הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פסיכומטרי לימוד עצמי

The Asaf

משתמש מתחיל
286
27
נק' מוניטין:
33
286
27
היי, אז כרגע אני חייל בבסיס מרוחק מאוד מהבית ויוצא שאני 80% מהיום לא עושה כלום וסתם מבזבז את הזמן פה. אז במקום לצאת מהצבא בגיל 21 ולבזבז שנתיים או יותר מהזמן בפסיכומטרי ושיפור בגרויות חשבתי לעשות את זה עכשיו. בינתיים שיפרתי מתמטיקה 5 מ60 ל100 ומתכוון לעשות פסיכומטרי.
יש למישהו נסיון בלמידה עצמית מלאה לפסיכומטרי? אני לא יכול נוכח בקורס פיזי כי אני בצבא אז חשבתי לקחת את הקורס של המדינה (ראיתי שיש קורס של המדינה וקורס של ישראל, מה ההבדל?) ולקנות ספרים של קורס אחר לתרגול.
למישהו יש עצות ונסיון ויכול לעזור בזה?

מצטרף לשאלה, בכל אופן שתדע שהקורסים עכשיו לפי מה שהבנתי הם דרך המחשב בגללה קורונה
הבנתי שהקורס של המדינה דווקא טוב במיוחד בהתחשב בזה שהוא בחינם
ותמיד אפשר ללמוד עוד לבד, הקורס בעיקר מלמד שיטות

אבל אני גם בהתלבטות שלך אז אחכה לעוד תשובות

הקורס של המדינה היה טוב בעיניי, השתמשתי בו וקניתי את ערכת הספרים של פסיכו שהם המכון שהפיק את הקורס הזה עבור המדינה ופשוט למדתי דרכם, היה מאוד מקיף ומספק תרגול טוב ברמה שמתאימה לרמה של המבחן. במועד שאני ניגשתי בדצמבר האחרון האנגלית והמתמטיקה הייתה קצת מעל הרמה הממוצעת של המבחנים הקודמים לפי מה שהבנתי מאנשים בתחום אבל בגדול הרמה של הספרים זהה לרמה של המבחן ובחלק אף עולה עליה כמו בכמותי.
בגדול פסיכומטרי לא אמור להוות בעיה מבחינת רמת החומר לאנשים עם 100 ב5 יחידות מתמטיקה, הקושי העיקרי הוא עמידה בזמנים ולצד התרגול אתה גם תלמד כל מיני טכניקות איך לנהל את הזמן נכון. הרמה של הבחינה לא גבוהה מבחינת רמת השאלות.

• פותח/ת השרשור
הקורס של המדינה היה טוב בעיניי, השתמשתי בו וקניתי את ערכת הספרים של פסיכו שהם המכון שהפיק את הקורס הזה עבור המדינה ופשוט למדתי דרכם, היה מאוד מקיף ומספק תרגול טוב ברמה שמתאימה לרמה של המבחן. במועד שאני ניגשתי בדצמבר האחרון האנגלית והמתמטיקה הייתה קצת מעל הרמה הממוצעת של המבחנים הקודמים לפי מה שהבנתי מאנשים בתחום אבל בגדול הרמה של הספרים זהה לרמה של המבחן ובחלק אף עולה עליה כמו בכמותי.
בגדול פסיכומטרי לא אמור להוות בעיה מבחינת רמת החומר לאנשים עם 100 ב5 יחידות מתמטיקה, הקושי העיקרי הוא עמידה בזמנים ולצד התרגול אתה גם תלמד כל מיני טכניקות איך לנהל את הזמן נכון. הרמה של הבחינה לא גבוהה מבחינת רמת השאלות.
אפשר לשאול לאיזה ציון כיוונת וכמה קיבלת וכמה פעמים ניגשת?
איך תירגלת את המילים הקשות בעברית? שלדעתי זה הדבר שיהיה לי הכי קשה בבחינה.

זה תלוי בן אדם, אם הצלחת להשלים 5 מתמטיקה לבד לא רואה סיבה שלא תצליח ללמוד לבד לפסיכומטרי.
יצא לי לראות את הקורס של המדינה באינטרנט והוא די מקיף, בכל מקרה תמיד אפשר לקחת ספרים ממישהו שסיים ולהשתמש גם בהם כעזר או תרגול, הדבר הכי קריטי בעיניי זה תרגול.

אפשר לשאול לאיזה ציון כיוונת וכמה קיבלת וכמה פעמים ניגשת?
איך תירגלת את המילים הקשות בעברית? שלדעתי זה הדבר שיהיה לי הכי קשה בבחינה.

קיבלתי 685 והייתי די מאוכזב אבל זה הספיק לי בשקלול עם הבגרות להתקבל לאן שרציתי. ניגשתי פעם אחת.
המילולי דווקא הלך לי ממש טוב וזה החלק שהכי שנאתי כי אין בו שום חשיבה והיגיון, לא עשיתי שום דבר מיוחד חוץ מלתרגל את הנושאים בקורס ובחוברות הלימוד. אם אתה רוצה להרחיב את אוצר המילים שלך אני חושב שכדאי לך לקרוא מאמרים או כתבות בנושאים שמעניינים אותך, אני חושב שלדקלם מילים כמו תוכי זה הדבר הכי לא אפקטיבי שיכול להיות וכמו שאתה משנן אותן מהר כך גם תשכח אותן.

