הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריכת פחמימות בחיטוב

eliran13

משתמש מתחיל
12
1
נק' מוניטין:
1
12
1
היי חברים שבוע טוב מה קורה?
מחר בעזרת השם אני מתחיל חיטוב והגעתי למסקנה שהפחמימה שהיחידה שאני באמת נהנה לאכול אותה ולא נמאס לי ממנה היא בטטה,רציתי לשאול האם יש בעיה שהיא תיהיה המקור פחמימה העיקרי שלי בחיטוב(אני יודע שהכל מתחיל ונגמר במאזן קלורי שלילי ברגע שמדובר בחיטוב)
אבל לצערי אחד המאמנים אצלנו אמר לי שלא מומלץ לצרוך אותה כמקור פחמימה עיקרי בחיטוב כי היא על הפנים והיא מעלה את האינסולין ויכולה להפריע ואף להרוס את התהליך
המקור פחמימה העיקרי שלי בחיטוב הזה הוא אך ורק 450 גרם בטטה אחרי בישול ביום(90 גרם פחמימה)
השאלה שלי היא האם באמת בטטה יכולה להפריע או להרוס לי את החיטוב

מבחינת אינדקס גליקמי זו לא הפחמימה הכי "בריאה"
אבל אם אתה בן אדם בריא אין סכנה שזה יעלה לך את האינסולין ויהרוס לך את התהליך.
אבל זו פחמימה דחוסה קלוריות, חבל, לפי דעתי תנסה לשלב בפחמימה שלך קצת אורז או אפילו 2 פרוסות לחם
בכל מקרה, הכל עניין של שיקולים שלך והנוחות שלך.

בדרך כלל אנשים אומרים שבעזרת השם החיטוב יגמר, לא יתחיל, אבל מה שעובד לך.
בכל מקרה אתה כנראה חכם יותר מהמאמן הזה שמפיץ מיתוסים ושטויות.
גם חלבון מקפיץ אינסולין, ככה שזה לא משנה מה מקפיץ, וקפיצות אינסולין לא משפיעות על שום דבר אצל אדם בריא, ככה שזה גם לא משנה אם יש אותם או לא. לעומת זאת בטטה מכילה הרבה סיבים (במיוחד אם אתה אוכל את הקליפה) ומכילה ויטמינים, ככה שהיא פחמימה לא רעה בכלל

אבל זו פחמימה דחוסה קלוריות, חבל, לפי דעתי תנסה לשלב בפחמימה שלך קצת אורז או אפילו 2 פרוסות לחם

תעשה קציפת בטטה, ככה היא תהיה פחות דחוסה 😆

סתם. חחח
בטטה זה משביע רצח. (אבל אני שובעת גם מפריכיות אז אני לא אינדיקציה 🙄) והבנתי שהיא עדיפה על תפוח אדמה, למשל.
כמה דברים:
1. עדיף שתשקול אותה לפני הבישול.
2. קח במתנה מתכון קליל ב20 שלבים פשוטים:
- הרם בטטה.
- שקול אותה.
- שטוף אותה.
- אתה יכול לקלף אם אתה רוצה, אני אוהבת עם הקליפה.
- חתוך אותה לצ'יפסים בעובי סנטימ', (בערך כמו אצבע)
- שים בקערה.
- שים כפית שמן זית וקצת מלח. (אם אתה מתקמצן על קלוריות - ספריי שמן יעשה את העבודה)
- תערבב.
- הכנס לתנור או לטוסטר אובן שחומם מראש על 200 מעלות.
- המתן כרבע שעה.
- תוציא מהתנור.
- תערבב את הצ'יפסים.
- תחזיר לתנור.
- המתן כרבע שעה נוספת.
- תכבה את התנור.
- תוציא את התבנית.
- תחכה שיתקרר.
- תכניס לפה.
- תלעס.
- תבלע.

הולך טוב עם: קטשופ, מיונז, טחינה, חריף, ברביקיו, צילי מתוק/ חריף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית