הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התייעצות לגבי תוכנית לחזה

omer3020

משתמש מתחיל
103
4
נק' מוניטין:
4
103
4
אהלן.
כרגע אני באמצע של חיטוב קל ובנתיים חשבתי להתחיל לבנות תוכנית חדשה לקראת המסה הבאה ככה.

מבחינת התוכנית היא ab,
(A חזה כתפיים יד אחורית, b רגלים גב יד קדמית)
עד עכשיו הייתי עושה:
בנץ 4×8
לחיצות בשיפוע עם דמבלים 3×8-10
פרפר בקרוס 3×12

הייתי רוצה להוסיף מקבילים והתלבטתי בין שני הדברים האלו:

בנץ פרס 4×8
מקבילים עם משקל 3×10
פרפר תחתון בקורס (לחזה עליון) - 3×10

או

לחיצה בשיפוע עם מוט 4×8
לחיצה חזה שטוח עם דאמבלים 3×8-10
מקבילים עם משקל 3×8-10

בכל אחד מהם יש את החיסרון שלו. בראשון החיסרון הוא שהעבודה על החזה עליון נדחקת לסוף האימון חזה וקשה לי להאמין כמה זה יעזור בפיתוח שלו(הוא בסוף נותן את הגודל העיקרי?)
החיסרון שני שזה נראה לי יותר מידי לחיצות בהתחשב בזה שלאחר מכן אני מתחיל לבצע כתפיים.

מה אתם חושבים?
תודה רבה !

שניהם נראים לי אפשרויות טובות.
הייתי ממליץ לך חודש אחד (או תקופה) ללכת על אחד מהם, ואחרי חודש לעבור לשני.

• פותח/ת השרשור
שניהם נראים לי אפשרויות טובות.
הייתי ממליץ לך חודש אחד (או תקופה) ללכת על אחד מהם, ואחרי חודש לעבור לשני.
למה בעצם חודש וחודש? ומה לגבי הנקודות שהעלתי לגביהן? בדוף חזה עליון נותן את המראה העיקרי אבל מקבילים תרגיל מתויין שהייתי רוצה להתחיל לשלב

החיסרון שני שזה נראה לי יותר מידי לחיצות בהתחשב בזה שלאחר מכן אני מתחיל לבצע כתפיים.
זאת בדיוק הבעיה בתכנית שלך. הרי באימון חזה הכתפיים עובדות קשה ובגלל שגם היד האחורית עובדת בבנץ' ובמקבילים אתה לא תוכל לתת שום אימון משמעותי ליד-האחורית לאחר אימון חזה בעל נפח\עצימות גבוהים. אולי עכשיו זה בסדר מבחינתך, אבל כשהמשקלים על המוט יעלו זה רק יגרע.
מנסיון אישי, אני התאמנתי תקופה (ממש בהתחלה) AB של חזה+כתפיים+אחורית ורגליים+גב+קדמית ובגלל שהתחלתי בחזה הבנץ' עלה בצורה טובה בעוד שהפרס נשאר הרחק מאחור (כנ"ל גם לגבי תרגילי יד אחורית). בשביל להבין שזה תכנון שגוי הייתי צריך להיפצע בכתף ולהיות מושבת לכמה שבועות.
עצה שלי, תתחיל בלהחליף בין אימון רגליים לחזה ותבדוק האם זה משפיע על הכתפיים והטרייספס, מקסימום לא הרווחת כלום.

בנוגע לחזה, בנץ' שטוח במוט הוא תרגיל בסיסי שיעזור לך מאוד אם תעשה אותו גם בשל העובדה שיותר קל להעמיס משקל וההתקדמות ליניארית ולכן הייתי ממליץ לך לא לזנוח אותו (אם כי לא חייב). מקבילים עם משקל זה תרגיל מעולה וגם עליו אני ממליץ. תרגילים מבודדים כמו פרפר ולחיצות בשיפוע פחות מועילים ואפשר לבנות גם מסת שריר בלעדיהם, מה שגם אם אתה עושה בנץ' במשקלים גבוהים וגם מקבילים אתה תהיה תשוש מדי בשביל לתת עבודה מבודדת, אבל כל עוד עוד יש לך התקדמות לאורך זמן זה פחות משנה.
כמו שאלחנן המליץ, תנסה חודש אחד את האימון הראשון, ובחודש הבא את האימון השני. ככה הכי טוב לדעת כמה כל אחד מהם מתאים לך.

נ"ב: כל עוד אתה משקיע בתרגילים המורכבים כל השרירים יגדלו ועבודה אקסטרה על החזה העליון יכולה לגרוע ולא לתת לך להתאושש עד האימון הבא, מה שיכול לגרום לפציעה.

למה בעצם חודש וחודש? ומה לגבי הנקודות שהעלתי לגביהן? בדוף חזה עליון נותן את המראה העיקרי אבל מקבילים תרגיל מתויין שהייתי רוצה להתחיל לשלב
חזה עליון ותחתון גם עובדים בבנצ' רגיל, פשוט הדגש הוא אחרת.
לא תפסיד אם לא תיגע בחזה עליון שנה ורק תעבוד בנצ' רגיל.
אני מדבר איתך רק על חודש.

לא עבדתי חזה עליון שנה וחצי, ואני מאמין שלא איבדתי ממנו דבר.
חזה עליון הוא תרגיל עזר לשריר הגדול יותר, החזה. המטרה העיקרית והחשובה ביותר זה לקדם את החזה שלך בכוח וגודל.

וכלל חשוב באימונים זה גיוון.
ככה תוכל לגוון את התוכנית שלך חודש חודש ולהתקדם הכי טוב לדעתי.

נכון שאימון כתפיים ויד אחורית תהיה חלשה יותר אחרי חזה, וכנראה תשים פחות משקל בגלל זה, אבל זה לא אומר שלא תתקדם בהם.
המשקל הוא לא מדד להתקדמות, אלא הקושי.

אם תתאמן בצורה הזאת תקופה, אני מאמין שתראה שהכתפיים והיד אחורית שלך התקדמו יפה מאוד.

נכון שאימון כתפיים ויד אחורית תהיה חלשה יותר אחרי חזה, וכנראה תשים פחות משקל בגלל זה, אבל זה לא אומר שלא תתקדם בהם.
אם תתאמן בצורה הזאת תקופה, אני מאמין שתראה שהכתפיים והיד אחורית שלך התקדמו יפה מאוד.

אכן, כל מתאמן מגיב אחרת לאותו אימון ואם הוא יצליח לעמוד באימון חזה+כתפיים+אחורית זה יהיה מצוין.

• פותח/ת השרשור
חזה עליון ותחתון גם עובדים בבנצ' רגיל, פשוט הדגש הוא אחרת.
לא תפסיד אם לא תיגע בחזה עליון שנה ורק תעבוד בנצ' רגיל.
אני מדבר איתך רק על חודש.

לא עבדתי חזה עליון שנה וחצי, ואני מאמין שלא איבדתי ממנו דבר.
חזה עליון הוא תרגיל עזר לשריר הגדול יותר, החזה. המטרה העיקרית והחשובה ביותר זה לקדם את החזה שלך בכוח וגודל.

וכלל חשוב באימונים זה גיוון.
ככה תוכל לגוון את התוכנית שלך חודש חודש ולהתקדם הכי טוב לדעתי.

אכן, כל מתאמן מגיב אחרת לאותו אימון ואם הוא יצליח לעמוד באימון חזה+כתפיים+אחורית זה יהיה מצוין.
אז ככה.. עשיתי מספר ניסיונות במהלך השנה האחרונה והגעתי למסקנה שזה הכי טוב לי. הסיבה היא שהרגליים והגב הם שרירים יחסית ממש חזקים אצלי אז מבחינת האימון שם הולך סבבה. והכתף שלי גם יחסית חזקה וגדלה מהר.

החזה הוא שריר שלטעמי יותר חלש (מכל מיני סיבות) למרות שיש לי בו התקדמות יפה..

אז אחרי כל מה שאמרתם אני חושב שהאופציה הראשונה( והיא מה שחשבתי בהתחלה ) תיהיה טובה יותר. בסוף גם מקבילים וגם בנץ פרס תרגילים מורכבים מעולים שיכולים לפתח מסה יפה לחזה.

חוץ מזה שאני לא התכוונתי לזנוח חזה עליון כי הוא עובד בפרפר התחתון שהוספתי שם (מלמטה למעלה)..

האופציה השנייה שבה זנחתי את הלחיצת חזה השטוחה נובעת מהעובדה שרציתי לגוון קצת ולא לעבוד רק עם מוט היות ועבודה עם דמבלים היא הכרחית לטעמי...

בקיצור נראלי אלך פשוט על האופציה הראשונה...

אז ככה.. עשיתי מספר ניסיונות במהלך השנה האחרונה והגעתי למסקנה שזה הכי טוב לי. הסיבה היא שהרגליים והגב הם שרירים יחסית ממש חזקים אצלי אז מבחינת האימון שם הולך סבבה. והכתף שלי גם יחסית חזקה וגדלה מהר.

החזה הוא שריר שלטעמי יותר חלש (מכל מיני סיבות) למרות שיש לי בו התקדמות יפה..

אז אחרי כל מה שאמרתם אני חושב שהאופציה הראשונה( והיא מה שחשבתי בהתחלה ) תיהיה טובה יותר. בסוף גם מקבילים וגם בנץ פרס תרגילים מורכבים מעולים שיכולים לפתח מסה יפה לחזה.

חוץ מזה שאני לא התכוונתי לזנוח חזה עליון כי הוא עובד בפרפר התחתון שהוספתי שם (מלמטה למעלה)..

האופציה השנייה שבה זנחתי את הלחיצת חזה השטוחה נובעת מהעובדה שרציתי לגוון קצת ולא לעבוד רק עם מוט היות ועבודה עם דמבלים היא הכרחית לטעמי...

בקיצור נראלי אלך פשוט על האופציה הראשונה...
בהצלחה, תעדכן אותנו איך הולך.

• פותח/ת השרשור
בהצלחה, תעדכן אותנו איך הולך.

לגבי התרגילים גב.. גם התייעצות קלה.

עד עכשיו הייתי עושה:
Bor 4×8
צין אפס 3×8
חתירה בפולי אמצעי 3×10

האמת שקצת נמאס לי מbor כבר כמעט שנה שאני איתו.

חשבתי לשנות לדבר הבא:
T bar row 4×8
מתח רגיל עם משקל 3×10
מסור בדמבלים / פול אובר 3×12

אז ההתלבטות היא בעצם כזאת:
1. האם להחליף באמת את הbor.
2. האם עדיף 2 וורייציות חתירה שוב או שעדיף בעצם פול אובר או וורייציאת מתח כלשהי? (הכוונה לתרגיל השלישי).

יש לציין שאני מבצע דדליפט כחלק מהאימון רגליים שהוא לפני הגב ככה שהוא סוגר גם עוד כמה פינות בגב.

לגבי התרגילים גב.. גם התייעצות קלה.

עד עכשיו הייתי עושה:
Bor 4×8
צין אפס 3×8
חתירה בפולי אמצעי 3×10

האמת שקצת נמאס לי מbor כבר כמעט שנה שאני איתו.

חשבתי לשנות לדבר הבא:
T bar row 4×8
מתח רגיל עם משקל 3×10
מסור בדמבלים / פול אובר 3×12

אז ההתלבטות היא בעצם כזאת:
1. האם להחליף באמת את הbor.
2. האם עדיף 2 וורייציות חתירה שוב או שעדיף בעצם פול אובר או וורייציאת מתח כלשהי? (הכוונה לתרגיל השלישי).

יש לציין שאני מבצע דדליפט כחלק מהאימון רגליים שהוא לפני הגב ככה שהוא סוגר גם עוד כמה פינות בגב.

כמה התקדמת במשקלים של ה-BOR בשנה האחרונה?
טי-באר נשמע אפשרות טובה להחלפה ואם נמאס לך מתרגיל אין שום סיבה שתעשה אותו כשאתה לא רוצה.
אגב, צ'ין אפ מתמקד בעיקר על יד קדמית אז עדיף יותר לשייך אותו לאימון יד קדמית לפי דעתי. ווריאציה של מתח שטובה לעבודה על הגב היא פול-אפ באחיזה רחבה. מסור במשקולות יד הוא תרגיל מעולה לגב שעוזר נהדר להיפרטרופיה של הגב, אם כי תיקח בחשבון שטי-באר ומסור הם תרגילים יחסית דומים מבחינת הפעולה עצמה (מסור בשיפוע עוד יותר דומה) אז אתה יכול נגיד להתמקד בתרגיל אחד מביניהם ולהוסיף פעולה של משיכה מלמעלה כמו פולי עליון או מתח, ואז אימון הגב שלך יהיה מורכב מ-2 או 3 תרגילים, לא כולל דדליפט.

• פותח/ת השרשור
כמה התקדמת במשקלים של ה-BOR בשנה האחרונה?
טי-באר נשמע אפשרות טובה להחלפה ואם נמאס לך מתרגיל אין שום סיבה שתעשה אותו כשאתה לא רוצה.
אגב, צ'ין אפ מתמקד בעיקר על יד קדמית אז עדיף יותר לשייך אותו לאימון יד קדמית לפי דעתי. ווריאציה של מתח שטובה לעבודה על הגב היא פול-אפ באחיזה רחבה. מסור במשקולות יד הוא תרגיל מעולה לגב שעוזר נהדר להיפרטרופיה של הגב, אם כי תיקח בחשבון שטי-באר ומסור הם תרגילים יחסית דומים מבחינת הפעולה עצמה (מסור בשיפוע עוד יותר דומה) אז אתה יכול נגיד להתמקד בתרגיל אחד מביניהם ולהוסיף פעולה של משיכה מלמעלה כמו פולי עליון או מתח, ואז אימון הגב שלך יהיה מורכב מ-2 או 3 תרגילים, לא כולל דדליפט.
בbor עליתי בערך מ30 ל70 בבערך 7~8 חודשים (ללא רצועות וכדומה)
את הצין אפס הוספתי בחודשיים~ שלושה האחרונים אחרי שהיה קצת פיגור ביד קדמית וזה הוסיף מסה יפה ליד קדמית.

ובעצם זאת ההתלבטות. האם להוסיף פולי עליון (עם וי) אחרי המתח עם המשקל או לעשות עוד חתירה / פול אובר .
אמנם t bar ומסור יחסית דומים אבל שניהם תרגילים מעולים כדי לפתח רוחב ועובי לדעתי..

למה בעצם עוד סוג של מתח ולא עוד סוג של חתירה?
מה אתה אומר?

בbor עליתי בערך מ30 ל70 בבערך 7~8 חודשים (ללא רצועות וכדומה)
את הצין אפס הוספתי בחודשיים~ שלושה האחרונים אחרי שהיה קצת פיגור ביד קדמית וזה הוסיף מסה יפה ליד קדמית.

ובעצם זאת ההתלבטות. האם להוסיף פולי עליון (עם וי) אחרי המתח עם המשקל או לעשות עוד חתירה / פול אובר .
אמנם t bar ומסור יחסית דומים אבל שניהם תרגילים מעולים כדי לפתח רוחב ועובי לדעתי..

למה בעצם עוד סוג של מתח ולא עוד סוג של חתירה?
מה אתה אומר?

השאלה היא האם זה מתאים 7 סטים של משיכה מלמטה באימון.
גם מתח וגם פולי עליון עובדים על אותם שרירים ולכן מיותר לעשות את שניהם וסתם לקבל פאמפ ברחב גבי מבלי תועלת כלשהי. בעיקרון הייתי מציע להתמקד בטי-באר כתרגיל עיקרי לגב, מסור כתרגיל עזר ומתח או פולי עליון בתור תרגיל שלישי. פולי עליון, בניגוד למתח, עובד גם על הטרפזים ולא מזניח אותם. אם כי מתח בתוספת משקל (עם תכנון התקדמות נכון) מועיל לפיתוח הרחב גבי הרבה יותר מהפולי.
לדעתי כדאי שתתחיל מנפח נמוך יותר ותעלה בהדרגה.
למה? צ'ין אפ לא אמור להיות באימון גב. הוא תרגיל יד-קדמית. לכן אין טעם לספור אותו כחלק מהנפח של האימון. אם תחשב את הנפח ללא הצ'ין אפ, ותוסיף את העובדה שלא עבדת על משיכה מלמעלה, תראה שלא תוכל לעמוד בנפח שאתה מתכנן. לפחות לא בלי שזה יבוא על חשבון ההתקדמות.

• פותח/ת השרשור
השאלה היא האם זה מתאים 7 סטים של משיכה מלמטה באימון.
גם מתח וגם פולי עליון עובדים על אותם שרירים ולכן מיותר לעשות את שניהם וסתם לקבל פאמפ ברחב גבי מבלי תועלת כלשהי. בעיקרון הייתי מציע להתמקד בטי-באר כתרגיל עיקרי לגב, מסור כתרגיל עזר ומתח או פולי עליון בתור תרגיל שלישי. פולי עליון, בניגוד למתח, עובד גם על הטרפזים ולא מזניח אותם. אם כי מתח בתוספת משקל (עם תכנון התקדמות נכון) מועיל לפיתוח הרחב גבי הרבה יותר מהפולי.
לדעתי כדאי שתתחיל מנפח נמוך יותר ותעלה בהדרגה.
למה? צ'ין אפ לא אמור להיות באימון גב. הוא תרגיל יד-קדמית. לכן אין טעם לספור אותו כחלק מהנפח של האימון. אם תחשב את הנפח ללא הצ'ין אפ, ותוסיף את העובדה שלא עבדת על משיכה מלמעלה, תראה שלא תוכל לעמוד בנפח שאתה מתכנן. לפחות לא בלי שזה יבוא על חשבון ההתקדמות.
אני קצת חולק עליך בעניין הציין אפס. בגלל שאמנם העבודה בצין אפס על הגב היא פחות ממתח רגיל אבל היכולת להעמיס יותר משקל בצין אפס לעומת מתח מאפשר עבודה אפילו גדולה יותר על הרחב גבי שם.

אז שוב פה מגיעה ההתלבטות שלי..
T bar יהיה התרגיל העירי של החתירה שאיתו אני פותח אימון ואז עובר למתח עם משקל.
השאלה האם מסור יכול להיות תרגיל עזר טוב או שעדיף להוסיף תרגיל אחר. אם תרגיל אחר אז אשמח לרעיון..

אגב מבחינת טרפזים הם עובדים מספיק בדדליפט ובעבודה על כתף אחורית

השאלה האם מסור יכול להיות תרגיל עזר טוב או שעדיף להוסיף תרגיל אחר. אם תרגיל אחר אז אשמח לרעיון..
אפשר לבנות גב רחב וחזק רק מ T-BAR ודדליפט אז איזה תרגיל עזר להוסיף זה יחסית קל. תוסיף תרגיל שלא פוגע בהתאוששות ובנפח של התרגיל המרכזי. לאחר כמה שבועות של עבודה תוכל להבחין האם הוא תורם להיפרטרופיה או לא.

• פותח/ת השרשור
אפשר לבנות גב רחב וחזק רק מ T-BAR ודדליפט אז איזה תרגיל עזר להוסיף זה יחסית קל. תוסיף תרגיל שלא פוגע בהתאוששות ובנפח של התרגיל המרכזי. לאחר כמה שבועות של עבודה תוכל להבחין האם הוא תורם להיפרטרופיה או לא.
אז אולי בתור התחלה למסה אעשה את מה שאמרתי + מסור ואם אראה שפוגע בהתאוששות אז אחליף לפולאובר. באופן כללי הגב מתאושש אצלי מהר..
אעדכן בהתאם

תודה רבה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית