הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקות דם CPK גבוה

דניאל8484

משתמש מתחיל
48
1
נק' מוניטין:
-62
48
1
עשיתי בדיקות דם לפני שבוע והלכתי עם הבדיקות דם לרופא,היום הרופא אמרה לי שבגלל שיש לי CPK גבוה זה מראה על תהליך קטבולי והשריר שלי הורס את עצמו וישלי יותר מידי קרעים בשריר אז היא אמרה לי להפסיק להתאמן לשבוע אני לא כולכך בוטח ברופא הזאת האם זה נכון?
והאם להפסיק לקחת קראטין?

נערך לאחרונה:
קריאטין מעלה CPK, ובנוסף גם אימון בימים הקרובים לבדיקה מעלים אותו, אבל זו גם שאלה של כמה הוא היה יותר גבוה מהנורמה

• פותח/ת השרשור
כן היה לי אימון רגלים חזק יום לפני

וגם בכללי אני לא מרגיש שונה אולי קצת עייף יותר המשקלים שלי במכון בעלייה בזמן האחרון
תנסה עוד כמה חודשיים-שלושה לבצע מחדש את הבדיקה אבל עם כמה ימי מנוחה לפני

ומה לעשות כרגע ?זה יכול להזיק לי?
צריך לעקוב שזה לא נשאר או מחמיר.
המספר שיש לך לא מזהיר, אבל גם לא מחייב התערבות מיידית, צריך לבדוק אם זה בהחלט משהו זמני מאוד כמו מיד אחרי אימון כבד, או אם זה משהו קבוע

• פותח/ת השרשור
צריך לעקוב שזה לא נשאר או מחמיר.
המספר שיש לך לא מזהיר, אבל גם לא מחייב התערבות מיידית, צריך לבדוק אם זה בהחלט משהו זמני מאוד כמו מיד אחרי אימון כבד, או אם זה משהו קבוע
הרמה יכולה להיות גבוה עקב פציעה שעברתי לפני כחודש שעדיין כואבת לי?

אם אפשר להתערב בנושא, אשמח לשאול את @kotzer בקשר לנושא הזה.

אני מתכנן לבצע בדיקות דם שגרתיות לאחר תקופה ארוכה שלא עשיתי, רק לוודא שהכל בסדר.
כפוואליפטר שמרים כבד, אני מניח שאמצא בבדיקות cpk גבוה(מאוד יפתיע אותי אם לא), וממש לא בא לי לשנות את הימי מנוחה שלי ולחרבש שבוע של הבלוק בגלל הבדיקות האלה. מצד שני כשאקבל את התוצאות עם הcpk הגבוה כמובן שהרופא ינחה אותי מיד לעצור עם האימונים ולבצע שוב את הבדיקה לאחר x ימי מנוחה(וכמו שאמרתי, לא משהו שהייתי רוצה לעשות).
איך אתה מתנהל עם כל הנושא הזה?

אם אפשר להתערב בנושא, אשמח לשאול את @kotzer בקשר לנושא הזה.

אני מתכנן לבצע בדיקות דם שגרתיות לאחר תקופה ארוכה שלא עשיתי, רק לוודא שהכל בסדר.
כפוואליפטר שמרים כבד, אני מניח שאמצא בבדיקות cpk גבוה(מאוד יפתיע אותי אם לא), וממש לא בא לי לשנות את הימי מנוחה שלי ולחרבש שבוע של הבלוק בגלל הבדיקות האלה. מצד שני כשאקבל את התוצאות עם הcpk הגבוה כמובן שהרופא ינחה אותי מיד לעצור עם האימונים ולבצע שוב את הבדיקה לאחר x ימי מנוחה(וכמו שאמרתי, לא משהו שהייתי רוצה לעשות).
איך אתה מתנהל עם כל הנושא הזה?
אני בדרך כלל מתאמן ביום שישי, ואז עד יום שני לא מתאמן, אז אני פשוט עושה את הבדיקה בשני.
בנוסף תבקש בדיקת שתן, לרוב היא מראה שאין שום בעיה

אני בדרך כלל מתאמן ביום שישי, ואז עד יום שני לא מתאמן, אז אני פשוט עושה את הבדיקה בשני.
בנוסף תבקש בדיקת שתן, לרוב היא מראה שאין שום בעיה

מה אני אמור לראות בבדיקת שתן שאמורה להראות שיש/אין בעיה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית