הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקות דם לא תקינות

• פותח/ת השרשור Gnfit
  • פורסם בתאריך

Gnfit

משתמש קבוע
1,218
1,540
נק' מוניטין:
2,556
1,218
1,540
התקשרו מכללית בשעה טובה..
אז ככה הבדיקות דם לא תקינות*
ערכי כבד גבוהים מאוד, ביקשו ממני לחזור לבדיקה דם חוזרת ורחבה יותר לתפקודי כבד.
מוגלובין גבוהה
ותת פעילות של בלוטת התריס
ועודף ברזל

הבדיקות נעשו כאחרי שבועיים וחצי שהפסקתי את הסייקל.

דעות המומחים ?
כזכור לי טסט עלול לגרום לתת פעילות ושאר הירקות.
@שים
@frozen
מישהו ?..

קבצים מצורפים

• 20190905_114205.jpg
    20190905_114205.jpg
    KB 44 · צפיות: 236
  • 20190905_114229.jpg
    20190905_114229.jpg
    KB 38.3 · צפיות: 241
  • 20190905_114242.jpg
    20190905_114242.jpg
    KB 23 · צפיות: 243
  • 20190905_114257.jpg
    20190905_114257.jpg
    KB 46.5 · צפיות: 277
  • 20190905_114618.jpg
    20190905_114618.jpg
    KB 55.3 · צפיות: 196
אתה מדבר על עירוי ברזל?
לי אישית זה לא עזר. בכל אופן, אם הוא לא ימצא את הגורם, הוא יצטרך ברזל כל החיים, סתם חבל.

או שילוב של מצב הורמונלית מעט לא תקין, בעיות בעמוד שידרה, אולי גם סוכר דם גבוה, תת פעילות של בלוטת התריס.
יכול להיות דבר אחד ממש בעייתי, או הרבה דברים קטנים שמוסיפים לבעיה.

Associations between Lifestyle Factors and Iron Overload in Korean Adults
https://www.atsjournals.org/doi/full/10.1164/rccm.200802-334OC

כן עירוי ברזל (יש כמה סוגים) איך זה לא עזר, זה עובר ישר למחזור הדם, לא כמו כדורים שזה צריך להיספג וכל השיט הזה.

כן עירוי ברזל (יש כמה סוגים) איך זה לא עזר, זה עובר ישר למחזור הדם, לא כמו כדורים שזה צריך להיספג וכל השיט הזה.
כנראה איבדתי יותר דם ממה שקיבלתי ברזל.

או שילוב של מצב הורמונלית מעט לא תקין, בעיות בעמוד שידרה, אולי גם סוכר דם גבוה, תת פעילות של בלוטת התריס.
יכול להיות דבר אחד ממש בעייתי, או הרבה דברים קטנים שמוסיפים לבעיה.
אין שום קשר בין הדברים.
למה שיהיו לו בעיות עמוד שדרה מספיק רציניות לגרום בעיות במערכת העיכול? מה הקשר לסוכר גבוה?
כדי שמשהו מאוד רחוק ישפיע, הוא צריך להיות משמעותי מאוד.
בעיות עמוד שדרה יכולות להשפיע על מערכת העיכול, אבל אנחנו מדברים על בעיות ברמת שיתוק.
סוכר אני באמת לא יודע איך הוא קשור לבעיות עיכול חוץ מאדם עם סכרת 20 שנה ויש לו מחלות כלי דם כתוצאה מזה, שבין השאר ישפיעו על מערכת העיכול

• פותח/ת השרשור
מעניין, בלוטת התריס גם אחראית על ה HCL בקיבה.
היפו בלוטת התריס יכולה להיות קשורה לעיכול ולקיבה איטית.
אז לדעתך זו הסיבה לבעיות עיכול ? ..
אני לא רואה פה היפותיאורידיזם,בלוטת התריס נראית בטווח הערכים התקין אבל אולי פספסתי משהו..

אנזימי הכבד אמורים לחזור למצבם הנורמלי לאט לאט
המוגלובין גבוה זה בהחלט תוצאה של שימוש בחומרים מסויימים

ואני מסיק שאתה אוכל המון בשר לפי הבדיקות שלך
האמת שלא כ"כ להפך יותר חלבי.
אני אוכל פסטרמה דלת שומן כמעט מידי יום , ובמהלך השבוע חזה עוף/המבורגר/ציט בסגנון.

לגבי המוגלובין זה רוב הסיכויים מהחומרים?
הייתי לפני על טסט והוספתי טרן בזריקה ה-2 כבר הפסקתי איתו..

• פותח/ת השרשור
אין שום קשר בין הדברים.
למה שיהיו לו בעיות עמוד שדרה מספיק רציניות לגרום בעיות במערכת העיכול? מה הקשר לסוכר גבוה?
בעיות עמוד שדרה יכולות להשפיע על מערכת העיכול, אבל אנחנו מדברים על בעיות ברמת שיתוק.
סוכר אני באמת לא יודע איך הוא קשור לבעיות עיכול חוץ מאדם עם סכרת 20 שנה ויש לו מחלות כלי דם כתוצאה מזה, שבין השאר ישפיעו על מערכת העיכול
אני סובל כבר כמעט שנתיים בבעיות במערכת העיכול, שנדבקתי דרך ווירוס לדעתי מחזה עוף לא טרי שאכלתי ממנו מעט, בכל מקרה זה גרם לי "לשיתוק קיבה" אבל לפי הבדיקה ה-2 שנערכה למפוי קיבה יצא שאין עדות לגסטרופורזסיס משמעותי בכלל.

ואכן יש לי בעיות ספיגה מהמזון.

מה לדעתכם לסיכום ? .. להיות מודאג לא להיות מודאג? אני בראשון צריך לחזור על בדיקות כבד מורחבות יותר שוב ומוגלובין
אני הייתי אומר ללא ספק לא. אין לך בעיות הורמונליות כל כך חמורות שגורמות לבעיות באיזורים שלא לגמרי קשורים
לפי דעת הגסטרולוג יש לי בעיות בריצפת אגן זה יכול להיות קשור ? אני סובל מבעיות קיבה ומעיים

ואכן יש לי בעיות ספיגה מהמזון.
יש לך בעיות ספיגה או בעיות עיכול? כי אלה 2 דברים שונים

מה לדעתכם לסיכום ? .. להיות מודאג לא להיות מודאג? אני בראשון צריך לחזור על בדיקות כבד מורחבות יותר שוב ומוגלובין
כרגע מודאג אין לך למה להיות, קודם תעשה את הבדיקות ואז יהיה על מה לדבר
לפי דעת הגסטרולוג יש לי בעיות בריצפת אגן זה יכול להיות קשור ? אני סובל מבעיות קיבה ומעיים
יש לך בעיות גם ביציאות? כי אז זה כבר יכול להיות קשור

• פותח/ת השרשור

מהיכרות עם הגוף שלי אני מרגיש

יש לך בעיות גם ביציאות? כי אז זה כבר יכול להיות קשור
כן יש לי בעיה חמורה מאוד שהחלה מהיום שהווריוס תקף אותי, אני מקבל כאבי בטן עזים באיזור הטבור, צריך ממש לעשות את המעי סביב הטבור וללחוץ על נקודה כמו דיקור סיני, כדי שתהיה תזוזה באוכל, ואז אני מצליח להתפנות או בעזרים חיצונים.

יש לי מהכרות של הגוף שלי בעיות עיכול, האוכל מתרוקן לאט מתוכן הקיבה, בבדיקה האחרונה שעברתי רשום שזה לא כ"כ חמור, כלומר יש שיפור משנה שעברה, אבל אין לי תיאבון כמו פעם וקשה לאכול, עד שהאוכל מגיע למעיים שם גם מתחילות הבעיות בכאבי בטן סביב הטבור.

אז בעצם הבעיות בריצפת אגן קשורות לתפקוד לקוי של מערכת העיכול כולה? הקיבה או המעיים בלבד?
ואלחנן צודק שתת פעילות בלוטת התריס היא הגורם וזה יכול להסתדר אז?
אמרתי שתת פעילות יכולה להיות קשורה לעיכול איטי.
מה ההיפך?
אז כל הבעיות עיכול בעצם מהבלוטה וריצפת אגן לא תקינה?

בהמלצת הגסטרולוג נשלחתי לפיזוטרפיה לריצפת אגן. והרופאת משפחה רוצה שאחזור על הבדיקות ביום ראשון, היא מודעת שהשתמשתי בחומרים, אבל חושבת שהפסקתי, זה יכול להסביר לה את המוגלובין הגבוהה או שכדי לשתוק ולתת להם לבדוק ?

וממש תודה לכם על העזרה מעריך את זה מאוד חברים!

אז לדעתך זו הסיבה לבעיות עיכול ? ..
אמנם לא הסיבה, אבל בהחלט יכול להוסיף לה.
אני ממש לא מסכים עם זה. אבל אולי זה רק הדעה האלטרנטיבית שלי.
תמיד להיות רגוע ולא מודאג.
אז כל הבעיות עיכול בעצם מהבלוטה וריצפת אגן לא תקינה?
אולי, אבל נראה לי שיש עוד כמה גורמים, כמו לחץ אולי. או חוסר ויטמינים מסוימים.
ואני ממש נוטה לחשוב שזה בטח מאוד קשור לכבד.
אני חושב שיש לך יותר מסיבה אחת לבעיה.

• פותח/ת השרשור
אמנם לא הסיבה, אבל בהחלט יכול להוסיף לה.

אני ממש לא מסכים עם זה. אבל אולי זה רק הדעה האלטרנטיבית שלי.

תמיד להיות רגוע ולא מודאג.

אולי, אבל נראה לי שיש עוד כמה גורמים, כמו לחץ אולי. או חוסר ויטמינים מסוימים.
ואני ממש נוטה לחשוב שזה בטח מאוד קשור לכבד.
אני חושב שיש לך יותר מסיבה אחת לבעיה.
אני גם חושב שזה בגלל הכבד בנתיים אני משתמש במנקים עד יום ראשון עלול להיות שיפור, אז בעצם נניח ושאנחנו מסדרים את התפקודי כבד.

נשאר לי הבעיות עיכול,
הבעיה בריצפת אגן אכן קשורה לעיכול והבעיות ומעיים?.. והתת פעילות מוסיפה לה ?

לגבי וויטמינים הייתי משתמש במולטי ויטמין של אנימאל, אבל הפסקתי כי הוא גם מעלה תפקודי כבד. אני בטוח שאין מספיק וויטמינים

הבנתי נכון?.. ותודה לכם אלופים!!

הבעיה בריצפת אגן אכן קשורה לעיכול והבעיות ומעיים?.. והתת פעילות מוסיפה לה ?

הבנתי נכון?.. ותודה לכם אלופים!!
זה בהחלט הכיוון בנתיים, אלא אם כן אחרי שאתה מטפל בזה אתה לא מרגיש לגמרי טוב, אולי יש עוד משהו לבדוק.
אבל עד שבלוטת התריס והכבד לא מגיעים לנורמה, קשה לדעת אם זה משהו אחר.

ואם הגסטרו ממליץ על טיפול ריצפת אגן, כנראה שהוא יודע, יש לו קצת הרבה יותר נסיון ממני, והוא גם רואה את כל התמונה שלך.

• פותח/ת השרשור
זה בהחלט הכיוון בנתיים, אלא אם כן אחרי שאתה מטפל בזה אתה לא מרגיש לגמרי טוב, אולי יש עוד משהו לבדוק.
אבל עד שבלוטת התריס והכבד לא מגיעים לנורמה, קשה לדעת אם זה משהו אחר.

ואם הגסטרו ממליץ על טיפול ריצפת אגן, כנראה שהוא יודע, יש לו קצת הרבה יותר נסיון ממני, והוא גם רואה את כל התמונה שלך.
תצחקו אבל כיף לדעת סוף סוף קצת אור בקצה המנהרה!.. אולי אז אחרי שנטפל בזה אני יוכל לחזור לתפקוד מלא בעזרת ה'

וכן
יש לי בעיה בריצפת אגן שאובחנה, אבל זה לא קרה לי מתרגיל כלשהו או בחד"כ עצמו זה התחיל לי ביחד עם הוירוס, לכן לא חשבתי שזה קשור לקיבה ומעיים..

אולי זה גם מסביר את עניין הזרימת דם שדיברנו עליו בפרטי? בידיים וברגליים, זוכר? שבמצב שכיבה יש הקלה על העיכול וזרימת דם וורידים בידיים, וברגליים (בולטים על פני העור) ובמצב עמידה הם נעלמים?

ח

מהיכרות עם הגוף שלי אני מרגיש
ההיכרות עם הגוף בהחלט יכולה להיות עם בעיות העיכול, אבל לא עם הספיגה, בזה תצטרך באמת לראות מחלות שקשורות לספיגה. ואם המעי שלך תקין אז אין בעיות ספיגה, כל עודהבעיה היא רק בריקון.
תזכור שהספיגה היא כימית, לא מכנית.

כן יש לי בעיה חמורה מאוד שהחלה מהיום שהווריוס תקף אותי, אני מקבל כאבי בטן עזים באיזור הטבור, צריך ממש לעשות את המעי סביב הטבור וללחוץ על נקודה כמו דיקור סיני, כדי שתהיה תזוזה באוכל, ואז אני מצליח להתפנות או בעזרים חיצונים.
זה בהחלט יכול להיות בגלל מחסור בתנועה של המעי או בגלל כיווץ פחות יעיל, אבל קשה לתת תשובה חד משמעית בלי לראות את כל הבדיקות שעשית

ואלחנן צודק שתת פעילות בלוטת התריס היא הגורם וזה יכול להסתדר אז?
אין לך מחסור בהורמנוים תירואידיים, אז גם אם הם היו יכולים לגרום לבעיה כל כך חמורה, והם לא, אין לך בכלל מחסור, ככה שהבעיה לא יכולה לנבוע משם.
לפעמים התשובה הפשוטה ביותר היא הנכונה. היה לך וירוס שגרם לבעיות במערכת העיכול ומאז זה נשאר, ולוקח זמן לחזור לנורמה. אני לא חושב שהצטברו מיליון בעיות קטנות ביותר כמו שאלחנן טוען.

המלצת הגסטרולוג נשלחתי לפיזוטרפיה לריצפת אגן. והרופאת משפחה רוצה שאחזור על הבדיקות ביום ראשון, היא מודעת שהשתמשתי בחומרים, אבל חושבת שהפסקתי, זה יכול להסביר לה את המוגלובין הגבוהה או שכדי לשתוק ולתת להם לבדוק ?
עדיף תמיד להיות כמה שיותר כנה עם הרופאה שלך אם אפשר

• פותח/ת השרשור
ההיכרות עם הגוף בהחלט יכולה להיות עם בעיות העיכול, אבל לא עם הספיגה, בזה תצטרך באמת לראות מחלות שקשורות לספיגה. ואם המעי שלך תקין אז אין בעיות ספיגה, כל עודהבעיה היא רק בריקון.

זה בהחלט יכול להיות בגלל מחסור בתנועה של המעי או בגלל כיווץ פחות יעיל, אבל קשה לתת תשובה חד משמעית בלי לראות את כל הבדיקות שעשית

אין לך מחסור בהורמנוים תירואידיים, אז גם אם הם היו יכולים לגרום לבעיה כל כך חמורה, והם לא, אין לך בכלל מחסור, ככה שהבעיה לא יכולה לנבוע משם.
לפעמים התשובה הפשוטה ביותר היא הנכונה. היה לך וירוס שגרם לבעיות במערכת העיכול ומאז זה נשאר, ולוקח זמן לחזור לנורמה. אני לא חושב שהצטברו מיליון בעיות קטנות ביותר כמו שאלחנן טוען.

איזה מלך!! תודה רבה על התשובות המפורטות באמת שזה משמח לקרוא, לגבי בעיות במעי לפי ct בטן עליונה ותחתונה תקין, גם גודל הכבד, לבלב והמעיים. הרופאים לא מצאו את הסיבה לבעיות במעיים, כנראה שזה נובע באמת רק מהריצפת אגן שיש לי פשוט אולי סוף סוף הגיע הזמן להחלים 🤩

@elchonon תודה רבה לכם 🙌
🙌

לגבי המוגלובין זה רוב הסיכויים מהחומרים?
עדיין נותנים סטרואידים מסויימים לטיפול בספירת דם נמוכה,המוגלובין נמוך וכו'.

ככה שאם אין לך בעיה כזאת,סטרואידים יקחו אותך מעל הנורמה.

• פותח/ת השרשור
עדיין נותנים סטרואידים מסויימים לטיפול בספירת דם נמוכה,המוגלובין נמוך וכו'.

ככה שאם אין לך בעיה כזאת,סטרואידים יקחו אותך מעל הנורמה.
לא , לא היה לי מוגלובין נמוך, רק בבדיקות האחרונות. לפני שעשיתי אותם לקחתי טסט וטרן וקצת אנדרול , ואז הפסקתי 3 שבועות כמעט את הכל, עשיתי את הבדיקות, גם בבדיקה הקודמת שלא הייתי כמה חודשיים בסייקל יצא קצת גבוהה.. אני מעשן יחסית לאחרונה די הרבה. וידוע לי שחומרים מעלים את הכדוריות דם , לכן אני רוצה להיות בטוח מה לומר לרופא, שאם זה לא מהחומרים, אגש לשאר הבדיקות ולא אלך סתם ויחררו אותי חח

• פותח/ת השרשור
אני יודע..
אני אומר שזה נועד לטפל בין היתר בהמוגלובין נמוך וספירת דם נמוכה.
אז מן הסתם שאם אתה בנורמה,זה רק יעלה אותך למעל הנורמה
כמו שחשבתי לגבי המולובין לכן לא נלחצתי מזה. יותר נלחצתי מהתפקודי כבד , מזל שיש אתכם באמת 🙌

עד שראיתי את הפוסט ניפתרה הבעיה 😛
ואני בכלל לא מצליח לראות מה כתוב בבדיקות דם צילום גרוע 🤩 אבל אני רואה שכבר עזרו , ומבין בגדול שזה מוירוס , ובוירוסים אנחנו לא כל כך מבינים אז רק החלמה מהירה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית