הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות בחיטוב שלי (עם תמונות) - אשמח לעצות והערות

• פותח/ת השרשור donnyd
  • פורסם בתאריך

donnyd

משתמש מתחיל
40
7
נק' מוניטין:
13
40
7
אהלן,

התחלתי חיטוב לפני כחודש וחצי - נעזרתי המון בנושאים ומדריכים כאן בפורום ואני מרגיש שיש שינוי משמעותי.
את השקילה הראשונה שלי עשיתי ב-4 ביולי כשהייתי 81.7 ק"ג. הבוקר נשקלתי שוב ועמדתי על 76.2 ק"ג.
אני משתדל לעשות 3 אימוני כוח בשבוע + 2 אימוני אירובי (ריצה של 5-6 ק"מ).

אני מתלבט לאן להמשיך כרגע - כמו שניתן לראות בתמונות (מצ"ב), למרות הירידה במשקל עדיין יש עליי המון שומן, במיוחד באזור הבטן, יד אחורית וכולי.
האם כדאי להמשיך בחיטוב ולהגיע עד 71-72 ק"ג ואז מסה?

תודה!

קבצים מצורפים

• 4.JPG
    4.JPG
    KB 15 · צפיות: 261
  • 5.JPG
    5.JPG
    KB 10.8 · צפיות: 250
אתה באמת נמצא באיזור ביניים בין מצב שמצריך חיטוב לאחד שמצריך מסה.
אני חושב שכדאי להמשיך עם החיטוב עוד 2-6 שבועות (עד 3 חודשים) ואז להעריך מצב מחדש.
כמובן אם אתה מרוצה להתוצאות לפני אז אתה מוזמן לצאת מהחיטוב

• פותח/ת השרשור
אתה באמת נמצא באיזור ביניים בין מצב שמצריך חיטוב לאחד שמצריך מסה.
אני חושב שכדאי להמשיך עם החיטוב עוד 2-6 שבועות (עד 3 חודשים) ואז להעריך מצב מחדש.
כמובן אם אתה מרוצה להתוצאות לפני אז אתה מוזמן לצאת מהחיטוב
אוקיי, זה גם מה שאני חשבתי (להמשיך עם החיטוב עוד קצת) כי אולי לא רואים טוב בתמונה אבל אני מרגיש שיש עליי המון שומן (שאפילו ערער לי קצת את המוטיבציה עם המחשבה שאני כנראה לעולם לא אצליח להיפטר ממנו).

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת - אני מודע לעובדה שאין צורך הכרחי באירובי בחיטוב, והשימוש העיקרי שלו הוא להגדיל את הגירעון הקלורי ביום, אבל משום מה אני מרגיש שבשבוע שאני לא עושה אירובי אני די תקוע במשקל - לעומת שבוע שבו אני עושה פעמיים ריצה ואני רואה ירידה משמעותית במשקל. אני לא חושב שבימים שאני לא עושה בהם אירובי אני לא נמצא בגירעון קלורי - עפ"י החישובים שלי גם בימים האלה אני מסיים עם מאזן שלילי של 500 קלוריות לפחות. יש לזה הסבר?

שאלה נוספת - אני מודע לעובדה שאין צורך הכרחי באירובי בחיטוב, והשימוש העיקרי שלו הוא להגדיל את הגירעון הקלורי ביום, אבל משום מה אני מרגיש שבשבוע שאני לא עושה אירובי אני די תקוע במשקל - לעומת שבוע שבו אני עושה פעמיים ריצה ואני רואה ירידה משמעותית במשקל. אני לא חושב שבימים שאני לא עושה בהם אירובי אני לא נמצא בגירעון קלורי - עפ"י החישובים שלי גם בימים האלה אני מסיים עם מאזן שלילי של 500 קלוריות לפחות. יש לזה הסבר?
קודם כל, כל הכבוד על העבודה, נראה שאתה יורד בקצב יפה, אם כי קצת קשה לדעת את היחס בגלל ש2
התמונות לא צולמו באותה זווית.. בקשר לעניין האירובי, אני פחות מאמין ב״מרגיש״ או ״נראה״, לטעמי כדאי לך לעבוד לפי היקפים של הגוף בשביל לדעת האם אתה באמת יורד אחוזי שומן(יכול להיות שאתה נשאר במשקל או יורד, אך עולה במסת שריר), אין ספק שאם אתה נמצא בגירעון קלורי אתה תרד במשקל, השאלה גם איך אתה יורד והאם זה יענה על הצרכים שלך (לא בהכרח שפעילות אירובית מסויימת תיתן לך את אותה תוצאה כמו דגש על שריר מסויים בהרמת משקולות), 2 ההמלצות הכי טובות שאני יכול לתת לך זה לבנות תפריט מסודר עם תזונאי, ולהקפיד בתכנית אימונים שבנית, גם 10 דקות אירובי עדיפות על כלום . כמו שאומרים ״במטבח בונים את הגוף ובחדר כושר בונים פרופורציות״

בשבועות שאתה לא עושה אירובי, אתה אוכל אותו הדבר או פחות? כי אם אותו הדבר זה יסביר טוב מאוד, שפשוט הגרעון קטן יותר.
בכל מקרה באירובי אתה גם מזיע ומוציא נוזלים, מה שיכול לגרום לך להרגיש קטן יותר, ונותן לך הרגשה טובה יותר של התקדמות

• פותח/ת השרשור
קודם כל, כל הכבוד על העבודה, נראה שאתה יורד בקצב יפה, אם כי קצת קשה לדעת את היחס בגלל ש2
התמונות לא צולמו באותה זווית.. בקשר לעניין האירובי, אני פחות מאמין ב״מרגיש״ או ״נראה״, לטעמי כדאי לך לעבוד לפי היקפים של הגוף בשביל לדעת האם אתה באמת יורד אחוזי שומן(יכול להיות שאתה נשאר במשקל או יורד, אך עולה במסת שריר), אין ספק שאם אתה נמצא בגירעון קלורי אתה תרד במשקל, השאלה גם איך אתה יורד והאם זה יענה על הצרכים שלך (לא בהכרח שפעילות אירובית מסויימת תיתן לך את אותה תוצאה כמו דגש על שריר מסויים בהרמת משקולות), 2 ההמלצות הכי טובות שאני יכול לתת לך זה לבנות תפריט מסודר עם תזונאי, ולהקפיד בתכנית אימונים שבנית, גם 10 דקות אירובי עדיפות על כלום . כמו שאומרים ״במטבח בונים את הגוף ובחדר כושר בונים פרופורציות״
תודה רבה!
בשבועות שאתה לא עושה אירובי, אתה אוכל אותו הדבר או פחות? כי אם אותו הדבר זה יסביר טוב מאוד, שפשוט הגרעון קטן יותר.
בכל מקרה באירובי אתה גם מזיע ומוציא נוזלים, מה שיכול לגרום לך להרגיש קטן יותר, ונותן לך הרגשה טובה יותר של התקדמות
אני אוכל פחות או יותר אותו דבר. הנקודה היא שבלי אירובי די קשה לי לרדת...
מה דעתכם עכשיו? תמונות מאתמול.
משקל אחרון לפני 3 ימים - 74.

קבצים מצורפים

• 5a505d44-1cca-4e35-99d5-1d82928f6df1.jpg
    5a505d44-1cca-4e35-99d5-1d82928f6df1.jpg
    KB 67.6 · צפיות: 152
  • c7186029-3bf6-4cf8-ac87-338dbe818bf2.jpg
    c7186029-3bf6-4cf8-ac87-338dbe818bf2.jpg
    KB 65.8 · צפיות: 145
לא רוצה ליצור אצלך בילבול לגבי מה להחליט, אבל דעתי הצנועה היא שתעשה מסה.

אני אוכל פחות או יותר אותו דבר. הנקודה היא שבלי אירובי די קשה לי לרדת...
זה לא שבלי אירובי אתה מתקשה לרדת, זה שבלי אירובי אתה לא שומר על גירעון כמו שצריך.
אם אתה לא עושה אירובי אתה צריך להשלים את זה מהתזונה

מה דעתכם עכשיו? תמונות מאתמול.
משקל אחרון לפני 3 ימים - 74.
עכשיו נראה שאתה יכול להתחיל מסה

• פותח/ת השרשור
מה לדעתכם אחוז השומן שלי כרגע?
ואגב, אני יודע שלא כל כך רואים את זה בתמונה (אולי כי אני גבוה יחסית), אבל עדיין אני מרגיש שיש עליי המון שומן - במותניים, בבטן, ביד האחורית, ובגדול תחושה נוזלית כזו. אני מבין שזה בגלל שאין לי מסת שריר גבוהה, אבל עדיין אני לא בטוח שאחוז השומן שלי לא גבוה למרות החיטוב.

נראה 14-15. ושוב, אם תעשה מסה טובה כל הגוף יקבל פרופורציה לדעתי. כן, יש קצת בטן ומראה טיפה ׳נוזלי׳ כזה, אבל זה פשוט כי גם אין מסת שריר שתאזן את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית