אז ככה, בן 27 התחלתי להתאמן כח לפני חודש, אחרי שבוע עברתי מFBW לAB (כי יש לי יכולת לבוא יותר פעמים בשבוע)
המטרה היא היפרטרופיה. התוכנית היא כזאת
AXBAXB מחזורי (ז"א זה לא שבועי פשוט יום מנוחה אחרי יומיים עבודה)
A
Bench press 8X4
Incline bench press 8X3
Chest fly 12X4
Shoulder press(machine) 10X4
Lateral raise 10X4
Triceps pushdown 12X3
B
Lat pulldown 10X4
T bar row 8X4
Pullover 12X3
Squat 8X4
Leg press 12X4
Bicep curl dumbell 12X3
Bicep curl EZ bar 10X3
ועושה בטן בשניהם ומתח ודיפס לפי יכולת בסוף אימון.. יוצא בערך 50 דק' אימון
עכשיו כמה שאלות
* מבחינת התאוששות אני בקושי מרגיש צורך להתאושש יום אחרי (במהלך האימון אני מגיע כמעט לכשל בכל סט אחרון) האם זה הגיוני?
* ניסיתי אימון אחרון parallel grip בlat pulldown ומרגיש הרבה יותר את הlats אבל אחרי זה מגיע לכפיפת מרפקים כשהיד קדמית שלי הרבה יותר עייפה מאחיזה רחבה, אולי להעביר את אחד מהם ליום אחר? בכללי אני עושה את הcompound קודם אבל אותו דבר גם בחזה.. גומר את עצמי בbench ואז בincline בקושי מרים את המוט ובfly בכלל 50% יכולת..
* מבחינת עלייה במשקלים.. כל יום מרגיש לי אחרת ואני די עושה שכונה.. יום אחד אני בקושי מרים 40 קילו בבנצ' ויום אחר אני עושה עם 50..איך עוקבים אחרי התקדמות אם יום אחד לא דומה לאחר?(מבחינת יכולת) והאם עדיף בכלל ללכת על הנמוך מהשניים ולעלות ממנו למרות שיש ימים שאני יכול יותר?
הבנתי שעכשיו זה זמן של easy gains וכל עוד אני כן בא ועובד אז יש תוצאות אבל עדיין רוצה להיות אופטימלי..
תודה
המטרה היא היפרטרופיה. התוכנית היא כזאת
AXBAXB מחזורי (ז"א זה לא שבועי פשוט יום מנוחה אחרי יומיים עבודה)
A
Bench press 8X4
Incline bench press 8X3
Chest fly 12X4
Shoulder press(machine) 10X4
Lateral raise 10X4
Triceps pushdown 12X3
B
Lat pulldown 10X4
T bar row 8X4
Pullover 12X3
Squat 8X4
Leg press 12X4
Bicep curl dumbell 12X3
Bicep curl EZ bar 10X3
ועושה בטן בשניהם ומתח ודיפס לפי יכולת בסוף אימון.. יוצא בערך 50 דק' אימון
עכשיו כמה שאלות
* מבחינת התאוששות אני בקושי מרגיש צורך להתאושש יום אחרי (במהלך האימון אני מגיע כמעט לכשל בכל סט אחרון) האם זה הגיוני?
* ניסיתי אימון אחרון parallel grip בlat pulldown ומרגיש הרבה יותר את הlats אבל אחרי זה מגיע לכפיפת מרפקים כשהיד קדמית שלי הרבה יותר עייפה מאחיזה רחבה, אולי להעביר את אחד מהם ליום אחר? בכללי אני עושה את הcompound קודם אבל אותו דבר גם בחזה.. גומר את עצמי בbench ואז בincline בקושי מרים את המוט ובfly בכלל 50% יכולת..
* מבחינת עלייה במשקלים.. כל יום מרגיש לי אחרת ואני די עושה שכונה.. יום אחד אני בקושי מרים 40 קילו בבנצ' ויום אחר אני עושה עם 50..איך עוקבים אחרי התקדמות אם יום אחד לא דומה לאחר?(מבחינת יכולת) והאם עדיף בכלל ללכת על הנמוך מהשניים ולעלות ממנו למרות שיש ימים שאני יכול יותר?
הבנתי שעכשיו זה זמן של easy gains וכל עוד אני כן בא ועובד אז יש תוצאות אבל עדיין רוצה להיות אופטימלי..
תודה