תבדוק מה הפסיכומטרי שאתה צריך בשביל להתקבל למה שאתה רוצה ללמוד, ותנסה לעשות סימולציה אחרי שאתה מבין איך נראה המבנה של פסיכומטרי. תראה אם הציון שיצא לך מספיק קרוב למטרה שלך כדי שתוכל להגיד לעצמך שעם למידה לבד תצליח להגיע לזה. זה מה שאני עשיתי בצבא. אני למשל הייתי צריך 670 כדי להתקבל אז אמרתי לעצמי שאם אני מוציא מעל 600 בסימולציה הראשונה אני כנראה יכול להגיע לזה לבד ואין טעם לשלם לקורס.

• פותח/ת השרשור
קיבלתי 685 והייתי די מאוכזב אבל זה הספיק לי בשקלול עם הבגרות להתקבל לאן שרציתי. ניגשתי פעם אחת.
המילולי דווקא הלך לי ממש טוב וזה החלק שהכי שנאתי כי אין בו שום חשיבה והיגיון, לא עשיתי שום דבר מיוחד חוץ מלתרגל את הנושאים בקורס ובחוברות הלימוד. אם אתה רוצה להרחיב את אוצר המילים שלך אני חושב שכדאי לך לקרוא מאמרים או כתבות בנושאים שמעניינים אותך, אני חושב שלדקלם מילים כמו תוכי זה הדבר הכי לא אפקטיבי שיכול להיות וכמו שאתה משנן אותן מהר כך גם תשכח אותן.
זה תלוי בן אדם, אם הצלחת להשלים 5 מתמטיקה לבד לא רואה סיבה שלא תצליח ללמוד לבד לפסיכומטרי.
יצא לי לראות את הקורס של המדינה באינטרנט והוא די מקיף, בכל מקרה תמיד אפשר לקחת ספרים ממישהו שסיים ולהשתמש גם בהם כעזר או תרגול, הדבר הכי קריטי בעיניי זה תרגול.
אני חושב שאני גם אלמד בקורס של המדינה ואקנה ספרים מהערכה של פסיכו. יש לכם המלצות לאיזה ספרים לקנות? כי זה נראה שיש שם איזה 30 ספרים וזה נראה הרבה יותר מדי ולא שמיש.

אני חושב שאני גם אלמד בקורס של המדינה ואקנה ספרים מהערכה של פסיכו. יש לכם המלצות לאיזה ספרים לקנות? כי זה נראה שיש שם איזה 30 ספרים וזה נראה הרבה יותר מדי ולא שמיש.
אתה בטוח מכיר מישהו שעשה ונשאר לו ספרים ויכול לתת לך. חבל על הכסף לקנות חדש

קורס של המדינה, ממליץ בחום, בנוסף לעוד ספרים מיד 2(ניב רווח/יואל גבע). יצא לי סהכ 2000 שקל הקורס + ספרים מיד 2(לערך 30 ספרים) + הרשמה למבחן.

אני עשיתי לימוד עצמי דרך הקורס פסיכומטרי של המדינה בגלל שעבדתי במשרה מלאה וזה נוח ללמוד בזמנים שלך, הייתי לומד בימי חול שעה ובסופש עושה מבחן(זה מה שעשיתי בערך חודשיים)הוצאתי 693 וזה הספיק לי למה שרציתי,הסימולציות גם מאוד משקפות את הטווח ציונים שיהיה לך

יש קבוצות בפייסבוק של מכירת ספרים יד שניה, אני קניתי מהם את ערכה A לניגשים פעם ראשונה כי לא מצאתי ביד שניה את הספרים האלה ופשוט ומכרתי אחר כך.
אפשר לקנות גם ספרים של מכון אחר מומלץ כמו יואל גבע או 800, אני העדפתי לקנות את של פסיכו כי הוא מסונכרן לגמרי עם הקורס.

כן, לפעם השנייה למדתי לבד ושיפרתי 140 נקודות.
בפעם הראשונה למדתי לפי השיטה של המכון בו הייתי רשום אליו והבנתי בדיעבד שפחות התחברתי לשיטה שלו.

בגדול, יש מלא כאלה שמוכרים או מוסרים יד שנייה, מציע שתיקח מכל המכונים כרגע כי לכל חברה יש את השיטות שלה ותראה לאיזה שיטות אתה יותר מתחבר.

אם יש לך ראש ללמידה עצמית, ממליץ בחום על הפסיכומטרי של המדינה של קמפוס.
אם זו פעם ראשונה אולי אפשר לקנות את הערכה של מכון פסיכו שמעבירים את הקורס של קמפוס (הם התאימו את הקורס לספרים שלהם) או לקנות ספרים של יואל גבע יד שנייה בשביל יותר תרגול (באתר של הקמפוס הרגיל יש תרגולים אמנם לא מספיק לטעמי לפחות לפסיכומטרי ראשון).

הצלחתי לשפר בזכותם את הכמותי שלי בעיקר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית