הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך לבצע ציט נכון בחיטוב ? מפחד מתקיעה .

gift1234

משתמש מתחיל
133
9
נק' מוניטין:
39
133
9
אני בחיטב כנראה משהו כמו חודש , מתקדם בינתיים יפה..
בעבר , הייתי מסוג האנשים ש " יש היום יום ציט אז צריך לדפוק אוכל בלי הגבלה כי מחר חוזרים לגרעון"
והייתי הולך לישון בכח שהבטן עוד שנייה מתפוצצת ומצד ימיני מלא חטיפים שלא הספקתי לאכול..
אני מודה בזה שאני קיצוני , ולכן אני מפחד עכשיו להתקע , כי החלטתי שהפעם אני שם סוף לחיטוב הזה..

התכנון הוא לארוחת ציט במוצאש , כאשר במשך היום אוכל עד 150קלוריות , אלך לאירובי (כדורסל איזה 4 שעות)
ואז מהערב ציט , שכלול ארוחה במסעדה , ופופקורן ושתייה בסרט .

מותר לי 1800 קלוריות ביום , אני מבחינתי רוצה לסיים את הציט אפילו על גרעון או אפילו ניטרלי (למרות שאני לא מפחד לסיים על מאזן חיובי)
אני מודע לטעויות העבר , ואדע הפעם להתנהל נכון .

רציתי לשאול מה דעתכם על התכנון ?
שאלה נוספת היא איך כדאי להתמודד עם אורחה ספונטנית במסעדה או אירוע לא מתכונן , האם קיצוץ הקלוריות היומי לשם שמירה על אכילה שמה יכולה לעבוד ? (מסוג הדברים כמו שכתבתי למעלה ? )

אגיד בסוגריים , שהתפריט שלי הוא FREE STYLE , אני לפעמים אחרי אימון מקבל פחמימה מברד או ממנגו ואבטיחים או אפילו סוכר ממש , והירידה נהדרת... וכמובן שם לב שיש מספיק חלבון.
לא רוצה לחזור לקיצוניות ...

150 קלוריות ליום זה כמעט צום. אני לא חושבת שמומלץ ללכת אחרכך למשחק כדורסל למשך 4 שעות.
לדעתי יהיה חכם יותר לסכם מלכתחילה בכמה קלוריות אתה מוכן לחרוג (נניח ב500, שישים אותך על ניטרלי), ואז לסכם שתאכל 2300, ולחלק לך את כל בארוחות נורמליות, אבל מפנקות יותר במהלך כל היום. 😃
או, אם ממש בא לך ללכת למסעדה בערב, אז תסדר לך ככה שתאכל עד שעה 6, נניח, 1300 קל' ותשאיר לך 1,000 למנה במסעדה. (אם אתה מוסיף גם את הכדורסל אז לדעתי אתה יכול בכיף 1500 למסעדה...)
ובכללי לאכול-עד-להתפקע-מכאבים זה לא נשמע כמו משהו שכדאי לעשות 😅

• פותח/ת השרשור
150 קלוריות ליום זה כמעט צום. אני לא חושבת שמומלץ ללכת אחרכך למשחק כדורסל למשך 4 שעות.
לדעתי יהיה חכם יותר לסכם מלכתחילה בכמה קלוריות אתה מוכן לחרוג (נניח ב500, שישים אותך על ניטרלי), ואז לסכם שתאכל 2300, ולחלק לך את כל בארוחות נורמליות, אבל מפנקות יותר במהלך כל היום. 😃
או, אם ממש בא לך ללכת למסעדה בערב, אז תסדר לך ככה שתאכל עד שעה 6, נניח, 1300 קל' ותשאיר לך 1,000 למנה במסעדה. (אם אתה מוסיף גם את הכדורסל אז לדעתי אתה יכול בכיף 1500 למסעדה...)
ובכללי לאכול-עד-להתפקע-מכאבים זה לא נשמע כמו משהו שכדאי לעשות 😅
את האמת שזה לא מזיז לי בכלל , אפילו לאכול 200 קלוריות שכוללות פרי קטן והמון ירקות..
צריך לשמור המון קלוריות לערב כי יש ארוחה במסעדה פלוס פופקורן אחרי זה..

זה לא באמת 4 שעות ברצף , זה פשוט יוצא ככה בגלל מנוחות באמצע ודיבורים
פחות או יותר זה לוקח שעתיים , אני מעריך שאשרוף שמה לפחות 600 קלוריות..

אז להגיע לאותו ערב כאשר אפילו אם אוכל 2400 קלוריות אהיה עדיין בגרעון ?👏
ואני חושב שגם אם אגיע לניטרלי או חיובי קטן (3400 קלוריות גג) , זה יהיה בסדר..

אני לא ממש הולך להתפקע מכאבים בציט , אם אראה שאני מתמלא אפסיק , רק בשביל להיות בטוח שאני לא אחרוג + 500 מהניטרלי.. זו הסיבה לריבוי האירובי והפחתת הקלוריות במהלך היום.

את האמת שזה לא מזיז לי בכלל , אפילו לאכול 200 קלוריות שכוללות פרי קטן והמון ירקות..
צריך לשמור המון קלוריות לערב כי יש ארוחה במסעדה פלוס פופקורן אחרי זה..

זה לא באמת 4 שעות ברצף , זה פשוט יוצא ככה בגלל מנוחות באמצע ודיבורים
פחות או יותר זה לוקח שעתיים , אני מעריך שאשרוף שמה לפחות 600 קלוריות..

אז להגיע לאותו ערב כאשר אפילו אם אוכל 2400 קלוריות אהיה עדיין בגרעון ?👏
ואני חושב שגם אם אגיע לניטרלי או חיובי קטן (3400 קלוריות גג) , זה יהיה בסדר..

אני לא ממש הולך להתפקע מכאבים בציט , אם אראה שאני מתמלא אפסיק , רק בשביל להיות בטוח שאני לא אחרוג + 500 מהניטרלי.. זו הסיבה לריבוי האירובי והפחתת הקלוריות במהלך היום.

חחחח נשמע שאתה ממש בטוח לגבי התוכנית הזו ;)
אם ככה, אז סבבה, לך על זה. ותעדכן איך היה 😃

אם אני אוכל 200 קל' ליום אני אהיה כלכך חלשה שלא אצליח לקום מהכיסא. שלא נדבר על לשחק חחח

שמע, אני גם בתחילת החיטוב ואני יכול להגיד לך שמעקב אחרי מה שאני אוכל עוזר לי מאוד בלסדר את האוכל שלי במהלך היום. אני ממליץ לך לעבור לשיטה הזאת מאשר לאכול מהיד לפה ללא איזושהי בקרה. זה גם די פשוט לעשות את המעקב הזה, אני משתמש ב-myfitnesspal והוא נפלא. למשל, אתמול אכלתי בצ'יפוטלה (רשת אוכל מקסיקנית כאן בארה"ב) ובסוף היום בשעה 9 בערב יצאתי ספונטנית עם חברים לבר - בעזרת המעקב יכולתי לדעת בדיוק כמה אני יכול לשתות\לאכול בכדי להישאר בתקציב היומי שלי. עשיתי גם ריצה באותו יום מה שנתן לי טווח גדול יותר של קלוריות. שתיתי 2 בירות ועדיין סיימתי את היום במינוס קלורי של 755 קלוריות. מבחינתי, היציאה הספונטנית הזאת לשתות בירה עם חברים, זה סוג של צ'יט - כי זה משהו שאני ממש אוהב לעשות וזה מבחינתי לא "דיאטה". אבל הנה, זה נכנס לי מצוין בערכים והבוקר נשקלתי והירידה במשקל המשיכה מצוין.

התכנון הוא לארוחת ציט במוצאש , כאשר במשך היום אוכל עד 150קלוריות , אלך לאירובי (כדורסל איזה 4 שעות)
ואז מהערב ציט , שכלול ארוחה במסעדה , ופופקורן ושתייה בסרט .
בגדול אין צורך לעשות צ'יט אם אין לך באמת צורך נפשי לזה, אבל אם זה משהו שאתה נהנה לעשות וזה יעזור לך לדבוק בחיטוב אז סבבה

מותר לי 1800 קלוריות ביום , אני מבחינתי רוצה לסיים את הציט אפילו על גרעון או אפילו ניטרלי (למרות שאני לא מפחד לסיים על מאזן חיובי)
אני מודע לטעויות העבר , ואדע הפעם להתנהל נכון .
זו הדרך לעשות צ'יט

שאלה נוספת היא איך כדאי להתמודד עם אורחה ספונטנית במסעדה או אירוע לא מתכונן , האם קיצוץ הקלוריות היומי לשם שמירה על אכילה שמה יכולה לעבוד ? (מסוג הדברים כמו שכתבתי למעלה ? )
תנסה לאזן את זה בימים מסביב ואתה תסתדר

אתה משחק כדורסל מקצועי או סתם ברחוב?
שים לב לא להגיע לחוסרים וכאלה.. נשמע שאתה אוכל מעט מדי

העובדה היא שאתה תאכל אוכל עם הרבה סודיום שהגוף שלך לא רגיל לצרוך (פופקורן וכו') אז אתה תעלה בנוזלים, אין בעיה להגיע לתחזוקה ואפילו טיפה מעל יום אחד בחודש אם זה יגרום לך להרגיש יותר טוב, מציע לא להישקל יומיים אחרי גם בנוסף בשביל המאבק המאנטלי.
בסופו של דבר זה כנראה לא יעכב אותך וגם אם כן זה כמה ימים, המטרה של צ'יט היא לא לאכול אוכל אלא לתת מנוחה מנטלית ואם אתה מפתח הפרעת אכילה מזה זה לא שווה את זה לדעתי.

• פותח/ת השרשור
תנסה לאזן את זה בימים מסביב ואתה תסתדר
כלומר אם עברתי ניטרלי ב600 , החסרה בשלושת הימים הקרובים ב200 קלוריות תסדר את זה ?
מה שאומר שצטרך לשים לב בכמה אני עוקף ..
שמע, אני גם בתחילת החיטוב ואני יכול להגיד לך שמעקב אחרי מה שאני אוכל עוזר לי מאוד בלסדר את האוכל שלי במהלך היום. אני ממליץ לך לעבור לשיטה הזאת מאשר לאכול מהיד לפה ללא איזושהי בקרה. זה גם די פשוט לעשות את המעקב הזה, אני משתמש ב-myfitnesspal והוא נפלא. למשל, אתמול אכלתי בצ'יפוטלה (רשת אוכל מקסיקנית כאן בארה"ב) ובסוף היום בשעה 9 בערב יצאתי ספונטנית עם חברים לבר - בעזרת המעקב יכולתי לדעת בדיוק כמה אני יכול לשתות\לאכול בכדי להישאר בתקציב היומי שלי. עשיתי גם ריצה באותו יום מה שנתן לי טווח גדול יותר של קלוריות. שתיתי 2 בירות ועדיין סיימתי את היום במינוס קלורי של 755 קלוריות. מבחינתי, היציאה הספונטנית הזאת לשתות בירה עם חברים, זה סוג של צ'יט - כי זה משהו שאני ממש אוהב לעשות וזה מבחינתי לא "דיאטה". אבל הנה, זה נכנס לי מצוין בערכים והבוקר נשקלתי והירידה במשקל המשיכה מצוין.
שמע הורדתי את האפליקציה עכשיו , נראית מטורפת
הגדרתי נתונים אישיים (בן 19 1.70 85 קילו)
והוא הגדיר לי שבשביל הורדה של 800 גרם בשבוע אני צריך לצרוך 2060 קלוריות ביום ?
שלא לדבר שהוא החשיב לי איזה נסיעה באוטו וקצת הליכה בתור זה שאני צריך עוד 50 קלוריות (כתב שהלכתי 2 ק"מ , לא יודע אם זה אמיתי וטען שעשיתי 3000 צעדים)

הוא לא מחשיב קלוריות מאימוני כוח ובנוסף קצת מעצבן ומטיש להכניס כל יום מחדש את כל האוכל..
אעדכן איך הולך עם זה

כלומר אם עברתי ניטרלי ב600 , החסרה בשלושת הימים הקרובים ב200 קלוריות תסדר את זה ?
אפשר ככה

מה שאומר שצטרך לשים לב בכמה אני עוקף ..
תן את ההערכה הטובה ביותר שלך. ככל שתהיה יותר קרוב למדויק יותר טוב, אבל תהיה הכי מדויק שאתה יכול בלי להתחיל לאכול סרטים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית