הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פסיכומטרי

• פותח/ת השרשור Avanti
  • פורסם בתאריך

Avanti

משתמש קבוע
1,090
829
נק' מוניטין:
1,116
1,090
829
קראתי בכמה מהנושאים הקשורים שנפתחו ולא מצאתי תשובה לשאלות שלי, אשמח אם מי שעשה יוכל לשתף מניסיונו.

א. לא מצפה להוציא על הפעם הראשונה אבל שואף ל700+, לא מעוניין ללמוד בקורסים כי גם ככה עיקר התרגול נעשה בבית וגם ככה מבחינת אישיות יש לי משמעת עצמית ואני אוהב ללמוד לבד אז האופציה המועדפת עליי היא קניית ספרי לימוד וקורס אינטרנטי, הבעיה שמגוון האפשרויות מבלבל אותי. לאיזה מכון יש את ספרי הלימוד והקורס האינטרנטי ברמה הטובה ביותר שהכי קרובה לרמה האמיתית של המבחן? והאם מישהו כאן הצליח להשיג ציון כזה בלי קורס במכון?

ב. יש קצת פחות משלושה חודשים עד המבחן הקרוב, מספיק זמן ללמידה מניסיונכם?

ג. טיפים בכללי איך למקסם את תהליך הלמידה ואיך בכלל להתמודד עם כל הנושא הזה בצורה הטובה ביותר?

תודה רבה!

ממליץ על ניב רווח מניסיון.
נעזרתי גם בספרים של פסיכו לאקסטרה תרגול והתרשמתי לטובה. יש להם (כנראה עדיין) גם אחלה הסברים ביוטיוב לחלק המילולי וגם שירות בדיקת חיבורים טוב.

תעבוד מסודר לפי התוכנית שלהם לפי הימים, לדעתי אל תבזבז זמן על ללמוד מילונים, אלא אולי לעבוד על מילות קישור נפוצות כדי להתרגל ורק מה שחוזר על עצמו המון. תקפיד לעשות בקרת איכות ולראות באילו נושאים אתה נופל, ובאילו שאלות. תעשה המון סימולציות, ותשקיע בניתוח שלהן.

טיפים יותר שוליים- תלמד בשעות שבהן יהיה המבחן, תגיע בגישה קלילה- מקסימום מנסים שוב ומשפרים.

אני גם לא מאמין בקורסים, אלא אם כן המסגרת גורמת לך לתת יותר שעות למידה. אם אני לא טועה אלו שלא עושים קורס נוטים להוציא ציונים דומים מאוד בממוצע. הבנתי שיש איזה קורס אינטרנטי חדש בחינם מטעם המדינה, לא יודע איך הוא, אולי שווה לבדוק.

א'. אני יודע שעכשיו יש קורס של המדינה אונליין שמוצע, אמור להיות די טוב ממה שמעתי וגם הכי מדויק כי תכלס הם עושים את הפסיכומטרי עצמו.
בגדול אחרי שסיימת ללמוד את כל הנושאים אז תעשה פסיכומטרי של שנים שעברו, לפעמים פרקים ולפעמים מבחן שלם.
בכל זאת הייתי ממליץ לך על קורס במיוחד לפעם הראשונה, אני הלכתי לקורס הכי זול שמצאתי של אקדמיה לעם, בסביבות ה1500 כולל ספרים והכול ולדעתי הספיק לגמרי, במיוחד אם אתה אומר שאתה לומד טוב לבד.
ב'. כן, זה בערך הזמן של כל הקורסים שמוצעים, חלק את הזמן נכון.
ג'. מילים באנגלית ועברית תעבוד כבר מעכשיו, יש אפליקציות לזה, זה משהו נטו של זמן אם מעכשיו תשקיע כל יום 20 דקות לזה מצבך היה טוב.
חוץ מזה כמו שאמרתי חלק את הזמן נכון, תעבוד עם זמנים ובתנאים שהפסיכומטרי צריך להיות, תעשה ביקורת אחרי כל מבחן איפה טעית, למה, איך לשפר.
בעיקר בחלק הכמותי יש הרבה דרכים להגיע לפתרון, אם אתה סתם מתרגל אז תנסה למצוא את כל הדרכים.
לתרגל עם עוד מישהו תמיד טוב.
לך למקום שאתה עושה בו ממש את המבחן ותעשה שבוע לפני איזה פסיכומטרי תרגול.
והכי חשוב להיות רגוע, לא להילחץ, לא במבחן ולא בלימודים לפני, תלמד כמה שעות ביום גג, בשבועיים לפני המבחן תוסיף עוד קצת אבל צא לבלות, צא להתאוורר זה מועיל יותר מלהספיק עוד תרגיל וחצי

