הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ורידים עקב משקל?

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
האם יש קשר בין המשקל ה״כבד״ שהתחלתי להרים לבין ורידים בולטים באופן תמידי?
אחרי אימון אני יכולה להבין. אבל לאחרונה הורידים בידיים/רגליים ואיפה שאני מניחה את המוט בהיפטרסט בולטים ממש. ושמתי לב שזה התחיל מתי שהתחלתי לקחת ברצינות את האימונים ובעיקר מעלה משקלים מאימון לאימון. יש דרך להיפטר מהמראה הזה? להוריד משקלים ולהוסיף יותר חזרות?

ועוד איך קשור למציאות! יופי זה דבר ראשון אובייקטיבי, לאחר מכן סובייקטיבי. ליופי יש חוקים. למה גבוה יפה מנמוך? למה שיניים רחבות וישרות יפות יותר מצרות ועקומות? למה עיניים במרחק סביר עדיפות על עיניים במרחק צר? למה כתפיים רחבות אצל גבר עדיפות על צרות? ולמה לאישה שדיים גדולים עדיפים על קטנים? למה אישה במשקל בריא עדיפה על אישה בעודף משקל רציני או אנורקסית? לפי הרוב
אולי באמת תסביר כאן למה. מה באמת רע ברווח בין השיניים?
מה יפה במשקפיים? או לדעתך בבגד אחר.
למה משיכה מינית שונה בין אדם לאדם? הרבה מהחברים שלי מעדיפים מלאות וחלק אוהבים אנורקסיות.
לכל הדברים האלו יש סיבות הישרדותיות שאתה לא יכול לתרץ ב''הרגילו אותנו לחשוב'' יש סיבה שהדברים הם כפי שהם. והם חזקים ממני ממך וכמעט מכל האנשים שרוצים ''להיפטר'' מהשטחיות שלהם. מה שכן תמיד יהיו את הפריקים ששוברים את הכללים.
הישרדות היום נמצא בידיו של המדען הקירח שיש לו אקדח, מעניין שזה לא הופך אותו לחתיך בעינינו.

אולי באמת תסביר כאן למה. מה באמת רע ברווח בין השיניים?
מה יפה במשקפיים? או לדעתך בבגד אחר.
למה משיכה מינית שונה בין אדם לאדם? הרבה מהחברים שלי מעדיפים מלאות וחלק אוהבים אנורקסיות.

הישרדות היום נמצא בידיו של המדען הקירח שיש לו אקדח, מעניין שזה לא הופך אותו לחתיך בעינינו.

מה רע ברווח בשיניים? זה דבר כ''כ מינימלי לעומת מה שאמרתי (שיניים צרות ועקומות לעומת רחבות וישרות) אין לי שמץ איך הגעת לרווח בשיניים.
רווח בשיניים זה לא משהו קריטי כל עוד זה לא מוגזם, אז יש שימצאו את זה חינני או לא יודע מה, מצד שני יש המון שיתקנו את זה, בסדר.
אני מדבר על דברים גדולים שמכריעים חד וחלק.

והמשפט עם ההישרדות והאקדח שטותי. אתה לא יכול למחוק מיליוני שנים של אבולוציה הישרדותית בזמן כזה קצר על ידי משהו שהוא אפילו לא חלק ממך, זה לא עובר בDNA. כל אחד יכול להשיג כלים מסוכנים כדי ''לשרוד'' במצבים מסוימים, זה לא העניין.

אני יכול להסביר לך בפרטי, כאן זה כבד ויראה לא קשור. אם היה צ'אט גם היה הרבה יותר נוח..אני מאמין שאני יכול לשנות את דעתך בעניין.

מה רע ברווח בשיניים? זה דבר כ''כ מינימלי לעומת מה שאמרתי (שיניים צרות ועקומות לעומת רחבות וישרות) אין לי שמץ איך הגעת לרווח בשיניים.
רווח בשיניים זה לא משהו קריטי כל עוד זה לא מוגזם, אז יש שימצאו את זה חינני או לא יודע מה, מצד שני יש המון שיתקנו את זה, בסדר.
אני מדבר על דברים גדולים שמכריעים חד וחלק.
לקחתי דוגמה שהרוב חושב שמכוער, ורציתי שתסביר לי למה לדעתך זה ככה.
לדעתי זה בגלל שזה שונה, אז כשלאדם יש משהו שונה, הוא מרגיש פחות. ואז הבריונים שגם ככה חסרי ביטחון עצמי קולטים את זה, וצוחקים עליו. דבר שגורם לו לשנאות את השוני שלו. וכך נוצר מצב ששיניים עקומות מכוערות, בלי קשר למציאות או הישרדות.
והמשפט עם ההישרדות והאקדח שטותי. אתה לא יכול למחוק מיליוני שנים של אבולוציה הישרדותית בזמן כזה קצר על ידי משהו שהוא אפילו לא חלק ממך, זה לא עובר בDNA. כל אחד יכול להשיג כלים מסוכנים כדי ''לשרוד'' במצבים מסוימים, זה לא העניין.
אני ועוד כמה שאני מכיר חושבים ששרירים ענקיים עם מסת שומן נמוך מכוער ומגעיל, אני חושב ששרירים תורמים להישרדות אבולוציונית.
תסתכל בספרי ההיסטוריה כמה שמנים היו פופלרים ומושכים, טוענים שזה בגלל שפעם שמנים שרדו יותר את תקופות הרעב.
למה היום שמן כבר לא יפה?
זה קצת מעבר להישרדות אבולוציונית, לא נראה לך?
אני יכול להסביר לך בפרטי, כאן זה כבד ויראה לא קשור. אם היה צ'אט גם היה הרבה יותר נוח..אני מאמין שאני יכול לשנות את דעתך בעניין.
אשמח שתנסה, קיימנו דיון דומה כשבחור התלונן שהוא נמוך ובגלל זה לא הולך לו עם בחורות.
בעיני לא הלך לו עם בחורות כי הוא חושב שהוא שווה פחות וממילא מתנהג בהתאם.
אבל אשמח לקיים את הדיון איפה שתרצה.

לקחתי דוגמה שהרוב חושב שמכוער, ורציתי שתסביר לי למה לדעתך זה ככה.
לדעתי זה בגלל שזה שונה, אז כשלאדם יש משהו שונה, הוא מרגיש פחות. ואז הבריונים שגם ככה חסרי ביטחון עצמי קולטים את זה, וצוחקים עליו. דבר שגורם לו לשנאות את השוני שלו. וכך נוצר מצב ששיניים עקומות מכוערות, בלי קשר למציאות או הישרדות.

אני ועוד כמה שאני מכיר חושבים ששרירים ענקיים עם מסת שומן נמוך מכוער ומגעיל, אני חושב ששרירים תורמים להישרדות אבולוציונית.
תסתכל בספרי ההיסטוריה כמה שמנים היו פופלרים ומושכים, טוענים שזה בגלל שפעם שמנים שרדו יותר את תקופות הרעב.
למה היום שמן כבר לא יפה?
זה קצת מעבר להישרדות אבולוציונית, לא נראה לך?

אשמח שתנסה, קיימנו דיון דומה כשבחור התלונן שהוא נמוך ובגלל זה לא הולך לו עם בחורות.
בעיני לא הלך לו עם בחורות כי הוא חושב שהוא שווה פחות וממילא מתנהג בהתאם.
אבל אשמח לקיים את הדיון איפה שתרצה.

השרירים הענקיים עם אחוז שומן נמוך מכוער ומגעיל? אלחנן....זה בדיוק למה אתה מתנגד לזה כי זה מתקשר לחולי זה לא משהו טבעי ונורמלי
ושנשים / גברים רואים איזה פיל היט באולימפיה או סתם בחור גדול במיוחד הם לא מקשרים את זה במוח ל''ואו הוא שורד!'' זה מתקשר לבן אדם שבטח מתעייף אחרי ריצה של 20 שניות עם בעיות בריאותיות. כנל אחוז שומן נמוך באופן מוגזם, זה חולי. מה זה אם לא חולי? אף אחד לא יגיד שזה בריא. חולי זה לא דבר מושך.

וידעתי שתביא את הדוגמה של ''פעם שמנים היו יפים'' אני אכתוב לך בפרטי כשבוא לי המוזה, זה נושא מתיש להסברה.

זה רק מתיש אם אתה לא בטוח שתצליח להסביר 🤣😆

זה לא נכון. רציתי להסביר לך חלקים נרחבים ולמה אתה רואה את זה כמו שאתה רואה את זה, זה לא שורה או 2.
וחזרתי על זה יותר מידי פעמים עם אנשים שזה כבר לא ''מרגש'' לכתוב את זה, זה כמו רובוט. לכן צריך רגע של שעמום טוטאלי.

זה לא נכון. רציתי להסביר לך חלקים נרחבים ולמה אתה רואה את זה כמו שאתה רואה את זה, זה לא שורה או 2.
וחזרתי על זה יותר מידי פעמים עם אנשים שזה כבר לא ''מרגש'' לכתוב את זה, זה כמו רובוט. לכן צריך רגע של שעמום טוטאלי.
זה היה רק בצחוק... בסדר חצי בצחוק.

אני המניאק ששם לך פלטות של 5 בסקוואט כשאתה לא מסתכל רק בצד אחד 🤭
אם ככה, עלי להודות לך, בזכותך יש לי ביטחון גדול יותר בסקוואטים הכבדים ואני מתקדם יותר מהר משרצית.
תודה רבה, אבל לא נראה לך ש 5 זה לא משהו לא כדאי 10 או 20?
מחכה לאימון הקרוב.

האמת, בלי כוונה לפגוע או משהו. לספר לעצמי סיפור שאני אוהבת אבל לא באמת. הוא בדיוק כמו צ׳יט. אני מרמה סך הכל את עצמי. אני לא מדברת על דברים שהם גנטיים ואין באפשרותי לעשות דבר כדי לשנות אותם. מבחינתי כל דבר אחר שקשור אליו? נקרא להתפשר. ואני ממש לא אוהבת להתפשר.

אוקי, זה קצת ארוך, אבל אני אגיב כי זו נקודה חשובה.

הנקודה הראשונה היא שהמוח שלי כל הזמן עושה צ'יטים על חשבון המציאות. המציאות שאני רואה וחווה מפולטרת עד היסוד בידי המוח שלי. כשאת אומרת 'מה עושים עם התופעה הזוועתית הזו' אין פה תיאור מציאות עובדתית, אלא נטו פילטר של המוח שלך על המציאות. היות שזה ככה, מי מחליט איזה פילטר הוא 'נכון' ואיזה צ'יט? שניהם לא משקפים את המציאות בצלילות.
ובנקודה הזו אני בוחרת לתת מקום למה שמקדם אצלי אהבה, שמחה, שפיות. למה שהופך אותי למועילה יותר לאלוהים ולאנשים.

הנקודה השנייה היא שיש כל כך הרבה דברים שאני לא מבסוטה מהם. ויכול להיות שאני יכולה לשנות כל אחד מהם. הבעיה נעוצה בזה שהכוחות שלי מוגבלים. אפילו מאוד. וזו שאלה איך אני מבזרת אותם. שיקולים של עלות תועלת - איפה שווה לי להשקיע את הזמן, הכוחות, המשאבים הפיזיים והנפשיים שלי כדי לשנות את המציאות, ואיפה זה פחות שווה את זה ובא על חשבון דברים אחרים, חשובים יותר.. ואז נכון לי יותר להתעסק עם לקבל את המציאות ואפילו לאהוב אותה.

כמובן שזה לחלוטין משהו אישי, על מה את בוחרת להשקיע את המשאבים שלך. חשוב פשוט להיות מודעים לכך שהם מוגבלים.
אני יכולה רק לספר על עצמי, שבאופן אישי בנקודה הספציפית של החיים שלי אני מעדיפה להתרכז בהתפתחות הרגשית והרוחנית שלי (שזה מונח כוללני אבל בעל משמעות מאוד מעשית עבורי, שאני לא הולכת לפרט פה). אז גם אם אין לי גוף מהחלומות, אני באמת אוהבת אותו (רוב הזמן) כפי שהוא. וזה בא בעבודה כאמור, ששווה את זה (גם כאמור) כי היא מפנה לי המון כוחות נפש וגוף לדברים שחשובים לי יותר.

אמנם זה לא נוגע לנקודת הדברים, אבל אציין בכל אופן, שגם בדרך של קבלה אני רואה שינוי, הגוף שלי לא מושלם, אבל מתקדם לאיטו למקום שאני אוהבת יותר. ואני מוצאת את זה די הגיוני כשזה קורה, אבל שוב, זה לא נוגע לעיקרי הדברים.

עכשיו, אם יש לך משהו ריאלי לעשות עופי על זה כמובן.

**לא קראתי את התגובות פה עדיין. תיכף אקרא. אז מתנצלת אם יש חזרתיות מיותרת

נערך לאחרונה:
אם ככה, עלי להודות לך, בזכותך יש לי ביטחון גדול יותר בסקוואטים הכבדים ואני מתקדם יותר מהר משרצית.
תודה רבה, אבל לא נראה לך ש 5 זה לא משהו לא כדאי 10 או 20?
מחכה לאימון הקרוב.

כבד לי מידי...😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית