אתה באמת לא מבין מה הבעיה בחברה שבה הממשלה מנהלת את כל המאשבים? חברה בה החלשים יכולים להתאסף ולקבוע שיש להם זכויות על הבאמפרים במכון שלך? אתה לא רואה איך כל זה מונע מהחברה להתקדם? אתה לא רואה באיזו צורה לא יעילה מתנהל כל מה שנמצא תחת הממשלה? רק תסתכל על הרפואה למשל, או על מערכת החינוך, על הצבא או כל דבר אחר שתבחר.
אם כתבתי באיזה פוסט כאן שלדעתי הממשלה צריכה לנהל את כל המשאבים, אני אשמח אם תוכל להפנות אותי אליו בשביל לתקן את הרושם הזה.
שנינו כבר הסכמנו שיש משאבים מסויימים שהממשלה צריכה לנהל.
הטענה שלי, וכאן חוסר ההסכמה שלנו עד כמה שאני מבין, היא שהפרטים שמהווים את החברה הזאת רשאים לקבוע איזה משאבים (ובמידת האפשר גם את אופן הניהול) הממשלה תקבל עליהם אחריות (שים לב שאני אפילו לא הבעתי עמדה לגבי איזה משאבים כדאי לדעתי שהיא תנהל, לפני שאתה מפיל עלי את הבעיות במערכות חינוך ובריאות ממשלתיות).
ממה שאני מבין ממך, לא צריכה לחברה להיות אפשרות לקבלת החלטה שונה מדעתך (מנומקת ככל שתהיה) בנידון וכל קביעה כזאת שמהווה חריגה מהקווים המדוייקים שמהווים את מה שאתה חושב שהממשלה צריכה לנהל אוטומטית הופכת לשוד.
אני מסכים שיש לא מעט בעיות עם הדרך הזאת, אבל לפחות מההתרשמות שלי היא נותנת תוצאות טובות יותר ממה שאתה מציע (ספציפית לגבי מדינת ישראל, אני לא חושב שהיינו שורדים עד היום אם מה שאתה מציע היה מיושם).
(הבאמפרים שלי תחת כיבוש קומוניסטי עם תוספים, יהיה צורך בהרבה חלשים בשביל לקחת אותם 👏)