• פותח/ת השרשור
ממליץ על ניב רווח מניסיון.
נעזרתי גם בספרים של פסיכו לאקסטרה תרגול והתרשמתי לטובה. יש להם (כנראה עדיין) גם אחלה הסברים ביוטיוב לחלק המילולי וגם שירות בדיקת חיבורים טוב.

תעבוד מסודר לפי התוכנית שלהם לפי הימים, לדעתי אל תבזבז זמן על ללמוד מילונים, אלא אולי לעבוד על מילות קישור נפוצות כדי להתרגל ורק מה שחוזר על עצמו המון. תקפיד לעשות בקרת איכות ולראות באילו נושאים אתה נופל, ובאילו שאלות. תעשה המון סימולציות, ותשקיע בניתוח שלהן.

טיפים יותר שוליים- תלמד בשעות שבהן יהיה המבחן, תגיע בגישה קלילה- מקסימום מנסים שוב ומשפרים.

אני גם לא מאמין בקורסים, אלא אם כן המסגרת גורמת לך לתת יותר שעות למידה. אם אני לא טועה אלו שלא עושים קורס נוטים להוציא ציונים דומים מאוד בממוצע. הבנתי שיש איזה קורס אינטרנטי חדש בחינם מטעם המדינה, לא יודע איך הוא, אולי שווה לבדוק.

פסיכו או ניב רווח היו ההתלבטויות שלי מלכתחילה, על כל מכון אני שומע דעות חיוביות ושליליות ולא יודע מה לבחור.

@AviAmo הבנתי שהקורס של המדינה ברמה די נמוכה אז מעדיף משהו ברמה קצת יותר גבוהה, אשמח אם מישהו שנעזר בקורס שלהם יוכל להרחיב.

פסיכו או ניב רווח היו ההתלבטויות שלי מלכתחילה, על כל מכון אני שומע דעות חיוביות ושליליות ולא יודע מה לבחור.

מציע לקחת את הערכה של ניב רווח, להשתמש בבדיקת החיבורים של פסיכו, ולקחת את ה"פסיכו כיס" שלהם- יש בו כמה טריקים שווים שלא ראיתי בניב רווח ואני מאמין שהוסיפו לי כמה נקודות.

זה בגדול מה שאני עשיתי בכל אופן.

• פותח/ת השרשור
מציע לקחת את הערכה של ניב רווח, להשתמש בבדיקת החיבורים של פסיכו, ולקחת את ה"פסיכו כיס" שלהם- יש בו כמה טריקים שווים שלא ראיתי בניב רווח ואני מאמין שהוסיפו לי כמה נקודות.

זה בגדול מה שאני עשיתי בכל אופן.

אם כבר אתה משתמש במוצרים משני המכונים למה לא פשוט לקחת את הערכה של פסיכו? יש סיבה מאחורי זה? מה ההבדלים בספרי הפסיכומטרי בינם לבין ניב רווח אם אתה יודע? דווקא הבנתי שהספרים של ניב רווח מאוד מסואבים וברמה הרבה יותר גבוהה מהנדרש אז מתלבט לגביהם.
וסתם שאלה שלא קשורה, אפשר לדעת כמה הוצאת בבחינה? תרגיש חופשי לא להתייחס לשאלה אם לא בא לך לענות.

אם כבר אתה משתמש במוצרים משני המכונים למה לא פשוט לקחת את הערכה של פסיכו? יש סיבה מאחורי זה? מה ההבדלים בספרי הפסיכומטרי בינם לבין ניב רווח אם אתה יודע? דווקא הבנתי שהספרים של ניב רווח מאוד מסואבים וברמה הרבה יותר גבוהה מהנדרש אז מתלבט לגביהם.
וסתם שאלה שלא קשורה, אפשר לדעת כמה הוצאת בבחינה? תרגיש חופשי לא להתייחס לשאלה אם לא בא לך לענות.

כן הם קצת קשים יותר אבל לא ראיתי את זה כחיסרון. אני לא יודע אם היה עדיף ללמוד מפסיכו במקום אבל אני בספק אם בחירה בין השניים באמת תביא להבדל בציון הסופי, כאשר שאר המשתנים החשובים יותר קבועים. בדיעבד כנראה הייתי הולך על מה שזול יותר. אם אני לא טועה הפסיכו כיס לא כלול בערכה שלהם, אז לא היה משתלם לקנות אחת מורחבת רק בשבילו. רק לקחתי אותו וספר ששם דגש על השאלות הכמותיות הקשות יותר, אבל זה כבר באמת לא הכרחי. הוצאתי 756. תשאל חופשי, שמח לעזור 😃

@AviAmo הבנתי שהקורס של המדינה ברמה די נמוכה אז מעדיף משהו ברמה קצת יותר גבוהה, אשמח אם מישהו שנעזר בקורס שלהם יוכל להרחיב.
לגבי קורס, יש את אקדמיה לעם שהזכרתי.
בנוגע לספרים פשוט תיקח כמה שיותר, אנשים מעבירים אותם הלאה אחרי שהם מסיימים

כן הם קצת קשים יותר אבל לא ראיתי את זה כחיסרון. אני לא יודע אם היה עדיף ללמוד מפסיכו במקום אבל אני בספק אם בחירה בין השניים באמת תביא להבדל בציון הסופי, כאשר שאר המשתנים החשובים יותר קבועים. בדיעבד כנראה הייתי הולך על מה שזול יותר. אם אני לא טועה הפסיכו כיס לא כלול בערכה שלהם, אז לא היה משתלם לקנות אחת מורחבת רק בשבילו. רק לקחתי אותו וספר ששם דגש על השאלות הכמותיות הקשות יותר, אבל זה כבר באמת לא הכרחי. הוצאתי 756. תשאל חופשי, שמח לעזור 😃

ישלי שאלה שפחות קשורה לנושא, כרגע אני בתחילת יא, מתכנן לגשת לפיסכומטרי בסוף יב.

האם אתה חושב שאפקטיבי ללמוד כבר מעכשיו כבר מילים באנגלית ואולי גם עוד נושא? או שזה מוקדם מדי..?

האם אתה חושב שאפקטיבי ללמוד כבר מעכשיו כבר מילים באנגלית ואולי גם עוד נושא? או שזה מוקדם מדי..?
נושאים לא ממש. מילים כן, בעיקר אפ אתה בלי בסיס טוב. היו איתי אנשים בקורס שבזמן שאני הייתי משקיע בדברים בכמותי שלימדו בשיעור היו חייבים כל יום ללמוד שעה מילים בשביל להשלים פערים עם אנשים כמוני (ועוד רבים) שפשוט יש להם את האנגלית כסר בילט-אין. כמותי אפשר ללמוד כמעט מאפס לרמה טובה בזמן של קורס, אם אין לל אנגלית אתה בחיים לא תלמד ברמה של הפסיכומטרי תוך כמה חודשים בודדים.

נושאים לא ממש. מילים כן, בעיקר אפ אתה בלי בסיס טוב. היו איתי אנשים בקורס שבזמן שאני הייתי משקיע בדברים בכמותי שלימדו בשיעור היו חייבים כל יום ללמוד שעה מילים בשביל להשלים פערים עם אנשים כמוני (ועוד רבים) שפשוט יש להם את האנגלית כסר בילט-אין. כמותי אפשר ללמוד כמעט מאפס לרמה טובה בזמן של קורס, אם אין לל אנגלית אתה בחיים לא תלמד ברמה של הפסיכומטרי תוך כמה חודשים בודדים.

כנראה בכמותי אהיה מעולה, לגבי האנגלית - אני מאמין שהאוצר מילים שלי טוב. השאלה אם יתרום לי לתרגל אותו כבר מעכשיו? או שזה מעט מוקדם מדי

כנראה בכמותי אהיה מעולה, לגבי האנגלית - אני מאמין שהאוצר מילים שלי טוב. השאלה אם יתרום לי לתרגל אותו כבר מעכשיו? או שזה מעט מוקדם מדי
עניתי לך.

באוצר מילים (אנגלית ומילולי) כמה שיותר מוקדם יהיה יותר טוב.

ממליץ על הפסיכומטרי של המדינה ותקנה עוד ספרים יד2 לתרגול, זה מה שאני עשיתי. הסרטונים בפסיכומטרי של המדינה ממש ממש טובים, הם מלמדים טכניקות מעולות. הם עובדים בשיתוף עם מאל"ו שהם כותבים את הפסיכומטרי, תחשוב איזה יתרון יש להם. תקנה את הקורס המורחב כולה 250 ש"ח, זה מביא לך גם 7 חיבורים. בסוף תראה מה אתה צריך עוד שיפור, תקנה עוד ספרים לתרגול יצאת בפחות מ1000 ש"ח.

הייתי ממליץ יותר לקרוא ספרים באנגלית וטקסטים ברמה שדומה לאלו שמופיעים בבחינה.

לשנן מילים זה לא כיף, ולדעתי הרבה פחות משתלם מבחינת הזמן המושקע.

באותה נשימה, ממליץ לעשות אותו דבר גם בעברית. יש לך עוד ים זמן עד המבחן, אבל זה יתרום לך המון מעבר.

תתחיל מעכשיו לתרגל 2/3 פרקים ביום ובחינה מלאה כל סוף שבוע

תתחיל מעכשיו לתרגל 2/3 פרקים ביום ובחינה מלאה כל סוף שבוע
אממ.. לא הייתי ממליץ על להתחיל עם פרקים ישר ישר ובטח שלא סימולציות מלאות. לדעתי וככה גם למדתי בקורס שעשיתי ביואל גבע צריך לבוא לזה כתהליך הדרגתי.

אממ.. לא הייתי ממליץ על להתחיל עם פרקים ישר ישר ובטח שלא סימולציות מלאות. לדעתי וככה גם למדתי בקורס שעשיתי ביואל גבע צריך לבוא לזה כתהליך הדרגתי.
מי שמכוון ל 700 אמור להיות עם רמה התחלתית שמאפשרת לו לפתור פרקים/בחינות שלמות.

אומנם עברו מלא שנים מאז שלימדתי פסיכומטרי, אבל יש הבדל עצום בין מי שלומד בקורס מהתחלה פעולות חשבון אחרי הטיול הגדול לבין מי שרוצה/צריך ציון גבוה ואז הדגש הוא כמה שיותר תרגול שאלות פסיכומטריות

מי שמכוון ל 700 אמור להיות עם רמה התחלתית שמאפשרת לו לפתור פרקים/בחינות שלמות.

אומנם עברו מלא שנים מאז שלימדתי פסיכומטרי, אבל יש הבדל עצום בין מי שלומד בקורס מהתחלה פעולות חשבון אחרי הטיול הגדול לבין מי שרוצה/צריך ציון גבוה ואז הדגש הוא כמה שיותר תרגול שאלות פסיכומטריות
ועדיין, מה יתן לך לפתור מבחנים ולקבל מן הסתם ציונים לא טובים כשאתה עוד לא מכיר את השיטות והחשיבה הפסיכומטרית, ורגיל לפתירה של בגרות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית