול 0 לא נשמע כמו משהו שגרתי, יכול להיות שמדובר בקרן חדשה שמנסה למשוך השקעות. באיזה קרן יש דמי ניהול 0?
קסם S&P 500 KTF

נערך לאחרונה:
דווקא חשבתי שהסברתי טוב את ההבדל. בוא נגיד קרן מחקה מדד זה איזשהו מסלול ריצה, יש עוד מסלולי ריצה נגיד קרנות פעילות זה מסלול ריצה נוסף, כנ"ל חברות פרטיות וכנ"ל ענפי משק, סחורות וכו'. בשביל לרוץ במסלול כלשהו אתה צריך נעליים - קרן סל זה סוג של נעליים. ואלו הנעליים הכי פופולריות היום בשביל ריצה במסלול הקרנות המחקות. תעודת סל זה עוד סוג של נעליים וגם קרן נאמנות וגם מניה ואג"ח וכו'. השיקול שלך הוא להשיג את הנעליים הכי טובות והכי זולות עבור המסלול שלך.

יש כמה סיבות לכך שקרנות סל הן הנעליים הכי פופולריות היום למסלול הקרנות המחקות, 2 בולטות זה דמי ניהול נמוכים ובטחון, אני לא ארחיב יש הרבה מידע בסולידית ובשאר האינטרנט.

אם תכנס ללינק שהבאת תראה שאמנם הדמי ניהול הם 0, אבל יש דמי נאמנות (זה בגדול אותו דבר) ויש חסרונות נוספים של קרנות נאמנות כמו שוק יותר קטן, זמני מסחר מוגבלים וכו', הסולידית מסבירה יותר טוב ממני:
קרנות נאמנות: מבינים איך זה עובד? - הסולידית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית