הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רמת הפאוורליפטינג בארץ

השיטה הכי טובה לגלות ״איך אפשר״ זה פשוט לשלוח הודעה לליפטר ברמה עולמית עם משרה מלאה ומשפחה. תשאל אותם, אני בטוח שרובם יענו לך בכיף ובכנות.

מישהי שאני מכיר פרסמה פוסט לא מזמן על אנשים שלא מוצאים זמן להתאמן, שהיא מאמנת מנכ״לים ועובדים מאוד עסוקים ובכירים שמוצאים זמן, קמים יותר מוקדם בבוקר, מתאמנים בין פגישות, בהפסקת צהריים וכו׳ וכו׳ וכו׳.

אני רק רוצה לציין לגבי ה"מנכ"לים" והעובדים הבכירים בתעשיית ההייטק, מאחר והנקודה הזו עלתה ואני רואה אותה עולה פה ושם בשרשורים:
1. ב-99% מהמקרים לא מדובר על "ת'ור", מנכ"ל מתחרה פאוורליפטינג במשקל 100 ק"ג, אלא על "מנחם" - גבר עם כרס קטנה במשקל 60 ק"ג ש"עושה כושר" ללא שאיפות תחרותיות או עבודה בתוכנית מסודרת. אני חושב שכולנו מסכימים שאפשר להתאמן ברוב תקופות החיים פעמיים/שלוש בשבוע למשך שעה וחצי.

2. לפחות בהייטק, ככל שהשנים עוברות והתפקיד הופך להיות יותר ניהולי יש לך יותר זמן פנוי ויותר גמישות בעבודה כי אנשים אחרים נשארים עד עשר בלילה בעבודה. אתה בדר"כ לא תראה במשרד אנשים בני 45+ אחרי שש בערב - לא אומר שהם לא עובדים, פשוט שה"עבודה" שלהם יכולה להמשיך בשעות הערב/לילה ונעה יותר סביב שיחות טלפון ואימיילים ופחות דיזיין או עמידה בלוח זמנים נוקשה.

1. אתה צודק, הפואנטה הייתה להראות שתמיד אפשר למצוא זמן למה שחשוב לך.

2. אני לא מכיר את התרבות בהיי טק, אבל אני מאמין שזה גם קשור לעובדים ששמים למעביד גבולות ושלא ישעבדו את עצמם כי הם חושבים שאין אופציה אחרת (זו דעה שרירותית כמובן בלי נסיון בתחום).

בנוסף, תמיד אפשר להסתכל על מישהו שעובד 8 שעות ביום ולהגיד ״יש לו עבודה נוחה״. אני מכיר מנכ״ל מאוד עסוק שמגביל את היום שלו ל8 שעות, מבלה ה-מ-ו-ן זמן בייעול הפעולות שלו (כמו מדיניות שאסור לעשות CC באי מייל כי זה בזבוז זמן).

עוד דוגמא, אמא שלי אחראית מחלקה בבית אבות, עובדת 8 שעות, ויוצאת קבוע על הדקה כמעט. כמה מהמקבילות שלה באותו תפקיד בדיוק במחלקה אחרת זהה לחלוטין, עובדות 10-11 שעות ביום כי הן טוענות שהן לא מספיקות ויש יותר מדי עבודה. אמא שלי תמיד אומרת שהמקום פתוח 24 שעות, תמיד יש עוד עבודה. סתם דוגמא איך דברים בפועל מתבצעים אחרת.

אני יכול לתת עוד המון דוגמאות על אנשים עם אותו תפקיד שעובדים שעות שונות לחלוטין... לדוגמא קולגה שלי בעל אותו תפקיד שלי, עובד הרבה שעות נוספות (בחינם) כדי להצליח איזה פרוייקט קטן שהוא עובד עליו, חלק יגידו ״כל הכבוד״ חלק יגידו ״למה אתה עובד בחינם?״. הכל עניין של סדר עדיפויות.

- חלקם ישנים פחות (למרות שזה זוועה לספורטאי עלית)
כמו שאמרת, זוועה לספוראי ברמה גבוהה
- חלקם לוקחים את הילד למכון מדי פעם
- חלקם מאמנים / בעלי מכון
- חלקם עובדים און ליין ונהנים מגמישות רבה
- חלקם עובדים בסופ״ש גם (לדוגמא מאמנים) ככה שיכולים לעבוד פחות
- חלקם בעלי עסקים שלא צריכים פיזית לעבוד 40 שעות בשבוע (לעומת זאת חלקם בעלי עסקים שעובדים 80 שעות בשבוע...)
- חלקם מתאמנים עם האישה / ילדים (אני למשל הייתי מתאמן קבוע עם חברה שלי, כרגע עדיין מתאמן איתה בדר״כ 1-2 פעמים בשבוע)
הסברים מתקבלים על הדעת, וזה מה שאמרתי
ההסבר היחיד שלי הוא שאותם האחוזים הבודדים או שמתפרנסים מספורט, לא ישירות מהתחרויות אלא מאמנים, עובדים/מחזיקים מכון, מעבירים סמינרים וכו', או שיש להם עבודה בשעות סופר נוחות,
- חלקם מבלים פחות זמן עם האישה / ילדים
זה היה כל הטיעון שלי מהתחלה, לא על מבלים פחות אלא כנראה לא מבלים איתם בכלל.
- חלקם מתאמנים בבית
- חלקם האישה לא עובדת / משרה חלקית
דוגמא שלי: אישתי עובדת משרה חלקית ואני מתאמן בבית, העבודה לוקחת לי כ11 שעות ביום (העבודה עצמה 9:15 בד"כ ולא מעט זמן הגעה). אם הייתי מכוון לשם, אני לא מצליח לראות את עצמי משקיע את הזמן שצריך להיות ספורטאי תחרותי בלי להקריב פחות או יותר כל אספקט אחר בחיים.
מישהי שאני מכיר פרסמה פוסט לא מזמן על אנשים שלא מוצאים זמן להתאמן, שהיא מאמנת מנכ״לים ועובדים מאוד עסוקים ובכירים שמוצאים זמן, קמים יותר מוקדם בבוקר, מתאמנים בין פגישות, בהפסקת צהריים וכו׳ וכו׳ וכו׳.
אני לא יודע כמה פעמים כבר אמרתי בפוסט הזה אבל אני אגיד שוב, לא דיברתי על "להתאמן" לעומת "לא להתאמן בכלל", אני בדעה שזה מאוד חשוב לעשות פעילות גופנית, גם בשנה שעברה כשהייתי יוצא מהבית ב 6 בבוקר וחוזר ב 9-10 בלילה בגלל עבודה+אילוצים/סידורים כל יום, הייתי לוקח לפחות חצי שעה פעמיים-שלוש בשבוע בשביל להרגיש שאני לא מתנוון לגמרי. כל השרשור אני מדבר על כמות ההשקעה לספורטאי תחרותי ואתה נותן דוגמאות לאנשים "מן השורה" שמוצאים זמן לפעילות כלשהי, דברים שונים לגמרי.
ההבדל לדעתי, זה לא שספורטאי עלית כאן מעולם לא לוקחים הפסקה, אני מכיר הרבה חבר׳ה שהורידו הילוך ל1-3 שנים למשל שנולד ילד, או מצב אחר בחיים שדורש יותר זמן, התאמנו בנתיים בצורה מאוד בסיסית (נגיד כמו אנשים רגילים) ואז שהחיים שלהם אפשרו להם - חזרו להתאמן ולהתחרות ברמה גבוהה.
האמת שזה נגיד אפשרות שלא חשבתי עליה...

לגבי ההפסקות זה משהו שבהחלט קורה ברמה הכי גבוהה, אין המון אנשים שבמשך 10 שנים רצוף עושים 2-3 תחרויות בשנה ונמצאים בטופ של הספורט.

תמיד יש אילוצים בחיים, החוכמה היא לא להרים ידיים, אלא להסתדר בנתיים עם מה שיש עד שתוכל להעלות הילוך בחזרה.

לצורך העניין אני לא רואה את עצמי מתאמן כמו שאני מתאמן עכשיו שיהיה לי תינוק שרק נולד.

רוני קולמן סיפר שהוא טבעי אאל"ט 😃
יכול להיות שזה הכמות שהוא ישן אבל "סיפר שהוא..." זה לא ראיה לכלום

רוני קולמן סיפר שהוא טבעי אאל"ט 😃
יכול להיות שזה הכמות שהוא ישן אבל "סיפר שהוא..." זה לא ראיה לכלום
הוא דיבר איתנו (אני וולאד) מאוד פתוח, פירט אפילו על חומרים שהוא לוקח... קשה לי להאמין שהוא מחרטט לגבי השינה..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית