הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שבונצים כאלה בבטטה, אפשר לאכול או שזה רעיל כמו עם תפוח אדמה?

• פותח/ת השרשור Devil
  • פורסם בתאריך

Devil

משתמש קבוע
1,490
454
נק' מוניטין:
575
1,490
454
יש לי בטטה מלפני איזה 5 ימים שהתחילה לגדל שבונצים כאלה, איזה 4 שבונצים קטנים. בטטה סגולה.

אפשר לאכול את זה? צריך להוציא את השבונצים או שזה לא משנה?
טוב, מצאתי איזה סרטון שמראה את התופעה של הבטטה שלי, רק ששם זה ממש מוגזם ואצלי זה בשלבים הממש ראשוניים

ההסבר בסרטון קצת יותר משכנע מהסרטון עצמו

The answer is "No". The sweet potato (Ipomoea batatas) is only distantly related to the potato (Solanum tuberosum) in the plant kingdom. Unlike potato sprouts containing neurotoxic glycoalkaloids that can interfere with body's ability to regulate acetylcholine, a chemical responsible for conducting nerve impulses, sweet potato sprouts are not poisonous at all and therefore they are absolutely safe to be eaten

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בתפו''א זה רעיל?
ואם פשוט מגלחים את זה?
רעיל כן. לא יודע לגבי הגילוח, נראה לי שעושים את זה. אני אישית לא הייתי לוקח סיכון.

אגב גם הבטטה, אולי לא רעילה אבל כל הבפנים היה מפורק ובצבע דהוי. טעם הרבה פחות טוב. קראתי שברגע שהשבונצים האלה יוצאים הבטטה מתחילה להתפרק מבפנים.

בתפו''א זה רעיל?
ואם פשוט מגלחים את זה?
יש רעל בשם סולנין בנבט של התפו"א. הסולנין הוא רעיל והוא גם נמצא באופן טבעי בתפו"א עצמו.
הסוד כאן, זה המינון.

מינון של הסולנין שאתה אוכל בשנה שלימה שתיקח במכה אחת מספיקה להרוג סוס. אבל בגלל שזה מתפזר בשנה שלימה, אין שום נזק.

הסולנין גורמת כאבי בטן ובעיות עיכול בכמות מרוכזת. לכן בנבט של התפו"א יש ריכוז גבוה יחסית ולא כדאי לאכול את זה, ואפשר פשוט לקלף את זה.

אל תתבלבל לחשוב שתפו"א לא בריא בגלל שיש בו רעל. כל דבר בעולם כנראה רעיל במינון מפגר כמו וויטמין A, D. ברזל, סידן או כל מינרל אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית