הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סוציאליזם sucks

מי מחליט איזה זכויות יש לי כבן אדם ואיזה זכויות חלשים החליטו לארגן לעצמם? אני לא מסכים שיש הבדל אמיתי בין הדברים, הכל שאלה של כמות, שהיא חשובה לכשעצמה, אבל לא הדבר הכי רלבנטי בדיון אידאולוגי, ובטח שהצגות כאילו עושים לך איזה עוול בלתי נסלח וגונבים ממך זה לא רציני, אפילו שזה מרגיש ככה לפעמים.

מי מחליט איזה זכויות יש לי כבן אדם ואיזה זכויות חלשים החליטו לארגן לעצמם? אני לא מסכים שיש הבדל אמיתי בין הדברים, הכל שאלה של כמות, שהיא חשובה לכשעצמה, אבל לא הדבר הכי רלבנטי בדיון אידאולוגי, ובטח שהצגות כאילו עושים לך איזה עוול בלתי נסלח וגונבים ממך זה לא רציני, אפילו שזה מרגיש ככה לפעמים.

איך אתה קורה על לקיחת כסף ממישהוא ללא רשות ?
יש לך זכות אחת בלבד והיא הזכות לשאוף לאושר .

למה ללא רשות? הוא בחר להצטרף או להשאר בקבוצה הזאת, ויש לזה בנוסף להטבות גם מחיר, מי שלא מרוצה יכול לחפש קבוצה אחרת שהדמי השתתפות שלה יותר נראים לו.

זכות זה החופש שלא יעשו לך משהו. אין לך זכות לרכוש, אין לך זכות לרפואה. יש לך את הזכות שלא יגנבו ממך, או שלא ייקחו ממך את החיים שלך.
אין לך את הזכות להגיד שמגיע לך כסף כי אתה רוצה ללמוד תורה.

למה ללא רשות? הוא בחר להצטרף או להשאר בקבוצה הזאת, ויש לזה בנוסף להטבות גם מחיר, מי שלא מרוצה יכול לחפש קבוצה אחרת שהדמי השתתפות שלה יותר נראים לו.

נכון , יש מקום שהקבוצות שלך לא שולטת בו ? ולמה אני צריך לזוז משטח שהוא בבעלותי.
הקבוצה שלך היא כמו הבדואים בנגב רוצים פרוטקשן .

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כן, זה מצב בריא. מה הבעיה עם זה? אני לא יכול להרשות לעצמי לקנות יגואר. בוא נצביע בעד חוק של יגואר לכל רוסי.

איך אתה לא כופה על אף אחד אם זה בדיוק מה שעשית עכשיו. אתה כופה עליי לשלם לך על הטיפול הרפואי. סוציאליזם מבוסס מיסודו על כפייה, ולכן אתה לא יכול להגיד שהיישום גרוע. הרעיון עצמו גרוע.

אני לא מבין אותך, בדיוק הודעה לפני כתבת שהעובדה שהחלשים מסדרים לעצמם זכויות על חשבון החזקים זה לא בסדר אבל אם יווצר מצב ששליש מהאוכ' תפגע ממגפה זה בסדר? להוסיף כאן את המילה "מצויין"?
בלי שום קשר, אני מסכים שלקחת ממישהו יותר רק כי יש לו יותר זה לא הוגן ואם אתה לוקח תיקח אותו דבר מכולם.

אני לא כופה עליך כלום, המדינה כופה עליך אם כבר. אני משלם אותם מיסים כמוך, בעיני אני משלם בשביל עצמי ואתה בשביל עצמך וכנראה ששנינו משלמים את הביטוח של איזה 'אוכל חינם' וזה כבר לא בסדר.
הערה: אם לקחת רעיון גרוע ויישמת אותו בצורה גרועה הפכת רעיון גרוע לגרוע יותר. אני יכול להגיד שהיישום גרוע גם אם הרעיון היה גרוע.

התעלמת משני הקטעים האחרונים בהודעה הקודמת שלי, הם יסבירו את עמדתי בנוגע לכפייה.
זה הופך כל רעיון לכפייה, אז כלום לא טוב. עם זה אני מוכן להסכים.

אני לא מבין אותך, בדיוק הודעה לפני כתבת שהעובדה שהחלשים מסדרים לעצמם זכויות על חשבון החזקים זה לא בסדר אבל אם יווצר מצב ששליש מהאוכ' תפגע ממגפה זה בסדר? להוסיף כאן את המילה "מצויין"?
בלי שום קשר, אני מסכים שלקחת ממישהו יותר רק כי יש לו יותר זה לא הוגן ואם אתה לוקח תיקח אותו דבר מכולם.

אני לא כופה עליך כלום, המדינה כופה עליך אם כבר. אני משלם אותם מיסים כמוך, בעיני אני משלם בשביל עצמי ואתה בשביל עצמך וכנראה ששנינו משלמים את הביטוח של איזה 'אוכל חינם' וזה כבר לא בסדר.
הערה: אם לקחת רעיון גרוע ויישמת אותו בצורה גרועה הפכת רעיון גרוע לגרוע יותר. אני יכול להגיד שהיישום גרוע גם אם הרעיון היה גרוע.

זה לא יהיה מצויין עם אנשים ימותו , אבל זה לא האחריות שלי .
אתה דואג לאנשים בהאיטי ? כנראה שלא ...
זה שגם גונבים ממך לא גורם לי להרגיש יותר טוב .

זכות זה החופש שלא יעשו לך משהו. אין לך זכות לרכוש, אין לך זכות לרפואה. יש לך את הזכות שלא יגנבו ממך, או שלא ייקחו ממך את החיים שלך.
אין לך את הזכות להגיד שמגיע לך כסף כי אתה רוצה ללמוד תורה.

אלה החלטות די שרירותיותו ככה זה אצלך אולי. אני בחרתי להצטרף לקבוצה שתמורת עלות זניחה של חצי מהמשכורת שלי מוכנה גם לתת לי את הדברים האלה ועוד כמה זכויות וגם לממן חבר'ה שלומדים תורה. אני לא מרוצה מהכל, אבל בדקתי קבוצות אחרות ובדקתי גם אפשרויות לחיות לבד והגעתי למסקנה שאני מעדיף את הצורה הנוכחית, אולי עם כמה שינויים שאני מקווה שיקרו לה.

לא מבין את השאלה שלך. איפה הסתירה כאן?

זה לא משנה מי כופה. העובדה היא שיש כפייה, כי מישהו חושב שיש לו את הזכות לרכוש שלי.

נכון , יש מקום שהקבוצות שלך לא שולטת בו ? ולמה אני צריך לזוז משטח שהוא בבעלותי.
הקבוצה שלך היא כמו הבדואים בנגב רוצים פרוטקשן .

אני לא מבין גדול באידאולוגיה (רק יותר שהרבה אנשים מתים כשמנסים לממש) אני מסתכל על דברים שעובדים, לא על תאוריות מנותקות מהמציאות. אם אתה מעוניין בעולם בלי מדינות וכו' אולי אתה צודק והוא יהיה יותר טוב. אני די סקפטי לגבי זה, אבל ממילא אני לא רואה את זה קורה הזמן הקרוב אז אני לא כ"כ מוטרד.

אלה החלטות די שרירותיותו ככה זה אצלך אולי. אני בחרתי להצטרף לקבוצה שתמורת עלות זניחה של חצי מהמשכורת שלי מוכנה גם לתת לי את הדברים האלה ועוד כמה זכויות וגם לממן חבר'ה שלומדים תורה. אני לא מרוצה מהכל, אבל בדקתי קבוצות אחרות ובדקתי גם אפשרויות לחיות לבד והגעתי למסקנה שאני מעדיף את הצורה הנוכחית, אולי עם כמה שינויים שאני מקווה שיקרו לה.

אתה לא בחרת כלום. אתה נולדת כאן לתוך "ההסכם" הזה. אלה לא החלטות שרירותיות, והסיבה לכך נטחנה כבר עשרות פעמים בפורום, רק שאתה לא מעוניין לקבל את זה שזה לא מוסרי לספק לך את השירותים שאתה מעוניין בהם על חשבוני.

זה לא יהיה מצויין עם אנשים ימותו , אבל זה לא האחריות שלי .
אתה דואג לאנשים בהאיטי ? כנראה שלא ...
זה שגם גונבים ממך לא גורם לי להרגיש יותר טוב .

אני אחזור ואשאל, אתה באמת תגיד אותו דבר אם אתה, המשפחה שלך והחברים שלך יהיו במצב כזה?
זה אחריות של החברה בה אתה חי, לכן כולם צריכים לשלם אותו סכום ולקבל אותו דבר. מי שרוצה מעבר שישלם יותר. זה פחות או יותר הרעיון, לא? חברה שיוויונית?
המדינה שלחה סיוע שמומן על ידי מיסים ששילמתי, כן עזרתי להאיטי. בכלל, אני לא אמור לדאוג להאיטי, שהאיטי ידאגו להאיטי.

אלכס- אז שום רעיון לא טוב?

אתה לא בחרת כלום. אתה נולדת כאן לתוך "ההסכם" הזה. אלה לא החלטות שרירותיות, והסיבה לכך נטחנה כבר עשרות פעמים בפורום, רק שאתה לא מעוניין לקבל את זה שזה לא מוסרי לספק לך את השירותים שאתה מעוניין בהם על חשבוני.

בחרתי להשאר כאן, זה קירוב מספיק טוב. השרותים האלו ניתנים על חשבונך כי בחרת לחיות בחברה שנותנת אותם לכלל האזרחים תמורת מחיר מסויים מכל אחד. אני באמת לא מבין את הבעיה הגדולה. יש חברות אחרות, לדעתי הייתי פחות מרוצה לחיות שם, אבל אם המצב פה היה נראה לי כזה שההסכם בין האזרחים נראה לי כזה גרוע, הייתי בודק אופציות אחרות.

אני אחזור ואשאל, אתה באמת תגיד אותו דבר אם אתה, המשפחה שלך והחברים שלך יהיו במצב כזה?
זה אחריות של החברה בה אתה חי, לכן כולם צריכים לשלם אותו סכום ולקבל אותו דבר. מי שרוצה מעבר שישלם יותר. זה פחות או יותר הרעיון, לא? חברה שיוויונית?
המדינה שלחה סיוע שמומן על ידי מיסים ששילמתי, כן עזרתי להאיטי. בכלל, אני לא אמור לדאוג להאיטי, שהאיטי ידאגו להאיטי.

נכון אני מסכים איתך כולם צריכים לשלם אותו סכום (לא אחוזים ) ולקבל אותו שירות .
אני לא מעוניין בחברה שוויונית , אני דואג רק לעצמי ולאנשים שאכפת לי מהם (וזה עונה גם לשאלה הראשונה שלך ) .

אתה מאמין בעזרה הדדית רק בתוך הארץ שלך ? אז למה אתה לא עוזר לי ?

אז שוב האחריות שלי היא לדאוג לך? אתה סותר את עצמך.

קפיטליזם.

בחרתי להשאר כאן, זה קירוב מספיק טוב. השרותים האלו ניתנים על חשבונך כי בחרת לחיות בחברה שנותנת אותם לכלל האזרחים תמורת מחיר מסויים מכל אחד. אני באמת לא מבין את הבעיה הגדולה. יש חברות אחרות, לדעתי הייתי פחות מרוצה לחיות שם, אבל אם המצב פה היה נראה לי כזה שההסכם בין האזרחים נראה לי כזה גרוע, הייתי בודק אופציות אחרות.

אתה באמת לא מבין מה הבעיה בחברה שבה הממשלה מנהלת את כל המאשבים? חברה בה החלשים יכולים להתאסף ולקבוע שיש להם זכויות על הבאמפרים במכון שלך? אתה לא רואה איך כל זה מונע מהחברה להתקדם? אתה לא רואה באיזו צורה לא יעילה מתנהל כל מה שנמצא תחת הממשלה? רק תסתכל על הרפואה למשל, או על מערכת החינוך, על הצבא או כל דבר אחר שתבחר.

נכון אני מסכים איתך כולם צריכים לשלם אותו סכום (לא אחוזים ) ולקבל אותו שירות .
אני לא מעוניין בחברה שוויונית , אני דואג רק לעצמי ולאנשים שאכפת לי מהם (וזה עונה גם לשאלה הראשונה שלך ) .

אתה מאמין בעזרה הדדית רק בתוך הארץ שלך ? אז למה אתה לא עוזר לי ?

כנראה שההגדרה שלי ושלך לחברה שיוויונית לא זהות, אבל אנחנו מסכימים ומתכוונים לאותו דבר.
אני לא מתכוון שלכולם יהיה אותו דבר, אלא שכולם ישלמו ויקבלו אותו דבר, כאן השיוויוניות.
ולא אני לא מאמין בעזרה הדדית, את עמדתי הסברתי, אם יש משהו שאני כן תומך בו הוא שעל צרכים בסיסיים כמו בריאות כן צריך לשלם(כולם אותו סכום) ולקבל אותו דבר.

מה אתה צריך פשוש?

---------- התגובה התווספה ב 00:44 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:42 ----------

אז שוב האחריות שלי היא לדאוג לך? אתה סותר את עצמך.

קפיטליזם.

אני לא, כולם משלמים אותו דבר ומקבלים את אותם שירותים. איפה הסתירה?

אבל גם שם יש כפייה, אם אני בעד לא לשלם על כלום(כולל אכיפה, משפט וביטחון) זה בסדר?

הסוציאליסטים כאן זה פשוט משהו. רשמתם יותר מדי שטויות, אין לי באמת זמן\יכולת\רצון להגיב להכל, אבל כדאי לנהל דיון ענייני, כדאי שתתחילו להיות קונסיסטנטים ורציונלים. למשל השימוש החוזר במילה "בסדר". האם X בסדר או לא? בלה בלה בלה בלה בלה. מה זה למען השם "בסדר"? האם זה "בסדר" שב"ש נמצאת דווקא בדרום ולא בצפון? אילו מן שאלות אוויליות אתה שואל?
יאיר, מה ההבדל בינך לבין כל קומוניסט אנאלפבית מברית המועצות של לפני 60 שנה? מבחינתך, המדינה צריכה לקחת כמה כסף שהיא רוצה מהאזרחים, ממי שהיא רוצה ומבלי לקבוע ולו קריטריון אובייקטיבי אחד שינחה את הפעולות שלה, נפלא. אבל הכי נפלא, זה שמי שלא רוצה לא חייב לחיות פה. באותה המידה אני יכול לנעול אותך בכלוב בלי מים ובלי אוכל, ואז להאשים אותך על כך שמתת.

אתה לא עושה לי טובה שאתה מגיב ואתה לא חייב להגיב אם אין לך זמן או רצון.
מה רע בשימוש חוזר במילה בסדר? לא בסדר שאני כותב כל הזמן בסדר?
אתה לא יודע מה זה בסדר?
אתה גם לא מבין למה אני מתכוון?

אולי תגיב לעניין במקום לבלבל במוח. כל הפסקה הראשונה שלך הסתכמה ב- בלה בלה בלה... ותקיפת המילה בסדר.

לא, אני לא מבין למה אתה מתכוון שאתה רושם בסדר, באותה המידה היית יכול לכתוב %@#. אודה לך אם תגדיר אותה, או לפחות תשתמש במילה מתאימה. בכל אופן, אם אתה מתנגד לעשות את כל זה, זה יהיה נחמד מצדך לענות על השאלה ששאלתי כבר: האם זה בסדר שב"ש היא בדרום ולא בצפון?
(אגב, רשמתי שאין לי זמן\רצון להגיב ל"הכל". אתה עושה לי ריגשי וירטואלי או שאני מדמיין?)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית