הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב במרפק

אליה1011

משתמש מתחיל
127
21
נק' מוניטין:
54
127
21
לא
אהלן חברים. בן 29 מתאמן חצי שנה. יש לי לאחרונה כאב קל בצד הפנימי של המרפק (מה שנראה לי כמרפק גולף) וקצת מתחת למרפק גם. מישהו שהיה לו משהו דומה יכול לשתף ממה להמנע ומה לחזק? תודה

נערך לאחרונה:
תעשה כמה תרגילי חימום לפני תרגילים שמעורבים בהם הידיים כמו כן הרמות משקל בעיקר כבד
לחיזוק, תרגילי ידיים ואכילה נכונה

אני מצאתי שיש מנחים שהמרפקים שלי אוהבים יותר וכאלו שפחות. אם אתה עושה כפיפת מרפקים בסופינציה מלאה, תנסה לעבור למוט w למשל. או אחרת. תשחק עם זה קצת.

עוד דבר חשוב - תבדוק שמנח שורש כף היד שלך תמיד נייטרלי. שינוי של כמה מעלות קדימה למשל כבר עשוי לייצר עומס מיותר שמשליך על המרפק.

בכלל כדאי לבדוק את הטכניקה שלך בכל התרגילים שעלולים להיות גורם.. והייתי ממליצה גם להוריד עומס בצורה זמנית תוך כדי שבוחן ורואה אם הדברים האלו משפיעים.

אתה יכול לעשות מתיחות לשורש כף היד, ולעסות את איזור המרפק והשרירים שסביבו.. זה עשוי לעזור.

אם לא עובר כדאי לדעתי לגשת לפיזיותרפיסט

אהלן חברים. בן 29 מתאמן חצי שנה. יש לי לאחרונה כאב קל בצד הפנימי של המרפק (מה שנראה לי כמרפק גולף) וקצת מתחת למרפק גם. מישהו שהיה לו משהו דומה יכול לשתף ממה להמנע ומה לחזק? תודה
גבר זאת בעיה מאוד נפוצה כל מתאמן שעושה לחיצת חזה. עיקר הבעיה הנעילה בסוף התנועה, כל הלחץ מופעל על המפרק ולא על השריר. המטרה היא לאמן שריר ולא מפרק אז לא לנעול בסוף התנועה הנעילה גורמת לרוטציה קדמית בכתף יהיה לך גם בעיות בכתפיים ולא רק במרפק. יום טוב .

גבר זאת בעיה מאוד נפוצה כל מתאמן שעושה לחיצת חזה. עיקר הבעיה הנעילה בסוף התנועה, כל הלחץ מופעל על המפרק ולא על השריר. המטרה היא לאמן שריר ולא מפרק אז לא לנעול בסוף התנועה הנעילה גורמת לרוטציה קדמית בכתף יהיה לך גם בעיות בכתפיים ולא רק במרפק. יום טוב .
מה שכתבת לא נכון ואני לא יודע על מה הוא מבוסס.
אין בעיה לנעול מפרקים אלא אם זה גורם לכאב בזמן הנעילה. זה לא יגרום לפגיעה או נזק.
הכאב נובע מעומס יתר על השרירים והגידים שמתחברים למרפק.
הגישה הנכונה כתובה תגובה אחת למעלה- לעשות חימום ארוך ולבצע תרגילים שלא מכאיבים בזמן או אחרי האימון, לפעמים צריך גם להוריד משקלים.
תרגילי אחיזה (למשל מתח, כפיפת מרפק) מגבירים משמעותית את העומסים על המרפק
ולכן צריך להוריד עומס (משקל) עד שיחלוף.
אם לא עובר יש לפנות לפיזיותרפיסט.
אשמח להמליץ על אחד טוב לפי אזור רצוי.
ניר, פיזיותרפיסט ומדריך כושר.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התשובות. מסתבר שזה התחיל משורש כף היד. האורטופד כתב (לאחר צילום) שזה אולנאר מינור. רגישות דיפוזית ללא הגבלה בתנועה. ממליץ על מגן מייצב בשורש כף היד
פיזיו יכולה לעזור עדיין?

מיכאל מן עסיס 0504450062
יעל פרידמן 0547567157
שניהם פיזיו' שעובדים עם ספורטאים
החלמה מהירה

@אליה1011
לאחר מנוחה, תתחיל עם תרגילים לחיזוק פרק כף היד, הרשת מלאה בדוגמאות כאלו, זה גם בדיוק מה שינחה אותך הפיזיותרפיסט.

חשבת שלוקח הרבה זמן לקבל צילום OS? חכה שתשמע כמה זמן לוקח לקבל פגישה אצל פיזיותרפיסט.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית